^
A
A
A

Erektil dysfunksjon hos menn og mangel på seksuell spenning hos kvinner

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Erektil dysfunksjon hos menn og mangel på seksuell spenning hos kvinner er en konsekvens av eksitasjonsfasen i syklusen av seksuelle reaksjoner. Menn som lider av denne lidelsen har problemer med å oppnå og opprettholde en ereksjon (impotens) eller en ereksjon i dem er ikke tilstrekkelig uttrykt. Hos kvinner med en slik forstyrrelse kan evnen til å utskille vaginalt smøremiddel bli svekket.

Noen mennesker med slike brudd har en lang historie (historie) av brudd på erektil eller seksuell spenning, mens i andre forekommer disse abnormaliteter plutselig etter en lang periode med normalt seksuelt liv. Så, en 50 år gammel mann i 25 års ekteskap hadde sjelden vanskeligheter med å oppnå ereksjon. Et år etter hans kones død inngikk han et nytt forhold, og ved første forsøk på å sove med sin utvalgte hadde han ikke en ereksjon. I et annet tilfelle opplevde en 27 år gammel kvinne ingen seksuell opphisselse, selv om hun ønsket sex. Tidligere, i løpet av hennes tidligere forhold, opplevde hun alltid fysisk spenning i løpet av et kjærlighetsspill. Ytterligere henvendelser viste at hennes partner ikke stimulerte henne på den måten hun var vant til.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Årsaker til erektil dysfunksjon hos menn

Hvis problemer med ereksjon eller spenning først oppstår plutselig og etter et langt, tilfredsstillende seksuelt liv, bør du søke en forklaring fra en lege. Som vi allerede har nevnt, forårsaker ulike medisiner og sykdommer en sammenbrudd i syklusen av seksuelle reaksjoner.

Hvis en mann utvikler erektil dysfunksjon, bør han trolig gå til urologen for å finne ut om årsakene til disse forstyrrelsene er organiske eller psykologiske. Ofte har problemer både organiske og psykologiske røtter, som det var tilfelle med en mann som ikke hadde en full nok ereksjon. Problemet begynte et år etter diagnostisering av diabetes (en svært vanlig årsak til impotens) og hans utnevnelse av insulinbehandling. Hans kone klager på mangel på ereksjon, fikk ham til å frykte at han ikke ville kunne få ereksjon i det hele tatt.

Studier av organiske forstyrrelser inkluderer blodstrømningsnivåer og overvåkning av tilstanden til arteriene og venene i penis, som også bestemmer sannsynligheten for nevrologisk skade. I de fleste menn, i slike tilfeller, er nivået av nattlig ereksjon bestemt. I to eller tre netter sover pasientene i et spesielt utstyrt laboratorium. Enheter fikserer tilstanden til organismen i forskjellige faser av søvn, spesielt under REM-fasen. I tillegg ble det også tilbudt en veldig praktisk test for bruk av den hjemme. Hvis det ikke oppstår ereksjon i fastvevfasen, kan vi anta at den underliggende årsaken til dysfunksjon er den organiske årsaken. Dessverre ligger utviklingen av metoder for å etablere organiske faktorer for seksuelle forstyrrelser hos kvinner, bak dem som er hos menn, selv om den somatiske undersøkelsen og hormonetester kan bidra til å klargjøre deres organiske årsaker.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17]

Behandling av erektil dysfunksjon hos menn

I lidelser ved ereksjon eller seksuell spenning, er det vist atferdspsykoterapi som fremmer reduksjon av frykt. Som regel anbefales sensibiliserende øvelser. I dette tilfellet blir kjønnet selv utsatt, og i retur er det først anbefalt taktil kontakt og emosjonell stimulering. Samtidig bør både mann og kvinne oppmuntre hverandre og støtte under behandlingen av partneren, spesielt hvis seksuelle problemer er relatert til vanskeligheter i relasjoner.

Vanskeligheten med ereksjon hos mange menn skyldes frykt for fiasko. De oppstår enten på grunn av økt selvkontroll ("observatørens rolle") eller på grunn av overdreven bekymring for graden av ereksjon. Menn med potensproblemer er spesielt følsomme for partnernes kritiske bemerkninger om mangelen på deres ereksjon; de opplever en følelse av mindreverdighet og skyld. Terapi i slike tilfeller konsentrerer seg om samarbeidspartnere med andre former for seksuelle forhold, med unntak av direkte kjønsorganer.

For menn med organisk forårsaket erektil dysfunksjon, kan implantasjon av penisprotesen brukes som et middel til å realisere penetreringsevnen. Hver slik operasjon bør være basert på ekspertuttalelser fra psykologer, psykiatere, sexologer og urologer. I noen tilfeller, når glede av sex hindres av psykiske problemer, vises både langsiktig psykoterapi og atferds seksuell terapi.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.