^

Hva er polygami?

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Begrepet "polygami" kommer fra det greske uttrykket πολύς - "numerous" og γάμος - "marriage", som i oversettelse betyr "mange ekteskap". Dermed betyr polygami at ekteskap kan inngås med to eller flere partnere. Polygami er motsatt begrepet monogami, når et ekteskap består bare av en partner.

Hva er polygami?

Historiske fakta om polygami

Polygami som en veldig gammel skikkelse praktisert av mange mennesker i forskjellige deler av verden. Polygami praktiseres i dag i Amerika, Melanesia, Afrika. Islam og buddhisme er de religioner som godkjenner polygame ekteskap. Med den eneste endringen: mannen skal være fullt ansvarlig for alle konene som er gift med ham. Polygami er ikke en livsstil for et helt folk i noen religion, siden da ville det være nødvendig å ha 2 ganger flere kvinner enn menn.

Kristendommen, i motsetning til islam eller islam, gleder seg ikke over polygame ekteskap, selv om mange kristne hellige hadde ektemann og concubiner. For de gamle patriarkene hadde kong Salomon 700 koner og 300 medborgere. Kone i harem hadde prinsippet om anciennitet - tollene er slik at den eldre kone regisserte resten av konene. Det samme gjelder ekteskap. Ved det første ekteskapet ble et overdådig bryllup spilt, og etterfølgende ekteskap involverte ikke noen spesielle feiringer.

Årsaker til polygami

Jenter og gutter i gjennomsnitt er født i et forhold på 49:51 eller 51:49. Historisk, på grunn av kvinners kriger gjennom århundrene, mer enn menn. Spesielt redusert antall menn i antikken og middelalderen - på grunn av konstante kriger.

Hvis samfunnet ikke er veldig sivilisert, brukes polygami som en belønning for de sterke. Det vil si, de fleste av de beste kvinnene kommer ikke til et stort antall menn. Men disse mennene - alfabetene - er den sterkeste, sunne og aggressive av slekten. Hvis du husker de historiske fakta, i løpet av hundreårskrigen, fikk selv kristne lov til å ha flere enn en kone, fordi mange menn ble drept, og det var nødvendig å fortsette familien.

trusted-source[1], [2], [3]

Om polygami

Begrepet "polygami" forveksler ofte mennesker og de forstår betydningen av begrepet bigamy, hvor en person kan ha to forskjellige, men separate ekteskap. Men polygami betyr egentlig flere ektefeller som bor i samme hus.

Polygami er til stede hovedsakelig i disse tre forskjellige former: polygami, gruppe ekteskap, polyandri.

Polygami er når en mann kan ha flere koner på samme tid. Polyandry - denne termen brukes til det samme, med forskjellen at i polygami kan en kvinne ha flere enn en ektemann samtidig

Gruppe ekteskap - er en familie der det er flere ektemenn og koner.

Polygami har to former - polyandri og polygyni. Polyandry er akkurat det samme som polygami, bortsett fra at det refererer til kvinner. Dermed betyr dette at en kvinne har flere ektemenn samtidig.

Polygyni er en av formene til det polygame ekteskapet, når en mann er gift med flere kvinner på samme tid, men disse ekteskapene er dekorert separat.

Representanter for islam har lov til å gifte seg med 4 kvinner samtidig, som praktiserer polygami. Men i Russland og Ukraina - nei, bare monogame ekteskap er tillatt her.

trusted-source[4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.