^

Hva om jeg ble forelsket?

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Veldig ofte kan gutta ikke svare på sine egne spørsmål om hva de skal gjøre hvis de blir forelsket? Kjærlighet dekker med hodet og det ser ut til at du ikke kan leve uten denne jenta, at denne kjærligheten vil forbrenne deg og drepe deg og at den vil være uendelig. For å forstå hvordan man skal oppføre seg videre, må du vite hva som er kjærlighet. Og da alternativene for et svar - hvordan å oppføre seg med en jente - kommer av seg selv.

Kjærlighet er ...

Fra engelsk blir ordet "kjærlighet" oversatt som limerence - dette er en sterk følelse eller et kompleks som psykologene anser positivt. Hensikten med denne følelsen er en annen person (dyr, objekt). Oppmerksomhet: Psykologer sier at forelskelse forårsaker en innsnevring av bevisstheten, på grunn av hvilken evalueringen av det kjære objektet er storforvrengt. Dette er en psykologisk funksjon, som med kjærlighet må tas i betraktning.

På grunn av denne forvrengt vurdering av virkeligheten, så er det mange skuffelser. Du ga jenta noen egenskaper, og det viste seg at hun var helt annerledes. Og når tiden går, og du ser på kjærlighetsobjektet ditt med edru øyne, kommer tanken ofte til å tenke: "Og hva fant jeg i det?"

Men det blir senere. I mellomtiden ser en person ikke noen ulempe i målet om å bli forelsket, men gigantiske dimensjoner oppnår bare verdighet.

Hva er forskjellen mellom kjærlighet og andre følelser?

Staten når en person blir forelsket, er forskjellig fra seksuell vedlegg eller hobby, fordi sex ikke er det viktigste i dette tilfellet. Bli forelsket i en person helt - hans gang, vaner, stemme og så videre. Men i motsetning til kjærlighet er kjærligheten mer intens og stormfull, men mindre langvarig. Det kan passere for en uke, og kanskje - i seks måneder - avhenger av naturen og vedholdenheten til den som ble forelsket, og også om denne kjærligheten er gjensidig eller ikke.

Når en person blir forelsket, opplever han mye mer og mer enn da han ble forelsket. Denne tilstanden forskerne karakteriserer som endelige, men de nøyaktige grenser av kjærlighet er individuelle, de er vanskelige å definere selv av fagfolk. Ifølge de strengeste estimatene kan forelskelsen vare opptil to år. Men uansett hvor glad du er i en forelsket tilstand eller tvert imot, uansett hvor mye du lider, må du vite at kjærligheten har en viktigere egenskap: endelighet. Før eller senere slutter det, enten i en fast og sterk kjærlighet, eller i likegyldighet eller skuffelse.

Og selvfølgelig, hvis du ble forelsket, kan denne tilstanden være

  • gjensidig
  • dum

Hvilke sosialpsykologer sier om de som blir forelsket?

Hvis du blir forelsket, er det første som en person gjør, å være nærmere objektet av hans lidenskap. Enten, klemmer, gjemmer seg bort fra dette objektet, men dette avbryter ikke hans ønske om å være nærmere. Disse to funksjonene er notert når sosiale psykologer er forelsket.

Hvis du blir forelsket, er den også bestemt av fysiske symptomer: En tilstand av angst eller angst, eller årsakssløs glede, eller en dråpe følelser fra uhemmet lykke til håpløs tristhet. Uberørt kjærlighet er vanligvis preget av et slikt symptom som angst.

Når du spør deg selv "Hva å gjøre hvis du ble forelsket", merk at tilstanden til å være forelsket ikke er avhengig av om det er gjensidig eller ikke. Hvis kjærlighet ikke er gjensidig, går det i 90% raskt. Men hvis kjærlighetsobjektet svarer lidenskapen for litt, kan kjærlighet vare lenger.

Så, hva hvis du ble forelsket?

Først spør barnet om dette. Barn kan uttrykke slike tanker, som til tross for all enkelhet er svært nyttige for oss, voksne. Varianter av svar:

  • Det er nødvendig å ikke være redd, men å gå for å bli kjent. (Mars, 5 år)
  • Å si det personlig til en person. Du kan ikke beholde alt i deg selv. (Frosya, 11 år gammel)
  • Vel, hvis du er en voksen, kan du kysse ... (hvisker) det er pinlig å si på leppene. (Rebecca, 5 år gammel)
  • Gifte deg og få venner. (Mark, 6 år gammel)
  • Finn måter å forhindre dette på. (Petya, 9 år gammel)

Alvorlig, når du er forelsket, må du ta hensyn til all informasjon du leser over og bestemme: vil du kontakte din kjærlighetsobjekt? Hvis ja, gå, bestem, finn ut. Og vær glad eller tvert imot, lider i stillhet. Kanskje din kjærlighet ikke vil passere like raskt og umerkelig som det begynte.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.