^

Alternativ til blefaroplastikk av øyelokkene: kremer, masker, øvelser

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 12.03.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Med alderen produseres mindre kollagen og elastin i hudcellene, som et resultat av at det mister sin elastisitet. Ansiktskonturen er uskarp, rynker vises, spesielt øyelokkene er utsatt for aldringsprosessen, de blir tynnere og synker over øynene. Til tross for uunngåeligheten til slike fenomener, ønsker hver kvinne å forlenge ungdommen, iverksette tiltak for å forbedre tilstanden til ansiktet, inkludert øyelokket.

Den sikreste måten å bli kvitt strukket hud over eller under øynene er å gjøre blefaroplastikk - en operasjon for å fjerne overflødig hud. Samtidig er det dyrt, traumatisk, med lang rehabiliteringsperiode, og mulige komplikasjoner. Heldigvis finnes det et alternativ til blefaroplastikk.

Øyelokkløft uten operasjon hjemme

I tillegg til individuelle tilfeller, når ingenting kan korrigeres uten kirurgisk inngrep, er det kosmetiske teknikker for å forynge øyelokkene. De kombinerer salongprosedyrer og riktig hjemmepleie.

Øyelokkløft uten kirurgi kan utføres med maskinvaremetoder, ved hjelp av mesoterapi - injeksjon av nødvendig sammensetning, injeksjoner av botulinumtoksin, innføring av terapeutiske tråder under huden som fikserer huden i bruksområdet og fremmer kollagen produksjon.

Tilstanden til øyelokkene avhenger i stor grad av riktig omsorg for dem. Dette er et veldig delikat og følsomt område av ansiktet som krever en delikat holdning. For dem har kosmetologer utviklet spesielle produkter for daglig pleie, som utmerker seg med en spesiell tekstur og sammensetning, inkludert å stramme øyelokkene.

Øyelokkkremer

Hengende øyelokk er ikke det eneste kriteriet når du velger en krem. I tillegg til løfteeffekten, må den ta hensyn til andre faktorer: hudtype, en tendens til allergi, etc. Dens obligatoriske komponent er hyaluronsyre, som har en oppstrammende effekt.

Bidrar til dette og utfører andre nyttige funksjoner (fuktighetsgivende, ernæring, bindeproteinproduksjon, lindring og fargejustering) retinol (vitamin A), tokoferol (E), plante- og tangekstrakter, base- og essensielle oljer, honning, animalske produkter, spesialsyntetisk forbindelser.

Alle anerkjente kosmetikkmerker har løftekremer i sin linje. Disse er Vichy, Dior, Evelyn, Lumene, Oriflame, Faberlic, etc.

 • Heparin øyelokksalve

Et billig universalmiddel for aldersrelaterte endringer er drømmen til de fleste av oss. Siden hennes ressurssterke folk tilbyr heparinsalve, hvis direkte formål er å redusere blodpropp, forhindre dannelse av blodpropper og eliminere den inflammatoriske prosessen.

Hvordan kan det hjelpe med hudforyngelse? Optimister hevder at det å ha evnen til å utvide blodkarene, forbedrer blodsirkulasjonen, noe som betyr at det fremmer de metabolske prosessene i epidermis. Kosmetologer er skeptiske til slike uttalelser og advarer om faren for utseendet av komedoner, utviklingen av rosacea.

Øyelokkmasker

Masker laget av naturlige improviserte ingredienser, som gir næring og fuktighet, toning og oppstramming, bidrar alltid til å forbedre tilstanden til huden i ansiktet. Det er intet unntak og lignende omsorg for området rundt øynene.

Ulike oljer spiller en viktig rolle som råmateriale for dem. Så, sesam forbedrer elastisiteten, druefrøolje er egnet for tørr og irritert hud, ricinus, oliven nærer den med nyttige stoffer.

I kombinasjon med andre produkter kan du få fantastiske komposisjoner for å løfte øyelokkene. Oppskrifter kan omfatte:

 • kok havregryn med melk, avkjøl, tilsett fet vegetabilsk olje tilgjengelig i huset;
 • pisk eggeplommen og slipp sesamolje i den, rør;
 • gni rå poteter, klem ut saften, kombiner den med persillejuice;
 • kombiner aprikosmasse med rømme, bland grundig.

Før de resulterende maskene påføres, må dekorativ kosmetikk fjernes, en lett massasje rundt øynene utføres med fingertuppene, blandingen påføres forsiktig på øyelokkene, og strekker dem ikke i noe tilfelle. Vask av masken med kaldt vann, deretter påføres en nærende krem.

I flytende formuleringer blir bomullsputer fuktet, lagt på øyeområdet, du må ligge med dem i et kvarter uten å skylle med vann.

Øyelokkstrimler

For de som ikke klarer å takle problemet med hengende øyelokk, er det oppfunnet triks for å skjule strukket hud. Dette er tapestrips for løfting, limt til øvre øyelokk.

Et klistremerke støpes på ren, tørr hud ved hjelp av en gaffel som følger med strimler eller pinsett og presses lett. Sminke legges over den. Fjern den sammen med dekorativ kosmetikk med en sminkefjerner.

Øyelokkøvelser

Som du vet, spiller fysisk aktivitet på dem en stor rolle for å styrke eventuelle muskler. Det er også gymnastikk for å løfte øyelokkene:

 • gni håndflatene sammen til en følelse av varme vises, dekk de lukkede øynene med dem;
 • med øynene åpne, trekk huden på tinningene med fingrene, lukk og åpne dem 40 ganger;
 • med hodet kastet tilbake, løft øyenbrynene opp, senk øyelokkene samtidig;
 • åpne øynene så bredt som mulig, lukk tett på bekostning av 5, hold samme mengde lukket, gjenta flere ganger.

Fingermassasje for øyelokk

Hendene før massasje bør vaskes godt og smøres med eventuell baseolje. Øvelser er rettet mot å stimulere lymfedrenasje, fjerne hevelser:

 • trykk med tommelen og pekefingeren, gå langs øyenbrynene, løft dem litt;
 • med pekefingeren, trykk fra neseryggen langs øyehulen til tinningen;
 • forsiktig "tromme" langs omkretsen av det nedre øyelokket;
 • lukk øyet, trykk ned huden på yttersiden, masser med den andre hånden, beveg deg mot neseryggen;
 • lukk øynene tett, slapp av uten å åpne øynene;
 • legg håndflatene på øyelokkene og prøv å åpne øynene;
 • med lukkede øyne, masser øyeeplene.

Hver av dem gjentas 5-10 ganger, og massasjen varer opptil ett minutt.

Maskinvare øyelokkløft

Fordelen med en maskinvare øyelokkløft fremfor en kirurgisk er at den er smertefri og ikke-traumatisk, i fravær av en rehabiliteringsperiode.

Den ledende posisjonen blant maskinvaremetoder er okkupert av laserløfting. Med dens hjelp reduseres hevelser, slapphet, fine rynker rundt øynene. I tillegg stimulerer laserens inntrengning i dypet av epidermis produksjonen av kollagen og celleregenerering.

Resultatet blir merkbart etter 3-5 økter, holdt med månedlige intervaller. Noen dager etter prosedyren forsvinner spor av inngrepet.

RF-løft har vist seg godt, essensen av dette er generering av radiostråling på huden på øyelokkene. Ved hjelp av radiobølger varmes epidermis opp, på grunn av hvilket kollagenfibrene trekker seg sammen og tykner, huden strammer seg og dens tone forbedres.

Smas-løfting påvirker huden ved hjelp av en ultralydpuls, som mottar som muskelsystemet trekker seg sammen, og det oppstår en løfteeffekt. Prosedyren varer omtrent en time, før den utføres av en spesialist, blir det laget markeringer i ansiktet, og enheten beveger seg langs disse linjene.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.