^

Ampuller fra hårtap og for hårvekst

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 10.08.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Cosmeceuticals - ampuller fra hårtap og hårvekst - når du bruker innholdet til skalp og gni det inn i hårrøttene, må du handle direkte på hårsekkene.

På grunn av enkel bruk er disse produktene i stor etterspørsel: Ifølge American Academy of Dermatology, fra 16% for menn 18-29 år og opptil 53% av mennene 40-49 år lider av problemer med hårtap. [1]Hvordan bestemme de beste ampullene mot hårtap, den mest effektive og raskvirkende? Tross alt, alle produsenter - til tross for de tilgjengelige analogene - sikrer uovertruffen og til og med unike egenskaper av sine produkter.

Selektiv testing av medisinsk kosmetikk (som ikke tilsvarer kliniske forsøk) utføres ved flere dusinvis av forbrukere, noe som ikke garanterer effektiviteten for alle. Det er sant i EU at det er generelle regler for kosmetikkproduktforskriften som regulerer stadiene av produktutvikling (inkludert valg av ingredienser), samt å bestemme ansvaret for produsentene for kvalitet og sikkerhet.

Men om det er verdt å fokusere på vurderinger som er fulle av nettsteder av det aktuelle emnet, bestem deg selv: oftest er de en del av reklame og er utformet for manglende bevissthet og troverdighet hos kundene.

Indikasjoner for bruk

Blant stoffene som inneholder ampuller fra hårtap og for hårvekst, er det begge

Naturlig, av vegetabilsk opprinnelse, og syntetisert; Deres forskjellige kombinasjoner er opprettet i kosmetiske selskaper, men de fleste beskrivelsene inneholder ikke slike egenskaper som farmakodynamikk eller kontraindikasjoner for bruk - fordi de ikke er stoffer.

Selv om indikasjonene på bruk av alle disse verktøyene inkluderer:

  • langsom vekst av hår på hodet, deres tynning og / eller økt tap (på grunn av svekkelsen av hårsekkene);
  • androgen alopecia assosiert med de aggressive effektene av dihydrotestosteron på reseptorene av androgenavhengige hårfollikler i den fremre parietale sone i hodebunnen);
  • nesting eller  fokal skallethet ; sirkulær alopecia (alopecia areata);
  • Seasonal og stressende håravfall eller hormonuttynding (under overgangsalderen, med polycystiske eggstokkene, skjoldbruskkjertelen) eller under graviditet (på grunn av biotinmangel, som oppstår på grunn av økte utgifter i forbindelse med rask cellefordeling av utviklingsfosteret);
  • Hårtap etter kjemoterapi.

Imidlertid bør det tas hensyn til at disse midlene ikke gir effekt i tilfelle av hårtap av diencephalic-infeksiøs eller autoimmun etiologi, så vel som assosiert med nedsatt sympatisk innervering av hodebunnen.

For øvrig gjør en slik form for produksjon som ampuller det mulig å øke konsentrasjonen av løsninger og minimere tilsetning av konserveringsmidler til dem (som selvsagt forbedrer huddiffusjonen) og gir en nøyaktig enkeltdose. Til tross for forskjellene i sammensetningen av ampullene, er det nødvendig å observere den anbefalte varigheten av bruk, bruk og dose (forklart i vedlagte instruksjoner). Spesielt settes innholdet i en ampul direkte på hodebunnen og fordeles jevnt ved å massere det ved hårets røtter.

Navn på ampuller for hårtap, toppprodukter med amineksilom

Vi vil ikke bare oppgi navnene på ampuller fra hårtap, toppen - det vil si de aller beste i sine mange lister, men vi vil forsøke å bringe hele sammensetningen av væskene i dem og prinsippet om bruk av enkelte stoffer. Det er usannsynlig at dette vil være en vurdering, men informasjon om komponentene vil bidra til å gjøre et valg til fordel for de mest effektive midler.

Hva inneholder ampuller fra håravfall og for hårvekst?

La oss starte med aminexil (2,4 diaminopyrimidinoksid), som inneholder som hovedaktiv ingrediens:

  • Derkos ampuller - Dercos Aminexil Pro og Dercos Aminexil Clinical - av Vichy fransk selskap (Vichy Laboratories);
  • ampuller for hårtap Loreal amineksil - Aminexil Avansert L'Oreal laboratorier:
  • Kerastaz (Kerastase Specifique Aminexil Force R) - ampuller av hårtap for menn og kvinner (varemerke L `Oreal);
  • Ampuller Revivexil (Anti-Hair Loss Treatment Concentrate), Revlon Anti-Hair Loss, Indisk Ampuller Matrix (MATRIX Biolage ScalpSYNC), etc.

Aminexyl, som har et internasjonalt patent, men fortsatt ikke godkjent av FDA (USA), er en vasodilator som aktiverer blodsirkulasjonen i hårsekkene og dermed gjenoppretter deres levedyktighet, og forhindrer overdreven dannelse av kollagen rundt dem (perifollikulær fibrose). Imidlertid kan amineksil forårsake bivirkninger i form av hyperemi, peeling og kløe i huden i anvendelsesområder, som ligner på allergisk dermatitt. [2]

Også i Dercos (Vichy) -ampullene er det: patenterte SP94-molekyler (som penetrerer hårrøttene og omdannes til ceramider - de viktigste hårlipoproteinene); [3] aminosyren arginin (gjennom stimulering av kaliumkanaler i cellene utvider hudkarene, bidrar til bedre trofisme av vev). Vitaminer for hårfollikler som forbedrer ernæringen av hårsekkene fra å falle ut i ampuller Vichy (Dercos Aminexil Pro) er representert av niacin (vitamin B3) og pyridoksin (vitamin B6).

Hvis pyridoksin bidrar til å forhindre dannelse av flass, kan nikotinsyre i ampuller fra hårtap (synonymer - niacin, vitamin B3, PP, nikotinamid, niacinamid) - utvide blodårene, det vil si at du kan "mate" hårsekkene. [4] I tillegg, som trichologer antyder, reduserer niacin kolesterolakkumulering i sebocytter i hodebunnen, som forvandles til 5a-reduktase-enzymet, direkte forbundet med en økning i dihydrotestosteron (DHT) og hårtap hos menn og kvinner. Se mer -  Alopecia androgenetic

I tillegg til aminexil har Loreal Aminexil - Aminexil Advanced L'Oreal ampuller for håravfall - et kompleks av aminosyrer - kobber-tripeptid-1, som er lik GHK-Cu-komplekset som finnes i biologiske væsker i kroppen. Dette komplekset bidrar til å stimulere hårveksten ved å blokkere konverteringen av testosteron til DHT. [5]

Kerastase Specifique Aminexil Force R-ampuller har to viktige ingredienser. For det første er det rhamnose - naturlig deoksysakkar, en stimulerende vaskulær endotel vekstfaktor (VEGF), som i sin tur øker vaskulariseringen av hårsekkene og øker ernæringen. [6]

For det andre inneholder den fytosterolene lagetacasin (asiatisk) syre kjent fra Ayurveda Centella Asiatica (Centella asiatica) - planter med antioksidant og lipolytiske egenskaper.

I stedet for aminexil introduseres et nytt patentert stoff stemoxydin (stemoxydin), som vekker sovende stamceller CD34 + nær hudoverflaten, inn i Vichy Dercos Neogenic ampuller og Kerastase Densifique ampuller (L'Oreal), noe som fører til økning i antall og tetthet av hårsekkene. [7]

Ampuller med placenta for hårtap

Placentrix (Italy), Placentrix (Farmagan, Italia) placenta hårfjerningsampuller, Dikson Polipant ampuller (Dikson), og deres analoger - Placenta Silhouette Plus Revitalizer (Schwarzkopf, Henkel Group, Tyskland), Placenta PLACO (UK) og andre - inneholder biostimulerende ekstrakt av animalsk placenta proteiner (inkludert aminosyrer, hormoner og vekstfaktorer). [8]

Ernæring og oksygenering av hårsekkene kan forbedres på grunn av dannelsen av ytterligere kapillærer i huden og påfølgende blodstrøm. Men resultatet vil være synlig hvis disse midlene brukes daglig og i lang tid.

Derfor advarer eksperter om at deres bruk under graviditet er kontraindisert - på grunn av risikoen for å utvikle svulster i livmor eller brystkjertel, og bruk til barn er uakseptabelt, da hormonene de inneholder kan forårsake for tidlig seksuell utvikling.

Placentrix klassisk intensiv lotion (Farmagan, Italia) kompletterer virkningen av morkaken med niacin, tokoferol (vitamin E, som normaliserer blodsirkulasjonen og styrker hårrøttene),  [9] stimulerer planteekstrakter og sink, som er en kofaktor for mange enzymer som gir biokjemiske prosesser i dermis og hår follikler.

Ampuller Dikson Polipant (Dixon) inneholder også emulsjon av ricinusolje og hvetekim; nøle og rød pepper ekstrakter; niacin, pyridoksin, pantotensyre (vitamin B5), inositol (vitamin B8).

Ampuller av hårtap, som inneholder en dverg palme ekstrakt

Frukt som vokser i det sørøstlige USA av dvergpalmer serenoa (Serenoa repens), ifølge en annen klassifisering kalt Sabal serrulata, har fytosteroler - campesterol, stigmasterol, β-sitosterol, som reduserer talgproduksjon og 5a-reduktaseaktivitet (se forrige seksjon), det vil si, er naturlige anti-androgener. De er også rike på umettede fettsyrer. [10]

Fruktekstrakten av denne håndflaten er en del av konsentratet av italienske ampuller fra hårtap Rinfoltil (Rinfoltil), BioKap (Naturalforme, Frankrike), Phytolium 4 Concentrate (Phyto, Frankrike) og inneholder også ampuller fra hårtap for menn. Kemon Actyva P Factor System Uomo Italia).

I tillegg har Kemon Actyva ampuller azelainsyre (også hemmer 5a-reduktase, har en utbredt antiinflammatorisk og antioksidant effekt); [11] proanthocyanidiner av røde druefrø (med antioksidantegenskaper); [12],  [13] ekstrakter av tang  [14] og kinesisk kamelia (dvs. Grønn te, rik på katekiner og ellaginsyre, som viser egenskapene til fytoøstrogener); [15],  [16] vitamin E og B6; sink- og kopperkelater.

Og i hetteglassene Rinfoltil tilstede: koffein (for å stimulere hårvekst); [17] ekstrakt av ginseng røtter (forbedrer blodstrømmen til folliklene),  [18] te blad og ginkgo biloba (for å redusere oksydativ stress i celler)  [19],  [20] og nasturtium blader (rik på selen). [21]

Ampuller fra håravfall italienske produsenter

Utbredelsen av androgene alopecia hos menn er 67,1%, hos kvinner - 23,9%. Alvorlig forekomst og alvorlighetsgrad av androgenetisk alopeci korrelerer med alder i begge kjønn. [22] Opptil 13% av premenopausale kvinner har noen tegn på androgen alopecia. Imidlertid øker frekvensen av androgen alopecia hos kvinner etter overgangsalderen betydelig, og ifølge en forfatter kan det påvirke 75% av kvinner over 65 år. [23] Blant italienerne er utbredelsen av androgenetisk alopecia estimert av eksperter på nivået på 12,4% av den totale befolkningen (høyere i 12,8% bare i Tyskland); til sammenligning i andre land: USA - 11,8%; Storbritannia og Sverige - 11,7% hver; Canada - 11,5%; Spania - 11%; Australia -10,3%.

Så produserer Italia ampuller for hårtap i store mengder og med forskjellig sammensetning.

Keranove-ampuller reduserer hårtap, stimulerer interstitial energi metabolisme og akselererer telogenfasen takket være 2-aminopentandinisk (glutaminsyre), som gir celler med svovel som aktiverer hårvekst. [24] Også i sammensetningen er Trichodyn-komplekset, som inkluderer isoflavoner, terpenoider og tanniner fra ekstraktet av kjernen av pterocarpus marsupialen (Pterocarpus marsupium) - et østasiatisk tre av legume familien. Verktøyet brukes ikke mer enn to ganger i løpet av uken.

Collistar Anti Hair Loss Revitaliserende hetteglass for hår tap og hårvekst inneholder Trichogen VEG komplekse stimulerende hårsekk, som består av ekstrakter av ginseng og burdock rot, aminosyrer (arginin, tyrosin, ornitin), soyaprotein, biotin (vitamin B7 eller H, fremme regenerering og differensiering av epidermale celler), nikotinomid, pantotensyre og sink. [25]

Gjenoppretter hårvoksende lotion, som inneholder ampuller Selective (Stimulate Intense lotion SELECTIVE) merkevare Selective Professional (Tricobiotos SpA). Som angitt i beskrivelsen inneholder lotion spesielle komplekser: stimulerende ONcare StimulFLUX og beskyttende DefenseFLUX med vitaminer og planteekstrakter. Deres hovedkomponenter inkluderer: flavonoid apigenin fra sitronekstrakt (for å forbedre mikrosirkulasjonen),  [26] oljesyreekstrakt fra røttene til Hemsley amabilis-anlegget i gresskarfamilien (inaktiverer 5a-reduktase-enzymet),  [27] aminosyrer (glycin, histidin, lysin) og biotin.

Også under dette varemerket er ampuller fra hårtap for menn Powerizer-lotion, den stimulerende effekten er gitt av koffein, mentol, gurkemeie, et ekstrakt fra guaranafrukter (Paullinia cupana), ingefær- og engelsrotekstrakter (Angelica archangelica). Det anbefales å gjennomføre behandlingsforløp to ganger i året, administrasjonsrute og dosering: Tre ganger i uken brukes innholdet i en ampulle til huden i tre måneder.

Ekstrakter av ingefær og kalamusrøtter, samt eukalyptusolje, mentol, piperin, natriumhyaluronat, glutamin og et sett med vitaminer er en del av løsningen, som inneholder Optima-ampuller - OPTIMA-håravfallbehandling.

Vitaminer C, E, B1, B5, B6, niacin, biotin, cypress og safor essensielle oljer, samt kamfer og mentol inneholder ampuller med konstant fra hårtap (Constant Delight).

Kaaral Lotion K05 lotion eller K05 ampul forbedrer blodsirkulasjonen og trofismen av hårsekkene på grunn av ekstrakter av fjell arnica, nese, essentielle oljer av tea tree og capsaicin bitter pepper. [28]

Ampuller for hårvekst

Styrk røntene til hårampullene Ducrey - konsentrert lotion Ducray Anastim (Ducray laboratorier, Frankrike), som inneholder biotin, nikotinsyre, E-vitamin; GP4G (diguanosin-tetrafosfat) kompleks som regulerer enzymets aktivitet, samt planktonekstrakt (Artemia extrax) og roten til stikknålen (Ruscus aculeatus), som er rik på plantesteroider.

1 måneds hårspensterapulsampulat, Yves Rocher reduserer talgproduksjonen og stimulerer mikrocirkulasjonen av hodebunnen på grunn av tilstedeværelsen av ekstrakter av hvit lupin (bælgplante med lavt innhold av isoflavoner)  [29] og ayurvedisk herbivoreniya (Swertia chirayita) gentian familie.

Spinning ekstrakt brukes også som en del av ProYou Anti Hair Loss Treatment (Revlon Professional) ampuller. I tillegg til dette inkluderer dette røsmarin ekstraktet (refleksivt utvide hudkapillærene)  [30] og et ekstrakt fra hunnkeglene (frøfrukter) av hopen, en kilde til fytostrogen. [31]

Utdrag av hagebruk frø i kombinasjon med pantothensyre - de aktive ingrediensene i Kapous Professional lotion, som inneholder ampuller Kapus (laget i Russland).

Salerm-ampuller (Salerm, Spania) - Salerm Biokera Intensive Specific Hair Loss Lotion - Fremmer hårvekst gjennom lokal eksponering for terpenforbindelser,  [32] fettsyrer og fytosteroider av ekstrakter fra rosmarin, timian, bergamot og afrikansk plomme (Pygeum africanum).

Ampuler Joc (JOC Energizing Treatment), Ariva Skin Care (USA) - Styr hårfollikelpapillene og motvirke deres aldersrelaterte atrofi. Blant de aktive ingrediensene refererer produsenten til et vitaminkompleks, kanel,  [33] ingefær ekstrakt og svovelholdige aminosyrer, inkludert cystein  [34] (som utgjør en tredjedel av hårproteinene) og metionin. [35] Det er bevist at cystein bidrar til å stimulere hårveksten, og metionin øker intensiteten av blodtilførselen til hodebunnen og hårsekkene.

Stimuler mikrocirkulasjon i hodebunnen og aminoslottyrosin,  [36] som er inneholdt i sin løsning Phyto-ampuller (Phyto) eller Phytocyan-ampuller fra hårtap (PhytoCyane Revitalizing, France). Også i listen over de aktive komponentene i dette verktøyet er ekstrakter av ginkgo biloba og viburnumbark, polyfenoliske forbindelser av røde druer (procyanidiner), pantotensyre og pyridoksin. [37]

Ginkgo biloba ekstrakt, metionin og biotin inneholder ampuller Priorin Bayer (Tyskland).

Ampuller fra hårtap fra Faberlic (Faberlic JSC, Russland) inneholder et konsentrat bestående av et kompleks av Procapil (biotinyl-GHK + citrusflavonoideapigenin + oleanolsyre fra røttene til den kinesiske Hogweed Heracleum hemsleyanum diels). Også i løsningen er pantotensyre,  [38] soyacitin og essensiell olje av kinesisk symmondcia (jojoba).

Fytokomplekset i ampuller produsert av Russland "First Aid Kit Agafi" - ampulene til bestemor Agafi - er representert av olje fra solbærfrø, hvetekim og rosehip; Oljeekstrakter av nese- og melke-tistelfrø (Silybum marianum); rosmarin essensielle olje og vitaminer A, E og F.

Lagringsforhold og holdbarhet

De optimale forholdene for lagring av ampuller fra å falle ut og for hårvekst er et sted som er fjernt fra kilder til varme og lys, temperatur - fra +15 til + 25 ° С.

På emballasjen til hvert produkt angir produsentene den endelige holdbarheten til ampullene. Den åpne ampullen skal ikke oppbevares: innholdet brukes som en enkelt dose.

Oppmerksomhet!

For å forenkle oppfatningen av informasjon, blir denne instruksjonen for bruk av stoffet "Ampuller fra hårtap og for hårvekst" oversatt og presentert i en spesiell form på grunnlag av de offisielle instruksjonene for medisinsk bruk av stoffet. Før bruk les annotasjonen som kom direkte til medisinen.

Beskrivelse gitt for informasjonsformål og er ikke en veiledning for selvhelbredelse. Behovet for dette legemidlet, formålet med behandlingsregimet, metoder og dose av legemidlet bestemmes utelukkende av den behandlende lege. Selvmedisin er farlig for helsen din.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.