^

Hva kan du forvente av kosmetikk "Selenzin" med hårtap?

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 28.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Ved å studere sammensetningen av medisinske og kosmetiske produkter fra "Selencin" -serien, lurer man ufrivillig på hvilken effekt som kan forventes av bruken av dette multikomponentproduktet, der nesten hver komponent har stor verdi for håret.

Koffein, pepper, dvergpalm, burdock, brennesle og peppermynteekstrakter er rettsmidler som brukes i skallethet med alternativ medisin, selv hudleger og trikologer er enige i effektene. Keratin, biotin, kollagen er stoffer som lenge har blitt etablert innen kosmetologi som et middel for profesjonell hårpleie. [1],  [2]Alle disse komponentene i forskjellige kombinasjoner kan finnes i omsorgskosmetikk for hår av forskjellige merker. Men samtidig har ikke alle produkter med dette innholdet en mer eller mindre uttalt terapeutisk effekt. [3]

Produsenten av  hårserien Selenzin, Alkom , fokuserer på unike ingredienser: anageline, seveov, innovative peptidkomplekser. Så anageline, selv i en minimal konsentrasjon, stimulerer cellulær metabolisme av hårsekkene med omtrent 21% og reduserer aktiviteten til enzymet som omdanner testosteron til dihydrotetsosteron, ikke verre enn finasterid, et stoff som brukes til å behandle alopecia.

I følge laboratoriestudier hjelper seveov å stimulere hårveksten med 93%. Sammenlignet med effekten av koffein som en anerkjent naturlig sentralstimulerende middel (46%), er dette doblet.

Det antas at Selencin-lotions med en unik sammensetning kan bremse aldringen av hårsekkene med 41% og stimulere hårveksten mer effektivt enn tradisjonelle behandlingsmetoder. På samme tid oppnår en person restaurering av tettheten av håret uten bruk av kjemi, smertefulle injeksjoner og hårtransplantasjoner, uten medikamentell abstinenssyndrom.

Resultatene fra anvendelse av  serien i den studerte gruppen av mennesker med diffus skallethet viste at kombinert bruk av alle eksterne Selencin-stoffer den første måneden viste positive endringer hos 28% av forsøkspersoner av forskjellige kjønn. Etter 8 uker opphørte hårtapet hos alle pasienter, deres tetthet økte på grunn av ny hårvekst, og hårstrukturen endret seg til det bedre (fluffy hår fikk normal tykkelse). Samtidig økte hastigheten med å ta piller med mer enn 10%.

Jeg må si at pasienter ikke brukte sjampo og balsam hver dag, men 2 ganger i uken, en maske - 1 gang per uke, kremer - hver dag (først styrking, deretter stimulering). Tabletter ble gitt til halvparten av forsøkspersonene i henhold til instruksjonene. En stabil terapeutisk effekt ble observert i løpet av de neste 3-6 månedene i begge grupper.

Fraværet av abstinenssyndrom og det tilnærmet fullstendige fraværet av klager over ubehag under bruk av kosmetikk kan betraktes som en av de store fordelene med denne behandlingsserien. Og gode resultater gir håp til de menneskene som praktisk talt har mistet det, og tester selv ineffektive metoder for å behandle alopecia.

Anmeldelser av trikologer

Trikologi er en gren av vitenskapen som arbeider med problemer relatert til hår: deres struktur, funksjon og helseproblemer i hodebunnen. Spesialister som er involvert i diagnose og behandling av sykdommer i hodebunnen og håret kalles trikologer. I medisinske institusjoner i mangel av en trikolog, faller disse spørsmålene på skuldrene til hudleger.

Når det gjelder produkter og preparater for behandling og forbedring av hår, er meningene fra trikologer den mest komplette, objektive og objektive vurderingen av dem, så det er verdt å lytte til det. Hva sier eksperter om produkter for hår og hodebunn i Selenzin-serien?

Det må sies med en gang at håreksperter ikke anser utvinningsselen for Selencin som en universell pille for alopecia. Ja, kosmetikk har en gunstig effekt på prosessene som skjer i hodebunnen, forbedrer blodtilførselen til håret og dets metning med næringsstoffer, noe som er nyttig for enhver etiologi av skallethet, men alt dette kan kalles behandling av konsekvensene, og ikke selve sykdommen.

Hvis håret ble skadet av solstråling, ble kjemien til maling og sjampo et offer for termiske effekter, som et resultat av at strukturen og funksjonaliteten deres ble krenket (håret ble tørt, livløst, begynte å falle ut, gå i stykker, etc.) Selencin kosmetikk vil hjelpe takle effekten av negative faktorer og gjenopprette hår. I tilfelle hårtap forårsaket av belastende situasjoner, kan du også dra nytte av produktene, men for at resultatet skal være stabilt, må du få ordnet nervesystemet, som er ansvarlig for å regulere prosessene som skjer i huden vår og kroppen som helhet.

Når det gjelder androgenetisk alopecia, mener trikologer prognosen for behandling av patologiprodukter "Selencin" er ikke så rosenrød. Og de er ganske forståelige. Hva kan være garantiene mot bruk av kosmetikk hvis denne genetisk forårsakede sykdommen ikke alltid er vellykket i kompleks behandling med medisiner og fysioterapi, så ofte er hårtransplantasjon den eneste veien ut?

Situasjonen med skallethet på bakgrunn av sykdommer er enda mer komplisert, det være seg diffust skallethet forårsaket av patologiske hormonelle lidelser (endokrine sykdommer), eller fokal alopecia, som er assosiert med autoimmune prosesser. I disse tilfellene rettferdiggjør ikke bruk av Selencin-kosmetikk seg selv, fordi det ikke kan påvirke prosessene som oppstår i kroppen, hvis virkning vi føler på tilstanden til hud, hår og negler. Med en aktiv patologisk prosess er "Selenzin" ikke effektiv, hvis du ikke tar hensyn til mulig kortsiktig effekt.

“Selencin” vil ikke hjelpe med cicatricial alopecia, siden det ikke har evnen til å endre strukturen og egenskapene til arrvev.

I de tilfellene hvor det kan forventes et positivt resultat av eksponering for hud og hår fra medisinsk kosmetikk, er det viktig å forstå at effektene som produsentene og testerne har erklært, er mulige, men underlagt den kompliserte bruken av hele serien. Selv om effektiviteten av homeopatiske tabletter og granulater fortsatt er i tvil blant de fleste tradisjonelle medisineleger (dette gjelder nesten alle homøopatiske midler, hvis virkning er assosiert med “placebo” -effekten, basert på troen på medikamentets fordel), men det er 5 flere produkter i serien som skal brukes sammen.

I prinsippet anbefaler mange hudleger og trikologer produktene fra Selencin-serien til sine pasienter, og innser at dette kosmetikk definitivt vil være nyttig for hodebunnen og håret, selv om det ikke gir en uttalt effekt. Og du trenger ikke tro at dette er gjort for å hjelpe apotek og utsalgssteder med "inntektene". Legen vil fortsatt stole på diagnosen, og vil neppe tilby dyre kosmetikk til noen som hun absolutt ikke vil hjelpe.

Selv om det ikke er noen fast overbevisning om at kosmetikk vil hjelpe en gravid kvinne, kan det heller ikke være noe offer for feil utvalg av prevensjonsmidler, ofre for stråling eller medisiner, etc. Fortsatt er dette kosmetikk, ikke en medisin, og til og med medisinske preparater som har strenge indikasjoner for bruk og spesifikke doseringer hjelper ikke alltid og ikke alltid alle. For eksempel gir det samme stoffet Minoxidil, som er populært blant alopecia , ikke 100% garanti for å løse problemet med hårtap. Mye avhenger av årsaken til den patologiske tilstanden, graden av forsømmelse, egenskapene til pasientens kropp (reaksjonen på samme medikament eller kosmetikk kan variere fra person til person).

Kundevurderinger

Kosmetikk-serien "Selencin" for hår, kan en person begynne å søke av forskjellige grunner. Noen likte reklamen, vennlig levert av media eller en nabo (venn, slektninger), og en annen skaffet seg og begynte å bruke produktene på anbefaling av en hudlege eller trikolog. Hva er forskjellen mellom dem?

For det første er spørsmålet, var det behov for å kjøpe dyre kosmetikk? De entusiastiske anmeldelsene av damen som klarte å gjenopprette det tynnende håret, kan ikke være en anledning til å prøve produktet på deg selv, hvis du ikke har hårtap, blir de ikke tynnere, endrer ikke struktur og utseende radikalt. Hvis håret til noen var sparsomt fra fødselen (en slik arvelig egenskap), er det usannsynlig at Selenzin merkbart vil endre situasjonen. Men håper på et mirakel - dette er de fleste av de  negative vurderingene  om behandlingsserien.

For det andre er legen, som foreskriver dette eller det aktuelle middelet, avhengig av fakta (som han stiller diagnosen på) og ikke antagelser. Vi bestemmer selv hvorfor håret strømmer, og hva som kan hjelpe dem, ikke basert på objektiv virkelighet, men basert på subjektiv mening.

En person har en genetisk forsterket overfølsomhet for androgener, og han klandrer stress og et ugunstig miljø for alt, og alle er overrasket over at den annonserte Selenzin ikke hjelper ham, selv om en nabo takk til ham har nydelig hår, selv å ha overlevd en skilsmisse. Ofte virker faktorer sammen, men behandlingen av virkningene av faktorer av eksogen og endogen art vil være forskjellig, mens det å håndtere påvirkningen fra sistnevnte ofte er mye vanskeligere. Her er en annen grunn til negative anmeldelser.

Det er fremdeles slike fantastiske mennesker som ikke har hårproblemer, men de har et manisk ønske om å forbedre dem. Vanligvis er dette de samme personene som virkelig liker å skrive anmeldelser under innlegg. Det er tydelig at bruk av Selencin-kosmetikk, som hjelper til med å behandle hår og ikke utføre mirakler, får en negativ vurdering, men som alle andre.

For det tredje, ved å avtale, er legen basert på tingenes virkelige tilstand og bestemmer hva betyr og i hvilke kombinasjoner som kan hjelpe en person. Er det for eksempel verdt det å begrense seg til sjampo og balsam eller å koble en maske og kremer til behandlingen, enten en person bare trenger en oppstrammende lotion eller skal den brukes i kombinasjon med en gjenopprettende. Legen utvikler et behandlingsregime selv når han anbefaler medisinsk kosmetikk, men i mangel av kunnskap og erfaring handler vi tilfeldig, og da er vi indignerte over mangelen på effekt.

Ja, legenes avtaler lever ikke alltid opp til forventningene (effekten kan ikke være), men likevel er sannsynligheten for et positivt resultat i dette tilfellet større hvis du tar hensyn til statistikk. Mange unge kvinner som begynte å tynne betydelig i løpet av svangerskapet, gleder seg ganske enkelt over denne muligheten til å bevare en vakker frisyre på en trygg måte for dem og barna. "Selencin" gjør det mulig å stoppe det patologiske håravfallet hos barn og unge, for behandling av det som ikke alle medisiner er egnet. Men behandlingen av skallethet hos folk gjennomføres fremdeles ved prøving og feiling, selv om alt tyder på at middelet skal hjelpe.

Etter å ha lest gjennomgangene på Internett, kan du se at distribusjonen deres er omtrent den samme. Antall negative og positive anmeldelser er omtrent like. Det vil si å si at kosmetikken "Selenzin" ikke er effektiv er umulig, fordi det er mennesker som har oppnådd gode resultater med dets hjelp. En annen ting er at slik behandling ikke egner seg for alle, spesielt hvis ikke årsakene til hårproblemer tas med i betraktningen, men selve faktumet bare er oppgitt.

Ofte kan du lese anmeldelser, noe som dette: "Jeg vasket håret mitt med Selencin-sjampo i en måned, men håret mitt ble ikke tykkere." Så kanskje en måned ikke er nok for hår som har blitt påvirket negativt i flere måneder og år? Kanskje de trenger en lengre og mer intensiv terapi enn bare å vaske med sjampo, som er på hodet ditt i bare 2-3 minutter?

I tillegg lover ikke produsenten at håret vil vokse med en slik hastighet at det innen en måned fra bunnen av vil være lik de som har lengde over 10-15 cm. Selv sunt hår vokser ikke mer enn halvannen centimeter på en måned, noe vi knapt merker med over 80 tusen hår på hodet. For å se et konkret positivt resultat fra bruk av medisinsk kosmetikk, trenger du mer enn en måned før du bruker det. I tillegg kan til og med små forbedringer i løpet av denne perioden (fra 2 til 4 ukers bruk) betraktes som et positivt, oppmuntrende resultat.

Jeg må si at problemet med skallethet forblir relevant i dag, til tross for de mange utviklede metoder og behandlingsregimer. Ulike årsaker til patologi og deres samtidige effekter kompliserer diagnosen og valget av effektive metoder for å forbedre hodebunnen og håret. Og hvis vi tar høyde for at påvirkningen av noen interne og arvelige faktorer er vanskelig å minimere, blir det klart at en generell tilnærming til behandling av alopecia og universelle terapeutiske midler ganske enkelt ikke kan eksistere.

Selencin-kosmetikk for hår er bare en av mulighetene vi gir for å forbedre hodebunnen og håret, og kanskje i spesielle tilfeller vil det bidra til å løse et så mangefasettert og vanskelig problem med diffust hårtap. Gitt omfanget av dette problemet, kan til og med å stoppe patologisk hårtap hos halvparten av pasientene betraktes som en stor prestasjon, spesielt hvis dette kan oppnås uten bruk av kjemi som er skadelig for kroppen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.