^

Ansiktspleie etter 40 år

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Førti år er en stor alder. Kvinnen er fortsatt vakker og energisk, men hun er allerede erfaren og kjenner prisen. Det er fullt av ønsker og er klar til å oppnå dem. Fordelen har en personlig, familie, profesjonell opplevelse, som bidrar til å sette mål og oppnå dem. Excites One: vises på ansiktet tegn på tretthet og maling av huden.

Ansiktspleie etter 40 år

Hvilke problemer med en person forventer en kvinne etter Balzac alder? Det er flere av dem:

 • Tap av tone, ujevn skygge;
 • tørrhet, fuzzy kontur, reduksjon av leppens volum;
 • etterligne rynker nær øynene;
 • utvidede porer;
 • poser under øynene;
 • senket kinn;
 • flabby nakke.

Heldigvis ser disse symptomene ikke opp på en gang: faktisk er det vanligvis på samme tid for tre eller fire mangler. Riktig omsorg for en person etter 40 år kan forhindre alle tegn på å visne.

For å forebygge rynker tilbyr kosmetologer effektive hudpleieordninger etter 40 år. En av dem lar deg gjøre dette hjemme. Fire produkter brukes til daglig pleie:

 • Serum med antioksidanter - om morgenen;
 • fuktighetsgivende krem med et filter på 50 om sommeren og 30 i andre måneder;
 • krem med retinol - om natten;
 • Krem til øyelokkene - to ganger om dagen.

For lepper påfør en beskyttende balsam med et filter på 20, blir konturen indusert med en kosmetisk blyant. Mer effektive midler - hyaluroniske injeksjoner, og legger til volum.

Andre kosmetologer tilbyr 40-årige kvinner fire blokker med ekstern hudpleie: ernæring, fuktighet, løft og pleie av oftalmisk sone.

Ernæring bør ikke begrenses til kremer: ernæringsmasker, inkludert hjemmelagde, er også nødvendig.

Ytterligere fuktighet oppnås ved å øke inntaket av vann og passende masker.

Løftestramming av huden består av hjemmeprosedyrer (massasje, ismasker, masker) og salong (mesoterapi, ultralyd, vakuummassasje, fotorejuvenering). En bedre effekt oppnås ved en kombinasjon av disse metodene.

For å forebygge ansiktsrynker er nyttig gymnastikk for ansiktsløftning. Det er viktig å hele tiden overvåke ansiktsuttrykk, spesielt med øyestamme, mens du bor i solen eller under sterkt lys. Minimere puffiness er hjulpet av fuktighetsgivende kremer med koffein. Mørke sirkler lette midlene som inneholder vitamin K, og også en god søvn.

Utvidede porer på kinnene, haken, advarer kremen med retinoider, rensing av smuss og døde celler. Salon løsning av dette problemet er vanlig peeling. Et raskt resultat gir microdermabrasion - en prosedyre som fjerner det øverste laget av epidermis.

For avrunding av de sunkne kinnene og utjevning av nasolabialene i salongene, lipolyting og spesielle injeksjoner (hyaluronsyre, restylan) gjøres.

Ta vare på nakken utfør kremer for nakken og halsen med effekten av å løfte. I salongen for dette formålet, bruk ultralyd og andre prosedyrer, mer radikale.

Kosmetiske produkter

Kosmetiske ansiktspleieprodukter etter 40 år må fylles på med komponenter som ikke er nok til å vokse med alderen. Huden til en 40 år gammel kvinne er nødvendig:

 • rensing;
 • hydrering;
 • ernæring;
 • beskyttelse mot ultrafiolett stråling;
 • Foryngelse.

Rensing av ansiktet utføres ikke med såpe og vann, men med kremer, tonika og skum, valgt etter hudtype. Periodisk er det nyttig å utføre dyp rengjøring med skrubbe eller peeling. I arsenalet av kosmetiske merker er det nok penger til disse formålene.

Ansiktspleie etter 40 år gir ekstra fuktighetsgivende. Kremer med oljer, vitaminer, planteekstrakter og andre naturlige ingredienser vil gagne alle typer fading hud. Kosmetologer anbefaler å gi preferanse til midlene til en linje: denne tilnærmingen forhindrer allergi mot inkompatibilitet av ulike ingredienser. Og anbefaler også etter 40, og enda tidligere, å bruke kjemikalier av høy kvalitet til kosmetikk.

Nærende kremer og naturlige hjemmelagde masker brukes til å nærme ansikt, nakke og decollete. Enkle og rimelige masker - honning og aloe juice.

 1. En blanding av mel og honning i like deler påføres ansiktet i 20 minutter. Skyll skiftevis - så varmt, så kaldt vann. Masken nærer huden, fjerner rynker i nærheten av øynene.
 2. Juice leaf aloe, ligge i kjøleskapet i 12 dager, smør huden om morgenen og kvelden, skru opp masken med fingertuppene. Tidligere skal ansiktet tørkes av te, og etter aloe, bruk en nærende krem.

Effektiv ansiktsforyngelse oppstår som et resultat av et profesjonelt massasjekurs. Flere kurs øker hudtone og reduserer rynker.

Behandlingsprosessen reduserer forberedelsene til ginseng, gyllenrot, sitrongress, eleutherococcus, urtekompresser fra kamille, fioler, kalendula. Det er gunstig for huden å bruke antioksidanter og fettsyrer.

For å støtte huden i fylte 40 år trenger du omfattende omsorg, stimulering fra utsiden og innsiden. Tross alt er det med mat at de fleste "byggematerialer", vitaminer og mineraler kommer inn i kroppen, hvor utseendet og tilstanden til huden avhenger. Ubalansert kosthold, mangel på sunne fettstoffer, vitaminer og sporstoffer påvirker ansiktet negativt. I henhold til legenes anbefaling kan du bruke kosttilskudd og vitaminkomplekser som forbedrer tilstanden til huden, håret og kroppen som helhet.

trusted-source[1]

Ansiktspleie etter 40 år om sommeren

I det femte tiåret begynner synlige endringer i ansiktets hud: det blir gammelt, det blir tørrere og blabby. Disse ubehagelige prosessene oppstår på grunn av forringelse av ernæring, redusert metabolisme, tynning av fettlaget. Elasticiteten til muskler og aktiviteten til talgkjertlene reduseres.

Permanent hudpleie består i rensing, nærende, fuktighetsgivende, stimulerende produksjon av næringsstoffer, og ansiktspleie etter 40 års sommer inkluderer også økt beskyttelse mot ultrafiolett stråling.

Reglene for ansiktsbehandling etter 40 år:

 • Daglig: Om morgenen og om kvelden utfør selvmassasje med olivenolje eller næringsrik krem.
 • Ukentlig: Bruk kontrastmasker med urter - kalendula, kamille, trefarget fiolett, og også masker av hudtype.
 • Månedlig: Lag protein eller parafinmasker, og om mulig, salongprosedyrer (på råd fra en kosmetolog).

Om sommeren er huden utsatt for aggressiv varme, tørr luft, ultrafiolett stråling. For å forhindre uønskede konsekvenser av slike faktorer, er det bedre å vaske infusjonen av kamille i stedet for vann, bruk kremer veldig tynt slik at de ikke tetter porene og ikke provosere svette. Det er ønskelig å bruke krem på en vandig eller oksygenbase.

Prøv å bli mindre i solen, og om nødvendig skygge og beskytt ansiktet med spesielle kremer. Ikke vask ansiktet ditt med varmt vann med kaldt vann, men tørk med en svamp fuktet i rømme eller curdled melk, og smør deretter med fuktighetskrem.

Noen tips for solbrenthet. For å tan legge seg jevnt og uten forbrenninger, er det nyttig å vaske vekslende med gulrotjuice og te. Solbat bare i profilen, erstatning for solens stråler, den ene eller den andre kinden, smurt krem med beskyttelse mot ultrafiolett. Etter solbrenthet skal kremet vaskes av umiddelbart.

Bathe i havet, bør du beskytte ansiktet ditt mot salt. For å gjøre dette, før vannprosedyrene, nok til å smøre huden med olivenolje, og etter tørking - solkrem. Tender huden i nærheten av øynene for å beskytte med mørke briller, i sterk varme fuktet med mineralvann.

Det er prosedyrer som er forbudt om sommeren. Dette er rengjøring, peeling og bleking. Rengjøring åpner porene, som lett får støv, svette, smuss, forårsaker betennelse, og de resterende prosedyrene fjerner epidermis, slik at huden blir forsvarsløs mot ultrafiolett. Hvis du ikke kan gjøre uten en blekemaske, bør du huske at to dager etter det kan du ikke sole deg.

Uønsket om sommeren er også operasjoner med fjerning av papillomer, mol, vaskulær og andre neoplasmer. Under påvirkning av solen kan pigmentsporene dannes i deres sted, som senere også må fjernes.

Ansiktspleie etter 40 år om vinteren

Når utsiden er kald og dagen blir kortere, lider ubeskyttet hud på ansiktet til den første personen av dette. Rommene er varme, men oppvarming skyller også huden. Spesielt tørr hud lider, siden hudfett om vinteren er mindre, og dette fører til peeling og dannelse av et vaskulært mønster. Daglig ansiktspleie etter 40 år om vinteren må nødvendigvis ta hensyn til disse sesongmessige funksjonene.

Selv de som er begrenset til fuktighetsgivende kremer, bør du vite at du må smøre ansiktet ditt innen en time før du forlater rommet. Det er enda bedre å bruke det bare om natten eller uten å gå ut på gaten, og på dagtid søke et næringsrikt produkt. For vinteren anbefales det at produktene er laget i termisk vann.

 • For rengjøring, anbefaler kosmetologer å unngå slitende skrubber, og bruk myk gommage, det vil si kremaktig peeling. Gommage skader ikke huden og trenger ikke å vaskes av.

Ansiktspleie etter 40 år innebærer å bruke masker, men bare næringsrik: For tørr og sensitiv hud - 3 til 4 ganger, for fet og kombinasjon - en gang i uken. Under forbudet - vasker ansiktet med vann og såpe, noe som fører til tørrhet og tetthet i huden.

Et profesjonelt ansiktspleieprogram om vinteren tilbys også av skjønnhetssalonger. Masker, rensing, peeling utføres under hensyntagen til sesongens behov i huden. SPA-prosedyrer og massasje bidrar til å overføre de ugunstige forholdene (temperaturfall, kulde, utilstrekkelig fuktighet) lettere.

Imidlertid er det i denne perioden at det er best å male, forynge og andre prosedyrer som er uønskede om sommeren, samt alvorlige kosmetiske operasjoner, inkludert forandringer i form av nese, lepper og ører.

Fans av ekstrem rekreasjon eller vintersport bør fylle opp med forberedelser for nødbeskyttelse: fettete kremer og spesielle salver for å beskytte mot alvorlig frost og vind.

Ordtaket sier at to ting en person bare verdier når de ikke lenger er: ungdom og helse. Den iboende naturlige skjønnheten til den unge er det beste som kan være, men det er dessverre ikke evig. Og ansiktet til en 40 år gammel kvinne krever andre midler enn den unge huden. Regelmessig og omfattende ansiktspleie etter 40 år kan forynge huden, og ikke bare føle seg, men også se yngre ut enn hans alder.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.