^

Effektive vitaminer for å forlenge ungdommen

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 10.08.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

For normal funksjon av kroppen, opprettholde sin skjønnhet og helse, er det nødvendig med vitaminer. Vurder de mest effektive og nyttige stoffene for bevaring av ungdom.

De første tegn på aldring gjør seg følte etter 25 år. Forskere forbinder disse irreversible endringene med virkningen av frie radikaler. Mangel på makro og mikroelementer, dette er en annen grunn til forverrende utseende. Den smertefulle tilstanden manifesteres av ulike symptomer. Først av alt er det tørrhet av lepper, hudskalling, sprø negler. Håret begynner å falme, det forverres ikke bare utseende, men generelt velvære.

Tegn på beriberi:

 • Kjedelig hudfarge - jernmangel.
 • Hud med et uttalt vaskulært nettverk - mangel på vitaminer C og E.
 • Tørr dermis på albuer - kroppen trenger retinol og vitaminer fra gruppe B.
 • Tørre lepper med peeling og sprekker - underskudd A og E.
 • Endring i tannemalje, utseende av mikroskader på den - mangel på D og kalsium.
 • Økt brølhet av negler med grøt - du trenger silisium.

Før du starter vitaminbehandling, bør du konsultere legen din. Dette er forbundet med en risiko for hypervitaminose, det vil si en tilstand hvor en overflod av nyttige komponenter fører til forgiftning av kroppen.

Naturlige kilder til næringsstoffer er frukt, grønnsaker, fisk, kjøtt og andre produkter. En person mottar vitaminer på to måter: gjennom produkter eller fra spesielle legemidler som kan kjøpes på apotek. Men for komplekse effekter på kroppen, anbefales det å kombinere disse to metodene.

Etter å ha besluttet å begynne å ta vitaminer, er det nødvendig å avgjøre hvilket problem disse stoffene må eliminere. Med kosmetiske feil og komplekse hud- og hårpleie brukes vitaminer i kapsler og ampuller, og legger dem til krem og andre produkter. For komplekse effekter på kroppen, anbefales vitaminer for piller og kapslingsfrigivelsesformer for oral administrasjon, samt balansert ernæring.

Vitaminer av skjønnhet og ungdom

Løftet om skjønnhet og ungdom ligger i ganske enkle regler:

 1. Balansert næring.
 2. Sunn kropp.
 3. Positive følelser.

For å opprettholde en god helse og et anstendig utseende, trenger kroppen biologisk aktive stoffer. Vitenskapelig bevist at det er flere grunnleggende vitaminer som gir skjønnhet til hud, hår og negler. Folk i alle aldre trenger slike stoffer:

 • A - dens mangel fører til økt tørrhet i huden, dannelsen av sprekker i håndflatene og føttene, sår i hjørnene på leppene.
 • Gruppe B - deres mangel manifesteres av økt tretthet og døsighet, hyppig nervøs sammenbrudd og depressiv tilstand. Det forbedrer funksjonen i nervesystemet, forhindrer håravfall og forbedrer reproduksjonssystemets funksjon.
 • C - har antioksidantegenskaper, regulerer normal produksjon av melanin. I tilfelle mangel på askorbic, pigment flekker, fregner og fødselsmerker vises på kroppen.
 • D - støtter i normal tilstand bein, tenner, negler og hår.
 • E-tokoferol har antioksidantegenskaper, sliter med aldringsprosesser. Mangelen på denne komponenten påvirker tilstanden til figuren, noe som gjør den menneskelig.
 • Н - Det er nødvendig for bevaring av helse og skjønnhet i en hud, slimhinner.

La oss vurdere de grunnleggende mikro- og makroelementene som organismen trenger, avhengig av alderstiden:

Alder

Nødvendige stoffer og deres grunnleggende egenskaper

25-35 år gammel

B3 - normaliserer metabolske prosesser.

B6 - øker immunsystemets beskyttende egenskaper, forbedrer funksjonen til sentralnervesystemet.

B9 - normaliserer arbeidet i reproduktive systemet, fremmer riktig dannelse av føtale nervesystemet under graviditet.

В12 - forbedrer hudtilstanden, forhindrer rynker.

Med - styrker immunforsvaret, øker kroppens energi.

E - påvirker tilstanden til huden, støtter reproduksjonssystemet og forbedrer arbeidet med eggstokkene.

35-50 år gammel

A - Fremmer produksjonen av kollagen, som støtter helsen til dermis.

B12 og F - har uttalt antioksidantegenskaper, reduserer aldrings- og visningsprosessene.

Med - styrker immunforsvaret, forbedrer hjernens arbeid.

E - renser kroppen av giftstoffer, senker aldringsprosessen.

50 år og over

A - gjenoppretter huden, glatter overflaten av epidermis, normaliserer arbeidet i talgkjertlene og forhindrer utseendet av aldersrelaterte pigmentspots.

C - øker immunsystemets beskyttende egenskaper, senker aldringsprosessen og forbedrer hudtilstanden.

D - støtter helsen til bein, tenner, negler og hår.

E - har kraftige antioksidantegenskaper, øker produksjonen av østrogener.

F - forbedrer tilstanden til huden, reduserer nivået av skadelig kolesterol, normaliserer blodtrykket og forhindrer utseende av blodpropper.

K - Senker aldringsprosessen i kroppen, fjerner giftstoffer, beskytter mot osteoporose.

For at vitaminet skal være til nytte for kroppen, er det nødvendig å konsultere en lege som vil vurdere kroppens generelle tilstand og identifisere hvilke komponenter det er et spesielt behov for.

Vitaminer for hud ungdom

Ung hud er først og fremst et tegn på helse. For at den skal se frisk og stram, er det nødvendig å sikre inntak av nok vitaminer og mineraler i kroppen. Nyttige stoffer opprettholder huden i en tone, og øker beskyttelsesegenskapene mot negative miljøfaktorer.

Vitaminer av ungdom for huden er antioksidanter. De forhindrer for tidlig aldring av dermis, beskytter mot peeling, overdreven tørrhet, sprekker, sår. De øker også produksjonen av kollagen, som er ansvarlig for turgor, det vil si elastisiteten til vev og bekjempe frie radikaler.

Gruppen av vitaminer-antioksidanter inkluderer:

 • A - opprettholder elastisitet og tilstrekkelig fuktighet. Med mangel på retinol blir vevet tørt og begynner å skrelle av. Inneholdt i produkter av vegetabilsk og animalsk opprinnelse: grønne bladgrønnsaker, fersken, plommer, erter, tomater, gulrøtter, lever, fettfisk, hestekjøtt og rømme, egg.
 • C - Hvis huden blir kjedelig og blabby, kan dette tyde på mangel på ascorbinsyre. Stoffet forhindrer betennelsesreaksjoner, styrker blodkarene, øker elastisiteten og elastisiteten. For å syntetisere vitaminet, er det nødvendig å inkludere i dietten slike produkter: sitrusfrukter, epler, paprika, løvgrønne, kål, poteter, spinat. Det er også nødvendig å ta hensyn til at økt fysisk aktivitet og hyppige belastninger fører til rask destruksjon av vitamin C.
 • E - Beskytter mot de negative effektene av ultrafiolett stråling. Nøytraliserer effekten av frie radikaler og utløser utvinningsprosesser. Tocopherol finnes i vegetabilske oljer, frø og nøtter, grønnsaker, biff, lam, meieriprodukter.

I tillegg til ovennevnte antioksidanter, for å opprettholde skjønnheten i huden, må du bruke og slike biologisk aktive komponenter:

 • B - vitaminer fra denne gruppen deltar i metabolske prosesser, øker beskyttelsesegenskapene til huden og akselererer regenereringen. Inneholder i tørrbaker- og ølgær, frokostblandinger, brød, ris, aubergine, nøtter, egg, lever, rødt kjøtt.
 • D - senker aldringsprosessen, dannet i kroppen under påvirkning av sollys. Den finnes i fiskeolje, sjøfisk, smør og egg.
 • F er et kompleks av flerumettede fettsyrer med høy antioxidantaktivitet. Gjenoppretter ødelagte cellemembraner, opprettholder glatthet og elastisitet av dermis. Det er en del av linfrø, solsikke, soyabønne og maisolje. Det finnes i frø, havremel, brun ris, avokado.

For å sikre at huden ikke føler seg mangel på nyttige komponenter, er det nødvendig å balansere kostholdet ditt og bruke kosmetikk med vitaminsammensetning.

Vitaminer for ungdommelig ansikt

Ifølge studiene legger hver av de 13 kjente vitaminene et visst trykk på tilstanden av ansiktet og bevaringen av sin ungdom. Biologisk aktive stoffer kommer inn i kroppen hver dag med mat, og sikrer normal drift.

Vurder de viktigste vitaminene og deres effekt på ansiktets hud:

 • A - forbedrer pigmentering og lettelse, akselererer regenereringsprosesser og fremmer produksjonen av kollagen. Eliminerer overdreven peeling og oljeaktig glans. Aktiverer metabolske prosesser, regulerer sebaceous kjertler.
 • B1 - senker aldringsprosessen, forbedrer turgoren.
 • B2 - tar del i reguleringen av metabolske prosesser, gjenoppretter en sunn hudfarge.
 • B5 - forbedrer lindring av vev, forstyrrer eksisterende rynker.
 • В6 - stimulerer metabolske prosesser, forhindrer dermatologiske sykdommer.
 • B9 - effektiv i behandlingen av akneutbrudd, beskytter ansiktet mot miljøets negative påvirkning.
 • B12 - fremmer fornyelse av hud, er en del av aktive preparater for ansiktspleie.
 • C - stimulerer produksjonen av kollagen, opprettholder elastisitet og et sunt utseende. Forbedrer tilstanden til blodkar, regulerer pigmenteringen av overflaten av vev.
 • D - støtter ansiktsmuskler i tonus, senker aldringsprosessen.
 • E - Beskytter mot ultrafiolett stråling, fornyer dermis på mobilnivå. Stimulerer blodsirkulasjonen, beskytter cellemembraner, kjemper mot ansiktsrynker.
 • K - eliminerer fregner og hyperpigmentering av ansiktet, forynker vevet. Det forhindrer utseende av ødem, styrker veggene i kapillærene. Utfører et utmerket forebyggende verktøy for blåmerker under øynene.
 • PP - forbedrer hudfargen, opprettholder elastisiteten. Normaliserer ernæring av vev og eliminerer rynker. Niacin normaliserer også hudens fatthet, forbedrer sebaceous kjertler.
 • H - akselererer regenerering av skadede epidermale celler.

I tillegg til ovennevnte vitaminer er det mange mineraler og andre komponenter for bevaring og vedlikehold av ansiktets ungdommelighet. Alle nyttige stoffer velges individuelt for hver spesifikk type hud og egenskaper av problemet som må tas opp. Vitaminer tas oralt, brukes til ekstern applikasjon i ansiktet ved hjelp av massasje prosedyrer. Peelings, masker, biorevitalisering og injeksjon injeksjon av aktive komponenter under huden er også effektive.

Vitamin E Vitamin for ungdom

Komponenten som er nødvendig for en vakker og sunn hud er tokoferol. E-vitamin aktiverer eggstammenes funksjon hos kvinner, noe som fører til økt produksjon av østrogener (hormoner som støtter ungdom). Stoffet har en gunstig effekt på hele kroppen og har følgende egenskaper:

 • Foryngende.
 • Anti-inflammatorisk.
 • Bleking.
 • Fuktighetskrem.
 • Oppdaterer cellene i epidermisene.
 • Forbedrer blodsirkulasjonen.
 • Justerer hudfarge og bekjemper pigmentering.
 • Gjenoppretter vannbalansen i dermis.
 • Smoothes fine rynker.
 • Senker aldringsprosessen.
 • Hever turgor.
 • Styrker cellemembraner.
 • Fremmer metning av epitelet med oksygen.
 • Beskytter vev fra frie radikaler som forstyrrer syntesen av elastin og kollagen.
 • Forhindrer dannelsen av ondartede celler.
 • Eliminerer rødhet, flaking, kløe, utslett.
 • I kombinasjon med retinol lindrer akne.

Tocopherol er egnet for omsorg, ikke bare for huden, men for håret, så det kan legges til sjampo. Fremskynder blodsirkulasjonen i hodebunnen, noe som bidrar til metning av hårsekkene med næringsstoffer og oksygen, og fremmer veksten av krøller. Mangel på vitaminet i kroppen fører til at huden reduserer muskeltonen og fuktigheten, blir tørr og blabby. Negler lider også, de blir sprø og løs.

Biologisk aktiv substans kan kjøpes på apotek i form av kapsler eller oljeoppløsning. Også vitamin som finnes i naturlige produkter: bær (buckthorn, tranebær, vill rose), grønnsaker (gulrøtter, kål, agurk, squash, løk), melk, egg, lever, sjømat, grønne blader og urter. Langvarig lagring og varmebehandling av produkter fører til en reduksjon av konsentrasjonen av mikroelementer.

E-vitamin er nyttig i alle aldre: ved 20-30 år sliter det med de første tegn på aldring, ved 30-40 år fjerner aldersrelaterte endringer, og på 40 år fremmer vevforyngelse. Det bør tas hensyn til at det er kontraindisert for individuell intoleranse, alvorlige sykdommer i kroppen og dermatologiske patologier. Med ekstrem forsiktighet bør stoffet brukes under graviditet.

Maske av ungdom med glycerin og vitamin E

Vitamin E støtter aktivt skjønnhet og ungdom i huden, er en del av kollagenet. Mangel på dette stoffet påvirker tilstanden på huden negativt, de ser trist, sløv og sliten ut. Stoffet kan kjøpes i sin rene form - kapsler, oljeoppløsning eller metning av kroppen med mat.

Oftest er tokoferol brukt i sminke-kosmetikk og masker. Den er kombinert med andre biologiske aktive ingredienser. Spesielt populært er masken med vitamin E og glyserin. Mikroelementet forbedrer dermas tilstand, fuktighet og øker elastisiteten, og glycerin skaper på vevet en usynlig film som beholder fuktighet.

Fra tokoferol og glyserin kan du lage et universelt ansikt og en håndmaske. For å gjøre dette, ta 10 kapsler apotek vitamin E og bland innholdet med 25 g glyserin. Bland en homogen konsistens på det forrensede ansiktet. Etter 30-40 minutter, tørk huden med et vev og vask. Regelmessig påføring av denne masken vil gjøre huden fløyelsaktig og forbedre fargen.

Oppskrifter for masker med vitamin E:

 1. For tørr og flakket hud. Tre teskjeer fersk kjøttostblanding med samme mengde solsikkeolje, 5 dråper retinol og tokoferol. Rør grundig alle ingrediensene og påfør ansiktet i 15-20 minutter, skyll med varmt vann. Masken anbefales å gjøres før sengetid i 15-20 dager.
 2. For pleie av huden rundt øynene og øyelokkene. Løs opp i et vannbad en skje med naturlig kakaosmør, legg til det ampull tokoferol og en skje av havtornolje. Påfør masken på øyelokkene og under øynene. Etter 10-15 minutter, fjern rester av produktet med en bomullsplate. Denne oppskriften anbefales å brukes 3 ganger i uka.
 3. For å redusere hudens fettete glans. Bland to skjeer kefir med en skje med honning, 5 dråper sitronsaft, ampull tokoferol og B2. En homogen blanding påføres huden i 30 minutter, skyll med varmt vann.

Før du bruker hjemme masker, må du kontrollere at komponentene som brukes, ikke forårsaker allergiske reaksjoner. For dette må blandingen først påføres håndleddet i 10 minutter. Det er også verdt å vurdere at alle masker bare brukes på renset ansikt og nakke.

Farmasøytiske vitaminer for ungdom

Hittil er det farmasøytiske markedet representert av et mangfold av multivitaminkomplekser for generell forbedring av kroppen og løsningen av spesifikke problemer. For å opprettholde kroppens helse, skjønnhet og ungdom, bekjempe de første tegn på aldring og redusert turgor anbefales det å bruke slike apotek vitaminer:

 • Lysiton Q10 - et gjenoppbyggingskompleks som senker aldringsprosessen. Aktiverer cellefornyelse og øker beskyttelsen mot frie radikaler. Øker frekvensen av metabolske prosesser, metter kroppen med viktige elementer, forbedrer effektiviteten av eksterne kosmetiske stoffer. Hovedkomponenten i Lysiton Q10 er coenzym, det vil si en anti-aging substans hvis mangel provoserer for tidlig aldring av celler. Den inneholder også druefrø ekstrakt, vitamin C, ginkgo biloba ekstrakt og mange andre ingredienser.
 • Tsi-Klim er et biologisk aktivt supplement med høyt innhold av fytoøstrogener. Kampene med de første tegn på aldring, lindrer symptomene på overgangsalderen, forbedrer tilstanden til hår og hud. Den aktive komponenten av legemidlet er et tørt ekstrakt av cimisifugeens røtter og rhizomer. Tsi-Klim har flere former for utgivelse: et ansikts- og kroppskrem, vitaminkapsler for inntak.
 • Imedin er et vitaminkompleks som forbedrer funksjonene til alle organer og systemer. Den består av biologisk aktive komponenter som aktiveres i hudcellene og forbedrer sitt arbeid, samt øker syntesen av kollagen og elastin. Preparatet inneholder et patentert kompleks av sjømatekstrakt - Biomarine Complex, askorbinsyre, sinkglukonat og andre komponenter. Den har flere typer og former for utgivelse, noe som gjør det mulig å være et ideelt alternativ for kroppspleie.
 • Supradin er et farmakologisk middel med en multivitaminpreparat. Anbefales for bruk for å forbedre tilstanden til hår og negler, styrke kroppen i høst og vinter og med økt fysisk anstrengelse. Hjelper med hypovitaminose og mangel på mineraler i kroppen. Supradin har flere former for frigjøring: kapsler, tyggbare og vannløselige tabletter, sirup.
 • Alphabet Cosmetics er en serie vitaminpreparater designet for å opprettholde og bevare kvinners skjønnhet. Inneholder stoffer som er nødvendige for hud, negler og hår. Den inneholder vitamin A, E, C, D, koenzym Q10, andre makro og mikroelementer. Legemidlet inneholder tabletter av tre grupper, som må tas om morgenen, om ettermiddagen og før sengetid. Minimum løpet av behandlingen er 2-3 uker.
 • Vitrum Beauty er et kompleks av nyttige stoffer: vitaminer i gruppe B, C, A, E, D, K, H, mineraler, bioflavonoider og antioksidanter. Vitrum produserer flere komplekser som er designet for både unge jenter og eldre kvinner.
 • Perfetil - et kompleks av nyttige stoffer for å hindre vanning av kroppen. Det anbefales for dermatologiske sykdommer og for å øke kroppens motstand mot patogener. Den er produsert i gelatinkapsler, som hver inneholder: A, E, C, B5, B6, B12 og mineraler.
 • Laura er et biologisk aktivt additiv som inneholder et kompleks av vitaminer og mineraler som er nødvendige for kroppen. Laurs særegenhet er at den inneholder hyaluronsyre. Det fukter huden, fremmer kollagenproduksjon, glatter hud og glatter rynker.
 • Revidox - sammensetningen av stoffet inneholder vitaminrike planteekstrakter av druer og korn av granateple. Antioxidanter reduserer aldringsprosessen, forbedrer hudens hud, øker elastisiteten og elastisiteten i huden.

Før du bruker kjemikerens vitaminer, må du konsultere en terapeut. Det bør også tas i betraktning at noen multivitaminkomplekser har en rekke kontraindikasjoner og kan forårsake bivirkninger.

Vitaminer Complivit antioksidanter av ungdom

Et komplekst stoff for å kompensere for mangel på vitaminer og mineraler i ulike patologiske forhold og økt fysisk anstrengelse er vitamin Komplavit. Antioxidanter av ungdom er representert av en hel rekke forskjellige preparater med en balansert sammensetning av biologisk aktive komponenter.

Klassisk Complisite

Har en tablettform for frigjøring. Den inneholder de følgende komponenter: retinol-acetat, vitamin B1, B2, B5, B6, B9, B12, askorbinsyre, tokoferol acetat, niacinamide, Rutoside, jern, kobber, sink, fosfor, kalsium, mangan, og andre komponenter. Inneholder også tioktovuyu syre, som har uttalt antioksidant egenskaper og regulerer metabolske prosesser i kroppen.

 • Indikasjoner for bruk: vitaminmangel og forebygging, økt fysisk og psykisk belastning, langvarig antibiotikabehandling, gjenopprettingsperiode etter alvorlige sykdommer, ubalansert eller dietternæring, styrking av immunsystemet.
 • Bruk: 1 kapsel 1-2 ganger om dagen. Legemidlet bør tas etter et måltid, vaskes med vann. Behandlingsvarighet er 20-30 dager, om nødvendig, blir vitaminterapi gjentatt etter 90 dager.
 • Kontraindikasjoner: Individuell intoleranse mot stoffets komponenter, alderen på pasienter yngre enn 12 år, hypervitaminose.
 • Bivirkninger: allergiske utslett, magesmerter, økt gassproduksjon, diaré, forstoppelse, kvalme og oppkast. I tilfelle av overdose er det en lignende, men mer uttalt symptomatologi. For behandling er tilbaketrekning av stoffet og symptomatisk terapi indikert.

Under søknaden er det forbudt å bruke andre multivitaminkomplekser. Dette er forbundet med en risiko for hypervitaminose.

Hovedtyper av Complywite:

 1. Frutovit - Tyggbare vitaminer med en fruktig smak og aroma. Sammensetningen inneholder 9 aktive komponenter: A, B6, B7, B9, B12, C, D, E og sink. Legemidlet har tonisk effekt, det er tillatt for bruk for pasienter over 14 år.
 2. Aktiv - brukes til å behandle og forhindre vitaminmangel hos barn under 12 år. Inneholder vitamin D, jod, fluor og selen. Replenishes det daglige kravet til kroppen i nyttige stoffer, styrker immunsystemet, hjelper med økt fysisk og psykisk stress.
 3. Chondro - brukes til å forbedre tilstanden til ledd og ryggrad. Inneholder slike komponenter: glukosamin, kondroitin, tokoferol, askorbinsyre. Den komplekse sammensetningen forbedrer mikrosirkulasjonen av blod i det felles vev. Behandlingstiden er 3-4 uker.
 4. Antistress er et effektivt verktøy for å styrke kroppen med psykiatriske forhold og økt nervøsitet. Inneholder vitaminer fra gruppe B, A, E, C, magnesium, kobber, sink og selen. Også i sammensetningen av planten er planteekstrakter: ginkgo biloba, motherwort.
 5. Super Energi - inneholder askorbinsyre, PP, B, magnesium, selen, ginsengrotekstrakt og L-karnitin. Stimulerer immunforsvaret, forbedrer protein og lipid metabolisme. Fremmer rekruttering av muskelmasse, forbedrer intellektuell og fysisk aktivitet.
 6. For kvinner, 45+ - er egnet for å lindre morbid tilstand i overgangsalderen, det vil si med hormonell kirurgi. Inneholder et kompleks av vitaminer og mineraler, samt L-karnitin, et ekstrakt av tsimitsifugi og motherwort. Det forhindrer hypovitaminose stater, fornyer strukturelle komponenter i vev, har en liten beroligende og kardiotonisk effekt.
 7. Diabetes er et vitaminholdig middel med sorbitol (sukker erstatning). Inneholder et kompleks av mineraler og planteekstrakter. Forbedrer absorpsjonen av glukose og generell helse, stimulerer metabolske prosesser i kroppen.
 8. Shine - forbedrer tilstanden til hår, hud og negler. Inneholder 11 vitaminer og 8 mineraler, planteekstrakter. Normaliserer kroppsvekt, øker elastisiteten i huden, styrker de vaskulære veggene, stimulerer veksten av hår og negler.
 9. Trimester er tre forskjellige komplekser som brukes til å opprettholde helsen til gravide kvinner. Inneholder: A, E, PP, P, D, C, B. Liposyre og mineraler er også inkludert: jern, kobber, mangan, sink, kalsium, magnesium, lutein, selen, jod. Det anbefales at stoffet brukes under graviditetsplanlegging for normal dannelse av alle embryonale strukturer.
 10. Oftalmo - sammensetningen av dette stoffet reduserer risikoen for retinalsykdommer og andre degenerative lesjoner i øyet. Inneholder et kompleks av biologisk aktive komponenter som beskytter synlighetens organer fra de negative effektene av ultrafiolett stråling.

Complivit er også representert ved preparater med mineraler som aktive stoffer:

 1. Kalsium D3 - inneholder kalsiumkarbonat og cholecalciferol. Regulerer utveksling av kalsium og fosfor. Det brukes i tilfelle mangel på kalsium eller vitamin D3, så vel som for behandling og forebygging av osteoporose.
 2. Magnesium - kompenserer for mangel på magnesium og andre stoffer som er nødvendige for kroppens normale funksjon. Inneholder askorbinsyre, retinol, komponenter i gruppe B, E, PP.
 3. Selen - øker immunsystemets beskyttende egenskaper. Det brukes til forebygging av ondartede sykdommer og kardiovaskulære patologier. Inneholder 11 vitaminer, så vel som mangan, selen, kobber og sink.
 4. Iron - et middel for behandling og forebygging av jernmangel. Inneholder 10 vitaminer, jern, sink, kobber og jod. Samtidig er jern tre ganger mer enn i klassisk Complivit.

Før du bruker vitaminkomplekset, bør du konsultere legen din. Det anbefales ikke å ta Comlyvit alene, da noen av komponentene kan forårsake hypervitaminose.

Vitaminer av ungdom for kvinner etter 40-50 år

Kvinnelig kropp er så ordnet som før eller senere, men det er en alvorlig hormonell justering og en reduksjon i produksjonen av kjønnshormoner. Disse prosessene påvirker både generell trivsel og utseende negativt. Det er flere perioder med kroppsrekonstruksjon: premenopausal, overgangsalderen og postmenopausen. Endringer forekommer hos kvinner 40-50 år.

For å opprettholde helse og stimulere til produksjon av naturlige hormoner, foreskrives behandling av hormonbehandling, men vitaminterapi er ikke mindre effektiv. For å rette opp ubalansen i den kvinnelige kroppen er det nødvendig med slike vitaminer for ungdom:

 1. A og C - retinol og askorbinsyre støtter synlighetens organer, immunsystemet, den friske tilstanden av myke vev og slimhinner. I et kompleks påvirker de metabolske prosessene i kroppen. Den daglige frekvensen av askorbinsyre er 70-90 mg, retinol 4000-5000 IE. Vitamin C finnes i sitrus, hundrose, epler, havtorn. Vitamin A er i leveren, kjøtt, poteter, brokkoli og gresskar.
 2. Gruppe B - for å forbedre kroppens funksjon i overgangsalderen trenger B6, B9 og B12. De lindrer de smertefulle symptomene, forbedrer hjernens arbeid og forhindrer akkumulering av overflødig fett. B12 påvirker gunstig tilstanden til håret og neglene, akselererer regenerering av huden. Nyttige ingredienser er i sjømat, fisk og kjøtt, frukt og grønnsaker.
 3. D - har en foryngende effekt på beinsystemet og dermis. Øker fordøyeligheten av kalsium og fosfor. Stoffet finnes i meieriprodukter, fet fisk, sopp. Calciferol produseres aktivt i kroppen under påvirkning av sollys.
 4. E er et ekte vitamin av ungdom. Bryr seg for huden, opprettholder elastisitet og fuktighet. Fremmer eliminering av skadelige stoffer fra kroppen. Inkludert i valnøtter, mandler, peanøtter, havtorn, brokkoli og brusselspirer, solsikke og smør.
 5. F er et kompleks av Omega-3, 6. Disse stoffene eliminerer puffiness og normaliserer nivået av kolesterol, øker libido. Det er også en restaurering av fettmetabolismen og andre metabolske prosesser. Mikroelementet finnes i soya, mais, olivenolje og linolje.

Hvis du forlater en kvinnelig kropp uten biologisk aktive komponenter, vil det føre til en rekke komplikasjoner. Først og fremst forverres tilstanden til huden og tapet øker, neglene puffer opp. Begynn forstyrrelser i arbeidet i sentralnervesystemet: søvnforstyrrelser, nervøse sammenbrudd, hyppige humørsprang. Mulig ledsmerter og økt skjørhet av bein, noe som øker risikoen for brudd.

For å gi kroppen nyttige komponenter, kan du ta slike stoffer:

 1. Vitolize er et multivitaminpreparat med et kompleks av kraftige planteekstrakter og antioksidanter. Støtter bein og muskelvev, akselererer regenerering av hud og slimhinner. Toner og forbedrer generell helse. Under overgangsalderen stabiliserer stoffet nervesystemet og korrigerer den hormonelle bakgrunnen.
 2. Formula Woman 40+ - et stoff designet spesielt for kvinnekroppen etter 40 år. Inneholder retinol, askorbinsyre og tokoferol, mineraler for å støtte kardiovaskulærsystemet (magnesium, selen, natrium). Og også bioflavonoider og planteekstrakter. Den komplekse strukturen støtter kvinnelig skjønnhet: forbedrer hud og hårtilstand, regulerer vekten. Senker utbruddet av overgangsalderen og lindrer hans smertefulle symptomer.
 3. Complivit 45+ er et vitaminmiddel for kvinner etter 45 år. Replenishes underskuddet av nyttige elementer i henhold til organismens daglige behov. Inneholder slike komponenter: A, B, C, E, P, PP, magnesium, selen, ekstrakter av tsimitsifugi og motherwort, L-karnitin. Normaliserer den hormonelle bakgrunnen og gir stabilitet i den følelsesmessige bakgrunnen.
 4. Menneske - et ikke-hormonalt stoff med vitamin-mineralsammensetning for kvinner i overgangsalderen. Støtter hormonbalanse i overgangsalder og premenstruelle perioder. Inneholder vitaminer B, C, E, planteekstrakter og isoflavoner. Normaliserer den følelsesmessige tilstanden, regulerer det endokrine systemet og reduserer frekvensen av hetetall.
 5. LadyVita 50+ - et stoff for kvinner etter 45 år, inneholder en daglig rate av nyttige komponenter for kroppen. Stabiliserer den hormonelle bakgrunnen, bremser aldringsprosessen og kjemper med de første tegnene på visning.

De ovennevnte vitaminkompleksene gjør det mulig å forlenge skjønnheten og ungdommen, og også gunstig påvirke kroppens generelle tilstand.

De beste vitaminer for ungdommelig hud

Hvert vitamin kjent med vitenskapen har et visst handlingsprinsipp. For eksempel øker man turgor av huden, den andre rynker rynkene, og den tredje fukter. For å finne effektive midler for å opprettholde ungdom og skjønnhet, bør du konsultere en spesialist: hudlege, kosmetolog, terapeut.

Vurder de beste ungdommens vitaminer for huden:

 • For skjønnhet - A, E, C. Støt turgoren, fuktighet, sliter med de første tegn på aldring.
 • Mot peeling og tørrhet - A, B2, B5, B6, F, PP.
 • For å opprettholde ungdommen - A, B1, E, C, F. Har anti-aging effekt, anbefales både for intern bruk og for ekstern bruk.
 • Fra akne - A, B2, B6, E, C, N. Normaliser arbeidet i talgkjertlene, sørg for fornyelse av huden, behandle akne og komedoner. Når de påføres eksternt, absorberes de inn i de dypere lagene i huden, og skaper effektive terapeutiske konsentrasjoner.
 • For å forbedre turgorene - A, B1, B5, C, E, F, PP, K. Forbedre regenerative prosesser på mobilnivå, stimulere syntese av kollagenfibre. Øk elastisiteten og elastisiteten i huden.
 • For sunn skinn - B3, C, K, PP. Forbedre lindringen av huden og dens farge. Eliminer pigment flekker og hevelse.

For å levere dermis med nyttige komponenter, kan vitaminer tas eller brukes eksternt, og legger til kosmetiske produkter. For å oppnå en stabil terapeutisk effekt er det nødvendig å kombinere begge metodene. Behandlingen skal vare i 1 måned med ytterligere gjentakelse av kurset i 3-4 måneder.

Anmeldelser

Ifølge mange vurderinger, opprettholder de såkalte vitaminer av ungdom (biologisk aktive stoffer med anti-aging og antioksidantegenskaper) virkelig og opprettholder ekstern skjønnhet og sunn funksjon av hele organismen. For å motta multivitaminpreparater var det mest effektive og trygge, bør du se en lege. Legen vil hente det nødvendige komplekset av sporstoffer og gjøre seg kjent med hver av dem.

Oppmerksomhet!

For å forenkle oppfatningen av informasjon, blir denne instruksjonen for bruk av stoffet "Effektive vitaminer for å forlenge ungdommen" oversatt og presentert i en spesiell form på grunnlag av de offisielle instruksjonene for medisinsk bruk av stoffet. Før bruk les annotasjonen som kom direkte til medisinen.

Beskrivelse gitt for informasjonsformål og er ikke en veiledning for selvhelbredelse. Behovet for dette legemidlet, formålet med behandlingsregimet, metoder og dose av legemidlet bestemmes utelukkende av den behandlende lege. Selvmedisin er farlig for helsen din.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.