^
A
A
A

Hudpleie

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

I de senere år er moderne kosmetologi i stadig større grad avhengig av korrigering av aldersrelaterte endringer i hendens hud. Faktisk gir denne regionen ofte "alder" til en person, til tross for en grundig og omfattende tilnærming til å korrigere aldersrelaterte endringer i ansiktshuden. Hendene er spesielt utsatt for aldersrelaterte endringer og en rekke dermatoser, både i sammenheng med den konstante effekten av eksterne aggressive miljøfaktorer på dem, og i forbindelse med visse anatomiske og fysiologiske trekk ved hudstrukturen.

Dermatokosmetologisk tilnærming til børstens hud

Anatomiske og fysiologiske egenskaper av børster inkluderer egenskaper av strukturen til epidermis, dermis, subkutan fettvev og også dypere vev. I dette tilfellet er strukturen på huden på ryggen og palmarflatene fundamentalt forskjellig.

Bakre børste belagt med såkalt "tynn" hud, trekk som er 1-2 mm i tykkelse, og tilstedeværelsen av hår og talgkjertlene. Den epidermis er preget av et lite antall rader av celler. Så, antall rader av celler i spinous laget er 3-4, mens i andre deler av huden - fra 3 til 8-15. Legg også merke til en liten tykkelse av stratum corneum. Det er pistol hår og små lobed talgkjertler. Disse konstruktive trekk føre til en merkbar øye tynning hud børster under utviklingen av aldersrelaterte forandringer, så vel som høy tendens til å tørke huden når den utsettes for eksogene irriterende stoffer. Tørr hud på hendene, treschinovidnye utslett, sammen med narkotika Cheilitis, er mulig under behandling med isotretinoin akne. Hudkonjunktiv er forbundet med delipidisering av hudoverflaten og et sterkt brudd på barriereegenskapene. I tilknytning til ovenstående, en meget viktig kontinuerlig bruk av fuktende og nærende stoffer som grunnleggende behandling, inkludert primært, filmdannende stoffer (petrolatum, paraffinvoks, silikoner, naturlige oljer som er rike på flerumettede fettsyrer, voks, lanolin, noen fettalkoholer og andre. ).

Melanocytter i epidermis er få og ligger hos personer med lett hud bare i basalaget. Det er derfor konsekvensene av brannsår selv i 2. Grad kan være vedvarende fokus på depigmentering assosiert med ødeleggelsen av pigmentceller. Dette faktum bør alltid vurderes når du utfører peeling på hendene på huden (middels dybde og dyp).

Dermis og subkutan fettvev i området på baksiden av hendene er dårlig utviklet. Studier har blitt utført for å bekrefte vesentlige endringer i volum, kvalitet og fordeling av fettvev under aldring. Det er kjent at aldersrelaterte endringer i fettvev inkluderer sin fysiologiske atrofi, og denne prosessen er mest uttalt i ansikt og hender. Det er derfor med alderen, de overfladiske kutane årene og senene i musklene på dorsaloverflaten av hendene blir mer merkbare. Slike endringer er spesielt uttalt hos kvinner i perimenopauseperioden.

Den lille tykkelsen av dermis og subkutan fettvev dikterer betydningen av ekstrem forsiktighet ved utføring av mesoterapi på det angitte stedet: risikoen for skade på den synoviale vagina av dorsumet i hendene er høy.

Huden på palmarens overflate er klassifisert som "tykk", har en tykkelse på mer enn 5 mm; Den samme huden dekker føttene på føttene. Den er kjennetegnet ved tykkere enn de øvrige deler av kroppen, epidermis og stratum corneum, fraværet av hår og talgkjertlene, samt et forholdsvis tynt dermis og hypodermis. I epidermis er et glanset lag (stratus, iucidum) også isolert. Større tykkelse av stratum corneum og mangel på talgkjertler er ansvarlig for de kliniske manifestasjoner av stereotype mange dermatoser i denne lokalisering: de kan være ledsaget av keratose, sprekker på grunn av brudd på hudens elastisitet. Dette er mulig ved kronisk eksem, atopisk dermatitt, allergisk dermatitt, palmoplantar psoriasis, klimakteriet palmoplantar Keratoderma (Haksthauzena syndrom), og andre sykdommer. I noen tilfeller ikke bare bekrefte diagnosen basert på påvisning av de primære karakteristiske lesjoner på andre områder av huden, men også ved histologisk undersøkelse. Den papillære dermis definerer mønsteret kamskjell og riller på overflaten av huden, som er mest uttalt på håndflatene og sålene. Mønsteret på hudmønsteret er strengt individuelt og genetisk bestemt. På denne bakgrunn er det utviklet en metode for fingeravtrykk i rettsmedisin. I medisin, både konvensjonelle og ukonvensjonelle, dermatoglifiki populær metode (for eksempel en karakteristisk kjent hud mønster på håndflatene når Down syndrom). I dermatologisk praksis kan leger håndtere en meget markerte riller på håndflaten av hendene hos pasienter med atopisk dermatitt, kronisk allergisk dermatitt, kronisk eksem og andre dermatoser.

I store mengder på palmer er det ekkrine svettekjertler involvert i termoregulering. Denne sonen er relevant i klinisk praksis i forbindelse med lokalisert hyperhidrose og dyshidrose.

Til eksterne aggressive miljøfaktorer kan tilskrives værpåvirkning. For eksempel, når en sterk frost blir detektert på hendene på huden xerosis og kan utvikle treschinovidnoy xerotica eller eksem. Disse endringene er karakteristiske både i barndommen og hos voksne (de såkalte "pimples"). Insolasjon er en av de betydelige eksterne faktorene. Dermed på huden på hendene, som i ethvert åpent område av huden, er godt synlige symptomer på aldring: grov hud understreket mønster, en kombinasjon av overflate og dype rynker, tørrhet og lentigo. Når overdreven ultrafiolett bestråling, ioniserende og ikke-ioniserende strålekilder (vanligvis yrkes harmfulness) på huden på hendene kan identifiseres, og forskjellige neoplasmer: aktinisk keratose, basal celle carcinom, skjellcelle karsinom, melanom. Børstene kan være involvert i prosessen for hud former av lupus erythematosus, porfyri cutanea tarda, fotoreaksjoner - dermatoser som induseres ved ultrafiolett bestråling.

En viktig rolle blir spilt av kontakten i håndens hud med ulike kjemiske stoffer i hverdagen og på jobben, både obligatorisk og valgfri.

Egenskaper av hudpleiebørster hjemme og i et kosmetologifabrik

Gitt den konstante effekten av aggressive miljøfaktorer og anatomiske og fysiologiske egenskaper i hendene, vises en mild behandling og forsiktig omsorg. Det er nødvendig å bruke hansker ved lave temperaturer i omgivende luft og isolasjon. I nærvær av allergiske hudsykdommer, bør hanskemateriale vurderes: bomullsstoffer og viskose er foretrukket, og ull og syntetiske fibre anbefales ikke. Viktig er håndbeskyttelse i hverdagen og på jobben. Når du velger beskyttende hansker, bør det også tas i betraktning at det mest populære materialet - latex kan virke som allergen.

Gentle omsorg omfatter vask ved hjelp av at det ikke endrer pH på hudoverflaten (syndene), samt aktiv hydrering og ernæring. Under forholdene til kosmetisk salong, er fuktighetsgivende og nærende masker, massasje, paraffinapplikasjoner, mesoterapi vist. For å forbedre mikrosirkulasjonen distale børster, for eksempel, onychodystrophy, utpeke nadsosudistoe laserbestråling og Darsonval, UHF på det paravertebrale område på det cervico-torakalkolumna.     

Ulike metoder for kirurgisk korreksjon, kontinuerlig utvikling og forbedring for tiden (for eksempel lipofilling), er rettet mot å endre utseendet på baksiden av hendene ved å fylle underskuddet av subkutant fett.

På sommeren vises effektiv fotbeskyttelse. Med solbånd kan eksterne midler som inneholder hydroksysyrer, azelainsyre, retinoider brukes. Samtidig kan de brukes hjemme i form av kremer og løsninger, samt i skjønnhetssalonger (peelings). Av maskinvareteknikkene brukte mikrodermabrasjon og LHE-terapi.

Dermed kan moderne kunnskap om strukturen i håndens hud hjelpe kosmetologen ved å velge visse metoder for forebygging og korreksjon av aldersrelaterte hudendringer i denne anatomiske lokaliseringen. Det er nødvendig å understreke betydningen av den korrekte diagnosen av den analytiske tilnærmingen til de identifiserte endringene og komplekse korreksjonen

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.