^

Hvordan ikke å sole seg i solen?

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Moderat eksponering for ultrafiolette stråler er ikke bare nyttig, men også nødvendig for kroppen. Men i noen tilfeller er soling farlig og til og med kontraindisert, så du bør vite hvordan du ikke kan sole deg i solen og beskytte deg mot ulike komplikasjoner.

 1. Skaff solkrem med maksimal beskyttelsesfaktor SPF 50-80. Påfør den på den eksponerte huden før hver sollys eksponeres. Vær spesielt oppmerksom på hendene, skuldrene, décolleté sonen og ansiktet (nese, kinnben, ører, lepper), siden disse sonene brenner først. Ikke glem solkrem hår kosmetikk, fordi de også lider av UV-undersøkelse.
 2. Prøv ikke å gå ut i solen i løpet av det intensive arbeidet, det vil si fra 11 til 16 timer. Hvis du er på gaten, hvile deg i skyggen. Etter bading i reservoarene, tørk huden forsiktig, da vanndråper kan forårsake brenning.
 3. Plukk opp for sommeren en romslig, lett klær (mørk farge tiltrekker seg solen), som vil lukke hoveddelen. Ikke glem hatten og solbrillene.
 4. For å forhindre forekomsten av pigmentflekker, gjelder før leggetid på kroppen krem med vitamin C. Minimere eller stoppe i løpet av sommeren bruk av p-hormonell prevensjon, tetracyklin, antihistaminer og diuretika. Alle disse stoffene øker kroppens følsomhet betydelig til solen. Du kan forberede et hjemmemedisin for solbrenthet. Bland i like store mengder sitronsaft og vann. Håndter denne blandingen av hånden, pensel, dekollete området, halsen.
 5. Det er visse produkter som hindrer soling. I dietten bør være mat rik på lycopen. Det anbefales å spise tomater og deres soya, meloner, forskjellige bær og drikke kjølt grønn te.

Enn å smøre, å sole seg i solen?

Å gå på sommerferie, bør du vite hva du skal sette på for å få solbrenthet og ikke få solbrenthet. Først og fremst må du skaffe solkrem med riktig SPF-beskyttelsesindeks for din fototype. Tallene på pakken angir maksimal tillatt tid for sikker hvile. Det er jo jo større tallet, desto lengre er det mulig å nyte solens stråler, siden beskyttelse mot skadelig UV vil virke.

Enhver solkrem skal brukes før du går til stranden, helst i 20-30 minutter. I tillegg må det oppdateres regelmessig, spesielt etter vannprosedyrer. For riktig valg av solkrem kosmetikk, er det ønskelig å fokusere på slike faktorer:

Hudtype

Moderat klima

Varmt klima

Veldig varmt klima

1. Uke

Andre dager

1. Uke

Andre dager

1. Uke

Andre dager

Blek

SPF 30

SPF 40-50

Lyse

SPF 30

SPF 10-15

SPF 30

SPF 15

SPF 30

Normal

SPF 10

SPF 15

SPF10

SPF 30

SPF15

Mørk

SPF 5-10

 

SPF 15

SPF 5-10

SPF 30

SPF 5-10

               

Midler for solbrenthet er tilgjengelige i ulike former og konsistenser. Eiere av tørr og normal hud er bedre å velge en krem, og med fet og kombinert hud - væskeformer av kosmetikk, for eksempel geler eller emulsjoner.

Vurdere den mest populære prolongatory brunfarge som ikke bare vil øke hastigheten på utseendet på en vakker farge, men også lagre den resulterende hue:

 • Olje for / etter soling - har en lys struktur, slik at den faller jevnt på huden og absorberes raskt. Mange oljer har solkremfaktorer som minimerer risikoen for brannskader. Oljen fukter og bidrar til å få en vakker nyanse.
 • Solbrønnforsterkeren brukes best etter en strand og en kjøledusj. Moisturizes, beroliger og avkjøler, fremmer garvning.
 • Selvbrannspray er best brukt etter retur fra ferie. Lar deg lagre og forbedre den resulterende nyansen. Et slikt verktøy er ganske enkelt å bruke, og dets effekt manifesteres på 3-5 minutter.

I tillegg til de ovennevnte legemidlene, bør du ikke utelukke fra listen og fuktighetsgivende melk eller krem. Slike kosmetikk beroliger den betent kropp og fungerer som en forebygging av fotografering.

Hva om solen solbrente ansiktet i solen?

Noen mennesker er skeptiske til soling, og hevder at solprosedyrer akselererer aldringsprosessen av huden. I dette tilfellet er spørsmålet om hva du skal gjøre hvis solbrent ansikt i solen er svært relevant. Hvis brunfargen er lett, bør du ikke bekymre deg, men hvis det er tegn på alvorlig forbrenning og alvorlig smerte, anbefales det å søke medisinsk hjelp.

For å unngå solbrenthet i huden, og spesielt ansiktet, anbefales det å følge slike regler:

 1. For å beskytte ansiktet og øynene, bruk solbriller og en lue, for eksempel en lue eller en brettet hue.
 2. Ansiktshuden er veldig følsom i motsetning til andre deler av kroppen, derfor har den en høy tendens til å brenne og utvikle for tidlige rynker. For å beskytte den, bruk spesiell kosmetikk med høy SPF-faktor.
 3. Hvis du eier en lys hud, er det best mulig å holde under det brennende solskinnet. Jo mørkere hudtonen, desto tryggere og lengre kan du sole deg. I alle fall, slappe av på stranden er bedre om morgenen eller kvelden.
 4. Ikke glem at kvaliteten på solbrenthet påvirker dietten. For å redusere risikoen for brannskader, er det nødvendig å inkludere slike produkter i menyen: bringebær, jordbær, granatepler, nøtter og tørket frukt, druer, sitrusfrukter, bønner, rødbeter, aubergine, grønn te.

I tillegg til ovennevnte anbefalinger, drikk mer væske, vask og ta bare en kjølig dusj, fordi for varmt eller kaldt vann irriterer huden. Vær oppmerksom på ansiktssåpe og andre pleieprodukter. Det er ønskelig at sommerens kosmetikk ikke inneholdt smaksstoffer og hadde en naturlig sammensetning. Bruk fuktighetsgivende lotioner som hindrer huden peeling.

Ansiktet er solbrent i solen - hva kan blekes?

Det er mange metoder som kan kvitte seg med uønsket solbrenthet. Ofte er det jentene som står overfor problemet når ansiktet er solbrent i solen. Enn det er mulig å hvite en hud avhenger av sin type og, absolutt, fra fargen på solbrenthet.

 1. Whitening kosmetikk.

Til dags dato tilbyr kosmetikkindustrien et bredt spekter av blekekrem, lotioner og geler. Slike preparater inkluderer fenoler, essensielle oljer, syrer, sulfider og til og med UV-filtre. Oftest for å gjenopprette lyssignalet gjelder slike blekeprodukter: fløte Floresan, Christina Fluoroxygen + C, Loretta, Mirra (sliter med pigmentering), Eveline.

 1. Kosmetikk.

Det er kosmetiske prosedyrer for avklaring: laser bleking, fotokorreksjon, overflate kjemisk peeling og andre. De er alle rettet mot eksfolierende celler med høyt innhold av melanin og justere kroppens farge. For å få det ønskede resultatet, er 2-3 økter nok. Men i løpet av lynet må du observere spesiell hudpleie og unngå sollys.

 1. Alternative metoder.

I tillegg til kosmetikk og salongprosedyrer finnes det alternative metoder for bleking av ansiktet. Før du bruker dem, må du sørge for at kroppen reagerer normalt på et slikt middel. For å gjøre dette er det nok å teste det på et lite område av huden og sørge for at det ikke er noen allergiske reaksjoner.

 • Melkesyre i kefir og rømme fremmer myk avklaring av huden. Påfør disse produktene i ansiktet som en maske i 15-20 minutter. Prosedyrer bør utføres daglig i 10-15 dager.
 • Ta en haug med grønn persille og knus den grundig til en grøtaktig tilstand. Påfør masken daglig til det rensede ansiktet i 30 minutter. Varigheten av prosedyrene avhenger av de ønskede resultatene.
 • Klipp et par poteter fra peelen og hugg til en tilstand av vassel. Tilsett et par dråper fersk sitron til poteter og bland. Påfør den resulterende blandingen i 30 minutter til ansikt. Skyll med varmt vann, masser huden forsiktig.
 • Daglig, før du legger deg til sengs, bruk frisk aloe vera juice på ansiktet ditt. Masken må vaskes om morgenen.
 • Fortynn den kosmetiske hvite leire med vann til en grøtaktig tilstand. Påfør masken på ansiktet i 15-20 minutter, skyll med varmt vann.
 • Legg litt brus på vaskehjelpen og masser ansiktet grundig for å exfoliere de keratiniserte cellene under soling.

Prøv å lette ansiktet, ikke glem å bruke solcreme sminke, bruke det før hver utgang til gaten. Unngå også langvarig eksponering for direkte sollys.

Hvordan fjerne rødhet hvis ansiktet er solbrent i solen?

Lang hvile på stranden eller holde seg på gaten i toppen av aktiviteten til solstråling fører ofte til forekomsten av hyperemiske områder på ansikt og kropp. Vurder hvordan du fjerner rødhet hvis ansiktet er solbrent i solen.

 • En maske laget av hvetemel hjelper til med å gjenopprette normal hudfarge. Fortynn skjeen mel med vann til konsistensen av tykk rømme. Påfør forsiktig på ansiktet i 15-20 minutter og skyll. Utfør prosedyren to ganger i uken.
 • Beroligende og blekende egenskaper har en mandelbasert skrubbe. Soak i vannet om natten 5-6 nøtter. Om morgenen, knus dem grundig og fortynn med melk til en pastaformet konsistens er oppnådd. Påfør masken om natten, og om morgenen, skyll med kaldt vann.
 • Frisk agurk rist på et rist og legg til ett egg til det. Rør alt til en homogen konsistens og gjelde ansiktet. I stedet for en maske kan du bruke agurkskiver, men i dette tilfellet blir resultatet ujevnt.
 • Effektive bleking egenskaper i forhold til brunbrun hud har sitrus juice. Bland i like store mengder juice (appelsin, sitron, lime eller grapefrukt) og honning. Påfør blandingen på ansiktet i 10-15 minutter, skyll med varmt vann. Etter en slik maske er det ikke overflødig å ha fuktighetskrem.
 • Vitaminiserende, bleking og beroligende egenskaper har en maske laget av juice av viburnum og egghvite. En egghvitt visp i et sterkt skum og legg til det en spiseskje vinløkjuice. Påfør blandingen på et rent ansikt i 20-30 minutter, skyll deretter med varmt vann. Etter denne prosedyren blir huden myk, ren og ren.
 • Ta en spiseskje med 5% hydrogenperoksid og bland med samme mengde potetstivelse. Rør alt til glatt. Påfør på ren hud i 10-20 minutter, skyll med varmt vann.
 • For å glatte hudtonen er en sitronbasert maske et utmerket valg. Bland 2 ss sitronmasse med ris eller hvetemel. Rør godt og søk om 15-20 minutter på et rent ansikt.
 • Hvis rødheten fra ansiktet må fjernes raskt, vil te komprimerer hjelpe. Brygg sterk svart eller grønn te, kjøl den og hell den i isform. Frosne terninger tørker ansiktet ditt.
 • Skje havregrynene med kokt vann, la dem hovne. Avkjølt gruel påføres ansiktet i 10-15 minutter, skyll med varmt vann.

For å unngå uønsket rødhet i ansiktet, bruk solcreme kosmetikk og ikke gå ut i solen, det vil si til lunsjtid.

Hvordan ikke å sole seg i solen i det hele tatt?

Hvis du er en motstander av solbrenthet eller det er kontraindisert for visse forhold, bør du vite hvordan du ikke skal sole deg i det hele tatt. Vurder de grunnleggende reglene for bevaring av hvit hud om sommeren:

 1. Solkrem. Få en kvalitets solkrem med SPF 50-80. Før du går ut på gata, behandle alle synlige deler av kroppen, spesielt ansiktet. Gjenopprett beskyttelsen hver 2-3 timer for et lengre opphold i frisk luft.
 2. Sommerklær. Foretrekker lyse klær av lyse farger fra naturlige stoffer. Ikke glem hatten og solbrillene. Du kan også kjøpe en paraply som beskytter mot uønsket stråling.
 3. Riktig omsorg for kroppen. Et par ganger i uken, peeling, exfoliating døde hudpartikler og solbrenthet. Du kan bruke masker fra sitronsaft eller persille.
 4. Diet. Beskytt deg mot solaktivitet fra innsiden. For å gjøre dette, legg til diettprodukter med lycopen (et pigment som beskytter mot sollys). Bruk tomater, meloner, bær.

Soling i solen fyller seg med energi, forbedrer metabolske prosesser, stimulerer blodsirkulasjonen og forbedrer arbeidet til hele organismen. Soling øker immunsystemets beskyttende egenskaper, gir et godt humør og behagelige minner for hele året.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.