^

Komponenter i kosmetikk: mykemidler

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Emollients - dette er en av hovedkomponentene i moderne kosmetikk. La oss vurdere egenskapene til disse stoffene, deres nyttige egenskaper for huden, og hvordan du gjenkjenner dem i sminke.

Emollients er en fet ingrediens i kosmetikk. Disse stoffene trer inn i stratum corneum, men påvirker ikke de dype lagene i huden. Emollients gir huden et godt preparert utseende, glatthet, elastisitet og silke, men har ingen fysiologisk effekt. Effekten av virkningen av mykningsmidler skyldes det faktum at substansene er fast festet i stratum corneum. Emollients kan presenteres i form av naturlige fettstoffer, fettalkoholer, lanolin, voks, etere eller silikoner. Som en del av kosmetikk, kalles blødningsmidler som mineralolje, stearinsyre, cesarin eller dimetikon. Emollients gir kosmetiske midler av lyshet, tillater å bli godt absorbert og fordelt over huden.

Men i tillegg til positive egenskaper kan emo-dentene påvirke huden og negativt. Så i billige kosmetikk brukes farlige fettsyrer som emollients, som forårsaker komedogen avhengighet, trer inn i stratum corneum og forblir der. Komedogen avhengighet fremkommer på grunn av lanolin, kokosnøttolje og isostearisk alkohol. Som følge av eksponering for disse stoffene, forekommer kviser eller mild utslett på huden. Det er derfor, når man velger kosmetikk for kropps- og ansiktspleie, bør man spesielt ta hensyn til sammensetningen av kosmetikk.

Hittil har flere og flere kosmetikkprodusenter forlatt bruken av usikre hudmykler og erstattet dem med silikoner. Silikonmuskler i kosmetikk påvirker ikke levende celler og gjør bruk av kosmetikk trygg.

trusted-source[1]

Hva er følelsen?

Hva er emollienten er fettkomponenten i kosmetikk. Emollients er ansvarlige for forbruksegenskapene til kosmetiske produkter. Takket være bløtdempende midler, er kremer og lotioner godt fordelt over huden og absorbert. Lag huden på kroppen og ansiktet mildt, silkeaktig, smidig. Emollients er tilstede i både profesjonell kosmetikk og dekorative produkter. Det avhenger av tilgjengeligheten, hvor lenge sminke vil vare, og hvordan det vil se på den eller andre hudtyper.

Når det påføres huden, forblir de mykgjørende på overflaten, som gradvis penetrerer stratum corneum. Takket være dette kan sminke ta så lang tid. Men ikke alle mykningsmidler er trygge for huden. Noen kan forårsake en allergisk reaksjon og utseendet av akne. Vanligvis skjer dette ved bruk av lav kvalitet og billig kosmetikk. I moderne kosmetikk er emolentene erstattet med silikoner. Disse stoffene har samme effekt som bløtgjørende, men forårsaker ikke avhengighet eller negative reaksjoner. I tillegg, takket være silikoner i kosmetikk, kan produsentene regulere fettinnholdet i kremer, konsistensen og konsistensen av sjampo, kremer og andre forbruksegenskaper i kosmetikk.

Virkemekanismen av følelser

Emolent på engelsk betyr "et middel til å begrense", som fullt ut reflekterer sin hovedoppgave - for å myke huden. Vi kan si at effekten av krem som påføres huden er en 99% effekt av bløtgjørende. Emollients penetrerer ikke dypt inn i huden, henholdsvis, har ingen effekt på levende celler. Deres handling i full forstand av ordet kosmetisk er en midlertidig forbedring i utseendet av huden uten aktiv inngrep i sin fysiologi.

Emollients er fett og fettlignende stoffer som har egenskapen til å bli festet i stratum corneum, noe som gjør overflaten av huden jevn og myk til berøring. Som mykemidler brukes fettalkoholer, voks, estere, naturlige fettstoffer og oljer, samt noen silikonforbindelser (såkalte silikonoljer). De hyppigst påtreffes bløtgjøringsmidler følgende: Ceresin, mineralolje, vokser (bivoks, karnaubavoks kandelily), isopropylpalmitat, stearylalkohol, lakserolje, silikoner og dimetikon og syklomethicon.

Emollients bestemmer i stor grad forbrukeregenskapene til kosmetiske produkter - lett distribusjon på huden, absorpsjon, utseende, følelser etter påføring på huden (en følelse av glatthet, mykhet, silkeaktig). Spesielt viktig er valg av fettkomponenter i dekorative kosmetikk, fordi det avhenger av hvor jevnt sminken vil bli, hvor lenge den varer, etc.

Det er ikke overraskende at emo-elskere oftest blir valgt av markedsføringshensyn, praktisk talt uten hensyn til deres effekt på huden.

I moderne kosmetikk brukes silikonoljer i stadig større grad som emollients, og etterlater rollen som aktive tilsetningsstoffer til organiske fettstoffer og oljer. Silikoner tilfredsstiller de grunnleggende kriteriene for emollients mye bedre: når de påføres huden, hold deg på overflaten, midlertidig utjevne og myke det, og ikke påvirke levende celler. Biologisk inertitet av silikoner er garantien for deres sikkerhet.

Populariteten til silikoner forklares også av deres spesielle forbrukerkvaliteter. De er ikke klissete og gir en følelse av mykhet på huden. Med hjelp av silikoner kan du lage et bredt spekter av kosmetikk, som starter med kremer og sjampo og etterbehandling med dekorative kosmetikk. Videre kan silikoner kontrollere egenskapene for kosmetiske produkter - kan skape en sammensetning som vil bli følt av forbrukeren som en lekter eller omvendt, mer fettstoffer, at huden eller hår beskyttende film for å gi resistens leppestift eller fundament.

Emolent krem

Emolent krem er et utmerket verktøy for hudpleie av ansikt og kropp. Den viktigste effekten av mykende krem er at den etter første bruk gjør huden godt preparert, øm, elastisk, eliminerer tørrhet og grovhet. Siden emolent er en fettkomponent i et kosmetisk, la oss se på de mest populære bløtgjørende.

  • Emolents fra petroleumsprodukter - slike stoffer inkluderer mineralolje, paraffin og petroleumjell. Disse stoffene trenger ikke dypt inn i huden og er biologisk nøytrale. De danner en tynn film på huden og forhindrer fordamping av vann.
  • Parafin er en fargeløs substans som smelter ved oppvarming. Det er han som gir fett til kosmetiske produkter.
  • Parafinjell eller vaselin - danner en usynlig film på huden, som har en fuktighetsgivende effekt.
  • Mineraloljer absorberes perfekt av huden og, som den tidligere bløtgjørende, danner en tynn film for å bevare fuktighet i huden.

trusted-source[2], [3], [4], [5]

Emothener med atopisk dermatitt

Emollients med atopisk dermatitt har en kurativ og forebyggende effekt. Men disse stoffene er bare nyttige hvis de er helt trygge og ikke blir en årsak til komedogen avhengighet. Atopisk dermatitt er en inflammatorisk allergisk hudforstyrrelse, som ofte har en kronisk form. Symptomene på sykdommen er alvorlig kløe. Sykdommen oppstår som regel tidlig i barndommen og har tre utviklingsstadier, som erstatter hverandre etter hvert som pasienten vokser opp.

Emothener med atopisk dermatitt har en terapeutisk effekt, de myker huden og lindrer kløe. I tillegg til kosmetiske produkter med blødningsmidler, foreskriver personer med atopisk dermatitt antiinflammatoriske legemidler til ekstern bruk. Ekstern terapi med atopisk dermatitt er den mest effektive metoden for behandling, og midler med bløtgjøringsmidler er et ideelt valg for behandling og pleie av skummende hud.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Emoent for barn

Emollients for barn gir rensing og fuktighet i huden. De forhindrer utseende av tørrhet og danner et beskyttende barrierelag på huden, som gjenoppretter vann-lipidbalansen i huden. Hovedformålet med å bruke bløtgjøringsmidler for barn er å gjenopprette det skadede hudområdet. Emollients er uunnværlig ved behandling av atopisk huddermatitt.

Emollients for barn kan være i flytende og kremaktig form. Bruken av en eller annen form avhenger av hudproblemer. Så, hvis barnet har tørr hud og peeling, er fordelene gitt til lette kremer og melk å ta vare på med følelser. Hvis atopisk dermatitt er manifestert i den utprøvde tørrheten i visse områder av kroppen, anbefales det å bruke krem og salver med mykningsmidler. Hyppigheten av bruk avhenger av graden av skader på huden, men bør ikke overstige fire prosedyrer for å sette emo-elskere på babyens hud per dag. Daglig bruk av barnas kosmetikk med bløtgjøringsmidler er en effektiv forebygging av atopisk dermatitt og utmerket omsorg for ømme babyhud.

trusted-source[14], [15]

Emollients i kosmetikk

Emollients i kosmetikk er en fett bestanddel av legemidlet. Oversatt fra engelsk, virker det som et middel for å redusere mykhet, og dette avslører helt de grunnleggende funksjonene og egenskapene til disse stoffene. Mange kosmetikere hevder at effekten av den første bruken av produktet er 90% avhengig av kvaliteten på de brukte emolentene. Det er slik de er ansvarlige for kosmetikkens forbruksegenskaper. Og dette er absorberbarhet, fordeling på huden og resultatet etter bruk. Takket være følelser, etter første bruk av kosmetikk, kan du føle at huden har blitt mykere, mer øm, mer elastisk.

Emolents er fett som trenger inn i det kåte laget av huden og er festet der. På grunn av dette blir huden myk, øm og mer godt preparert. Flere og flere produsenter foretrekker silikonoljer som blødningsmidler. Disse stoffene har ingen effekt på levende hudceller, og den biologiske inertiteten av silikoner er en garanti for sikkerhet for kroppen. Silikoner er også populære på grunn av deres forbrukeregenskaper. Med deres hjelp skaper et bredt spekter av kosmetikk, alt fra sjampo og hår balsam til sminke. Silikoner er bløtgjøringsmidler som gir stabilitet til kosmetiske produkter, gjør det mulig å produsere kosmetikk for alle typer hud- og forbruksforespørsler - lyse og fete kremer, faste leppestifter, grunnkrem og mye mer.

Emollients er en uunnværlig komponent i kosmetikk. Emollients er ansvarlige for forbruksegenskapene til kosmetikk og dets egenskaper. I tillegg hjelper blødningsmidler til behandling av atopisk dermatitt hos både voksne og barn. Og dette viser nødvendigheten av deres tilstedeværelse i kosmetikk, for fullverdig hudpleie.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.