^

Oppskrifter til hjemmelagde hårtap shampoos

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 10.08.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

En enkel og nyttig utskifting av vaskemidler og restorative produkter kan tilberedes hjemme. For å styrke håret bruker mange kvinner aktivt ingredienser som natronpulver, leire, sennepspulver og sennepolje og rå eggeplomme. [1]Nylige studier har vist at vannoppløselige peptider av kyllingegulv stimulerer hårvekst ved å indusere produksjonen av vaskulær endotelvækstfaktor.[2]

Vi tilbyr deg noen få populære og enkle oppskrifter.

 • Ta en spiseskje sennepspulver, fortynnet i 500 ml varmt vann, påført håret. Du kan forsiktig massere. Det bør være en liten brennende følelse - dette er normalt, du bør ikke rush med spyling: Slik stimuleres stimulering av hårsekkene. Skyll deretter hodet med rikelig med varmt vann.
 • Ta en eller to eggeplommer, fjern det tynne skallet (slik at det ikke kommer i klemme i håret), sett på det våte håret, massert. Det vaskes med varmt vann (ikke varmt!), Skyll deretter med vann med tilsetning av eddik eller sitronsaft.
 • Bland to spiseskjeer av tørr leire og varmt vann til en kremaktig tilstand. I tillegg kan du legge til litt essensiell olje (valgfritt). Verktøyet er fordelt over hodebunnen, holdt i et par minutter og vasket med vann og sitronsaft.
 • Bland opp natron med vann, sett på våte tråder, massasje. Vask av med varmt vann med sitronsaft eller eple cider eddik. Du bør ikke bekymre deg: krøllene blir ikke fettete, de vil bli helt vasket og til og med styrket.

Herbal Hair Loss Shampoos

De fleste naturlige urteprodukter inneholder ikke skadelige komponenter av SLS, SLES og parabener, noe som kan forårsake irritasjon av øynene, huden, oral toksisitet. [3]Samtidig kan andelen av "naturlighet" av disse produktene være nær 100%, for eksempel, dette refererer til spesielle ayurvediske kosmetikk, indiske vaskeprodukter. Og dette er ikke bare en naturlig hygienisk kosmetikk, men medisinske preparater for å forbedre helsen til huden og håret.

Hvilke av disse urteprodukter kan man lett kjøpe, for eksempel i nærmeste apotek?

 • Burdock shampoo - dette produktet er produsert av mange kosmetiske selskaper. Det er rimelig, og effektiviteten i svekkelse og håravfall har blitt bevist mange ganger. Burdock (en burdock) aktiverer lokal blodsirkulasjon, styrker hårsekkene, forhindrer skjøthet og tverrsnitt. De mest kjente produsentene av en slik sjampo er Elfa Farm, Pharma Bio Laboratories, Aromatics, Grandma Agafi's Recipes, Dr. Sante.[4]
 • Jinda Herbal Shampoo - Thai cleanser, som representerer en serie produkter for behandling av alopecia, sopplidelser, samt å forbedre hårveksten. Jinda stopper ikke bare hårtap, men reduserer også prosessen med grått hår, nærer huden og gir stråling og glans.
 • Sjampo med rød pepper gir en irriterende, regenererende og styrkende effekt, stimulerer aktiviteten til hårsekkene. Capsaicin inneholdt i rød pepper aktiverer reseptor-1 (VR1 / TRPV1) som styrer veksten av hår hos mennesker. [5]Capsaicin har også anti-sklerotisk effekt, øker metabolismen, har en beskyttende antioksidant effekt på leveren i ikke-alkoholholdig fettleverssykdom. [6]Effektiviteten til dette produktet er virkelig fantastisk, men bruken er ikke vist for alle mennesker. For eksempel er kontraindikasjoner tendensen til allergi, overdreven følsomhet i huden, sår eller riper i hodet, tilstedeværelse av utslett eller pustler, for tørre tips, hyppig irritasjon av huden under hodebunnen. Hvis det er en utbredt følelse eller smerte etter at du har brukt et slikt verktøy, og huden blir rød, eller et utslett oppstår, så tar dette stoffet deg ikke, og du må gi det opp.
 • Løk sjampo på virkemekanismen er noe lik pepper rette. Effekten er imidlertid fortsatt mykere, og det oppfattes lettere. Løk forberedelse styrker svake krøller, aktiverer metabolske prosesser, nærer og nærer huden og hårsekkene.[7]

Se også:  Medisinsk sjampo mot hårtap for menn og kvinner

Mamma for hårtap

Det styrker hårsekkene i mummiebrønnen: alt du trenger å gjøre er å legge til noen piller i din favorittvaskepreparasjon og bruk den som vanlig.

I tillegg kan du i tillegg lage masker med mamma, for eksempel:

 • Bland 1 g mumie, rå eggeplomme, 20 ml ricinusolje, 5 ml naturlig eple eller drueeddik og samme mengde glyserin. Distribuert over håret og huden på hodet. Vask av med varmt vann etter 40 minutter.
 • Bland 1 g mummy, 10 ml burdock olje, 5 dråper essensielle oljer av sitrus, lavendel og tea tree og innholdet i to ampuller av nikotinsyre. Holdetiden til masken på hodet er 40-45 minutter.
 • Bland 1 g mummy, 10 ml kokosnøttolje, 10 g ingefærpulver. Spred over hår og hud, inkubert i en halv time, vask av.
 • Bland 2 g mumie, 10 g jordet burdock rhizome, 10 ml burdock olje. Tilsett litt varmt kokt vann for å få en homogen masse. Påfør på krøller fra røttene, vasket av om en halv time.
 • Bland 2 g mumie, 100 g puré tranebær, 5 g honning, kopp varmt vann. Påfør i hodebunnen og hele hårlengden, stå 40-50 minutter.

Ofte anbefales det ikke å utføre slike prosedyrer, det er nok en eller to ganger i uken. Brukere sier at den første suksessen kan ses etter 2-3 applikasjoner.

Tar sjampo

En tjære sjampo er et spesifikt produkt som ikke alle liker, hovedsakelig på grunn av sin duft. Men med hensyn til dets fordelaktige egenskaper er dette vaskemiddelet overlegen mange dyre produkter. Tjærepreparatet er egnet for eiere av enhver type hårfarge, det fôrer huden perfekt og helbreder mindre ufullkommenhet, fukt og gjenoppretter. Dette verktøyet kan ikke bare vaske krøllene, men brukes også i form av en maske: de vasker hodet og suger i omtrent fem eller seks minutter, vask deretter skummet av med varmt vann.[8]

Det er verdt å merke seg at preparatene med tjære har blitt brukt i mange tiår for å bekjempe skallethet og forbedre tilstanden til hud og hår. Tjæreproduktet er en mer moderne, praktisk og rimelig oppfinnelse som allerede har hjulpet mange og mange mennesker gjenvinne hårets skjønnhet.

Men vi må ikke glemme at produkter med tjære kan forårsake allergier. Derfor bør den første applikasjonen alltid være pent og forsiktig.

Olje sjampo for hårtap

For å gjenopprette helsen og stoppe håravfall, bruker mange forskjellige oljer - naturlige produkter som gir maksimal nytte. De vanligste er:

 • ricinusolje; [9]
 • burdock olje;
 • oliven- eller havtornsolje; [10], [11]
 • oljer av lin, kokosnøtt. [12], [13]

Du kan bruke en oljeblanding av flere ingredienser, legg til sitronsaft til vaskemiddelet. Slike behandlinger utføres ved 10-14 prosedyrer (en gang hver tredje dag eller en gang i uken, avhengig av alvorlighetsgraden av hårtap).

Kan legges til vaskemidler og essensielle oljer. Det tar vanligvis bare noen få dråper for å gi en helbredende effekt. De mest populære essensielle oljer for håravfall er:

 • lavendel (toner, har antiinflammatoriske og regenererende egenskaper, fremmer hårvekst.); [14]
 • rosmarin (stimulerer lokale metabolske prosesser, gjenoppretter follikler); [15]
 • sitrus (nærer, stimulerer vekst); [16], [17]
 • salvie (forskjellige antiinflammatoriske og beroligende effekter, brukt til forebygging og behandling av sykdommer som fedme, diabetes, depresjon, demens, lupus, autisme, hjertesykdom og kreft); [18]
 • timian (har en bakteriedrepende virkning, desinfiserer). [19], [20]

For å oppnå ønsket effekt er det nok å legge til 25 oljedråper til 100 ml av ditt favorittvaskemiddel.

Du må først teste for en allergisk reaksjon: En dråpe av den valgte oljen slippes på håndleddet og overvåker reaksjonen i flere timer. Hvis reaksjonen ikke følges (huden blir ikke rød, det virker ikke kløende eller brennende), så kan du legge til olje i vaskemiddelblandingen.

trusted-source[21]

Oppmerksomhet!

For å forenkle oppfatningen av informasjon, blir denne instruksjonen for bruk av stoffet "Oppskrifter til hjemmelagde hårtap shampoos" oversatt og presentert i en spesiell form på grunnlag av de offisielle instruksjonene for medisinsk bruk av stoffet. Før bruk les annotasjonen som kom direkte til medisinen.

Beskrivelse gitt for informasjonsformål og er ikke en veiledning for selvhelbredelse. Behovet for dette legemidlet, formålet med behandlingsregimet, metoder og dose av legemidlet bestemmes utelukkende av den behandlende lege. Selvmedisin er farlig for helsen din.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.