^

Eple diett: salater for vekttap

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 30.05.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Populære lavkalorisalater brukes ofte i kostholdsmetoder. Fordelene med disse frukt- og grønnsaksrettene er mange. De fyller rommet til fordøyelsesorganene, skaper en følelse av metthet, fyller opp reservene av vitaminer og mineraler, fremmer bevegelighet og evakuering av avføring.

 • På grunnlag av epler for vekttap tilberedes retter med en rekke vegetabilske ingredienser, nøtter og annen frukt.

Med svært strenge dietter brukes ingen sauser, i mindre strenge tilfeller blir det oftest tatt fettfattige melkesyreprodukter, sitronsaft med honning og eplecidereddik. Under forbudet er komponenter som tilhører kategorien skadelige: majones, chips, kjeks, fete sauser.

 • Salater bidrar til fordøyelsen og vekttap, ikke bare ved å følge spesielle teknikker, men også ved å være tilstede i den vanlige menyen.

De passer ikke bare med kål, gulrøtter, selleri, urter, men også med bananer, kiwi, appelsin, ananas. I det første tilfellet blir de spist med magert kjøtt, poteter, belgfrukter. I den andre - som en sunn dessert, erstatter kaker, bakverk, muffins med for mye kalorier med en fruktsalat.

Eple- og grønnsaksalater danner grunnlaget for fastedager, praktisert av mange mennesker regelmessig, for systematisk kontroll av kroppsvekten. Når du gjennomfører lengre dietter, er det viktig å ikke overdrive det og ikke redusere kaloriene til det punktet hvor helseproblemer begynner. Denne tilstanden bremser tempoet i stoffskiftet og vekttap, og å forlate kuren er full av problemer.

Kostholdsdietter er veldig kjedelige og monotone, noe som ikke inspirerer en person som ønsker å gå ned i vekt. En diett med epler for vekttap kan være et unntak hvis du bruker oppskriftene laget av teoretikere og utøvere av denne saken.

Eplesalater for vekttap inkluderer en rekke ingredienser, avhengig av formål og kostholdsegenskaper. Vitamin, rensing, berikende salater med essensielle stoffer diversifiserer menyen, fyll magen med voluminøs, men lavkalorimat, nødvendig for vekttap.

 • En interessant oppskrift tilbys til avokadoelskere, hvis masse helles over grovt revet eple og gulrøtter. Begge fruktene er skrellet på forhånd. Avokado moses.

Epler kombineres også med bananer, i forholdet 2 til 1. Bananringer og revne epler blandes med nøtter og krydres med honning-sitronsaft etter smak. Denne dressingen forhindrer tap av naturlig farge.

Naturell yoghurt brukes ofte som dressing. Den er egnet for eplesalat og flere grønnsaker: søt pepper, løk, skrellet tomat. Alle ingrediensene kuttes i halve ringer, epler drysses med sitronsaft slik at de ikke blir mørkere, alt blandes sammen med et melkesyreprodukt.

Gulrot- og eplesalat

Eplesalat for vekttap kan suppleres med en så nyttig rotavling som en gulrot. Begge fruktene inneholder en økt mengde fiber, og dette indikerer tydelig deres fordeler for fordøyelsen og vekttap. Overfloden av vitaminer gjør gulrøtter og epler for vekttap dobbelt nyttige.

 • I lys av moderne ideer om farene ved en stillesittende daglig rutine, er en slik rett spesielt nyttig for kontorarbeidere som tilbringer hele dager ved datamaskiner.

Salat for en fastedag eller konstant bruk er tilberedt av ferske produkter i henhold til følgende oppskrift:

 • De vaskede og skrelle ingrediensene gnis på et grovt rivjern. Liten er ikke bra, for du får potetmos. Den revne massen blandes og helles med oliven eller annen vegetabilsk olje.

Fett fremmer absorpsjonen av karoten, som finnes i gulrøtter i form av et provitamin. Jod er også viktig, som hindrer fettdannelse.

Retten blir saftig, velduftende og velsmakende. Det anbefales ikke å salte eller søte det for ikke å miste diettverdien. Det er lov å tilsette grønt, for eksempel persille.

Det er andre alternativer for gulrot-eplesalat - med tillegg av kål, rødbeter, paprika, selleri. En versjon av kostholdet på denne salaten er utviklet, som lover minus 3–5 kg på tre dager. Hun er tøff, men effektiv. Passer ikke for alle og krever 2 ukers avholdenhet fra søppelmat etter fullført diett.

Salat med eple og kål

I jakten på nymotens dietter glemmer de ofte en så nyttig hjemmelaget grønnsak som vanlig kål. Sammen med epler for vekttap er det en forsterket rett med mange nyttige egenskaper.

 • Ernæringseksperter klassifiserer kål som en negativ kalorimat. Dette betyr at kroppen bruker mer energi på å behandle den enn den mottar når den kommer inn.

Epler er ikke mindre relevant ingrediens. Det er et lager av vitamin- og mineralkomponenter, en utmerket måte å regulere tarmen og kardiovaskulær aktivitet. Salat med epler og kål kombinerer de beste egenskapene til begge plantene: kombinerer fordeler, smak, fettforbrennende egenskaper.

 • Enkle oppskrifter på grønnsakssalater har sine egne hemmeligheter.

Så kål smaker bedre med finstrimling. For å myke det, rynker de det først med hendene, hvis kostholdet ikke forbyr det, så sammen med salt. Du kan legge til forskjellige grønnsaker til kål og epler, etter ønske og smak: selleri, gulrøtter, rødløk, hagegrønt, til og med pepperrot - for elskere av velsmakende snacks.

I kombinasjon med gulrøtter og kokte rødbeter danner kål med epler den berømte panikksalaten, som hjelper til med å rense tarmene og umiddelbart gå ned noe av vekten. For en fastedag er retten ikke saltet eller hellet med olje, kun krydret med sitron- eller tranebærjuice. Et annet dressingalternativ er en skje med eddik og olje, salt, pepper, sukker etter smak.

Selleri og eplesalat for vekttap

Ikke bare smoothies tilberedes av selleri og et eple for vekttap. Dekorasjonen av kjedelige vegetabilske dietter er salater, hvor alle kan realisere sine kulinariske fantasier. Selvfølgelig, innenfor reglene for dietten med epler for vekttap.

 • Selleri og epler er høye i fiber og andre vekttapsfordeler, og deres lave kaloriinnhold gjør dem dobbelt effektive.

Du kan spise en salat av disse ingrediensene så mye du vil: ernæringseksperter begrenser ikke mengden av en vitaminrett. Å gå ned i vekt klarer imidlertid ikke å spise mye på en gang, fordi fiberen, som begge produktene bugner av, metter raskt sultfølelsen.

 • For én porsjon kreves en stilk av en aromatisk plante og et eple av en hvilken som helst variant.

Vasket selleri renses for lange harde fibre og kuttes i ringer. Det skrellede eplet gnis. For å forbedre smaken, tilsett grønn løk, dill, vann med olje eller sitronsaft.

Ernæringsfysiologer tilbyr en mer tilfredsstillende versjon av eple-sellerisalat, nemlig med kylling- eller kalvekjøtt. Vegetabilske komponenter tilberedes på samme måte som i forrige tilfelle, kokt kjøtt kuttes i terninger, salatgrønnsaker tilsettes. Dressing - lav-fett majones i to med rømme.

Kål-, gulrot- og eplesalat

For de som faster eller er på diett er kål, gulrot, eplesalat det beste valget. Spesielt om vinteren, når vitaminmangel begynner, fordi alle ingrediensene i denne retten bokstavelig talt er proppet med vitaminer. Noen kalte retten passende "Vitamin Pantry".

 • Hvitkål, oransje gulrøtter og røde slankende epler skaper en vakker, smakfull og sunn kombinasjon som gir en sunn appetitt. Tilsetning av finhakket persille eller løk diversifiserer fargevalget.

For å tilberede en salat blir vasket kål hakket, gulrøtter og et eple uten skinn gnis grovt. Standarddressing: sitronsaft, pepper, salt, olivenolje. Godere blir det om du venter et kvarter slik at ingrediensene mykner og trekker i krydder.

Server salat med kjøtt eller tilbehør, for en endring i tabellen i nærvær av mer tette retter. Å gå ned i vekt spis det som en uavhengig rett, til lunsj eller om kvelden. Kostholdseffekten er høyere hvis salaten ikke er saltet og pepret, og det er ønskelig å ikke tilsette olje.

Hvis ønskelig, i tillegg til de navngitte grønnsakene og eplene, inkluderer oppskriften selleri eller salat, fersk agurk. Det blir vakkert hvis du skjærer eplene i strimler, og river gulrøttene på et spesielt koreansk rivjern.

Salat av rødbeter, kål, gulrøtter og epler

"Panicle" - et slikt figurativt navn ble gitt til en salat av rødbeter, kål, gulrøtter, epler. Kostholdsretten er så effektiv at den nødvendigvis er inkludert i kostholdet til kvinner som følger figuren. Regelmessig lossing ved hjelp av epler for vekttap, inkludert i kombinasjon med disse grønnsakene, gir ikke bare vekttap, men også kraft, letthet i kropp og sjel.

 • Det andre navnet - "Brush" antyder gjennomsiktig rengjøringen som slik mat gjør i de siste delene av fordøyelseskanalen.

Salaten tilberedes som følger. Ingredienser - grovrevet gulrot og eple, finhakket kål 200g, forkokte rødbeter er også revet eller kuttet i terninger. Alt blandes sammen, drysses med sitron- eller tranebærjuice. Det er umulig å tilsette salt, tilsette sukker eller noe høyt kalori hvis salaten er tilberedt med det formål å rense og gå ned i vekt.

 • Det er flere Panicle-oppskrifter, inkludert frukt. Uavhengig av forskjellene virker salaten på mange måter:
 1. Starter funksjonen til tykktarmen.
 2. Supplerer en proteindiett.
 3. Det er et sunt alternativ til pasta- og potettilbehør.
 4. Beriker med fiber, som renser "Augean-stallen" i fordøyelseskanalen.
 5. Reduserer kolesterolnivået.
 6. Det har best effekt på blodårene og hjertet.
 7. Forbedrer tilstanden og utseendet til huden.

Hvis "Brush" spises daglig, 1,5 kg av blandingen per dag, så oppnås vekttap på 1-3 kg på tre dager. I dette tilfellet er det nødvendig å observere drikkeregimet: drikk 2 liter rent vann.

Bete- og eplesalat

Rødbeter har unike hematopoetiske, rensende, hormonelle og fordøyelsesegenskaper. Det er kombinert med mange grønnsaker, så vel som frukt - epler, svisker, nøtter. Rødbete- og eplesalat lindrer kronisk forstoppelse og hjelper folk som foretrekker en diett med lavt kaloriinnhold å gå ned i vekt.

 • I tillegg til rødbeter og epler, er selleri, kål, gulrøtter nyttige for vekttap. De er inkludert i salatoppskrifter for å diversifisere kostholdet for grønnsaker.

For å forberede 2 porsjoner, forkokte rødbeter (2 stk.) Skjæres i terninger eller tykke sugerør, 2 sure epler - på samme måte. Tilsett en skje med rosiner. Du kan ta svisker, bløtlagt for mykhet og deretter finhakket. Et fedd knust hvitløk tilsettes massen, salt, pepper, olivenolje og sitronsaft blandes sammen. Olje kan erstattes med hvilken som helst annen, og sitron med eplecidereddik. Berik smaken med dine favorittkrydder. Påfør dressingen rett før servering.

Finnes også med majones. Rødbeter, epler og valnøtter krydres med hjemmelaget majones og pyntes med krydrede urter. Salaten er mer mettende, den får en spesiell smak etter at den har stått i kjøleskapet en stund.

Gresskarsalat med eple

Det er skrevet hele avhandlinger om fordelene med både gresskar og epler for vekttap. Hver av dem har mange nyttige egenskaper, og hvis ferskt gresskar sjelden er tilstede på bordene våre, blir epler som regel ikke oversatt. Hvordan kombinerer disse representantene for hagen og hvordan er en gresskarsalat med et eple nyttig for vekttap?

 • I friske salater er alle vitaminene som disse plantene er rike på bevart. De er lette å fordøye, har en positiv effekt på fordøyelsessystemet, eliminerer skadelig avfall og stillestående tarmmasser.

Gresskar, som sin nære slektning - agurk, er 90% vann. En grønnsak med lavt kaloriinnhold er imidlertid på ingen måte fattig på nyttige komponenter. Tvert imot, gresskar inneholder til og med unikt vitamin T. I kombinasjon med epler av enhver variant fylt med fiber, er salat en utmerket kostholdsrett, og tilsetning av flytende honning øker smaken og fordelaktige egenskaper.

 • Dette er en utmerket dessert, spesielt om sommeren, når duftende melonkalebasser modnes.

For å tilberede salaten brukes et stort eller middels rivjern. Gresskaret renses for det harde skallet, det er nok å vaske de myke eplene. Tilsett honning – og retten er klar. Noen ganger tilsettes rosiner eller nøtter til dessertsalaten, som fungerer som et slags krydder. Retten er ganske tilfredsstillende, for vekttap brukes den til frokost eller middag.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.