^

Hvordan kontrollere nivået av insulin og glukose?

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Forhøyede nivåer av insulin og glukose i blodet kan forårsake overvekt og dårlig helse. Folk skriver ofte av for stress og depresjon, samt for underernæring. Men alt er mye vanskeligere: å ikke få overvekt, du trenger bare å overvåke nivået av glukose og insulin i blodet. Hvordan gjør du dette?

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Metoden for "usynlig insulin"

Hvis man spille sport, og samtidig til å styre nivået av hormoner ved hjelp av hormonprøver, vil det lette transporten av glukose inn i muskelvevet, og dens nivå i blodet betydelig redusert, noe som betyr at overskytende fett på grunn av feil av glukose man vil unngå.

Idrettsøvelser sammen med en riktig formet meny vil også bidra til å bli kvitt utviklingen av insulinresistens, det vil si kroppens avvisning av insulin.

Under treningen blir overskytende fett brent i musklene, og i stedet tilføres energi til muskelcellene. Dette fremmer aktiveringen av metabolisme

Hva er hormonbalansen?

Dette forholdet mellom hormoner, som du kan kontrollere de metabolske prosessene i kroppen. Hvis legen vet din hormonbalanse, hjelper det ham med å avgjøre hvor i kroppsfettavsetningene akkumuleres mer, og hvor mindre.

Når nivået av østradiol, samt testosteron og skjoldbruskhormon T3 (i fri form) gjenopprettes i kroppen, hjelper dette insulinresistensen gradvis å passere.

Hva betyr glukoseintoleranse og hvordan håndteres det?

Når det er for mye glukose i blodet, er det vanskelig å kontrollere. Og kroppen kan utvikle glukoseintoleranse. Som følge av dette risikerer en person også utviklingen av diabetes mellitus.

Leger kan først diagnostisere "hypoglykemi" - dette er det lille nivået av glukose i blodet. Mindre enn normalt betyr mindre enn 50 mg / dl. Selv om det er situasjoner når personens glukose nivå er normalt, men det er hennes hopp - fra høy til lav glukose, spesielt etter å ha spist.

Glukose fôrer hjernecellene, og gir den den nødvendige energien til arbeid. Hvis glukose produseres eller kommer inn i kroppen mindre enn normalt, gir hjernen umiddelbart en kommando til kroppen.

Hvorfor er blodsukkernivået høyt? Når produksjonen av insulin stiger, faller glukosenivået kraftig. Men når en person er forsterket med noe søtt, spesielt søte kaker (karbohydrater), så om 2-3 timer kan blodsukkernivået stige kraftig. Slike svingninger kan forårsake glukoseintoleranse av kroppen.

Hva skal jeg gjøre?

Det er nødvendig å endre menyen raskt. Unntatt fra det tungt karbohydrat mat, mel. Dette vil hjelpe endokrinologen. Det kan også bidra til å takle sult, som oppstår med en kraftig reduksjon av blodsukkeret.

Husk at en slik tilstand (økt appetitt, opphopning av fettstoffer, vekt som du ikke kan kontrollere) ikke er tegn på bare depresjon, som du kan si ved polyklinikken. Hvis du i denne tilstanden kan bli behandlet med antidepressiva, kan dette føre til enda mer katastrofale konsekvenser.

Disse kan være symptomer på hypoglykemi - et senket blodsukkernivå i blodet - pluss intoleranse mot glukose og insulin. Det er nødvendig å gjenopprette hormonbalansen og etablere en sunn meny.

Hvordan kan jeg identifisere insulinresistens?

For å identifisere kroppens motstand mot insulin er det viktig å gjennomføre først og fremst en test som viser reaksjonen av insulin til glukose. Under denne testen vil legen kunne bestemme nivået av glukose i blodet og hvordan det endres hver 6. Time.

Etter hver 6 timer fastsettes nivået av insulin. Ifølge disse dataene er det mulig å forstå hvordan mengden glukose i blodet endres. Er det noen store sprang i sin oppgang eller høst.

Insulinnivået må også tas i betraktning her. Forandre seg, kan du forstå hvordan insulin reagerer på glukose.

Hvis insulininnholdet ikke tas i betraktning, blir denne analysen lett, den såkalte glukosetoleranse testen. Det hjelper bare å bestemme hvordan kroppen oppfatter nivået av glukose i blodet og om det kan regulere det.

Men da, hvis kroppen har oppfatning av insulin, kan du bare avgjøre om en mer detaljert analyse.

Hvis glukosen er for høy

Hvis glukosen er for høy

Med denne tilstanden i kroppen kan det være uregelmessigheter i hjernen. Det er spesielt skadelig for hjernen, når glukosenivået stiger, faller det kraftig. Deretter kan kvinnen ha følgende symptomer:

 1. angst
 2. døsighet
 3. hodepine
 4. Immunitet mot ny informasjon
 5. Kompleksitet av konsentrasjon
 6. Sterk tørst
 7. Hyppige skudd til toalettet
 8. forstoppelse
 9. Smerter i tarmene, magen

Nivået på glukose i blodet over 200 enheter er et symptom på hyperglykemi. Denne tilstanden er den første fasen av utviklingen av diabetes mellitus.

For lavt glukose

Det kan være lavt hele tiden eller drastisk redusert etter å ha spist. Da observerer kvinnens leger følgende symptomer.

 1. Ved fysiske øvelser - en sterk og hyppig hjertebank
 2. Skarp, uforståelig angst, angst, selv panikk
 3. Smerte i musklene
 4. Svimmelhet (noen ganger kvalme)
 5. Smerter i magen (i magen)
 6. Kortpustethet og rask pusting
 7. Munn og nese kan være nummen
 8. Fingre på begge hender kan også være nummen
 9. Uoppmerksomhet og manglende evne til å huske, minnesfall
 10. Humørsvingninger
 11. Tearfulness, frustrasjon

I tillegg til disse symptomene, hvordan ellers kan du forstå at du har senket eller forhøyet glukose og insulin nivå?

Hvordan kan jeg vite om glukose ikke er greit?

Du må måle mengden av det i en periode da du ikke har hatt frokost om morgenen. Etter det siste måltidet må passere minst 12 timer. Hvis glukosenivået er 65 til 100 enheter, er dette en vanlig figur.

Noen leger hevder at en økning på 15 enheter - til et nivå på 115 enheter - er en akseptabel norm.

Når det gjelder de siste studiene, sier forskerne at det fortsatt er å øke glukosenivået over 100 mg / dl, og det er allerede et alarmerende symptom.

Dette betyr at kroppen kan utvikle den første fasen av diabetes. Leger kaller denne tilstanden intolerant mot glukose.

Hva risikerer en kvinne med forhøyet glukose nivå?

Vær oppmerksom på at dette er alvorlig: Ifølge medisinsk forskning er en liten økning i blodsukkernivåene en risiko for å utvikle diabetes.

Hvis fastende glukose stiger med mer enn 126 enheter, og et konstant glukosenivå når 200 enheter eller mer, kan det føre til død.

Utviklingen av diabetes kan indikere et glukosenivå etter 2 timer etter å ha spist mer enn 200 mg / dl.

Hvordan bestemme nivået av insulin i kroppen?

Dette er mye vanskeligere enn å bestemme nivået av glukose, fordi normer av insulin kan være forskjellige. Vi vil gjøre deg bekjent med den gjennomsnittlige indeksen for insulin.

Analysen av insulinnivå, utført på tom mage, er 6-25 enheter. Nivået på insulin etter 2 timer etter spising når normalt 6-35 enheter.

Hvordan forstå at en person utvikler diabetes?

Det er nødvendig å måle nivået av glukose og insulin 2 timer etter å ha spist - dette er den beste måten å fastslå kroppens tilbøyelighet til å utvikle diabetes.

Hvis glukosen i kroppen fra 140 til 200 enheter (en time etter å ha spist) - er risikoen for å utvikle diabetes svært høy. Dens innledende fase er mulig.

Hvis nivået av glukose etter å ha spist fra 140 til 200 enheter (men ikke mer) er allerede diabetes.

Det er nødvendig å ta kontakt med endokrinologen for inspeksjon.

Vær oppmerksom på at forskjellige laboratorier kan ha forskjellige normer for å bestemme glukose og insulin nivåer. Be derfor legen din, på hvilket nivå du bør begynne å bekymre deg og starte behandlingen.

Risikogrupper

Hvis en ubevisst kvinne har et høyt nivå av insulin, kan dette bety at hun har polycystisk ovarie.

Denne tilstanden kan oppstå hos kvinner i perioden før overgangsalderen. Det kan ledsages av et skarpt sett med vekt, spesielt i magen og midjen.

Det normale nivået av insulin må være kjent og overvåket for ikke å gjenopprette utover mål og å kontrollere vekten.

En annen måte å kontrollere glukose på

Gjør en hormontest for å bestemme glukosenivået ved å bruke forholdet mellom andre hormoner. Spesielt nivået av hemoglobin A1C. Dette hemoglobin tilfører oksygen til erytrocytter - blodceller.

Vær oppmerksom på at hvis kroppen din ikke lenger er i stand til å kontrollere blodsukkernivået, vil hemoglobinnivået svare på det ved en økning.

Testen for dette hormonet vil hjelpe deg med å finne ut nøyaktig om kroppen din fortsatt kan regulere glukose nivåer eller miste denne evnen.

Testen er så nøyaktig at du nøyaktig kan finne ut hva glukosenivået ditt var i løpet av de siste 90 dagene.

Hvis diabetes allerede har utviklet seg, vil nivået av hemoglobin i kroppen vise om du trenger å endre dietten. Med dette hormonet kan du avgjøre om kostholdet bidro til at kroppen utviklet et syndrom av immunitet mot glukose.

trusted-source[12], [13], [14], [15]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.