^

Hvordan påvirker østradiol kroppen vår?

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Studier bekrefter at hormonet fra østrogen østradiol-gruppen hjelper muskler i hjertet til å styrke, og hjertet til å jobbe mer aktivt. Hvilke grupper av muskler og organer påvirkes fortsatt av østradiol og hvordan påvirker det kroppens og vektens bevegelser?

trusted-source[1], [2], [3], [4],

Hvordan virker østradiol på kroppen?

Hvordan virker østradiol på kroppen?

Estradiol (på sitt normale nivå i kroppen) påvirker ikke bare kardiovaskulærsystemet, men også glatte muskler. Disse musklene er en del av blæren og tarmen. Det vil si at arbeidet i disse organene avhenger også av mengden av østradiol i blodet.

Dette hormonet styrer også skjelettets muskler. Det forbedrer vår mobilitet, øker styrken på beinvev. Studier i idrettsanlegg viser at i løpet av overgangsalderen kontrollerer kvinnen østradiolnivået i blodet, hun vil få et sterkere skjelett, det vil ikke være tilbøyelighet til brudd.

Hvordan påvirker østradiol muskelfunksjonen?

Takket være østradiol, styrker muskelsammensetningen styrke, og dette gjør kvinner mer atletiske og passer. Hvis østradiol påvirker kraften av sammentrekning, så muligheten for raskere avslapning også.

Dette gir kvinnen mulighet til å roligere behandle stressende situasjoner, for å motstå stress. Så, tretthet reduseres og arbeidskapasiteten øker. Med den aktive effekten av østradiol øker ikke vekten, den forblir normal.

Resultatene av studiet av effekten av østradiol på muskelarbeidet viste slående resultater. Forskere fra den amerikanske staten Colorado fant at kraften av håndkompresjon hos de kvinnene som i overgangsalderen oppfylte østradiols reserver, høyere enn kvinner, tar ikke hormoner.

Østrogener og sport

Og hvis østradiol blir tatt i forbindelse med sport, er effekten enda høyere. Den sterkeste av alle som følge av studien var kvinner som tok til hormonbehandling og arbeidet med simulatorer.

Forskere Killlonen Jensen og på forskjellige tider av forsøkene med hormoner, funnet at østrogen kombinert med aerob trening bedrer figuren, øker muskelmasse og mengden av fett rundt midjen og hoftene reduseres.

trusted-source[5], [6], [7], [8], [9]

Østrogener og vekt

Sannelig hoppet vekten ikke til venstre eller til høyre, forblir uendret. Forskere har lært hvorfor. Fettvev er 6 ganger lettere enn muskelvev. Og når fett i kroppen blir mindre og muskelvev - mer, er det en substitusjon. Og vekten forblir på samme nivå.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15]

Hva annet påvirkes av østrogener?

I tillegg, at musklene vokser sterkere, blir styrken større, tretthet reduseres. Men i tillegg blir benvevet sterkere. Men denne effekten blir bare observert i tilfelle kombinering av trening og hormonbehandling. Når en kvinne, mens du gjør sport, ikke bruker hormoner, styrker beinvevdet mye langsommere.

En del av studien er at kvinner utsatt for fedme dra nytte av hormonbehandling mer. Faktum er at de kvinnene som har mer muskelvev og fett, har en mer aktiv hormonutveksling.

Dette forklares ganske enkelt: jo mer fett og muskelvev, jo mer østrogen i dem. Så, utvekslingen av østrogen er mer aktiv. I tillegg - bein og muskler av kvinner som er utsatt for fett, er sterkere enn de av deres magre kolleger. Men full kvinner etter hormonbehandling har en tendens til å gå ned i vekt eller bare ikke å gå ned i vekt, gjenværende i samme vektkategori.

Østrogener og menstruasjonssyklus

Hormoner under menstruasjon kan også påvirke kroppens vekt og bevegelse, samt styrken av musklene. Og deres evne til å kontrakt. Dette er bevist av Dr. Phillips 'forskning, utført i 1993. En gruppe pasienter fra 20 til 30 år under eggløsning merket styrken av musklene, økte til tider.

La oss forklare: under eggløsning i kroppen øker nivået av hormonet østradiol mye, pasientene får en sjanse til å styrke kroppen sin. Hvis denne gangen å engasjere seg i mer og sport, øker muskelvolumet mye, og mengden av fettvev minker.

Når det gjelder menstruasjonsperioden, det vil si når en kvinne har blødning, undertrykker hormonprogesteron nivået av østradiol. Og så er muskelstyrken tapt, en kvinne føler seg svak, hun kan ha plutselige humørsvingninger, økt tretthet.

Eksperimenter av Dr. Sauer i 1996 viste at slik tretthet og endring i kraft av sammentrekninger ble spesielt observert i hofter og underarmer. Og til og med hormonbehandling ga ikke spesielle resultater i dette tilfellet. Naturen har gitt denne perioden for resten av kvinner, og ikke for aktive aktiviteter.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20], [21]

Funksjoner av arbeidet med østradiol

Studier viser at når hormonnivået av østradiol i kroppen faller, blir muskelvevet mindre. Det er at kvinnen ser tynnere ut, huden er mer skrå. Men når nivået av østradiol i blodet gjenopprettes, blir muskelmassen også gjenopprettet til normal. Samme som vekt.

Som et resultat av vitenskapelig forskning har det også blitt kjent at østradiol virker direkte på musklene. På grunn av sin tilstedeværelse er musklene beskyttet mot påvirkning av frie radikaler (stoffer som forårsaker aldring). Dette er spesielt verdifullt i perioden med aktiv fysisk aktivitet (svømming, aerobic, fitness, løping).

Forskere konkluderte med at når vi mister østradiol, er musklene mer tilbøyelige til å kollapse flabbiness. I tillegg kan de ikke engang gjenopprette til nivået av østradiol er justert.

Vær oppmerksom på at for å få muskler til å utvikle seg normalt, trenger de flere kalorier enn resten av vevet. Når vi mister muskelmasse, blir fettene brent mindre effektivt, og en person kan komme seg. For å sikre at musklene er gode, sterke og fett brenner mer aktivt, er det viktig å ta de nødvendige hormonene og treningen.

Hva er østrogenivået i kroppen, spesielt østradiol, kan bestemmes ved hjelp av hormonprøver. Ta kontakt med endokrinologen i tide og vær sunn! Hvordan påvirker østrogen metabolisme?

Studier av effekten av østrogener på kroppen viser at under klimaks i kroppen oppstår irreversible forandringer. Og østrogener bidrar til forbedring av mange prosesser, inkludert aktivering av metabolisme. Hvordan skjer dette?

trusted-source[22], [23], [24]

Under overgangsalderen er kalium tapt

Dette er bevist av forskningen fra amerikanske forskere i 1991. Når en kvinne har en climacteric periode, blir nivået av kalium i kroppen mye mindre, og disse tapene er irreversible. Hvorfor blir kalium mindre? Fordi nivået av østradiol, et hormon fra østrogengruppen, går tapt. Og på grunn av denne undertrykkelsen av kaliumproduksjon.

trusted-source[25], [26], [27], [28], [29]

Effekt av østradiol på utviklingen av muskler og ben

På grunn av dette kan musklene utvikle seg dårlig, bli uklar og sløv. I tillegg, hvis du ønsker å supplere kroppen med en tilførsel av nyttige stoffer, på grunn av det lave nivået av østradiol vil de bli dårlig fordøyet. Disse er stoffer som magnesium, kalium og sink, som er avgjørende for arbeidet med indre organer.

Estradiol hjelper disse stoffene til å bli absorbert, og fravær eller små doser - tvert imot. Uten kalium, magnesium og sink vil stoffskiftet i kroppen være tregt, sakte, og deretter vil fettene akkumuleres. Dårlig metabolisme reduserer også styrken og tettheten av beinvev, og påvirker også arbeidet og utviklingen av muskler negativt.

trusted-source[30], [31], [32], [33], [34], [35], [36], [37], [38], [39]

Effekt av østradiol på kolesterol

Kolesterol er dårlig og bra. Den første har en negativ effekt på kroppen, den andre - positivt. Hvis nivået av østradiol i blodet er høyt, øker nivået av godt kolesterol også, og nivået av dårlig kolesterol reduseres. Og omvendt: Et lavt nivå av østradiol provoserer aktiviteten av dårlig kolesterol, og som et resultat - forskjellige sykdommer.

Studier viser at fattige kolesterol leger observere hos de pasientene som er overvektige. Derfor er det nødvendig å sjekke blod en gang i året en gang i året for kolesterol nivåer å gjennomgå hormoneltester. Dette vil gi en mulighet til å fylle opp nivået av østradiol i tide for å normalisere arbeidet til hele organismen.

trusted-source[40], [41], [42], [43], [44], [45], [46], [47], [48], [49]

Effekt av østradiol på blod

Når estradiol i blodet ikke er nok, stiger nivået av fett i blodcellene, særlig hos kvinner med fedme. Som en konsekvens er slike kvinner mer sannsynlig å utvikle diabetes, fordi blodsukkernivået også øker.

Et godt, normalt nivå av østradiol i blodet reduserer fettinnholdet i blodet, så vel som trombusdannelse. Hvis du øker nivået av østradiol til normalt, unngå risikoen for kardiovaskulær sykdom.

trusted-source[50], [51], [52], [53], [54], [55]

Estradiol og sunn søvn

Har du lagt merke til at noen ganger sover du ikke godt, og selv sovende piller kan ikke hjelpe mye? Synderne av denne ubehagelige utmattende tilstanden kan igjen være hormoner. Hvis det ikke er nok østradiol i blodet - et kjønnshormon fra østrogengruppen - kan en person i en drøm ikke hvile fullt ut. Selv veksten av denne grunn er betydelig redusert.

Kroppen produserer mer progesteron, og dette hormonet har evnen til å undertrykke produksjonen av veksthormoner. Men hvor er den ekstra vekten?

Faktum er at veksthormonet direkte påvirker hvordan muskler vokser og hvis overflødig fett akkumuleres. Hvis det er nok veksthormon i kroppen, så med muskelens vekst og elastisitet, blir det ingen problemer.

Hos full kvinner utvikles veksthormonets utvikling i en organisme. Det er derfor fettvevet de samler, og muskelvevet utvikler seg ikke. Selv om det taper, blir musklene svake og ulydige.

trusted-source[56], [57], [58], [59]

Overgangsalder og veksthormon

På en tid da en kvinne begynner perioden før klimaks, er hennes hormonelle bakgrunn drastisk endring. Estradiol i kroppen er mindre, og dette reduserer nivået av veksthormon. Og så får vi en interessant situasjon: uansett hvor mye du spiller sport og hva laster du ikke gir deg selv, vil muskelmassen ikke vokse.

Bein vil fortsatt forbli svak og muskler - blabby. Det vil si at sport uten de nødvendige hormonene ikke gir noen resultater.

Ifølge noen rapporter, takket være testosteron, vokser muskelmassen til mennesker av begge kjønn. Men faktisk kan det normale arbeidet med muskler støtte kvinnelig hormon østradiol. Takket være ham, er muskelmasse bygget opp, dessuten blir overskytende fett brent. Dette er underlagt trening.

I tillegg, takket være østradiol, blir arbeidet i hele organismen justert, og ikke bare dets individuelle funksjoner vil bli bedre.

Med tiden øker nivået av hormoner i kroppen din og forblir frisk. Hvordan påvirker estradiol humør?

Til appetitt plaget oss ikke så mye, og vi hadde muligheten til å brenne fett, vi prøver å øke mengden serotonin i kroppen. Hvorfor og hvordan kan hormoner påvirke vårt humør? Spesielt hormoner fra gruppen av østrogener.

Serotonin og vår vekt

Vitenskapelig forskning, som varte i mer enn tre tiår, viste interessante resultater. Det senkende serotoninnivået i en persons blod fører til overvekt. I tillegg fører mangelen på serotonin til en nedgang i humør, tårhet, irritabilitet, manglende evne til å konsentrere oppmerksomheten. Og en annen person med senket serotoninnivå begynner å føle seg veldig lite smerte. Det kan ha forstyrrelser i fordøyelseskanalen, absorpsjon og fordøyelse av mat.

Psyken endres også: Obsessive ideer kan oppstå, søvn er forstyrret, stemningen kan være så dårlig at en person ikke vil ha noe.

Hvorfor oppstår slike stater?

Hvert år kan en person redusere serotoninnivået. Hvis du ikke følger ham, selvfølgelig, og ikke ta de nødvendige hormonene på anbefaling av en lege. Redusert serotoninnivå utløses også av vedvarende stress, søvnmangel, dårlig kosthold, konstant bruk av alkohol, ukontrollert bruk av medisiner, spesielt beroligende midler.

Narkotika fra allergier, som folk tar hele tiden og i høye doser, kan også redusere produksjonen av serotonin. Den samme negative effekten på produksjonen av serotonin forårsaker røyking. Røykerne lider av humørsvingninger oftere enn andre mennesker.

Risikogrupper

I risikogruppen blant ofrene for hormonell ubalanse - kvinner fra 45 til 49 år. I denne kategorien av kvinner kan overvekt og depressive tilstander som skyldes hormonelle endringer manifestere seg særlig levende. De har et mye lavere østradiolnivå enn tidligere.

I pre-menopausale kvinner endrer stemningen og tilstanden til helse dramatisk. De finner det vanskelig å kontrollere seg selv. Kvinner innrømmer at de føler seg som en berg-og dalbane, og det er skummelt.

Hvordan endrer en kvinnes kropp i overgangsalderen?

Bare tenk: Kroppen til en kvinne i denne perioden kan komme seg, og følelsene - forandre seg. En kvinne kaster noe i varmen, så i kulde. Stemningen kan også bevege seg fra en følelse av dyp lykke til den samme alvorlige depresjonen.

Dette punktet er viktig å ikke gå glipp av, og det er nødvendig å konsultere en lege om hormonbehandling.

Hvordan påvirker hormoner hjernens funksjon?

Hvis kroppen har nok østradiol, kan det påvirke arbeidet med andre hormoner som hjernen produserer. Dette påvirker direkte humørsvingninger. Så, effekten av østradiol på endorfiner, hormonene vasopressin, oksytocin og vasopressin.

Dette øker appetitten, mens metabolisme hemmer seg. Og kvinnen blir sikkert bedre. I tillegg, på grunn av den aktive påvirkning av hormoner på hjernens sentre, er mekanismen som styrer appetitten forstyrret.

En kvinne kan ikke lenger regulere sin vekt. Det skremmer og irriterer henne. Og du trenger bare å kontrollere nivået av hormoner, etter å ha bestått hormoneltester.

Estradiol og endorfiner

Disse hormonene er spesielt sterke i deres effekt på kroppen av gravide kvinner. Mest av alt - i de siste ukene. Da er endorfiner, som østradiol, i den fremtidige morens kropp ganske mye, mer enn normalt.

Dette er bra fordi appetitten ikke lenger er så brutal, da endorfiner har egenskapen til å redusere den.

Men når en kvinne fødte, reduseres nivået av endorfin i blodet betydelig. Dette betyr at en kvinne og stemningen kan synke betydelig - helt opp til det kritiske merket. Derfor har kvinner ofte postpartum depresjon.

Det er alle hormoner, ikke livets problemer. Denne tilstanden kan sammenlignes med opphør av bruk av narkotika. Først var kvinnen lykkelig, og da ble denne kilden tatt bort fra henne - mengden endorfiner redusert kraftig.

Selvfølgelig reagerer en kvinne med tearfulness, angrep av aggresjon, deretter apati, lider av hot flushes, bekymringer, lider av magesykdommer.

Dette ender ikke bare med psykiske lidelser, men også med fysiske endringer. En kvinne er svært vanskelig å gå ned i vekt, med mindre hun etterfyller mangelen på endorfiner. Dette kan gjøres ved å ta hormoner foreskrevet av lege, i forbindelse med sport.

Ta kontakt med en gynekolog og endokrinolog i tide og vær sunn.

trusted-source[60], [61], [62], [63], [64], [65], [66], [67], [68]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.