^

Hvordan påvirker østrogen en kvinnes vekt?

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Det er svært vanskelig å forstå all informasjon som angår effekten av østrogener på den kvinnelige kroppen. Derfor bestemte vi oss for å hjelpe våre lesere og klargjøre disse spørsmålene for dem.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Hvordan påvirker tre typer østrogener helsen din?

Det er 3 typer østrogener: estradiol (E2), estron (E1), estrol (E3). Nivået på disse hormonene i den kvinnelige kroppen avhenger av mengden av fettstoffer, dens tetthet, genetiske predisponering til fedme og alderfunksjoner. Selvfølgelig er ikke minst rollen i den hormonelle bakgrunnen spilt av kvinnens livsstil, hennes vaner og matssystemet.

Siden hvert år blir hormonbalansen svakere, rystet, du må bare overvåke nivået av hormoner, for ikke å gjøre uopprettelige feil og ikke bli fett. Konsekvensene kan være irreversible.

Det er viktig å ikke gå glipp av det øyeblikket østradiol blir mindre og nivået av andre hormoner fra østrogen-gruppen svinger, og deres effekt på kroppen er helt forskjellig. La oss klargjøre innflytelsen av hvert hormon i detalj, for ikke å bli forvirret i informasjonen.

Det positive hormonet beta-østradiol, eller E2

Beta-østradiol er en av de mest aktive østrogenene, som utskilles i kroppen fra dagen da jenta har den første menstruasjonen, og til begynnelsen av overgangsalderen. E2 kontrollerer mer enn 400 forskjellige funksjoner i kroppen.

Dette er visjon, hudtilstand, styrke av muskler og et godt beinsystem. Dette hormonet reagerer også på et normalt seksuelt ønske.

Hvordan ser en kvinne med et lavt nivå av østradiol ut?

Tenk deg hvordan en kvinne kan føle seg i det øyeblikket som er på menopausen. Dette betyr at eggstokkene nå produserer mindre og mindre kjønnshormoner. Følgelig beta-østradiol også. På grunn av dette kan en kvinnes hud se blek og blabby, håret hennes blir kjedelig, neglene bryter.

Ikke bare de lider, men også hjertet, og fartøyene og bensystemet. Sirkulasjonssystemet bærer også tap, blodstrømmen senkes, blodet er mye langsommere og blir verre med oksygen.

Hvis beta-østradiol i kroppen er liten, kan andre hormoner ikke erstatte fraværet. Det er sant, i fettvev, et annet kvinnelig hormon, estron, produsert. Men han kan ikke fullt ut takle rollen som østradiol.

Hvis i løpet av overgangsalderen du må gjøre opp for tap av østrogen i kroppen, så er det verdt å velge mellom tre typer estradiol, og ikke de andre to. Dette vil gjøre det mulig å fylle opp de kjemiske elementene som før, fra dagen for den første menstruasjonen og til overgangsalderen, aktivt utviklet eggstokkene.

Negativ hormonestron (E1)

Dette hormonet vil hjelpe en kvinne som det er tid for overgangsalderen. Fettvevet til den kvinnelige kroppen kan produsere det selv når eggstokkene mister sine funksjoner. Produksjonen av beta-østradiol er inhibert eller helt avbrutt, slik at produksjonen av estron gjør det mulig å gjøre noe for tap av østrogen.

Men ikke haste for å glede deg. Studier viser at østron kan provosere sykdommer som livmorhalskreft, brystkreft. Spesielt hos de kvinnene som er utsatt for fylde og som er over 45 år gamle.

Hvor er estron dannet?

Det er syntetisert av leveren, eggstokkene og adrenalene, samt fettvev. Estrone brukes i kroppen for å reprodusere østradiol. Sant disse prosessene oppstår i kroppen selv før overgangsalderen.

Etter overgangsalderen blir estron omdannet til østradiol ikke lenger så aktiv og ikke i en slik mengde. Årsaken - nesten fullstendig opphør av eggstokkene. Selv om, som tidligere, kan kilden til estron være fettvev, og i svært små mengder syntetiseres det av binyrene og leveren.

Konklusjon: Estrone, som kalles dårlig østrogen på grunn av sin evne til å ødelegge kroppen, produseres mer av de som har fatbutikker. Det er fullt av kvinner. Mer fett - mer østrogenhormon kalt estron.

En av de svakeste kvinnelige hormonene estriol (E3)

Hvorfor kaller legene dette kjønnshormonet en av de svakeste? Det er svært lite hos ikke-gravide kvinner. Det er mye mer hos gravide kvinner, siden østriol syntetiseres i moderkaken.

Informasjon om østrolet er veldig kontroversielt. Mange medisiner instruksjoner skriver at estrol bidrar til å gå ned i vekt, forbedre synet, minnet, hørselen og andre funksjoner i kroppen. Faktisk er dette langt fra saken.

For det første er østriol hos ikke-gravide kvinner ubetydelig, så det kan ikke påvirke kvinners velvære. For det andre adskiller det seg fra østradiol fordi det ikke påvirker positivt på minnet, på høringen, på oppmerksomheten eller på arbeidet i hjertet eller blodkarene. Det kan anses som et nøytralt hormon - ikke så bra som beta-østradiol, ikke så ille som estron.

Østrogen reseptorer: hvordan og hvorfor?

Hormoner er ikke bare stoffer som påvirker helsen og utseendet ditt. Dette er en utmerket kommunikasjonsmetode. Informasjon om hvordan arbeidet med organer og systemer i kroppen - av seg selv og hvordan de samhandler med hverandre. For å ta en hormonell melding, som på en telegraf, mellom hormonene er det spesielle stier - reseptorer. På dem aksepterer myndighetene og leverer informasjon og arbeider i henhold til den.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21], [22]

Hvor er hormonreseptorer?

Hvor er hormonreseptorer?

I alle organer: hjerte, lunger, hjerne, muskler, blodkar, blære, tarm, livmor. Og selv øyemuskulaturen er stedet for passasje av hormonreceptorsporene. Spesielt østrogene.

Men det er verdt å vite at hvert organ har en annen mengde hormonelle reseptorer, og de er spredt på forskjellige måter.

Hvordan overføres hormonreseptorsignaler?

For at organer og systemer skal forstå disse komplekse og ofte svake signalene til hormoner, må det være nok beta-østradiol i kroppen. Spesielt i de delene av kroppen der hormonelle reseptorer er konsentrert.

Er det en erstatning for østradiol? 

Ifølge studier er det beta-østradiol som kan aktivere og forsterke signaler fra andre hormoner. Og som et resultat, for å lette deres rette overføring mellom organer. Når en kvinne nærmer seg den klimakteriske perioden, blir østradiol i kroppen mindre, og deretter slutter eggstokkene å produsere den. Dette fører til brudd på organer. Spesielt til brudd på metabolisme og som en konsekvens - fedme.

Noen ganger i pressen leser vi informasjon som østron kan erstatte arbeidet med østradiol, fordi selv i overgangsalderen kan kroppen produsere den. Men dessverre er dette ikke slik. Estrone er for svakt til å ta på alle funksjonene av østradiol.

Derfor må du se en doktor-endokrinolog for undersøkelse og administrasjon av hormonbehandling.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.