^

Hvordan påvirker østrogen formen forandringer?

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 17.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Visste du at kvinnelige hormoner østrogen kan påvirke mer enn 400 funksjoner i kroppen? Og slik at det kan forandre selv skissene i figuren, stemningen og det generelle velvære. Mer om effekten av østrogen på kvinnens kropp

trusted-source[1], [2], [3]

Østrogener og vekt

Hvis kroppen har nok østradiol, vil vekten av kvinnen ikke svinge, som skjer i fravær av dette hormonet. Studier som har blitt utført nylig, bekrefter at det er østrogen som aktivt deltar i normaliseringen av metabolisme og som en konsekvens - normaliseringen av vekten.

Vil du vite hva som skjer når en kvinne stopper eller nesten slutter å utvikle østradiol? Som regel skjer det i perioden før overgangsalderen senere.

Hvordan påvirker østrogen formen forandringer?

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Så, ved lave doser av østradiol ...

  1. På overflaten av de indre organene og i bukhulen blir fettavsetninger dannet, og vekten økes betraktelig. I sin tur produserer fettvev også hormoner - estron og androgener, det øker nivået av kortisol - et stresshormon.
  2. Alle disse hormonene i samfunnet er i stand til å forårsake risiko for diabetes. De har også negativ innvirkning på kardiovaskulærsystemet, samt lungene. Forhøyede nivåer av østrogener og androgener kan også provosere brystkreft.
  3. Muskelvæv med reduserte doser av østradiol blir mer uklar og gjenvinnes veldig vanskelig. Fett under flekkene på hoftene og sidene blir også mindre tett, den menneskelige huden ser sagk, uelastisk ut.
  4. Hvis nivået av østradiol reduseres, blir kvinnens kortisolnivå høyere. Økt stressnivå. Fra denne fettbutikken blir kroppen mer.
  5. Ved å redusere produksjonen av østradiol øker kroppen samtidig nivået av kortisol. Fra dette begynner skjoldbruskkjertelen å produsere mindre hormoner. Arbeid shchitovidki kan bli ødelagt.
  6. Når østradiol i kroppen er mindre, blir insulin produsert mer, men kroppen oppfatter det ikke. Og dette undertrykker dannelsen av sukker i blodet. Som et resultat blir fettavsetninger større - en kvinne gjenoppretter, ikke forstår årsakene.
  7. Når østradiol i kroppen blir mindre, kan du merke dette på den voksede midjen. Fettinnskudd deponeres hovedsakelig der. Dette skyldes økt produksjon av androgenhormoner og økning i insulinnivå i blodet.
  8. På grunn av nedsatt nivå av østradiol kan en kvinne ha søvnløshet. Et enormt faktum: jo verre en person sover og jo mer rastløs søvn, jo mer hemmet veksthormonene. Hvis det er kortere: verre søvn - du blir verre. Dette er svært viktig for tenåringsjenter i menstruasjonsperioden. Veksthormoner, tregt utviklet, hemmer metabolismen og stimulerer produksjonen av fett på sidene og midjen.
  9. Hvis veksthormonene ikke er nok i kroppen, blir muskelvev tapt og blir dumt, og fett, tvert imot, samler seg aktivt. Muskelmasse gjenopprettes svært dårlig.

For å unngå slike alvorlige konsekvenser for trivsel, vekt og humør, er det viktig å kontrollere nivået av østrogener i kroppen. Især østradiol. Med tiden går du til endokrinologen og trives godt.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.