^

Hvordan påvirker vitaminer immunitet?

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Hvis vi ikke har et sterkt immunforsvar, så blir vi ofte syke. Dette er et aksiom. Vitaminer hjelper immunforsvaret til å motstå fiendens sopp, bakterier og virus. Hvordan skjer dette? Vi vil beskrive mer detaljert.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Vitaminer og immunitet er det rette vennskapet

Immunitet er en persons evne til å motstå forkjølelse og andre sykdommer. Hvis det er sterkt, er vi sykere sjeldnere enn med et svekket immunforsvar. For eksempel bekjemper immunceller kreftceller, ødelegger dem. Og så reduseres risikoen for kreft for en person.

Men hva med vitaminer? De bidrar til å utvikle immunceller, samt antistoffer og andre stoffer (de kalles signalering, de er ansvarlige for reaksjonen av organismen til sykdomsfremkallende middel).

Hvis vitaminer er mangelfulle, kan vi bli sykere oftere enn om vi bryr oss om vår helse.

Hvordan justere normal funksjon av immunsystemet?

Du må henvende seg til en ernæringsfysiolog eller til og med en terapeut og beregne ditt daglige krav til vitaminer, samt et kompleks av vitaminer og mineraler som er nødvendige for kroppen din.

Dette daglige kravet til vitaminer for deg kan ikke være veldig stort. Men uten det kan du bli trøtt raskere på jobb, vær i dårlig humør, det virker uten grunn. Hud og hår uten de nødvendige vitaminer, også, ikke skinne med helse. For å tilfredsstille kroppens behov for vitaminer, er det viktig å vite at de kan tas i et kompleks (kjøpt på apotek) eller fra naturlige produkter.

Hva skjer når det mangler vitaminer i kroppen?

Hvis kroppen mangler visse vitaminer, tjener det oss mye mindre og verre. Med mangel på visse vitaminer, utvikler alvorlige sykdommer. Så vær oppmerksom!

Mangel på kropp av vitamin A fører til problemer med utvikling av antistoffer som motstår forkjølelse

Mangelen på vitaminer B - B5, B9, B12 fører til svekkelse av immunforsvaret, inhiberingen av dets reaksjoner på fiendens agenter og manglende evne til å motstå dem. En tung måltid på en mangel på B-vitaminer, særlig vitamin B6 også begynner å dårlig fordøyd og absorbert, noe som fører til en rekke giftstoffer i kroppen, svakhet, sløvhet og kroppsfett.

Vitaminer i gruppe B i et kompleks med vitamin A, D, E bidrar til effektivt å bekjempe virus. Deres mottak er et utmerket forebygging av virussykdommer.

Vitamin C (eller som vi kaller det ascorbic) er veldig bra i kamp mot infeksjoner, det gir oss ekstra energi, livskraft.

Mangel på vitamin E i kroppen fører til en forverring i nervesystemet og det visuelle systemet. E-vitamin er et utmerket middel for å forbedre visjonen, det gjør immunforsvaret sterkere, og øker motstanden mot forkjølelse, spesielt hos eldre mennesker.

Hvorfor ta vitaminer?

Ifølge diettister, barn som får rettidig og tilstrekkelig mengder vitaminer på anbefaling av en lege, lider mye mindre ofte, men utvikler seg bedre. Deres nervesystem og motorsystem fungerer mye bedre enn sine jevnaldrende, som ikke får nok vitaminer. De er mindre sannsynlig å bli rammet av virussykdommer og de som er relatert til arbeidet med kardiovaskulærsystemet.

Mamma, som i løpet av graviditeten aktivt tar vitaminer, reduserer risikoen for mishandlinger, og de gir ofte sunne babyer enn de som har dårlig kostholdsdiett.

Vi alle om vinteren, i løpet av den kalde årstiden, har egenskapen til å bli syk og ligge i sengen på grunn av influensa eller kulde. Så, hvis vi regelmessig tar et kompleks av vitaminer, vil disse felingene i sengen og utelatelsene av arbeidet forstyrre oss mye sjeldnere. Alt fordi med inntak av vitaminer øker vi kroppens motstand mot infeksjoner betydelig. Verken ARI eller influensa vil være forferdelig for oss.

Det er veldig viktig å tenke på å ta vitaminer, konsultere lege om doseringen. Doseringen av vitaminer bør velges riktig, og selve vitaminene er balansert.

I tillegg vil den riktig utvalgte sammensetningen av vitaminkomplekset gjøre det mulig å redusere risikoen for allergi og uønskede reaksjoner av kroppen til disse eller andre produkter og preparater.

Dette vil sikre deg akkurat det resultatet du har stått for - god helse og god ånd.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.