^

Testosteron i kroppen

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Når det gjelder testosteron, begynner våre ideer med det faktum at dette er et rent mannlig hormon. Faktisk, ja, han er mann, men ikke helt mannlig.

Testosteron, hvem er du?

Hvis du teller omhyggelig og forsiktig, viser det seg at den kvinnelige kroppen produserer testosteron mye mer effektivt og mer enn østrogen. Situasjonen endres med overgangsalderen. Studier viser at når tannstanden starter eller når denne tilstanden bare nærmer seg, mister en kvinne ca 50% av testosteron.

Testosteron er en androgen. Dette er navnet på gruppen av dette hormonet. Fra gresk er androgen oversatt som "andros". Andros er et primitivt ord som representerer mot, i det opprinnelige - manlignende.

Av kolesterolet i den kvinnelige kroppen syntetiseres androgener, i henhold til et lignende prinsipp, testes mannlig arbeid. De produserer også androgener. Mye mindre, både mannlig og kvinnelig organisme produserer dette hormonet av et annet organ - binyrene.

Androgener er laget av spesielle bygningselementer som finnes i fettdeponeringer, nyrer, hjerner, lever og også alle lag av huden.

Hos kvinner som er overvektige, observerer leger økt mengde av dette hormonet androgen. Det er på grunn av sin økte syntese at de lider av for mye fettinntak. Hvordan håndtere dette? Kontroller testosteronnivået i blodet med hormoneltester.

Testosteron inne i oss

testosteron

Testosteron er viktig, fordi det bidrar til å skape et nytt liv. Like nødvendig er dette hormonet i kroppen av menn og deres andre halvdel - kvinner. Testosteron bidrar til å føle seg dypere og lysere normal seksuell (seksuell) attraksjon, det er han som tiltrekker begge kjønnene til hverandre.

Testosteron regulerer forholdet mellom fettcellene i kroppen, og dette er riktig. Også mengden muskelmasse avhenger direkte av nivået av dette hormonet.

Spesielt for kvinner er tilstedeværelsen av testosteron i kroppen viktig, siden det bidrar til at vi mister vekt og øker muskelmassen raskere. Videre er effekten forbedret dersom en person regelmessig og aktivt engasjerer seg i idrett.

Hormonet er en anabole, så de kaller det blant spesialister. Ved hjelp av fettvev stimulerer testosteron økningen og metningen med kalsium, forbedrer muskelfunksjonen, brenner fett.

Dette er viktig!

Husk resten av livet ditt - musklene fungerer best for å brenne fett med fysisk aktivitet. Hvis i løpet av årene mengden fett øker, er musklene din beste venn i kampen mot overvekt. Tren muskelvev, gi det en belastning, utvikle styrke og skjønnhet, og testosteron vil spille en rolle. Han vil hjelpe til med å nå målet om å miste vekt og forbedre kroppen. 

Testosteron diett

Den beste dietten for alle aldre og aldre. Testosteron dietten er valg av ledere. Bli engasjert i sport, aktivt brenne overflødig fett, ta med dine favorittfolk til slike metoder. Elske hverandre, hva kan være bedre enn kjærlighet? Lykke til og helse, kjære lesere.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.