^

Helse

Sporelementer

Ferritin i blodet

Ferritin er et vannløselig jernhydroksidkompleks med et apoferritinprotein. Det finnes i leverenes celler, selesinka, røde benmarg og retikulocytter.

Transferrin i blodet

Transferrin refererer til beta-globuliner. Hovedfunksjonen til transferrin er transport av absorbert jern inn i depotet (lever, milt), til retikulocytter og deres forløpere i det røde benmarg. Transferrin er i stand til å binde ioner av andre metaller (sink, kobolt, etc.).

Total jernbindende kapasitet av blodserum

Den totale jernbindende kapasiteten til blodserum er indikatoren for transferrin-konsentrasjon. Legg merke til at ved vurdering av transferrin-innhold, som målt ved den totale jernbindingskapasitet av serum, blir det blåst opp av 16-20%, fordi når mer enn halvparten av jernet metningen av transferrin binder seg til andre proteiner.

Jern i blodet

Det totale jerninnhold i det menneskelige legeme er omtrent 4,2 til omtrent 75-80% av den totale mengden av jern inkludert i hemoglobin, 20-25% jern, er forbeholdt, 5-10% del av myoglobin inneholdt 1% i luftveier enzymer, katalysere respirasjonsprosesser i celler og vev.

Jod i urinen

Jod er et sporelement som er til stede i naturen i spormengder. I drikkevann er innholdet av jod ubetydelig, så hoveddelen av dette sporelementet kommer inn i menneskekroppen med mat. Den høyeste konsentrasjonen av jod i sjømat (ca. 800 mcg / kg); spesielt rik på jodtang.

Kobber i urinen

Analysen av kobber i urin brukes hovedsakelig til å diagnostisere og evaluere effektiviteten av behandlingen av Wilson-Konovalovs sykdom. Utskillelse av kobber i urin med Wilson-Konovalov sykdom er vanligvis høyere enn 100 μg / dag (1,57 μmol / dag), men kan være lavere hos unge søsken før utviklingen av symptomer på sykdommen.

Kobber i blodet

Kobber er en av de viktigste essensielle mikronæringsstoffer som er nødvendige for menneskelivet. I den voksne kroppen inneholder 1,57-3,14 mmol kobber, og halvparten av denne mengden faller på muskler og ben, 10% - på levervev.

Klorider i urinen

Mengden klor i urinen avhenger av innholdet i maten. Hos spedbarn med urin utskilles svært lite klor, siden innholdet i morsmelk er lavt. Overgangen til blandet ernæring fører til en betydelig økning i klorinnholdet i urinen. Dosen i urinen øker i takt med den stadig økende bruken av bordssalt.

Klorider i blodet

Det totale klorinnholdet i en sunn person med en kroppsvekt på 70 kg er ca. 2000 mmol, det vil si 30 mmol / kg. Klor er den viktigste ekstracellulære kation. I kroppen er det hovedsakelig i ionisert tilstand, i form av salter av natrium, kalium, kalsium, magnesium, etc.

Magnesium i blodet

Magnesium er det fjerde mest elementet i menneskekroppen etter kalium, natrium, kalsium og det nest rikeste elementet i cellen etter kalium. Menneskekroppen inneholder ca 25 g magnesium, 60% av det er en del av beinvevet, og det meste av resten av bestanden er i celler. Bare 1% av det totale magnesium er inneholdt i det ekstracellulære væsken.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.