^

Helse

Proteiner og proteinfraksjoner

Bence-Jones protein

Urinen til en sunn person inneholder ikke Bence-Jones-proteinet, som er representert av lette kjeder av immunoglobuliner som oppdages som følge av dannelsen av ondartede tumorprosesser.

Analyse av RAPP

I dette materialet vil vi snakke om analysen av RAPP-A - plasmaprotein, hvor bestemmelsen av hvilke under graviditet ikke har liten betydning.

Homocystein i serum

Homocystein er et produkt av utveksling av aminosyrer (omdannelse av metionin til cystein). Ca. 70% av plasma homocystein er assosiert med albumin, 30% oksyderes til disulfid og bare 1% er i fri tilstand.

Ammoniak i serum

Ammoniak - et produkt av proteinmetabolisme, dannes i alle vev. Den største mengden ammoniakk (80%) dannes inne i tarmen under påvirkning av bakterier.

Urinsyre i urinen

Urinsyre utskilt i urin reflekterer inntaket av puriner med mat og nedbrytning av endogene purinukleotider.

Uronsyre i blodserum

Uronsyre er et produkt av utveksling av purinbaser, som er en del av komplekse proteiner-nukleoproteiner. Formet urinsyre utskilles av nyrene.

Klaring av endogen kreatinin (Reberga-Tareev test)

Testen av Reberg-Tareev gjør det mulig å bedømme glomerulær filtrering og tubulær reabsorpsjon i nyrene. Testen er basert på det faktum at kreatinin bare filtreres av glomerulus, absorberes ikke praktisk talt og utskilles av rørene i liten mengde.

Kreatinin i urinen

Daglig utskillelse av kreatinin med urin er relativt konstant, tilsvarer den daglige produksjonen og avhenger direkte av muskelmassen og ekskrementekapasiteten til nyrene.

Serum kreatinin

Kreatinin er det endelige produktet av nedbrytningen av kreatin, som spiller en viktig rolle i energimetabolisme av muskel og annet vev.

Urea (urea nitrogen) i urinen

Urea utskillelse i urin er proporsjonal med proteininnholdet i dietten, så vel som metabolismen av endogene proteiner.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.