^

Helse

Behandling av ytre hemoroider

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 14.09.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Hemorroider velger ikke kjønn eller alder. En ubehagelig sykdom har til og med blitt et kjent navn i moderne slang. Du kan ofte høre blant unge mennesker uttrykket "Hvorfor trenger jeg disse hemoroidene?" (mener problemet). Det er virkelig. Ubehag, en følelse av fylde i anus, smerte av varierende intensitet ødelegger livskvaliteten betydelig og, hvis de ignoreres, truer det enda flere problemer. Det er interne (submukosale) og eksterne (subkutane) hemoroider. Disse definisjonene tilsvarer lokaliseringen av hemoroider. Blant disse patologiene opptar ekstern mer enn en tredjedel av tilfellene og krever selvfølgelig behandling.

Behandle de ytre ujevnheter av hemoroider med salver og stikkpiller. Hvilke komponenter skal de inneholde? For å bli kvitt problemet kan legemidler ha en mono eller kompleks effekt, inkludert:

 • anti-inflammatorisk;
 • smertestillende middel (proctoglivenol);
 • antibakteriell (posterizan, levomekol);
 • venotonisk (proxevasin).

Ved behandling av eksterne tromboserte hemorroider brukes antikoagulantia (heparinsalve) for å forhindre dannelse av blodpropp. Ved blødning foreskrives hemostatika (lindring), hvis virkningsmekanisme er rettet mot å bremse blodpropp.

Behandling av betennelse i ytre hemorroider utføres ved hjelp av steroider og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (aurobin, proctosan).

Behandlingsregimet bør bestemmes av en proktolog. [1]

Førstehjelp for ytre hemoroider

Førstehjelpstiltak avhenger av symptomene. Akutt smerte lindres ved å legge is på anus, ta smertestillende midler. Å tømme tarmene gjennom et rensende klyster, som inkluderer avkok av medisinske urter og vegetabilske oljer, kan hjelpe.

For analfissurer kan du bruke rektale suppositorier med novokain, i deres fravær, fest et godt vasket plantainblad, Kalanchoe eller et kutt av aloeblader.

Blødning stoppes av kremer fra avkok av calendula, eikebark, brennesle. Det er også greit å ta en vikasol tablett som vil stoppe enhver blødning.

Alvorlig kløe i anus fjernes ved hjelp av varme bad, der urter er involvert, brus kan brukes. [2]

Behandlingsmetoder for eksterne hemoroider

Det finnes flere behandlinger for eksterne hemoroider, inkludert:

 • konservativ, ved å bruke en integrert tilnærming, inkludert lokale medisiner, alternative midler, en sunn livsstil og riktig ernæring; [3]
 • minimalt invasiv kirurgisk - fotokoagulasjon ved hjelp av en stråle av infrarøde stråler (effektiv i stadier 1-2 av sykdommen); sklerose (et spesielt stoff injiseres i nodallumen, som et resultat av at veggene til hemoroidene fester seg sammen, blodet slutter å strømme og det dør); ligering med lateksringer (knuten er plassert i en hul spiss og en ring settes på den);
 • kirurgisk - trombektomi brukes når det er tegn på vevsnekrose, utvikling av en abscess. Etter anestesi gjøres et snitt i knuten og tromben fjernes.

Hvor mange dager behandles eksterne hemoroider? Symptomer på sykdommen forsvinner i gjennomsnitt etter 7-10 dager. [4]

Konservativ behandling av ytre hemoroider

Konservativ behandling av eksterne hemoroider er mulig hjemme. I tillegg til salver, geler, stikkpiller, medisiner for smertelindring, brukes alternative midler vellykket. Du kan bruke oppskriftene nedenfor.

 • Bad for eksterne hemorroider - det er flere alternativer for prosedyren. De mest populære er varme, med en temperatur nær kroppens tilstand, med bruk av medisinske avkok, kaliumpermanganat. De slapper godt av, lindrer kløe, reduserer smerte, desinfiserer og helbreder sprekker, styrker blodårene.

Et varmere bad, men ikke høyere enn 40ºС, vil være nyttig i en mild form for kronisk patologi i remisjon. Det er også damp og røyk, men det brukes sjelden på grunn av kompleksiteten i organisasjonen.

Et kaldt bad (kokt vann opp til 20º brukes) vil hjelpe i det akutte stadiet av sykdommen, stoppe blødning, øke blodmikrosirkulasjonen;

 • Kremer for ytre hemoroider er en slags kompresser som lindrer akutte symptomer på sykdommen: smerten avtar, hevelsen avtar, hudens elastisitet øker, svie og kløe forsvinner. Det er ikke overflødig å gjøre dem under remisjon for å forhindre dannelse av noder. Gasbind eller bandasje brukes som materiale, og fuktes i en forhåndstilberedt løsning, for hvilken helbredende infusjoner tas.
 • Behandling av eksterne hemorroider med is - i dette tilfellet utløses effekten av blokkering av følsomheten til nerveender, frysing oppstår, smerten stopper. Forkjølelse stopper også blødningen hvis knuten brister, fordi kar og vener smalner, og blodtilførselen til bekkenet reduseres også.

Hvordan påføres kald? Det er best å lage stearinlys ved hjelp av papirkjegler, i som hell avkok av urter og fryse. Etter å ha tatt dem ut av fryseren, la de dem i anus i et par minutter. Du kan også bruke en isbit pakket inn i en klut til å tørke av.

 • Behandling av eksterne hemorroider med honning - apiprodukt har en utmerket mykgjørende, helbredende, desinfiserende effekt. Du må bruke den som en salve, smøre det berørte området om natten. Du kan danne stearinlys fra tykke kandiserte og fryse dem, legg dem før du legger deg etter vask og grundig tørking av anusområdet. Tilsetning av smør vil forbedre den terapeutiske effekten av suppositoriet.
 • Behandling av ytre hemoroider med poteter er et velprøvd middel. En kjegle 3-4 cm lang og 1,5 cm i diameter kuttes ut av en skrelt potet. Sett den etter en avføring. Stivelse har en smertestillende effekt, lindrer kløe, betennelse. Vitaminene som er tilstede i det (C, gruppe B, E styrker blodårene, regenererer skadet vev), silisium, sammen med askorbinsyre, viser en antibakteriell effekt.
 • Behandling med havtornolje - bærene til denne planten er et unikt produkt for sine medisinske egenskaper. Dens rike kjemiske sammensetning gjør at den kan brukes på ulike områder av medisin, inkludert i behandling av hemoroider, siden den øker elastisiteten til blodårene, fremmer celleregenerering, forhindrer dannelsen av blodpropper og styrker immunsystemet.

De mest nyttige er rå bær, hvorfra du kan trekke ut juicen selv, tilsett vegetabilsk olje, la den brygge i en uke på et varmt sted, og bruk deretter. Men ikke alle har en tindvedbusk og et ønske om å rote rundt. Det er best å kjøpe det på et apotek og smøre problemområdet flere ganger om dagen. Det er enda bedre å bruke ferdige stikkpiller med havtorn.

 • Aloe med eksterne hemorroider er et annet navn for det "agave", og for noen tiår siden ble det ansett som et universelt alternativt middel som kunne hjelpe i behandlingen av mange sykdommer. Det er faktisk klassifisert som et biogent sentralstimulerende middel. Den har også anti-inflammatoriske, antibakterielle egenskaper, helbreder raskt, forbedrer lokal immunitet, lindrer smerte.

Saften fra planten er lett å få tak i. De kuttede bladene vaskes, tørkes, knuses og presses ut væsken. Brukes til lotioner, kompresser. Den geléaktige innsiden av bladene brukes som en del av stikkpiller og salver.

 • Klyster med ytre hemorroider er en vanlig behandlingsmetode, spesielt mikrokrystaller. Ved hjelp av denne prosedyren fjernes irritasjon, betennelse, hevelse, og slimhinner desinfiseres.

For sammensetning av klyster for hemorroider brukes avkok av medisinske urter, oljeløsninger, vitaminkomplekser, stivelsesholdige blandinger. Ikke mer enn 50 ml injiseres om gangen, en pære velges i henhold til dette volumet. Væsken må være varm. Du kan lage den selv hjemme og liggende. [5]

Behandling av eksterne hemoroider hos kvinner

Terapi for eksterne hemorroider hos kvinner avhenger av sykdomsstadiet (det er fire totalt), oftest er det konservativt og inkluderer en integrert tilnærming (kosthold, bruk av eksterne og interne medisiner, resepter på alternativ medisin).

Kirurgisk inngrep er sjelden ty til, bare hvis tidligere metoder har mislyktes.

Ofte rammer sykdommen kvinner under svangerskapet. Bidra til dette hormonelle endringer, livmor press på bekkenorganene, redusert mobilitet. Det er umulig å forlate behandlingen for postpartumperioden, bare forlate noen prosedyrer, for eksempel bad, og velg salver og stikkpiller mer nøye, velg de som ikke har kontraindikasjoner for slike pasienter (stearinlys med havtorn, posterizan, natalsid).

Ikke sjeldnere oppstår forverringer etter fødsel, fordi en kvinne måtte bære vekt i halve terminen og til og med presse under fødselen. Amming bør ikke være til hinder for behandling, men ikke alle legemidler vil virke, til tross for lokal påføring.

På stedet for analsfinkteren er det en vaskulær ring, slik at medisinene som brukes på den raskt kommer inn i blodet. Behandling bør foreskrives av en lege, under hensyntagen til kvinnens "status". [6]

Behandling av ytre hemoroider hos menn

I følge statistikk påvirker hemoroider menn oftere enn kvinner. Dette tilrettelegges av en stillesittende livsstil (kjøre bil, ved en datamaskin), hyppig forstoppelse fra mettende, kjøttfulle matvarer, drikking av alkohol, vektløfting (spesifikt av arbeid, treningssentre eller vektløfting), sykdommer i blæren og prostatakjertelen.

Hvis symptomer som smerte som oppstår mens du sitter og går, tømming av tarmen, tyngde, en følelse av metthet i anus, må du kontakte en proktolog. Rettidig behandling i de tidlige stadiene er mer effektiv, har færre konsekvenser og skiller seg ikke på noen måte fra behandlingen av kvinner. Den eneste forskjellen er at menn er vanskeligere å få til lege og de må behandle en mer komplisert patologi.

Alternativ behandling

De alternative medisinoppskriftene som brukes til å behandle eksterne hemoroider har allerede blitt sitert ovenfor. Det er på tide å nevne urtene du må bruke for tilberedning av helbredende drikker.

Calendula, kamille, johannesurt, salvie, bringebærblader vil bidra til å redusere symptomene på den inflammatoriske prosessen med hemoroider, redusere intensiteten av smerte.

Tonen i fartøyene vil øke tinkturen av hestekastanje, et avkok av villrose, hassel, tatt oralt.

Slutt å blø under kraften av avkok av brennesle, agurkvipper, betejuice.

Homeopati

Blant homeopatiske preparater er Flemings salve en av de mest brukte for hemoroider uten komplikasjoner. Et komplekst middel som inneholder ekstrakter av calendula, trollhassel, hestekastanje, sinkoksyd, mentol. Ved hjelp av en bomullspinne påføres den på det berørte området tre ganger om dagen. Indikert for bruk fra 2 år.

Andre preparater kan også brukes, som inkluderer svovelsyre, salpetersyre, saltsyre; mineraler: antimon, arsen; slangegift; planter, bortsett fra nevnte lin, peon, tistel o.l.

Aesculus compositum, carbo vegetabilis, trollhassel, nux vomica tas oralt. Doseringen bestemmes av homeopaten. I gjennomsnitt er den anbefalte dosen for dråper 10 dråper. Tre ganger om dagen et kvarter før måltider, granulat - 8 stk. Under tungen 3-4 ganger.

Vitaminer

De er nødvendige for å øke immuniteten, styrke blodårene. Listen inkluderer vitamin C, E, A, gruppe B, K, PP. Når du velger mat, må du fokusere på tilgjengeligheten deres. De vil bidra til å mette kroppen og vitamin-mineralkomplekser.

Kosthold og ernæring for ytre hemoroider

Eksterne hemoroider krever ikke en streng diett, men visse kostholdsregler må fortsatt følges. Hva kan ikke spises med eksterne hemoroider? Forbudt krydret, krydret, salt, røkt, alkohol, raske karbohydrater. Rå grønnsaker, frukt, kostholdsmåltider, kjøtt og fisk med lite fett, andre frokostblandinger enn ris, surmelk og meieriprodukter, brød med kli bør råde i menyen. Et rikelig drikkeregime er også nødvendig.

Koloskopi for ytre hemoroider

I de innledende stadiene av hemoroider kan det kliniske bildet av sykdommen være uklart og kreve avklaring. Ubehagelige symptomer indikerer noen ganger tilstedeværelsen av neoplasmer, Crohns sykdom, kolitt, etc.

Til dette brukes en koloskopi - en prosedyre der et rør med optikk og en lyspære i enden brukes for å undersøke tilstanden til tykktarmen. Det krever forberedelse i form av tarmrensing, hvor luft deretter injiseres. I nærvær av smerte brukes lokalbedøvelse. [7]

Massasje av ytre hemoroider

Massasje brukes til å eliminere venøs overbelastning i nedre endetarm. Før prosedyren tømmes blæren og tarmene, kne-albueposisjonen tas. I nærvær av sprekker i endetarmens vegger, er et stearinlys med belladonna foreløpig plassert.

Spesialisten tar på seg hansker og setter pekefingeren inn i anus. Stryke, trykke bevegelser gjøres, eksterne noder er gjemt innover. Slike teknikker gjentas 3-4 ganger. Videre fortsettes massasjen ved hjelp av en vibrator, og fullføres med fysiske øvelser.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.