^

Helse

Smittsomme og parasittiske sykdommer

Pneumokokk meningitt: symptomer, diagnose, behandling

I tillegg til betennelse i lunger og pleura, mellomøret og paranasale bihuler, bløtvev og ledd, kan pneumokokkinfeksjon forårsake en inflammatorisk prosess i hjernehinnene - pneumokokkmeningitt.

Meningitt uten feber: symptomer, behandling

I sjeldne tilfeller utvikles meningitt uten feber, noe som i stor grad kompliserer diagnosen og kan indikere forstyrrelser i immunsystemet. 

Enteroviral meningitt hos barn og voksne

Enterovirus regnes som den vanligste årsaken til viral meningitt i mange land rundt om i verden, og noen høyinntektsland rapporterer årlig mellom 12 og 19 tilfeller per 100 000 innbyggere.

Menneskelig granulocytisk anaplasmose

Anaplasmose har polymorfe symptomer og karakteristisk sesongmessighet (hovedsakelig vår-sommertid), forbundet med perioder med naturlig flåttbåren aktivitet. 

Postmoid syndrom hos voksne og barn

Postcoid syndrom - denne diagnosen reiser mange spørsmål. Som regel tenker folk: har hatt en infeksjon, blitt frisk, og det er ingen grunn til bekymring lenger. Men koronaviruset er mer lumsk enn legene forventet: det er i stand til å minne om seg selv lenge med forskjellige patologiske tegn i form av et lydd syndrom.

Smittsomt erytem

Når forskjellige infeksjoner påvirkes, kan det oppstå rødhet på huden - smittsomt erytem, som er et tegn på at infeksjonen har forårsaket en reaksjon i form av økt blodgjennomstrømning til hudområdet.

Typer streptoderma: symptomer og særegenheter av ulike former for sykdommen

Streptoderma er et kollektivt konsept hvor leger utpeker ulike typer og former for hudpatologi forårsaket av streptokokkinfeksjon. Ulike typer streptoderma har sine egne karakteristiske symptomer, egenskaper og utviklingsbetingelser. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.