^

Helse

Kolinesterase i blodet

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Kolinesterase i blodet - en av mange viktige og nødvendige enzymer, som for korthet i den medisinske verden er utpekt av HE.

Det er sant at ekte kolinesterase hovedsakelig finnes i skjelettets muskelvev, i nervesystemet, et lite antall er funnet i røde blodlegemer - røde blodlegemer. Denne kolinesterasen kalles acetylkolinesterase eller AChE.

En annen CE ble kalt serum eller pseudokolinesterase, men ikke på grunn av sin "falskhet", men heller på grunn av noen sekundære funksjoner. Cholinesterase virker i stor grad over hydrolysen av acetylkolin, som i sin tur som en viktig nevrotransmitter overfører nerveimpulser.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Hva er kolinesterasen i blodet?

Nivået og aktiviteten til ChE bidrar til å diagnostisere graden av rus, klargjøre tilstanden og evaluere leverens funksjon. Også før en seriøs kirurgisk inngrep utføres en analyse på XE for å utelukke alle mulige komplikasjoner og risikoer.

Serumnivået som ønsket kolinesterase detekteres for å vurdere leversykdom, for å bestemme graden av forgiftning. Den første reagerer på noen forgiftning bare acetylkolinesterase, fallet i nivået på 40% er ansett som en alvorlig trussel mot helse, når AChE under 80% av normal, kan det komme en nervøs lammelse, og dens null aktivitet krever gjenoppliving. Cholinesterase er også viktig for å vurdere leverfunksjonen. Hvis cholinesterase reduserer dens aktivitet med 40-50%, er det et signal om symptomer på akutt hepatitt forme.70% reduksjon av CHE aktivitet - tegn på cirrhose eller sluttstadiet leveren onkoprotsessa. Aktiver over det foreskrevne nivået av kolinesterase kan for ulike sykdommer, det er et tegn på CHD (kronisk iskemisk hjertesykdom), diabetes er også mulig. Cholinesterase økes også i genetisk hepatose med hyperpigmentering - Gilbert syndrom. Det bør bemerkes at kolinesterase i blodet kan være helt normalt med latent hepatitt, som oppstår uten åpenbare kliniske symptomer. I slike tilfeller er det nødvendig med en grundigere detaljert diagnose.

Kolinesterase i blodet, dets normale nivå og endringer

Det normale nivået av kolinesterase varierer fra 5300 til 12900-13000 enheter / liter.

Reduksjon av kolinesterase forekommer med alle kroniske sykdommer forbundet med leveren, med utvikling av skrumplever, etter å ha utført kirurgiske operasjoner og foreskriver visse medisiner. Også en kraftig reduksjon i kolinesterase er mulig med akutt rus, oncoprosesser og hjerteinfarkt. I tillegg, i mange gravide kvinner, reduseres kolinesterase i blodet, spesielt i tredje trimester.

Øke cholinesterase indikerer hypertensjon, mulig nefrose, diabetes av alle typer, noen mentale sykdommer (MDS), onkologiske prosesser i melkekjertlene, akutt alkoholavhengighet. I tillegg, i første trimester, kan kolinesterase økes hos gravide kvinner, dette anses som normen.

Kolinesterase i blodet - En viktig biokjemisk indikator, direkte relatert til andre enzymer - transaminaser. Hvis kolinesterase senkes, øker aktiviteten av transaminaser og vice versa. Hvis kolinesterase i blodet normaliseres ved tilstrekkelige terapeutiske tiltak, indikerer dette at leverfunksjonen gjenopprettes.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18]

Hva er kolinesteraseens rolle i blodet?

I de senere årene har kolinesterasefunksjoner blitt forsterket ved hjelp av flere studier. I tillegg til det faktum at dette enzymet aktivt overfører nerveimpulser, ble det oppdaget en annen egenskap av CHE - hydrolysen av overskytende acetylkolin for mer enn tjue år siden. Så, med Alzheimers sykdom, når aktiviteten reduseres og "utmattelse" av AChE, antas deres funksjon av pseudokolinesterase.

Serumenzym kan med rette kalles beskyttende. Cholinesterase hell beskytter kroppen mot forskjellige giftstoffer, særlig carbamater organofosforligand og andre, noe som dessverre i dag i store mengder er til stede i mat (pesticider, nitrater). Også, kolinesterase i blodet klarer seg godt med forgiftning med sterke eterforgiftninger - sarin og andre liker det, med en overdose av psykoaktive stoffer. Kokainforgiftning kan nøytraliseres ved preparater som inneholder syntetisk CHE. Tilstand regulering av cellemembraner, som er involvert i dannelsen av peptider (aminosyrerest molekylære forbindelser), kolin metabolisme - dette er ikke en fullstendig liste over funksjoner som fører blod cholinesterase.

Hvor er kolinesterase dannet?

Cholinesterase av den andre typen, det vil si whey, syntetiseres i leveren, til dels produseres den av bukspyttkjertelen, og kolinesterase går inn i blodet ved utskillelse i leveren.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.