^

Helse

Rensing av nyrer

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 16.09.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Nyrene er et organ som kroppen ikke kan eksistere uten, pga. De er laget for å fjerne avfallsprodukter: overflødig vann, salter, giftstoffer og andre skadelige stoffer. Orgelet er et slags filter som sand (fint pulver) legger seg på. Under normale metabolske prosesser gjør nyrene selv en utmerket jobb med å rense seg selv, men hvis dette ikke er tilfelle, kan det dannes steiner (kalkuli), de vokser og forårsaker lidelse for en person, og noen ganger til og med true livet. For å forhindre slike fenomener henvender de seg til å rense nyrene.

Indikasjoner for prosedyren

Hvordan vet du at det er på tide med en nyrerens? Indikasjonene for prosedyren inkluderer følgende eksterne tegn:

 • sjelden trang til å urinere og et lite volum urin;
 • dets turbiditet, flak, blodurenheter;
 • verkende smerter i nedre del av magen, korsryggen;
 • hevelse under øynene om morgenen etter søvn;
 • hyppig tømming av blæren;
 • en kraftig forverring av syn og smerter i øyeeplene;
 • svakhet, utseende av kaldsvette.

Tilstedeværelsen av disse tegnene er en grunn til først å konsultere en lege, siden selvmedisinering kan forårsake uopprettelig helseskade. Bare en lege, som et resultat av undersøkelsen, kan gi en mening om det er noen kontraindikasjoner og om det er mulig å ty til å rense nyrene fra sand og steiner.

Forberedelse

Prosedyren er innledet av seriøs forberedelse, som inkluderer en rekke regler:

 • rensing av leveren og tarmene ;
 • overgang til et kosthold med en overvekt av frokostblandinger, grønnsaker og frukt;
 • begrense inntaket av proteiner av enhver opprinnelse;
 • drikke mye vanlig vann, naturlig juice, grønn te uten sukker, urteavkok;
 • tilstedeværelsen av krydder i mat (ingefær, hvitløk, kanel, nellik, varm paprika) i retter;
 • daglige varme bad med tilsetning av urteavkok eller et bad med en bjørkevisp, spesielt med bruk i nyreområdet;
 • økt fysisk aktivitet (sport, turgåing, dans).

Hvem skal kontakte?

Teknikk nyre rensing

Når er den beste tiden å rengjøre? Enhver tid passer, men det er mest hensiktsmessig å gjøre det før påske under faste og midt på høsten. Det er mange forskjellige hennes teknikker og metoder, både ved hjelp av medikamenter for rensing av nyrene, og alternative metoder.

Nyrerensetabletter

Mange medikamenter som stimulerer nyrene (diuretika) bør kun brukes under tilsyn av lege. Sammen med fjerning av væske fra kroppen, og med det sand, steiner, vasker de ut nyttige stoffer - mineraler: natrium, kalsium, kalium, magnesium, og har også en irriterende effekt.

Det er medisiner som brukes til å løse opp steiner. De alkaliserer urin, løser opp steiner og forhindrer at de gjenoppstår. Disse stoffene inkluderer blemaren, biliurin, peniciplamin, men de kan bare drikkes under tilsyn av en lege som vil ta hensyn til andre eksisterende sykdommer.

Det er best å bruke tabletter med en naturlig sammensetning for å rense leveren. Her er noen av dem: goretex, cysto transit, uro lax. De tilhører kosttilskudd, er laget på grunnlag av medisinske urter, noen bruker vitaminer og mineraler.

I tillegg til rensing har de en antibakteriell, mild vanndrivende og forebyggende effekt.

Rengjøring av nyrene hjemme

I tillegg til de listede urtemidlene, kan rengjøring hjemme gjøres på alternative måter. Det er mange oppskrifter, inkludert:

 • rengjøring av nyrene med hirse - det vil ta en dag å forberede stoffet. Et glass korn vaskes, legges i en tre-liters krukke, helles med varmt vann. Denne væsken drikkes i 1-2 uker. Den som ikke liker en slik drink, kan ganske enkelt koke grøt i vann fra spirede korn og spise den daglig;
 • urter for rengjøring av nyrene - naturen har gitt oss mange planter som kan brukes til dette formålet. De mest populære og effektive: tyttebærblader, brennesle, peppermynte, maisstigmas, knotweed, dillfrø, lin, bjørkeknopper, kjerringrokk, harverot, sikori, en halv etasje. Det er best å bruke en kombinasjon av flere urter for avkok for å forbedre virkningen;
 • rensing av nyrene med vann - det vanlige daglige vanninntaket (2-2,5 liter) bør dobles. Start morgenen med et glass væske, gjenta hver eller annen time, gjenta før du legger deg. Denne metoden "fungerer" med uratavleiringer - urinsyresalter. Rens nyrene og mineralvannet. Truskavetska "Naftusya" - et populært urologisk vann, dets doser og administrasjonsmåte bestemmes av legen på den hydropatiske klinikken;
 • rengjøring av nyrene med sitron - oppstår på grunn av organiske syrer i fosterets sammensetning. Drikken tilberedes som følger: juice presses fra en tredjedel av en middels sitron i et glass, fylles til toppen med vann og drikkes i tre doser i 10 dager (2 ganger før måltider, om kvelden 2 timer før sengetid). I løpet av de neste 10 dagene tas en mer konsentrert juice fra en halv sitrus. Parallelt, to ganger i uken, ta en sammensetning av sitronsaft og olivenolje i like deler på 30g;
 • te for rensing av nyrene - i apotek kan du kjøpe ferdige avgifter eller velge din egen sammensetning fra urter med denne egenskapen. Den må inneholde minst tre komponenter. Det er mer praktisk å brygge dem i en termos i 1 dag (3 ss av blandingen per 0,5 liter vann). Det første glasset drikkes om morgenen på tom mage, det andre 3 timer før leggetid. Du kan også legge til en skje honning til en varm drink. Et tre ukers kurs er tilstrekkelig for å oppnå resultatet.

Som en av de mulige alternativene - vitamin te, som bruker rose hofter.

Rensing av leveren i henhold til Neumyvakin

Det er denne metoden professor Neumyvakin foreslår å bruke for å rense nyrene. Nype knuses (det er praktisk å gjøre dette i en kaffekvern), brygget i en termos over natten for å drikke neste dag (3 kopper varmt vann for 5 ss).

Dagen før prosedyren anbefaler han å ta et avføringsmiddel om morgenen og kvelden (en pose magnesia er oppløst i 250 g vann, delt i 2 porsjoner). Litt sorbitol tilsettes nypeinfusjonen. Et glass drikke bør drikkes om morgenen og ligge en halv time på en varmepute, gjenta en time senere og igjen. Dermed blir ikke bare nyrene renset, men også leveren. Neumyvakin foreslår å rense organer med villrose en gang i måneden.

Rensing av nyrene i henhold til Zabolotny

Ifølge legen, ernæringsfysiolog Konstantin Zabolotny, som ble desillusjonert av offisiell medisin og fant sin egen måte å behandle sykdommer på, må nyrene skylles og fjerne giftstoffer fra dem. Vann er mest egnet for dette, da det er et universalløsningsmiddel. Dens daglige norm er i gjennomsnitt 1,5-2 liter per dag. I tillegg, for å stimulere nyrenes arbeid, må du drikke tyttebærinfusjon, grønn te, nyre-urtepreparater.

Kontraindikasjoner til prosedyren

Ikke i alle tilfeller kan du ty til å rense nyrene. Kontraindikasjoner for implementeringen er:

 • steiner større enn 3 mm;
 • hos menn, adenom og andre patologier i prostatakjertelen;
 • graviditet, amming;
 • inflammatoriske sykdommer i urinsystemet;
 • nyre cyste;
 • tilstander etter hjerteinfarkt, slag, operasjoner.

Konsekvenser etter prosedyren

Rensing av nyrene etter undersøkelsen og utelukkelse av kontraindikasjoner minimerer eventuelle konsekvenser og komplikasjoner. I andre tilfeller er forverring av eksisterende sykdommer mulig. Tilstedeværelsen av steiner er spesielt farlig, fordi de kan tette urinlederen og føre ikke bare til tap av et organ, men også til liv.

Ta vare på prosedyren

Utgangen fra prosedyren innebærer ikke spesielle regler, bortsett fra riktig organisert ernæring. Du bør ikke belaste kroppen med proteiner av animalsk opprinnelse, det er best å foretrekke vegetarisk mat: grønnsakssupper, borscht, friske urter, grønnsaker.

Du trenger ikke å bruke rike buljonger, damp kjøttboller og koteletter av deres magre kjøtt er egnet for kjøttretter, du kan spise frokostblandinger, meieriprodukter.

Nøkkelen til en god tilstand for nyrene er et tilstrekkelig drikkeregime, som involverer minst 2 liter per dag.

Anmeldelser

Mange deler at de renser nyrene to ganger i året hvert år: om våren med bjørkesaft og om høsten med vannmeloner. De sier at ødem forsvinner, smerte forsvinner og til og med klarer å gå ned i vekt.

Andre går ikke glipp av vintertiden for dette formålet. Nype hjelper på dette, urtete fra råvarer høstet om sommeren eller kjøpt på apotek.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.