^

Helse

Salve fra vannkopper

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Kyllingkopper (kyllingkopper) er en akutt virussykdom der temperaturen stiger kraftig, og papulære utslett forekommer på huden og slimhinner. Når det er våtkopper, er de viktigste behandlingsmåtene rettet mot å eliminere utseendet på utslett: For å øke hastigheten på tørking av skorpe på papillene, bruk de fleste stoffer for alkohol eller vann. Men den konstante kløen og ubehag i utslettene gjør at vi ser etter nyere metoder for å bekjempe sykdommen. Salve fra vannkopper - hva er det? Hjelper en slik salve bedre enn den beryktede "zelenka"? La oss prøve å forstå dette spørsmålet.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Indikasjoner for bruk av vannkopper

Salver fra kokoskopper brukes til det første utseendet på utslett: Vanligvis begynner utslett fra ansiktet, og sprer seg over hele overflaten av hode og kropp. Utslett ligner bobler med overskyet innhold inni. Jo tidligere bruk av salven starter, jo før boblene åpnes og skorpen dannes: dette betyr at sykdomsforløpet nærmer seg ferdigstillelse.

Utslett, spesielt på scenen av crusting, er vanligvis ledsaget av alvorlig kløe. Slike ubehag kan også elimineres med salver. I tillegg bidrar salver til tidlig gjenvinning av vev og deres smertefri helbredelse, og tjener også til å forhindre bakteriell infeksjon i såret, noe som kan føre til utvikling av purulent betennelse i huden.

Farmakodinamika salver fra vannkopper

Antivirale salver fra vannkopper i de fleste tilfeller senker virusets reproduktive funksjon, spesielt i begynnelsen av utviklingen. Dette skjer som regel innenfor viruset syntetisert av deoksyribonukleinsyre. Spesifikiteten av preparatene forklares hovedsakelig ved akkumulering av aktive komponenter av salver i cellene infisert med virusinfeksjonen.

Farmakodynamikk av antihistaminsalver skyldes blokkering av histamin-H1-reseptorer. Dette gjør at du kan redusere overflødig permeabilitet av kapillærene, eliminere hevelse av vev og rødhet, og også fjerne kløen. Virkningen av antihistaminsalver, som regel, manifesterer seg raskt: pasientens tilstand forbedrer seg nesten umiddelbart.

Mange salver fra vannkopper har en kjøleeffekt, noe som gjør effekten av medisiner enda mer merkbar.

Farmakokinetikk av salver fra vannkopper

De aktive ingrediensene i praktisk talt alle salver fra vannkopper går ikke inn i den systemiske sirkulasjonen, eller de kommer i svært små mengder. Slike konsentrasjoner av legemidler er ikke av terapeutisk verdi.

Navn på salver fra vannkopper

For å sikre rask gjenoppretting, kan du bruke alle slags salver fra vannkopper. Slike salver kan ha forskjellige effekter: det avhenger av sammensetningen av det spesifikke legemidlet. For eksempel er det salver som lindrer følelsen av kløe, eller raskt setter på skorpe og akselererer helbredelse.

Når du velger den nødvendige salven, bør du bestemme hva du forventer av medisinen.

Navn på salver fra vannkopper:

 • sinkkrem - dens effekt er rettet mot innsetting av vesikler, eliminering av kløe og akselerasjon av øyeblikket for rensing av såret;
 • Sink salve - i henhold til handlingsprinsippet ligner sinkkrem. Det er også en mer utvidet formulering - en sink-salisylsalve;
 • salver med antiviral aktivitet - redusere manifestasjoner av sykdommen (utslett). Til slike salver bærer antivirale midler som Zovirax, Acyclovir, etc .;
 • antihistamin salver - er rettet mot å fjerne kløe. Blant disse stoffene er de mest populære Gystan og Fenistil-gel;
 • homeopatiske salver - lindre den inflammatoriske prosessen og myke kløen (Irikar).

Fucarzin Salve med Kyllingkopper

Hvilken effekt har Fucarcin salve på vannkopper? Dette stoffet, som har samme effekt som Fukortsin - et langt kjent stoff som brukes i vannkopper sammen med zelenok. Fukortsin eliminerer perfekt den inflammatoriske prosessen, og tjener også til å forhindre mulig vedlegg av en sekundær infeksjon. I tillegg har stoffet åpnet bobler, og dette skjer mye raskere enn å bruke andre eksterne legemidler. Dette skyldes den utmerkede samlende egenskapen til stoffet.

Salven blir brukt på utslettsområdet ca 3 ganger om dagen. Behandlingsvarighet - til utslett forsvinner helt. Legemidlet kan vellykkes kombinert med andre antimikrobielle salver og preparater.

Fukortzin unngår forskrivning til barn under 3 år og kvinner under graviditet, siden graden av toksisitet av legemidlet ikke har blitt pålitelig opprettet til dags dato.

Acyclovir Salve med Kyllingkopper

Acyklovir er en antiviral salve hvis aktiv ingrediens er lik den naturlige komponenten av tymidin DNA.

Acyclovir salve med kylling pox forhindrer reproduksjon av viruset i menneskekroppen, noe som bidrar til en rask gjenoppretting, samt reduksjon i totalt antall utslett. Stimulerer lokal immunitet i applikasjonsområdet.

Ekstern bruk av stoffet sørger for dets anvendelse opptil 6 ganger om dagen, med omtrent samme tidsintervaller. I dette tilfellet, jo tidligere behandlingen med Acyclovir startes, desto raskere vil helbredelsen av utslettene skje.

Bruk av salven kan fortsette til perioden med dannelse av skorpe, eller til såret er fullstendig helbredet, men ikke mindre enn 5 og ikke mer enn 10 påfølgende dager.

Acyclovir er godkjent for bruk med praktisk talt ingen restriksjoner, bortsett fra allergisk overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet.

trusted-source[8], [9], [10]

Sink salve med kyllingkopper

Salve basert på sinkoksid er et vanlig middel for vannkopper. Zinksalve eliminerer betennelse, arver sår, senker veksten av bakterier. Påføring av salven på utslettsområdet eliminerer lokal irritasjon, kløe.

For behandling av vannkopper, påføres en salvealve på en tørr og ren overflate, direkte på utslett, med et lite lag opptil 6 ganger om dagen. Behandling med salve kan vare opptil 4 uker, til fullstendig helbredelse av utslett.

Salve er ikke brukt med en tendens til allergi og intoleranse av sinkpreparater.

Legemidlet er giftfri og har ingen bivirkninger.

Kyllingkoppsalve

Calamin er sinkkarbonat, som kan tilsettes til salver eller kremer. Preparater Kalamin bidrar til effektiv fjerning av kløe. Denne salven tørker, lugner og kjøler huden huden, har en bakteriedrepende effekt, eliminerer tegn på betennelse, hevelse. Takk Kalamina, huden blir gjenopprettet raskt nok.

Kyllingkoppsalve brukes flere ganger om dagen, etter behov. Når produktet påføres, ikke la produktet komme inn i øynene, nesen og munnen. Etter bruk må du vaske hendene grundig.

Den gjennomsnittlige varigheten av legemidlet er fra 7 til 10 dager.

Salve med vannkopper Kalamin har praktisk talt ingen kontraindikasjoner, det kan også brukes til barn under 3 år. I tilfelle av allergi mot legemidlet, bør bruken av behandlingen seponeres.

trusted-source[11]

Salve fra kløe med vannkopper

En utmerket salve fra kløe med vannkopper er Psilo-balsam - et antiallergisk legemiddel til ekstern bruk. På grunn av stoffets antihistamin effekt, ble den signifikante antipruritiske effekten påvist. I tillegg er Psilo-Balsam et lokalt anestesi med en hyggelig kjøleeffekt.

Salve påføres i et lite lag på utslett: det er lov å lett gni stoffet inn i huden. Som regel brukes 2-3 g salve opp til 4 ganger om dagen.

Varigheten av terapeutisk kurs bestemmes av legen. Men som regel bruker Psilo-balm ca 10 dager.

Legemidlet er ikke anbefalt for bruk under graviditet og amming.

Salve fra arr med vannkopper

Når boblen utslett på huden tørker opp og danner en tett skare, som da forsvinner, er det på tide å påføre salven fra arrene med kyllingpokken. For hjemmebruk er Gel Kontraktubeks, som påføres tre ganger om dagen i 3 måneder, og den eksterne salven av Mederma også i 3 måneder, utmerket. Disse rettsmidler er godt egnet for resorpsjon av arrvæv.

Med dårlig synlige arr, brukes overflateskalingsprosedyrer ved hjelp av skrubber eller kroppsmasker. Peeling fremmer peeling av det øvre epidermale laget.

Ved alvorlig ardannelse, bør du konsultere en lege som vil foreskrive en fysisk prosedyre. Dette kan være elektro- og fonophorese.

Den raskeste resorpsjonen av arrvæv fremmes av vitaminer, slik at multivitaminkomplekser som blant annet inneholder en tilstrekkelig mengde sink, bør tas.

Salve fra vannkopper i stedet for grønn

I stedet for de vanlige greensene fra vannkopper, kan du virkelig bruke et stort antall medikamenter. Disse inkluderer antihistaminer og antivirale midler til ekstern bruk. Et slikt sikkert middel er Epigen - et antiviralt stoff basert på glykyrrhizinsyre. Epigen er lett å påføre, siden det er tilgjengelig både som en gel og som en spray som sprøytes gjennom hele den berørte overflaten.

Den håndterer perfekt den inflammatoriske reaksjonen, ødelegger virus og bakterier i såret, forenkler pasientens tilstand.

Epigen påføres på hudflaten 6 ganger om dagen. Varigheten av terapeutisk kurs er fra 5 til 10 dager. Legemidlet kan brukes, inkludert under graviditet og amming.

Hvis det ble funnet tegn på irritasjon eller allergisk reaksjon under behandling, bør legemidlet avbrytes.

Fargeløs salve fra vannkopper

Som erstatning for fargepreparater av briljant grønt og fukocin, brukes mange fargeløse salver fra vannkopper for tiden. Hvilke virkemidler er mest vanlige og effektive:

 • Fenistil-gel - vil hjelpe til med kløe, lindre hevelse, bedøve og avkjøle utslettene. Det virker direkte etter påføring og i lang tid. Det er tilstrekkelig å bruke stoffet 2 ganger om dagen;
 • Viferon er en antiviral gel med interferon. Fremskynder helbredelsen og bruken av skorpe fra såret;
 • Zovirax 5% er en antiviral som ødelegger virus som forårsaker vannkopper. Kremet skal brukes opptil 6 ganger om dagen i omtrent en uke;
 • Tsindol - analog sink salve, med sinkoksid. Påfør 2 ganger om dagen. Salve fjerner effektivt irritasjon, myker huden, fremmer raskere dannelse av skorper.

Faktisk, hvis du spør et apotek om fargeløse midler fra vannkopper, så sannsynligvis vil apoteket diktere deg en hel liste over slike legemidler. Samtidig er essensen deres praktisk talt den samme - dette er antiviral og antihistaminvirkningen av salver. Hvilken av stoffene du skal velge - det er opp til deg.

trusted-source[12]

Salve med vannkopper hos voksne

Eksterne agenter med vannkopper i voksne kan brukes i form av salve, gel, pasta, alkohol og vandige løsninger. Hos voksne er det praktisk talt ingen kontraindikasjoner for bruk av et eksternt preparat for behandling av vannkopper (i noen tilfeller unntatt for graviditet og allergi mot medisinen).

Salver med vannkopper vil lette den generelle tilstanden, stimulere tørking av skorper, vil tjene som en god profylakse for komplikasjoner, som oftest oppstår bare i voksen alder.

Antivirale eksterne midler (Acyclovir, Virolex, Pantsiklovir) blokkerer utviklingen av virus, reduserer mengden utslett. Slike legemidler kan stimulere lokale forsvar, noe som akselererer gjenopprettingen og utvinningen av huden.

Noen ganger, med tillegg av en purulent infeksjon og utvikling av komplikasjoner, må man ty til antibakteriell terapi, som blant annet inkluderer bruk av antimikrobielle salver.

Salver med kyllingpokker for barn

Kyllingkopper hos barn går vanligvis lettere enn hos voksne. Likevel, uten behandling, kan du ikke gjøre det fordi det er nødvendig for enhver pris å lindre barnets tilstand.

I de fleste tilfeller brukes salver av vegetabilsk opprinnelse til barn:

 • Alpizarin 200 mg er en antiviral salve basert på mangostruktfrukt. Legemidlet regnes som svært effektivt, men bare i de første stadiene av sykdommen;
 • Helepin (ekstrakt av LPS) - ødelegger virus og hemmer reproduksjonen, stimulerer mobil immunitet;
 • Gossypol - salve på grunnlag av tegning fra bomull og bomullsfrø.

Antihistamin salver kan brukes til å avlaste barnets tilstand, for å redusere kløe.

Antibakterielle salver brukes til å forhindre komplikasjoner (suppuration).

Behandling skjer vanligvis hjemme. Generell (spesifikk) behandling av sykdommen er sjelden foreskrevet.

Salve etter vannkopper

Salve etter kyllingpoks brukes vanligvis for å forhindre arrdannelse. Slike behandlinger utføres umiddelbart etter at sårets faller ut av skorpeene.

Hvis du bruker salve etter vannkopper etter noen tid etter utvinning, kan denne behandlingen være ineffektiv: bare friske arr kan behandles.

For eksempel, hvis salva Kontraktubeks blir brukt riktig og i tide, vil det sikkert bidra til å forebygge arrdannelse. I tillegg kan resorpsjon av arrvæv brukes og andre salver:

 • Dermatix er en silikon gel basert på silisium som er foreskrevet for å forhindre utseende av keloid og hypertrofiske arr, samt å eliminere pigmentering etter sårheling;
 • Aldara er en krem med lokal immunmodulerende virkning. Den aktive komponenten er imichimod - indusatoren av interferon. Legemidlet fremmer aktiv hudregenerering;
 • Medgelgelplater, som brukes til å forhindre utseende av arr umiddelbart etter epiteliseringsprosessen.
 • Kelofibraze er et populært stoff basert på urea, heparin og kamfer. Legemidlet mykner og jevner arrvev, forbedrer blodsirkulasjonen i huden, fjerner stivhet og glatter huden, fjerner gjenværende tegn på betennelse.

Salve etter vannkopper anbefales å bruke, uansett om arrene dannes etter sykdommen, eller ikke. Legemidlene brukes til både behandling og forebygging.

Dosering og administrasjon

Vanligvis blir salver fra kyllingpoks 5-6 ganger om dagen (for eksempel hver fjerde time), et lite lag på det berørte området og på områdene som ligger i nærheten av utslettene. Behandlingsvarighet - ikke mindre enn 5 dager, oftere opptil 10 dager, eller til skorpen helt forsvinner fra såret.

Salver skal brukes med rene hender eller med en maskepinne, som forhindrer smitteutbredelse utenfor de berørte områdene.

Etter å ha brukt salver, bør du vaske hendene grundig.

Ikke la eksterne stoffer komme inn i øynene, nesen eller munnen.

Jo tidligere antiviral behandling av vannkopper er startet, desto bedre. I dette tilfellet kan utslett bli mye mindre, og sykdomsforløpet vil bli lettere.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18]

Bruk av salver fra vannkopper under graviditet

Kyllingkopper har en svært ugunstig effekt på graviditet, spesielt hvis sykdommen oppstår tidlig. Sykdommen kan utløse en spontan opphør av graviditet, død av et ufødt barn eller forekomst av feil i utviklingen av fosteret. I tredje trimester av graviditet er det fare for tidlig fødsel.

Gitt risikoen for sykdommen, bør kokkopper under graviditeten behandles. Alle antivirale legemidler brukes både lokalt og internt, men med stor forsiktighet vurderer alle mulige farer og konsekvenser.

Bruken av kokepoksalver for amming anbefales ikke, så du bør midlertidig gi opp laktasjon under behandlingen.

Kontraindikasjoner for bruk av salver fra vannkopper

Den generelle kontraindikasjonen for bruk av salver fra kyllingpokker er en individuell tendens til allergi mot komponentene i medisiner, som for øvrig er en sjeldenhet.

Gravide kvinners salver er kun foreskrevet under oppsyn av en lege, og ammende mødre må nekte å amme i løpet av behandlingen.

trusted-source[5], [6], [7]

Bivirkninger av salver fra vannkopper

Forberedelser av ekstern bruk - salver fra kyllingpoks - i noen tilfeller kan utløse forekomsten av allergiske reaksjoner i form av rødhet i huden på applikasjonsstedet, en brennende følelse, angioødem. Ved allergi, blir legemidlet avbrutt.

Overdose

Det var ikke tilfeller av overdosering med kokosnøttsalver. Aktive komponenter av salver kommer nesten ikke inn i systemisk sirkulasjon, derfor er sannsynligheten for overdosering praktisk talt redusert til null.

Interaksjoner av salver fra vannkopper med andre legemidler

I kombinasjon med kombinasjon av immunostimulerende midler øker effekten av antivirale salver.

Det var ingen andre varianter av interaksjon mellom salver fra kokepokker med andre stoffer.

Betingelser for lagring av salver fra vannkopper

Salver fra kokepokker lagres i temperaturområdet fra +15 til + 25 ° C, utenfor barnas tilgangsareal, i fabrikkemballasje.

trusted-source[19], [20]

Utløpsdato

Holdbarheten til salver er ofte begrenset til tre år.

Hvis du ikke vil begrense deg til grønt for behandling av vannkopper, så kan du ganske godt plukke opp en annen, ikke mindre effektiv antiseptisk. For tiden kan du kjøpe mange stoffer som lykkes med å bekjempe sykdommen og samtidig ikke la noen spor på huden og klærne. Salve fra vannkopper hjelper til med å velge en lege, spesielt hvis sykdommen utvikler seg i barndommen.

Oppmerksomhet!

For å forenkle oppfatningen av informasjon, blir denne instruksjonen for bruk av stoffet "Salve fra vannkopper" oversatt og presentert i en spesiell form på grunnlag av de offisielle instruksjonene for medisinsk bruk av stoffet. Før bruk les annotasjonen som kom direkte til medisinen.

Beskrivelse gitt for informasjonsformål og er ikke en veiledning for selvhelbredelse. Behovet for dette legemidlet, formålet med behandlingsregimet, metoder og dose av legemidlet bestemmes utelukkende av den behandlende lege. Selvmedisin er farlig for helsen din.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.