^
A
A
A

COVID-19 kan føre til impotens

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

26 May 2021, 09:00

Koronavirussykdommen, som opprinnelig manifesterte seg i Kina og ble til en global pandemi, slutter ikke å bekymre forskere. Ny forskning har vist at ACE-2-reseptoren og TMPRSS-2-genet uttrykkes på endotelceller, og derfor fører infeksjon til utbredt endotel dysfunksjon.

Det velkjente koronaviruset som forårsaker COVID-19 kan være tilstede i vevet i reproduktive system hos menn selv etter restitusjon, skade det vaskulære endotelet og forårsake erektil dysfunksjon. Denne konklusjonen ble gjort av eksperter som representerte Miller College of Medicine ved University of Miami.

Tidligere ble det funnet at koronavirusinfeksjon skader det vaskulære endotelet i lungene, nyrene, hjertet. Inntil nå var ingenting kjent om brudd på det hule vevet til det mannlige kjønnsorganet med et rikt vaskulært nettverk. Nytt forskningsarbeid fra forskere har bevist eksistensen av et forhold mellom COVID-19 og den påfølgende utviklingen av komplisert erektil dysfunksjon .

Urolog Ramasami, ansatt ved den spesialiserte avdelingen ved Miller College, utførte sammen med kolleger en biopsi av reproduktivt organvev hos to mannlige pasienter som hadde hatt koronavirusinfeksjon for seks måneder og åtte måneder siden. En av mennene ble behandlet for COVID-19 på sykehuset, og den andre hadde et mildt sykdomsforløp og ble behandlet hjemme. I tillegg deltok forskerne i studien to menn som ikke hadde infeksjon. Alle fire pasientene gjennomgikk falloprostetisk intervensjon på grunn av nedsatt erektil funksjon.

De beslaglagte biologiske materialene ble analysert for innholdet av endotelial nitrogenoksid syntase (en indikator på endotelfunksjonalitet) og kvaliteten på uttrykket av coronavirus -piggproteinet. I løpet av elektronmikroskopisk analyse ble ekstracellulære viruspartikler med en størrelse på omtrent 100 nm med pigglignende ender i vevene i fartøyene påvist. Uttrykket av endotel nitrogenoksid syntase i corpus cavernosum hos gjenopprettede pasienter var lavere enn hos menn uten COVID-19, noe som indikerer postviral endotel dysfunksjon.

Til dags dato har forskere gjennomført en ny studie som skal bestemme den molekylære mekanismen for potensnedsettelse på grunn av koronavirusinfeksjon.

Noe tidligere har de samme forskerne allerede utført lignende arbeid og funnet ut at viruspartikler kommer inn i testikkelvevet hos menn, noe som også kan ha en negativ effekt på fruktbarhet og fremme seksuell overføring.

Pasienter må informeres om mulige komplikasjoner etter COVID-19. Eventuelle post -smittsomme endringer, inkludert fra erektil funksjon, bør overvåkes av medisinsk fagpersonell - både for behandling og for å lette videre forskning.

Informasjonskilde:  The World Journal of Men's Health

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.