^
A
A
A

Forstyrrelser av elskere er forbundet med søvnmangel

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

06 November 2017, 09:00

Forskere har funnet ut at par som ikke regelmessig får nok søvn, skjer skremmer mye oftere. Par som gir full søvn mindre enn anbefalt tid (ca. 8 timer), forverrer ikke bare deres helse, men også deres forhold. En slik konklusjon kom fra psykologi spesialister fra University of Ohio. De undersøkte mer enn 40 par som var i et forhold og jevnlig trakk seg sammen. Hvis både mannen og kvinnen sov ikke nok tid, kommuniserte de med hverandre mest i høytoner, med åpenbare notater av dårlig vilje. Hvis bare en person ikke sov ut av paret, ble faren for grus redusert med om lag halvparten.

Eksperter-psykologer i studien betalt oppmerksomhet med hensyn til tone og gester av mennesker quarreling, og blodnivåer av interleukin-6, så vel som anti-inflammatorisk faktor protein (tumor nekrose): sirkulatoriske forandringer i disse substansene ofte fører til utvikling av en rekke kroniske patologier. Forskere har funnet ut: bare en slik faktor som mangel på full søvn påvirket ikke økningen i inflammatoriske markører. Som et resultat av dårlig og utilstrekkelig søvn, menn og kvinner ofte kommer i konflikt med hverandre: krangelen provosert stresslidelse, som i sin tur påvirker negativt delstaten immunforsvar. I tillegg eksperter var i stand til å bevise at kvalitet søvn påvirker godt humør, og selv på en tilfredsstillende følelse av humor uthvilt celler er gunstig for mange områder av hjernen - og særlig i området som er ansvarlig for beslutninger. Det er nesten umulig å finne den beste veien ut av denne eller den situasjonen uten å bruke logisk tenkning, ironi, vilje til å lytte til motstanderen din. Det er heller ikke tilfeldig at unge foreldre i de første månedene etter fødselen ofte går gjennom en personlig krise. Årsakene til dette er det samme: En mann og en kvinne trenger bare å sove godt og godt. Selvfølgelig fører mangel på søvn ikke alltid til lignende resultater.

Beskriver resultatene av studien, forfatterne snakker om er en kronisk, langvarig mangel på søvn: menneskekroppen er alltid lider akkumulert irritabilitet og negativitet, at før eller senere gjenspeiles i holdning til partneren din. En søvnløs natt vil ikke ta skade kroppen sterk, men for flere netter uten søvn kvaliteten forverres oppfatning av virkeligheten, hemme behovet for dialog, undertrykke munterhet. Hvis søvnmangel blir permanent, er personen allerede truet med alvorligere konsekvenser: isolasjon, apati og til og med depresjon. I noen menn og kvinner kan seksuell tiltrekning redusere, immuniteten kan forverres. Slike konsekvenser er veldig alvorlige. Så er det verdt å risikere helsen din og kvaliteten på forholdet? Det er bedre å snakke med hverandre og løse problemet selv før det begynner å gjøre sine egne tilpasninger til livet ditt.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.