Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Hvordan forhindre tilbakefall av arytmi?

Medisinsk ekspert av artikkelen

Kardiolog
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 16.04.2020

Medisinske eksperter fra USA, Tyskland, Polen og Russland argumenterer for at nyrenerveringsteknikken, et minimalt invasivt inngrep, bidrar til å redusere frekvensen av gjentakelse av arytmier og til å korrigere bakgrunnsøkningen i blodtrykket .

Arytmi kan tilskrives de vanligste hjertepatologiene. Sykdommen er preget av et brudd på frekvensen og rytmen i hjerteslag, en lidelse i opphisselse og muskelsammentrekning. Hos mange pasienter er rytmeforstyrrelse ledsaget av en økning i blodtrykket, noe som ytterligere forverrer problemet. En av de farligste formene for arytmi er atrieflimmer . Vi snakker om en spesiell type supraventrikulær takyarytmi som oppstår med kaotisk elektrisk aktivitet av atriene med en pulsfrekvens på 350-700 per minutt. Denne frekvensen gjør samordning av sammentrekninger umulig. Det er veldig viktig ikke bare å behandle patologien, men også for å forhindre ytterligere tilbakefall, som hver har en alvorlig fare for pasienten.

En av metodene for slik forebygging kan kalles en som ble oppdaget av forskere som representerer National Medical Research Center og Federal Center for Cardiovascular Surgery. Leger startet et multisenter randomisert klinisk prosjekt der de bestemte den positive forebyggende effekten av nyrenervering. Metoden for ødeleggelse av nerver som er lokalisert i veggene i arteriene i nyrene, utføres samtidig med standard intervensjonell intervensjon, som er en kateter radiofrekvensisolering av terminalseksjonene i de lungevene karene. Dette lar deg redusere sannsynligheten for en gjentakelse av arytmi og favoriserer normalisering av blodtrykket.

I prosessen med prosjektarbeidet ble forskere kjent med sakshistoriene til mer enn 300 pasienter som led av atrieflimmer ledsaget av en økning i blodtrykket. For halvparten av dem ble kateterablasjon brukt, og for den andre halvparten, i tillegg til standardprosedyrer, ble metoden for nyrenervering benyttet. Som et resultat ble de beste resultatene registrert i den andre gruppen av pasienter: I løpet av året etter avsluttet behandling var prosentandelen av fravær av residiv av arytmi hos disse pasientene høyere enn i den første gruppen. I tillegg var blodtrykket deres helt normalt.

Tidligere hadde forskere allerede utført en lignende studie, selv om den var mye mindre omfattende: den involverte bare 27 pasienter som led av atrieflimmer midt i økt blodtrykk. Resultatene hadde da mye til felles med dagens resultater. Det viser seg at i løpet av den andre studien bekreftet ekspertene bare informasjonen som eksisterte før. Kanskje neste trinn vil være introduksjonen av en ny metode i klinisk praksis.

Materiale publisert i Journal of the American Medical Association


ILive-portalen gir ikke medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling.
Informasjonen som er publisert på portalen, er kun til referanse og bør ikke brukes uten å konsultere en spesialist.
Les omhyggelig regler og retningslinjer av nettstedet. Du kan også kontakte oss!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rettigheter reservert.