Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Meieriprodukter i kostholdet: å være eller ikke å være?

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 12.04.2020

Mange mennesker som bryr seg om deres helse, prøver å redusere mengden animalsk fett i kostholdet på grunn av nedleggelse av meieriprodukter. Tross alt er det kjent at slike fettstoffer har en negativ innvirkning på kardiovaskulærsystemet. Forskere fra Polen advarte: fordelene med å spise kefir, yoghurt eller ost er mye større enn den oppfattede eller sannsynlige skade.

Eksperter har vist at de pasientene som regelmessig inkluderer harde oster eller fermenterte melkeprodukter i dietten, har mindre sannsynlighet for å ha slag og kardiovaskulære komplikasjoner. Det eneste unntaket kan være fersk melk: Dette produktet har lenge vært assosiert med økt risiko for å utvikle kranssykdommer.

Dr. Maciej Banash, som representerer Medical University i одód, analyserte informasjonen som ble oppnådd under amerikanske meningsmålinger. Drøftens tale på konferansen under det europeiske kardiologiske fellesskapsmøtet i München kom som en overraskelse for mange.

Professoren påpekte enkelte motsetninger i resultatene av vitenskapelige arbeider.

Sykdommer i hjertet og blodårene - for eksempel hjerteinfarkt og slag - skyldes skade på vitale kar. Selv med fremveksten av nye effektive medisinske teknikker, som tromboextraksjon eller trombolyse, fortsetter graden av dødelighet etter et slag fortsatt å være ekstremt høy. I USA sies stroke å være en av de underliggende årsakene til døden.

I lang tid trodde legene at en stor mengde mettet fett fra meieriprodukter økte risikoen for tidlig død - for eksempel fra et slag eller onkologi. Men i dag er forskere i stigende grad tilbøyelig til å tro at fullstendig utelukkelse av meieriprodukter er feil og ikke har en klar bevisbase. Evaluering av informasjon oppnådd i løpet av tre dusin undersøkelser av voksne amerikanere, kun bekreftet: produktene oppnådd av kumelk, er ikke så skadelige.

For rundt tjue år siden gjennomførte det amerikanske senter for kontroll og forebygging av patologier en storstilt studie, kjent som NHANES. I ti år har medisinske spesialister vurdert helsetilstanden, kostholdet og livsstilen til nesten 25 000 frivillige, og sporer alle mulige farer. Analyse av informasjonen mottatt ble utført av polske forskere. De var i stand til å fastslå at inntaket av noen meieriprodukter bidrar til å redusere andelen dødelighet fra hvilken som helst årsak med 2%. Og elskere av vanlige måltider av hard ost levde 8% lengre enn andre deltakere.

Deretter vurderte forskerne kurset av ytterligere tolv eksperimenter, analyserte informasjon om mer enn 600 tusen pasienter fra forskjellige deler av verden. Basert på resultatene har forskere gjort en interessant konklusjon: fordelene med melkeprodukter er virkelig signifikante, noe som kanskje ikke kan sies, kanskje av fersk fullmælk. Å drikke ren melk kan øke dødeligheten med 4%. Men fra naturlige yoghurt, oster, er cottage cheese fortsatt ikke verdt det.

Informasjon publisert på side https://medbe.ru/news/pitanie-i-diety/ne-ogranichivayte-molochnye-produkty/

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]


ILive-portalen gir ikke medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling.
Informasjonen som er publisert på portalen, er kun til referanse og bør ikke brukes uten å konsultere en spesialist.
Les omhyggelig regler og retningslinjer av nettstedet. Du kan også kontakte oss!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rettigheter reservert.