Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Orale prevensjonsmidler og alkohol: kompatibel eller ikke?

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 08.12.2018

I instruksjonene til de fleste medisiner er det en indikasjon på deres inkompatibilitet med alkoholholdige drikker. Eksperter hevder at orale prevensiver - piller som forhindrer graviditet - ikke er blant slike legemidler.

En kvinne får lov til å bruke en liten mengde vin, noe som ikke påvirker påliteligheten og kvaliteten på prevensjonsvernet.

Dette gjelder imidlertid for moderate doser alkohol. Ved overgrep reduseres effektiviteten av beskyttelsen betydelig - men bare indirekte. Studien viste at drunkne jenter slapper av, de har mindre konsentrasjon, en følelse av ansvar. Først av alt innebærer dette å hoppe over neste dose av legemidlet.

I henhold til Planed Parenthood-eksperter påvirker alkoholinntaket ikke virkningen av intrauterine enheter, orale prevensjonsmidler, implantater og flekker. Hvis du følger alle legenes anbefalinger, kan effekten av disse midlene være over 91%.

Spesialister påpeker at hvis en kvinne har oppkastet i to timer fra å ta pillen på grunn av bruk av en stor dose alkohol, vil prevensjonsvirkningen gå tapt. I en slik situasjon anbefaler leger at de straks skal ta en ny pille, eller få en telefonkonsult med en gynekolog. Men ifølge statistikken er hovedproblemet kvinnens inntak av pille på grunn av drikking. Etter en stormfull kveld neste morgen, husker en kvinne behovet for å ta stoffet, men ofte på dette tidspunktet er effekten av prevensjonsforebygging allerede ødelagt.

Det antas for eksempel at progestin prevensjonsmidler forblir effektive med regelmessig opptak hver dag samtidig, en akseptabel feil på 3 timer. Hvis du savner en avtale, kan eggløsningen stimuleres.

Og enda et faktum: For kvinner som tar orale prevensiver, er metabolismen av etylalkohol langsommere. Som et resultat forblir alkohol lenger i blodet, og akkumuleres i store mengder: Forgiftningsstaten oppstår raskere.

Men som eksperter sier, ikke slapp av og kombinere alkoholholdige drinker med tabletter. Ifølge samme statistikk er mange kvinner som er full, utsatt for å ha sex med uformelle bekjente, uten bruk av kondomer.

En undersøkelse som ble gjennomført for tre år siden blant vanlige amerikanere i alderen 26-38 år, viste at over 13% av mennene og nesten 12% av kvinnene hadde negative konsekvenser etter alkoholmisbruk episoder. Blant slike konsekvenser ble svangerskap, smittsomme sykdommer med seksuell overføringsmodus, HIV-infeksjon, etc. Oftest notert . Derfor advarer eksperter: Det er bedre å hindre slike problemer uten å misbruke alkohol.

Informasjon er gitt på sidene til den amerikanske føderasjonen for familieplanlegging - plannedparenthood.org.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]


ILive-portalen gir ikke medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling.
Informasjonen som er publisert på portalen, er kun til referanse og bør ikke brukes uten å konsultere en spesialist.
Les omhyggelig regler og retningslinjer av nettstedet. Du kan også kontakte oss!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rettigheter reservert.