^
A
A
A

Symptomene på multippel sklerose varierer avhengig av været

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

29 September 2021, 10:55

Det kliniske bildet ved multippel sklerose manifesterer seg tydeligere med en kraftig endring i fuktighet og omgivelsestemperatur.

I kroppen til mennesker som lider av multippel sklerose , oppstår et immunangrep av myelin nevrale kappe. Myelin skiller retningene til nevroner og stimulerer ledningen av nerveimpulser. Når myelin er skadet, forringes impulskonduktiviteten, nevroner begynner å dø. Symptomer på sykdommen er forskjellige: Noen pasienter domineres av økt tretthet og forringelse av visuell funksjon, mens andre utvikler koordineringsproblemer eller utvikler urininkontinens .

Siden årsakene til sykdommen ennå ikke er nøyaktig avklart, bestemmer eksperter utviklingen av genetiske faktorer og påvirkning av miljøet. Noen av de eksterne faktorene kan dessuten ikke bare bidra til utseendet av patologi, men også forbedre dets kliniske manifestasjoner.

Representanter fra University of Miami bemerket at tegn på multippel sklerose er mer uttalt eller svekket av klimaendringer. Forskere undersøkte medisinske journaler fra flere amerikanske sykehus og sammenlignet tilstedeværelsen av pasienter med multippel sklerose og særegenhetene ved værforholdene. Endringer i temperatur, hopp i atmosfæretrykk og luftfuktighet ble tatt i betraktning.

Som et resultat ble det funnet at det kliniske bildet av sykdommen er mer uttalt tidlig på våren eller sensommeren, og mindre intense symptomer er notert om vinteren. Geografisk diagnostiseres patologien oftere hos innbyggere i Stillehavet nordvest og nordøst i USA, så vel som i regioner med et subtropisk klima. Med oppvarming blir symptomatologien mer intens, noe som kan forklares med utseendet til Uthoff -fenomenet: Det antas at dette fenomenet er forbundet med den negative effekten av forhøyet temperatur på ledningen av nervefibre.

I tillegg til temperatur har forskere imidlertid funnet konsekvenser for økte symptomer og økt fuktighet. Og det største antallet besøk til leger ble mottatt i perioder med kraftige temperaturendringer - for eksempel da et sterkt kaldt snap ble erstattet av varme om dagen.

Behandling av pasienter med multippel sklerose i dag går ut på å eliminere symptomer og etablere kontroll over patologi. Leger anbefaler: i tillegg til hovedterapien, er det nødvendig å ta hensyn til de klimatiske forholdene der pasienten oppholder seg. Siden de tidlige stadiene av sykdomsutviklingen ofte er asymptomatiske, kan plutselige klimaendringer gi en impuls til utseendet til de første smertefulle tegnene. For å forhindre dette og forsinke utviklingen av symptomer, er det nødvendig å gi et skånsomt miljø for mennesker med en arvelig disposisjon for dannelse av multippel sklerose.

Informasjon på siden til International Journal of Environmental Research and Public Health

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.