^

Hvordan gå i vekt: vanlige spørsmål

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 16.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Det er nødvendig å gjenkjenne at dette høres ganske paradoksalt ut, men spørsmålet "hvordan å gå opp i vekt?" Er for noen like presserende som spørsmålet om å miste vekt for andre. Overdriven leanness er det samme problemet som fedme.

Vi er alle vant til det faktum at så mange mennesker sliter med å være overvektige. Forresten, det koster dem mye arbeid. Tilbring tid på vedvarende opplæring i treningsstudioet, sett deg på forringende dietter - og alt dette bare for å kaste minst noen få pund. Slike mennesker kan neppe forestille seg at noen, i motsetning til dem, bare drømmer om å gjenopprette. 

trusted-source[1], [2]

Hvordan å få vekt og hva som trengs for dette

En slank figur er veldig vakker. Det er det de fleste tror. Og i sannhet, i de fleste tilfeller har de rett. Men hva slags trussel er fulle av overdreven leanness. Mange kvinner, i jakten på skjønnhet, prøver å gå ned i vekt, men de mistenker ikke hva fallgruvene lurker i denne elva, som strømmer til alteret til det kvinnelige idealet. Lav vekt er en trussel mot helsen. Legene har gjentatte ganger påpekt at for tynne kvinner delvis eller helt kan miste den reproduktive funksjonen, noe som vil bli mye vanskeligere å gjenopprette enn å miste vekt. Så hva skal du gjøre hvis du går ned i vekt overdrevet? Det viktigste er å stimulere appetitten, siden organismen, som er vant til små deler av mat, krever ikke særlig at maten ofte blir "kastet inn" på den. Drikk rikelig med væsker: juice, nektar, vann, du kan til og med ha en god alkoholfri øl. Det er ofte behov - fem eller til og med seks ganger om dagen. Men, og dette er veldig viktig, ikke overeat, da det er skadelig, og du vil få kroppen mer skade enn godt. Deler skal være moderate og ikke inkludere overdreven fet mat.

Hvis du føler deg selv den enkleste sulten - må du spise noe. Ikke utsett den tidligere utmattede organismen for ytterligere belastninger. Etter å ha spist, sørg for å hvile. Fokuser dietten på karbohydrat-protein matvarer. Prøv å sikre at minst 50 prosent av måltidene dine er egg, kylling, fisk og annet kjøtt. Veldig nyttig, så vel som deilig er osteprodukter og protein-cocktailer.

Å spise riktig, kan du permanent kaste bort spørsmålet "hvordan å gå i vekt"?

Hvordan få vekt: et spesielt diett

God spising er en fin måte å få vekt på. Men det er viktig å ikke overdrive det. Det er ikke noe poeng i å bli bedre med målet om ytterligere fedme. Derfor er det viktig å holde seg til riktig diett, noe som vil gjøre kroppen din ikke bare sunn, men også vakker.

Til frokost må du nødvendigvis spise noe ost, pluss noe næringsrik og lett samtidig. Til dette formål er havremel ideell, hvis friskhet kan søts med honning eller tilsette nøtter for en lysere smakpalett. Til lunsj er en vegetabilsk suppe, så vel som en salat, egnet. Det er tilrådelig å spise litt kjøtt. Tillatt og pasta eller poteter (helst potetmos). Under en matbit kan du få en matbit med litt yoghurt med høyt fettinnhold, slik at magen ikke forblir tom. Til middag er en omelett med en liten mengde kjøtt ideell. Det er også tilrådelig å supplere menyen med frukt og grønnsaker (tomater, epler, pærer og lignende).

For ekstremt tynne personer vil det være nyttig å jobbe regelmessig i treningsstudioet. Det eneste komplekset av øvelser bør rettes utelukkende mot å styrke muskelmassen - dette er også en fin måte å få vekt på. Før du går på treningsstudioet, må du konsultere en ekspert som vil hjelpe deg med å utvikle et spesielt sett med øvelser.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.