^

Kosthold for vektøkning: en meny for en uke

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 16.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

I det hele tatt på hørsel av et problem med overvekt. De er gjenstand for en rekke talkshow, blanke blader, kosthold, prosedyrer i kontorene til plastisk kirurgi, kirurgi for å pumpe ut fett, og sy magen - alle som ønsker å komme nærmere modell standarder, noen er nødvendig på grunn av helsemessige forhold. Men det er mennesker som lider mindre av mangel på vekt. Alvorlig tynnhet - det er ikke estetisk tiltalende, og kan indikere sykdommer slik som diabetes, hypertyroidisme, anemi, gastrointestinal sykdom, kreft, tuberkulose. Med unntak av eventuelle sykdommer, det ville virke, er det ingenting enklere enn å ta store deler av mat uten noen restriksjoner (til misunnelse av fete mennesker), men det meste av belastningen på fordøyelsesorganer, vil bukspyttkjertelen føre til helseproblemer, trigger forråtnelse i tarmen gjæring.

trusted-source[1], [2], [3]

Indikasjoner

Tap av vekt under kritisk er livstruende, det kan forårsake irreversible prosesser i hjerteaktivitet, nyrefunksjon, vaskulært system. Indikasjoner for utnevnelse av diett er ønsket om å gjenopprette eller en lav kroppsmasseindeks, noe som truer kroppens normale funksjon. Bestem det vil hjelpe den enkleste formelen for beregningen: høyde, delt med kvadratet av vekten. Indikatoren fra 18,5 til 25 er normal, men under 16 indikerer anoreksi. For å bekjempe denne sykdommen vil ikke bare trenge en diett, men også inngrep av psykologer og psykoterapeuter. Vi skal ikke berøre slike grenseforhold, vi skal stoppe på en diett.

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8]

Generell informasjon dietter for vektøkning

Essensen av dietten består i å knuse mat i små porsjoner, holde det sunt, gradvis øke kaloriene som forbrukes. Hver dag bør kalorieringsverdien øke med 200-300 enheter. Å vekke appetitt, en halv time før et måltid, må du drikke et glass grønnsak eller fruktjuice. Dette vil føre til økt sekresjon av utskillelsen av magesmerter i magen. Etter å ha spist må du utelukke fysisk aktivitet, trene og bli i ro, slik at "fett blir bundet opp".

Kostholdsmeny for vektøkning

Diettmenyen for vektøkning bør helst inneholde proteiner og karbohydrater. Matinntaket skal være samtidig, med intervaller på ikke over 3 timer. Det er også nødvendig å drikke rikelig med vann og gå i frisk luft. Det er mange varianter av dietter med ulike tilnærminger til problemet, utviklet av ernæringseksperter. Her er noen av dem:

 • protein diett for vektøkning: inkluderer mat som er rik på protein - diett kjøtt (kanin, kylling, kalkun); kjøtt buljonger; hvit fisk kjøtt, samt tunfisk, laks; hele melk og sur melk produkter; egghvite; harde oster, cottage cheese; bønner, nøtter. Kostholdet passer for unge som leder en aktiv livsstil. Dens varighet er 2 uker, det kan brukes til en gang i året;
 • høyt kaloriinnhold - mat, den totale kaloriinnholdet i dag er 2,5-3000 tonn. Kalorier. Den består av en næringsrik frokost, som alternativer: melkegrøt med smør, rosiner, tørkede aprikoser, en sandwich med smør og ost, kaffe; omelett med bacon, grønnsaker, sandwich med pølse, te med kjeks eller bun. Noen timer senere - en annen frokost med grønnsaker, kan være potetmos eller erter, pannekaker; lunsj inkluderer de første rettene på kjøttbuljong, kjøtt eller fisk, garnér; På en matbit kan du gi preferanse til protein cocktails; Til middag er det passende garnityr med kjøttboller, pølser og grønnsakssalat, en sandwich med smør for te. Før du går i seng, kan du drikke kefir med en kjeks eller cottage cheese med rømme, kakao med en bolle;
 • karbohydrat - består av matvarer rik på karbohydrater. Noen av dem brenner sakte: ris, bokhvete, poteter, bønner, nøtter, andre absorberes raskt: honning, sukker, frukt. Optimal for kroppskombinasjonen på henholdsvis 65% og 35%.

trusted-source[9], [10], [11], [12]

Kosthold for rask vektøkning

Kosthold for rask vektøkning betyr ikke ubegrenset inntak av høyt kaloriinnhold. En god effekt kan bare oppnås ved å balansere dietten. Det beste alternativet er når den daglige rasjonen inneholder 50% karbohydrater, 35% protein, resten fett. En annen obligatorisk tilstand er knusingen av matinntaket med 5-6 ganger. I en slik diett bør være tilstede grøt på melk med tillegg av nøtter, honning; grønnsaksalat, kledd med rømme eller majones; de første rettene på buljonger; stekt kjøtt, fisk; smørbrød med smør; ost og fettost ost.

trusted-source[13], [14], [15]

"Energidiet" for vektøkning

"Energidiet" (ED) er et menneskeskapt produkt som inneholder alle nødvendige makro- og mikroelementer for å erstatte flere måltider. Hans hjemland - Frankrike, ble utviklet for profesjonelle idrettsutøvere, i forbrukermarkedet siden 2003. For at ED skal "arbeide" for vektøkning, må det legges til de vanlige måltidene. I en porsjon inneholder 450kcal. Etter programmet for å spise ED, kan du få ytterligere 900-1500kcal til den daglige rasjonen. Utvalget av disse produktene er ganske omfattende: en cocktail, en omelett, suppe, brød, pasta, grøt, dessert, kaffe, cappuccino. Totalt inneholder blandingene 15 smaker, det er søtt og salt, men de kan varieres ved å legge til seg selv. Instruksjonen for utarbeidelse av ED-produkter innebærer bruk av 1,5% melk. For en porsjon av parabolen er en måleske i en blanding og 200 ml melk tilstrekkelig. For å få suppe, kan melk erstattes med buljong, og en cocktail - kefir. Det er veldig viktig å følge denne dietten med en rikelig drikke (minst 2 liter per dag), så vel som fysisk aktivitet.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20]

Kosthold Mila Jovovich for vektøkning

Det er svært viktig for Hollywood-stjernene å kunne raskt slippe eller gå ned i vekt for å få den ønskede rollen. Kostholdet til Mila Jovovich ble utviklet av den velkjente ernæringseksperten Ozi Garcia, basert på daglig bruk av svesker og fikk henne til å få 3 kg vekt på en uke:

Den første og femte dagen:

 • frokost - 2 kokte egg, 2 stk. Svisker, grapefrukt, kaffe;
 • middag - grønnsaksuppe, et stykke brød med kli, 2 nøtter, 8 stk. Svisker, te (overalt grønt) uten sukker, oransje;
 • middag - stekt fisk (100g), kokt egg, te.

Den andre og sjette dagen:

 • frokost - 40 g ost, svisker 3 stk, kaffe;
 • middag - borsch, brød, kokt biff, 2 stk. Mandler, grønn te;
 • middag - grønnsakssalat, 4 stk. Svisker, te.

Tredje og syvende dager:

 • frokost - et smørbrød med ost og skinke, kaffe;
 • lunsj - kylling bouillon med rusks, to kokte poteter i uniform, en tomat, 3 svisker, te;
 • middag - et glass melk med et brankklis, 5 svisker.

Fjerde dag:

 • frokost - havregryn eller cornflakes med melk (200 g), 4 svisker, kaffe;
 • middag - ukrainsk suppe, en agurk og tomat, te;
 • ettermiddagsmat - ferskpresset druesaft, 5 stk. Svisker,
 • middag - en sandwich med skinke og ost, 50 g rosiner, 6 stk. Svisker, te.

Vinter kosthold for vektøkning

Om vinteren klager folk ofte på utseendet av overflødig fettreserver, noe som betyr at det er tid for tynn å dra nytte av denne funksjonen i den kalde årstiden. Faktisk er motoraktiviteten om vinteren redusert, for å beskytte mot kulde, er det behov for mer kalorimat. I tillegg bør næring inneholde vitaminer og sporstoffer for å skape en immunbarriere for forkjølelse og infeksjoner. Vinterdiet for vektøkning består av kjøtt, fisk, fjærfe, frukt.

På grunn av sine sesonghøye priser erstattes friske grønnsaker med blanke til vinteren - surkål, saltede agurker og tomater, frosne grønnsaker. Deler skal være små, men mottakets frekvens øker til 5 ganger om dagen. Hovedmåltider er supper med kjøtt- og soppbuljong, garnishes av frokostblandinger og bakt poteter, ris og semolina melkegrøt, te og kaffe med melk. For snacks er egnet fett yoghurt eller yoghurt med kaker.

Kosthold på sumo for vektøkning

Ser du på denne typen kamp, lurer du på hvordan det kunne ha oppstått blant en nasjon som ikke er tilbøyelig til fullhet. Statistikk argumenterer for at harmonien til innbyggerne i Japan skyldes gamle tradisjoner: Energiverdien av en daglig diett av gjennomsnittlig japansk er 1200 kalorier, som er halvparten av europeerne.

For å legge vekten på sumo, er det ikke bare en diett, men også en spesiell daglig rutine med intensiv trening for å bevare fettbutikker. Det ser ut til at det er motsetninger i dette, fordi fysisk stress fører til vekttap. Faktum er at Sumo wrestlers dag begynner med treningstimer på tom mage. Dette fører til obligatorisk overeating under lunsj og reduserer metabolske prosesser. Dessuten drikker sumoidene alkoholholdige drikker under måltidet: øl, skyld, og dermed legger til kalorier og forårsaker intensiv produksjon av saltsyre i magen. Deretter følger en 3-4 timers søvn, der kalorier blir til fete forekomster. Etter neste treningsutøvere har kveldsmat og legger seg.

Dermed tas måltider bare to ganger om dagen. Kostholdet er opprettet slik at bryteren får opptil 20 tusen. Kalorier per dag. Gi et kaloriinnhold av fett kjøtt, fisk, reker, store porsjoner ris, grønnsaker med forskjellige sauser. I 2-3 år med et slikt kosthold, oppnår sumoisten opptil 200 kg vekt. Dette kan ikke, men påvirke varigheten av deres liv. Med en gjennomsnittlig 82 år i landet har de 60-65 år. Derfor er vekten deres ikke anbefalt for bruk, men enkelte elementer kan prøves.

trusted-source[21]

Banan diett for vektøkning

Et banan diett for vektøkning er bruken av en banan som et ekstra matprodukt, dvs. Banan dessert er koblet til hovedmenyen, eller som tilsetningsstoffer i frokostblandinger, fritters, paier, kaker, etc. Å spise opp mellom hovedmåltid, en banan cocktail med melk er en svært velsmakende og tilfredsstillende drink: et glass melk med en banan blir slått med en blender; kefir eller yoghurt med tillegg tørket frukt. Idrettsutøvere ved hjelp av banan diett øker muskelmassen: Den grunnleggende dietten forblir i kraft, men frukten legges til ulike desserter, cocktailer.

trusted-source[22]

Kosthold for vektøkning for barn

Årsakene til barnslig tynnhet er forskjellige. Dette kan være arvelig leanness, barnets overordnede mobilitet, og muligens manifestasjonen av sykdommen (diabetes, gastrointestinale sykdommer, metabolske forstyrrelser, psykologiske problemer). Derfor, før du bruker en diett for vektøkning hos barn, er det nødvendig å konsultere en barnelege. Hvis patologier identifiseres, vil legen sende behandlingen til en kilde til dårlig appetitt. Hvis det ikke er noen helseproblemer, er det foreldrenes tur å gjøre anstrengelser. Det er nødvendig å øke antall måltider, babyen har en liten mage og han kan ikke imøtekomme en stor mengde. Det er nødvendig å lære barn små porsjoner, men ikke mindre enn 5-7 ganger om dagen, oppmuntrende snacks også.

Ved å dyrke sunn, nyttig, men samtidig god mat, setter vi et godt eksempel på barnet, innkaster en tradisjon som kanskje vil slå rot i familien. Kostholdet bør inkludere næringsrike matvarer. En voksende organisme trenger proteiner (egg, kjøtt, fisk, belgfrukter), stivelsesholdige karbohydrater (brød, poteter, frokostblandinger, pasta), mange grønnsaker og frukt, melkeprodukter. Du kan ikke uten fett av vegetabilsk opprinnelse. For salat dressing, er det godt å bruke oliven, linfrø uraffinert oljer. Fett finnes også i nøtter, avokadoer. Så favoritt desserter kan være laget av mel med tilsetning av klid eller havregryn, det er ferdige produkter i salg.

Et barn skal drikke nok væsker, men bare etter et måltid, ellers vil han ikke ha en appetitt. Søt brusvann eller andre lignende drikker skal bli tabu på bordet ditt, chips og kaker for hyppig forbruk er utelukket.

Kostholdet for vektøkning hos ungdom bør kombineres med vanlige fysiske øvelser, tk. De øker appetitten, med hjelp av muskelmasse øker, og dette er mye mer nyttig enn akkumulering av fettstoffer. Denne tilnærmingen skal fungere, fordi han kan overføre en tenåring fra kategorien "Hilyak" til kategorien "sport" gutt eller jente.

trusted-source[23], [24], [25], [26], [27], [28], [29], [30]

Kosthold for vektøkning for ektomorfen

Ectammorphs er mennesker som har en mager eller magert kropp, et smalt bein, men med energiske og raske vaner, de som kalles "baits". Uansett hvor mye de spiser, kan de ikke bli bedre. Men det er en diett for vektøkning for ektomorfen. Det er laget slik at 30% av de daglige kaloriene faller på proteiner, 50% - på karbohydrater og 20% - på fett. Antall måltider bør økes fra 5 til 12 ganger, og volumet av drikkevann skal være minst 3 liter.

Det er også viktig å beregne hvor mange kalorier som skal konsumeres daglig. Definisjonsformelen har følgende form: kroppsvekten multipliseres med 30 pluss 500, i henhold til denne figuren blir energivarumet av produktene valgt og i forholdene nevnt ovenfor. Ved å legge til fysiske progressive belastninger til denne tilnærmingen, er det mulig å oppnå en økning i muskelmasse.

Kosthold for vektøkning for endomorf

Endomorphs er mennesker med en sfærisk figur, bred i bein, med store fettavsetninger på steder der de ikke er nødvendig: på skuldrene, midjen. De trenger ikke å få overvekt, og det er viktig å justere figuren, bygge opp en tørr muskelmasse. I dietten til slike mennesker bør protein være til stede daglig (30% av alle kalorier), siden den brukes til muskelbygging. Fra fett må du komme inn i kroppen opptil 40% av kaloriene, og i like deler som finnes i mono-, flerumettet og mettet fett. Med karbohydrater bør du være forsiktig, bruk dem først etter trening. Kosthold for endomorphs betyr å spise måltider hver 3-4 timer, et stort antall grønnsaker i kostholdet, obligatorisk fiskeolje (1g per prosent fett). Etter hvert som vekten senker, reduseres dosen.

trusted-source[31]

Kosthold for vektøkning i en uke

Det finnes formler for kaloriberegning av mat med hensyn til vekst, vekt, alder, kjønn og koeffisient for fysisk aktivitet hos en person. Men vanlig for både kvinner og menn er 5-6 måltider om dagen, overvekt av karbohydrater (for det meste komplekse), en stor mengde væske (2-3 liter), fysisk trening. Den gjennomsnittlige vektøkningen skal være en halv kilo per uke. Hvis denne figuren er mindre, legg deretter til kaloriinnholdet i måltidet, hvis det overskrides, reduser det foreta korrigering, revidere menyen.

trusted-source[32], [33], [34]

Kosthold for vektøkning for menn i en uke

Kosthold for vektøkning en mann i en uke gir mer fett og protein enn en kvinne. Det kan være dette:

 • Breakfast - tett, med en kjøttrett (kjøttboller, burgere, stekt kylling) med grønnsaker, havregryn kan eller hirse grøt med melk, kaffe med melk, sandwich med hvitt brød, smør og ost,
 • andre frokost - kakao med melk, en sandwich med et brød, smør, pølse eller skinke;
 • middag - vegetabilsk salat kledd med rømme, rik suppe eller borsch, andre kurs (kjøtt eller fisk med garnityr), kompott av tørkede frukter;
 • ettermiddagsmat - vegetabilsk salat med tilsetning av biter av hard ost, strømmet med olivenolje;
 • middag - en omelett med en skive skink, salat eller kokt pasta med revet ost.

trusted-source[35], [36]

Kosthold for vekt å få en jente i en uke

Et omtrentlig kosthold for å få en jente i en uke kan se slik ut:

 • til frokost: havremel med rosiner, nøtter og honning, en croissant med kaffe;
 • for den andre frokosten: frisk frukt, juice;
 • til lunsj: salat av grønnsaker med rømme, suppe, spaghetti med ost eller fisk;
 • til en matbit: en sandwich med fisk eller yoghurt med friske grønnsaker;
 • til middag: kjøtt med garnering, grønnsaker;
 • før du går til sengs: kefir eller en kopp melk.

For rask vektøkning tilbys kvinner en timed diett. Essensen av dette dietten er å lage snacks i tillegg til de grunnleggende måltidene hver annen time. Deler i dette tilfellet skal være små, slik at maten absorberes godt. Å spise opp, frukt, ostemasse, yoghurt og brød, er brød og smørbrød egnet.

trusted-source[37], [38]

Kosthold hjemme for vektøkning

Alle listede produkter og dietter for vektøkning er enkle å bruke hjemme. Arbeid, det er vanskelig å tåle frekvensen og frekvensen av måltider. Bidra også til vektøkning etter middagsresten. Det du kan spise, følger av disse anbefalingene. Hva kategorisk kan du ikke spise? Det er ikke nødvendig å spise mat med "tomme" kalorier: søte drikker, søtsaker, kaker.

trusted-source[39], [40]

Fordeler

Fordelen med kostholdet er at ved å etablere et spesielt kosthold og ved hjelp av kalorimat, er det mulig å gå opp i vekt uten å skade fordøyelsesorganene uten å forårsake avsky for mat.

trusted-source[41], [42], [43], [44], [45], [46]

Kontra

Individuelle dietter har kontraindikasjoner. Så, protein dietten er ikke anbefalt for eldre mennesker, for de som har problemer med nyrer, fordøyelsesorganer (pankreatitt, kolitt, dysbiose). Karbohydrat diett er ikke egnet for pasienter med diabetes mellitus. Individuelle smak produkt "Energi dietter" inneholder koffein, så kontraindisert hos gravide kvinner og under amming, eldre, barn under 18 år. Banan diett anbefales ikke til pasienter med trombose og åreknuter.

trusted-source[47], [48], [49], [50], [51], [52]

Mulige farer

Risikoen forbundet med dietten inkluderer ubalansen i kostholdet til mange dietter, som gjelder for deg selv uten en foreløpig undersøkelse av helsetilstanden, noe som kan påvirke den.

trusted-source[53], [54], [55], [56], [57], [58], [59], [60], [61], [62], [63]

Komplikasjoner etter prosedyren

Bruken av et protein diett er fylt med tilbaketrekning fra kroppen av sporstoffer, inkludert kalsium, og dette påvirker negativt skjelettsystemet, bryte ned og eksfoliere neglene, øker risikoen for brudd, glasur og pisket hår. For nyrene er dette også en stor belastning, fordi væske er intenst fjernet, dehydrering kan forekomme.

"Energidiet" kan forårsake allergi med økt følsomhet overfor komponentene, samt søvnløshet, økt blodtrykk ved bruk av blandinger med koffein.

trusted-source[64], [65], [66], [67], [68], [69], [70], [71], [72], [73]

Anmeldelser

Analysere vurderinger av dietter for vektøkning, kan man konkludere med: Hvis en person nærmer seg dette systematisk, og ikke sporadisk, gjør han det. Mange legger vekt på behovet for å kombinere en diett med intensiv trening i treningsstudioet, tk. Samtidig er metabolske prosesser akselerert, appetitten økes.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.