^

Ansiktskrem med vitamin C

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Askorbinsyre er en av de nyttige komponentene som huden trenger. Balansert ernæring er en av måtene å levere til kroppen. Med sin mangel, økt skjørhet av karene og vaskulære stjerner på ansiktet, blåser rundt øynene. Derfor bør sammensetningen av dietten inkludere slike produkter: epler, sitrusfrukter, currants, rosehips, hvitløk, greener, kål.

Struktur

Sammensetningen av vitamin C inneholder fruktsyrer, som gir en slik kosmetisk effekt:

 • Antioksidant.
 • Regenererende.
 • Fremskynder produksjonen av kollagen.
 • Glatter rynker og hud.
 • Senker aldringsprosessen.
 • Hever turgor.
 • Toner opp.
 • Styrker kapillærene.
 • Soothes i inflammatoriske prosesser
 • Normaliserer pigmentering, undertrykker produksjonen av melanin.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Hvordan velge den rette?

Ansiktscreme med vitamin C brukes best etter 30 år, fordi i denne perioden er det de første rynkene. Når du velger et produkt, bør du ta hensyn til sammensetningen av askorbinsyre. Innholdet i kremer er vanligvis i området fra 0,3% til 10, og i noen serum og mer enn 20%. Først anbefales det å bruke kosmetikk med et minimumsinnhold på C, og gradvis flytte til mer konsentrert for å beskytte epidermis mot brannskader og traumer.

Når du velger en krem, bør du være oppmerksom på sammensetningen. Hvis askorbinen er i utgangspunktet, indikerer dette at det er overveiende i produktet. Før ansøk på ansiktet, skal produktet testes på hånden. I tilfelle av en allergisk reaksjon er kremen kontraindisert.

Egenskaper av krem med askorbinsyre for forskjellige hudtyper:

 1. Tørr - forhindrer dehydrering og rydder fra ekstern forurensning. Støtter skjønnhet og ungdom, fyller energi, toner opp. Sammensetningen av kremer, i tillegg til vitaminkomponenter, inkluderer bløtgjøringsmidler (glycerin) og naturlige oljer.
 2. Oljete - krem normaliserer produksjonen av talg, oppdaterer. Trenger lett inn i dermis, slik at det nærer og renser porene godt.
 3. Følsomt - når du velger en krem for denne typen hud, bør du velge hvilke midler på emballasjen som det er indikert at de er allergivennlige. I dette tilfellet har askorbicum ingen kontraindikasjoner, men de resterende komponentene kan forårsake uønskede reaksjoner.
 4. Blandet - positivt påvirker alle områder av blandet epidermis. Det fukter godt, fjerner fett, akne og inflammatoriske prosesser.

Populære Face Creams med vitamin C

 • Booster vitamin C + 3 av Intraceuticals.
 • С-Bright 10% Vitamin C-serum fra ZO Medical av Zein Obagi MD.
 • C suksessen fra Holy-Land
 • Elastin-kollagen-Placental-Enzyme av Christina.
 • Vitamin C Daily Moisturizer fra Body Shop.
 • Δktiv C av La Roche Posay.

For effekten av krem var den mest effektive, bør du bruke den riktig. Før påføring anbefales ansiktet å rengjøre med tonic eller nøytral såpe. Innholdet av askorbinsyre skal være minst 0,3%, ellers vil produktet ikke gi den ønskede effekten. Krem, hvor askorbisk 10% er best brukt før sengetid. Den anbefalte daglige dosen av produktet bør ikke overstige 45 mg. Kosmetikk bør brukes regelmessig, men i små doser massasje bevegelser, unngå sone rundt øynene.

Når det gjelder kontraindikasjoner, er kosmetikk med askorbinsyre forbudt i tilfeller av individuell intoleranse, en tendens til allergiske reaksjoner og betydelig skade på epidermis. Også, bør du være oppmerksom på lukten av produktet, det bør være nøytralt.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.