^

Er det mulig å sole seg med månedlig sol?

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Hver jente minst en gang, men lurte på om det er mulig å sole seg med hver måned i solen. Og det er ikke overraskende, fordi hormonbalansen ofte er ødelagt, og menstruasjonen starter tidligere, og etterlater et avtrykk på resten. Til tross for det mange hygieneprodukter som gir deg mulighet til å føle deg komfortabel, tør ikke mange solprosedyrer.

Kontraindikasjoner til soling:

  • Tegnsmerter i underlivet.
  • Forverring av generell trivsel.
  • Rikelig utslipp.
  • Sykdommer i genitourinary systemet.
  • Fare for blødning på grunn av overoppheting av kroppen.

Det bør også ta hensyn til det faktum at på grunn av en midlertidig nedgang i produksjonen av melanin, som er ansvarlig for dannelsen av solbrenthet, mister huddekslene naturlig beskyttelse mot ultrafiolett stråling. På grunn av dette er det nesten umulig å få en jevn skygge av huden.

Hvis ovennevnte kontraindikasjoner er utelukket, kan du sole deg med månedlige, bare du bør følge slike anbefalinger:

  1. Solprosedyrer er bedre å utføre om morgenen, det vil si før lunsj eller om kvelden, når solaktiviteten minker.
  2. I løpet av resten bør du drikke mer væske. Dette er nødvendig for å avkjøle den overopphetede kroppen og beskytte den mot dehydrering.
  3. Ikke bruk hygiene tamponger. På grunn av varmepatogenene utvikler seg mye raskere, noe som øker risikoen for betennelse. Soling er bedre med tetninger.

Basert på alle de ovennevnte er det umulig å svare på spørsmålet om solbad i kritiske dager. Siden alt avhenger av mange faktorer, først og fremst på tilstanden helse, alder og generell helse. Noen gynekologer anbefaler fortsatt å avstå fra ultrafiolett stråling med menstruasjon. Forklarer dette ved at i denne perioden temperaturen stiger, kan så langvarig eksponering for varme føre til dårlig helse og til og med et varmeslag.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.