^

Hvordan skikkelig og jevnt solbrent i solen med hvit hud

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Ved sommerspill begynner mange av oss å spørre hvor vakker og viktig er hvor raskt å sole seg i solen. Dette problemet har ikke mistet sin relevans i lang tid siden en jevn sjokoladefarge av huden på toppen av populariteten. Så, for å raskt få en vakker solbrun kropp, bør man følge slike anbefalinger:

 1. Forberedelse bør startes et par måneder før planlagt ferie.
 • Et multivitaminkompleks for hudforbedring vil forhindre tørrhet og flabhet av epidermis på grunn av eksponering for sollys. Anbefalt også inntak av legemidler med vitamin A, C, E, som opprettholder og vedlikeholder en sunn kropp.
 • Siden huden fornyes hele tiden, er det nødvendig å rense kroppen av døde celler før de går til stranden. For dette anbefales det å bruke spesielle skrubbe eller peeling fra naturlige plantekomponenter. Etter slike prosedyrer blir huden silkeaktig og myk.
 1. Det rette stedet for soling.
 • For å få en rask brunfarge, anbefales solprosedyrer i noen vannlegemer. Vannoverflaten reflekterer ultrafiolette stråler, og styrker handlingen.
 • Soling er bedre om morgenen til kl. 11.00 eller om kvelden etter kl. 16.00. Ikke glem det for å få en jevn, vakker hudtone, må du regelmessig endre posisjonen din og vende seg til solens stråler.
 1. For en trygg og rask garvning anbefales det å bruke spesielle kosmetikk. Det er mange kremer og kremer med aktive tilsetningsstoffer som ikke bare beskytter mot skadelig stråling, men bidrar også til rask og viktigst vakker soling. Sammensetningen av disse stoffene inkluderer komponenter som øker syntesen av melanin eller forbedrer blodsirkulasjonen i huden, slik at pigmentet begynner å bli aktivt utviklet.
 2. Ikke glem vannbalansen. Under hvile, øk ditt daglige vanninntak med om lag en liter. Takket være dette vil kroppen beholde sin ungdom og skjønnhet, bli glatt og elastisk.
 3. Etter solfylte prosedyrer og før du legger deg til sengs, bruk en nærende, beroligende eller beroligende krem på kroppen. Dette vil tillate huden å hvile og gjenopprette neste dag.
 4. For å bevare brunfarge anbefales det å vaske med kaffehage (uten å gni det), siden kaffe forbedrer pigmenteringen. En vask med svart te, fordi teekstraktet ikke bare er forfriskende og utøver en løftende effekt, det beholder også en svarthartig tinge. For å tone blodårene kan du ta en kald dusj.

Alle de ovennevnte anbefalingene gir deg mulighet til å få solbrun og sunn hud på kortest mulig tid.

Hvordan sole seg i solen til sjokoladefarge?

En vakker glatt brunbrun gjør kroppen mer attraktiv, slank og passform. Vurder de viktigste anbefalingene som vil fortelle deg hvordan du kan sole deg i solen til en sjokoladefarge:

 • For et par dager før resten bør du besøke en badstue eller en badstue, ettersom du har behandlet huden godt med en skrubbe. Dette vil rydde det fra det keratiniserte laget og forberede seg på soling.
 • For å få en sjokoladeskygge, utføres solprosedyrer best fra kl. 08.00 til 11.00 og om kvelden fra kl. 16.00 til 19.00. Samtidig på den første dagen, bør solbrenthet ikke vare lenger enn 15-20 minutter.
 • Svøm oftere, fordi den våte kroppen er mer utsatt for ultrafiolett lys. Flytte spill gir en jevn nyanse. Hvis du foretrekker å slappe av på en solstol, så glem ikke å snu.
 • Ta en solkremrengjøring med et egnet UF-filter for din hudtype. I dette tilfellet, jo lettere kroppen, jo høyere beskyttelsesfaktoren. Påfør kremet 20 minutter før soling, oppdater hver 2-3 timer og etter bading.
 • For å øke blodsirkulasjonen og stimulere produksjonen av melanin, bruk en tanning forsterker. I de fleste tilfeller inneholder de ikke et UF-filter, men de tillater deg å få en mørk nyanse på kort tid og for de som allerede har en brunfarge. For lett hud, bruk en tanning forsterker med et UF filter.
 • Du kan få en sjokolade nyanse av kroppen med ulike oljer og solbriller med vitaminer A, E, ekstrakter av alger eller planter.
 • Ikke glem kosmetikk for omsorg etter solprosedyrer. Denne kategorien inkluderer kjøling og beroligende oljer, geler og lotioner. Om ønskelig kan de erstattes med fuktighetskrem.
 • Få en sjokoladebrun vil hjelpe et spesielt diett. Mat bør være balansert, rik på frukt og grønnsaker med karoten. Salater kan fylles med olivenolje, da den inneholder vitamin E. Nyttig er surmjölkprodukter, egg, grønne grønnsaker.

Fargen på huden avhenger også av solplassen. For å få en sjokoladeskygge anbefales det å slappe av i Indonesia, Brasil, Ecuador, Kongo eller Colombia. I så fall bruker du midler med maksimalfaktor SPF og start brannen fra 2-5 minutter per dag. Mørk kaffefarge på huden kan fås på skianleggene i India og Maldivene. Et hint av kanel er gitt til strendene i Egypt, De forente arabiske emirater, Israel.

Kan jeg sole seg i solen etter autosunburn?

Noen foretrekker å ha solbrun hele året, for ikke bare sol eller solarium, men også spesielle kosmetiske kremer. Følgelig følger et helt naturlig spørsmål: Er det mulig å sole seg i solen etter autosunburn? Svaret er utvetydig - selvfølgelig kan du. I tillegg vil enhver badedrakt se mye mer attraktiv på lett tonet hud enn på blek hud. Også rødhet vil ikke være synlig hvis en mindre solbrenthet har oppstått.

Autosunburn fungerer bare på overflaten av huden, farger den. Det vil si at det ikke påvirker penetrasjonen av ultrafiolette stråler, og vevet forblir følsomt for sollys. I dette tilfellet vil overgangen fra kunstig til naturlig soling være jevn og ubetydelig.

De viktigste anbefalingene for brannen:

 • De første par hviledager anbefales ikke å svømme i saltvann. Det er nok bare å våte kroppen med et fuktig håndkle. Dette skyldes det faktum at kunstig solbrenthet kan for tidlig og ujevnt vaske av.
 • Soling er bedre om morgenen eller om kvelden.
 • Sørg for å bruke solkremprodukter, da selvsoling ikke beskytter epidermis.
 • Etter soling, fukter huden ved hjelp av spesiell kosmetikk eller fettkrem.

For å øke og forlenge bevarelsen av effekten av den svarte huden, umiddelbart etter hvile, kan du søke selv-soling, men mer intens tone.

trusted-source[1]

Kan jeg sole meg hver dag i solen?

Går på sommerferie, ofte kan du høre spørsmålet: er det mulig å sole seg hver dag i solen? Til tross for alle nyttige egenskaper er solbrenthet ikke tillatt for alle. Så for eldre, gravide, barn under to år, med sykdommer i kardiovaskulær, nervøs eller respiratorisk system, bør eksponering for solen være minimal.

Det er mulig å ta solbad hver dag, men for at resten skal være trygg, bør man følge slike regler:

 • For å beskytte deg mot dehydrering, drikk så mye væske som mulig. Kjølt drikke eller alkohol er forbudt.
 • Opphold i varmen bør være tidlig om morgenen eller om kvelden. Tiden fra kl. 11.00 til 16.00 tilbys best i et kjølig rom.
 • Soling trenger å være gradvis. Så på den første dagen er det 10-15 minutter i direkte sollys. Hver gang kan du øke tiden med 5-10 minutter. Den maksimale lengden på hvilen bør ikke overstige 1 time, forutsatt at kroppen allerede har en brunfarge.
 • Gode solbriller med UV-belegg av høy kvalitet vil beskytte øynens slimhinne og forhindre utvikling av konjunktivitt.
 • Uansett hvor mye tid du planlegger å tilbringe på ferie, ikke glem hatten som beskytter mot overoppheting av hodet og varmeneslag.
 • Kroppen bør påføres krem med et beskyttende filter fra ultrafiolett stråling på ikke mindre enn 6-10 enheter.
 • Soling er ikke mulig i tom mage og umiddelbart etter et måltid, også under forbudet mot å sove på stranden.

Manglende overholdelse av ovenstående anbefalinger med en daglig brann er farlig. Siden overdose med ultrafiolett fører til for tidlig aldring og reduserer hudens elastisitet, øker risikoen for hud- og kreftpatiologier. I tillegg bryter UV-overskudd DNA og celledeling på grunn av ødeleggelsen av proteinstrukturer. Bestrålede celler er ikke i stand til å dele seg og gradvis dø av.

trusted-source[2]

Hvor mye soling i solen for første gang?

Å gå på sommerferie, må du vite hvor mye å sole seg i solen for første gang. Solbading bør tas 30-40 minutter etter å ha spist, hvile på tom mage anbefales ikke. Å velge et sted å slappe av, må du huske at det er bedre å ligge med føttene mot solen og vende om så ofte som mulig.

 • På den første dagen i varmen kan du holde 10-15 minutter om morgenen og samme tid på kvelden. Dette vil tillate kroppen å tilpasse seg. Hvis det er sterk varme, bør tiden reduseres til 5-10 minutter.
 • På den andre dagen kan solprosedyrene bli doblet, men ikke mer. En kraftig økning i dosering kan føre til forbrenning av uforberedt kropp.
 • På den tredje dagen kan resten bli tatt opp til en time eller mer.

Den anbefalte tiden for soling i solen avhenger av hudtype. En fototype er graden av følsomhet av epidermis til UV. Det er fire grunnleggende fototyper:

 1. Folk med lyse øyne og gjennomsiktig hud, rødt hår eller lysebrunt, har fregner. Denne fototypen brenner ikke, men brenner. For å få en vakker nyanse, er det bedre å bruke selvsoling. Hvis du vil slappe av i solen, bør du bruke en krem med høy SPF 30-60.
 2. Mennesker med grå eller brune øyne, hudlys, hår lysebrunt eller lys. I solen rødme raskt, hvorpå det oppstår en liten rødme. Risikoen for brenning er høy, men solbrenthet er flatt. Resten skal ikke overstige 10-20 minutter om gangen.
 3. Mørkblondt hår, mørk hudfarge, brune øyne. Slike mennesker brenner nesten ikke, kroppen mørkner umiddelbart. Du kan hvile 20-30 minutter av gangen. Anbefalt solkrem SPF 10-15
 4. Mørke øyne og svarte hud. Slike mennesker kan bli brent hvis de tilbringer hele dagen i den brennende solen. Raskt få en brunfarge. Beskyttelsesutstyr er ikke nødvendig. Men det bør huskes at langvarig soling aldrer huden, dehydrerer, overdryperer.

For en trygg sommerferie kan du gjennomføre korte garvningsprosedyrer. Det er nok i 10-15 minutter, slik at kroppen får den nødvendige dosen av vitamin D, og huden har tid til å brune. For å få en jevn skygge, er soling best når du står, mens du ligger eller sitter, bør du regelmessig vende om. Deretter legger du deg ned i 10-15 minutter i skyggen og la kroppen kjøle seg ned. Du kan ta en kul dusj eller ta en dukkert i dammen.

Hvor lenge er det bedre å sole seg i solen?

For å få en vakker sommerskygge i kroppen og maksimal fordel for kroppen, bør du vite når du skal sole deg i solen. Den ønskede effekten kan oppnås fra korte solbadninger om morgenen og om kvelden. I de første dagene er det 5-15 minutter nok. Fra kl. 11.00 til 16.00 er det varmt å unngå varm varme, da det er fare for brannskader og til og med solskinn.

I løpet av ferien din, periodisk dukkert i havet. Vanndråper skal tørkes, siden de fungerer som originale linser, som øker risikoen for brannskader. Ikke glem at i sjøen brenner de oftere enn på land.

Ikke sett deg selv et mål for å få en mørk hudfarge. Overdreven solbrenthet fremkaller for tidlig aldring av epidermis, overdry den. Det ser beste sjokoladefarge, som ikke bare er attraktivt, men viser også helse.

Med hvor mye kan du sole deg i solen?

Ønsker å få en vakker og viktigst trygg sommerbrun, bør du vite hvor mye du kan sole deg i solen. Solprosedyrer er best å starte om morgenen, det vil si fra 8-9 og fram til kl. 11.00. Om morgenen er den himmelske kroppen mer aktiv enn om kvelden, så du må være forsiktig. Det vil være trygt å 5-10 minutter hvile under UV. Gradvis kan tiden økes, men på betingelse av at det ikke er noen brannsår, utslett, rødhet på kroppen.

Det er bedre å unngå en varm og spesielt aktiv middagssol. På denne tiden er det stor risiko for brenn, varme eller solskinn. Etter 16:00 var lyset ikke så aktivt, så du kan hvile i 15-30 minutter, og øker tiden gradvis. I dette tilfellet bør eksponeringen for kveldssolen ikke overskride tre timer.

For at en brunfarge skal vise seg vakker og jevn, bør du følge disse reglene:

 • Å gå til stranden, bar kroppen gradvis: første topp, deretter bunn og ben.
 • Tørk deg med et håndkle etter at du har dyppet ned i vannet. Som dråpene øker risikoen for rødhet og brannskader.
 • Hvile med hodet ditt dekket og i solbriller. Ikke glem å beskytte håret, forhåndsbehandle dem med en spesiell tonic eller balsam som forhindrer overdrying.
 • Prøv å ha en aktiv hvile, ikke lyve på stranden.
 • Bruk beskyttende kosmetikk med SPF-filter. I dette tilfellet, jo lettere huden, desto høyere beskyttelsesindeks.

Solstråler er nyttige for kroppen, men bare i moderasjon. Lang opphold under dem kan føre til alvorlige problemer: brann, sol eller termisk sjokk, utvikling av melanom. Derfor er det bedre å vite hvor mye du kan sole deg, og hvordan du gjør det trygt.

Hvor lang tid tar det å sole seg i solen?

Ifølge medisinsk statistikk øker hvert år antall personer som er rammet av solvarestudien. For å hvile vellykket, bør du huske hvor mye du trenger å sole deg i solen og hvordan du gjør det riktig.

Den optimale tiden for soling er morgentid, dvs. Før kl. 11.00 og kveld etter kl. 16.00. I land med varmt klima reduseres denne tiden til 10:00 om morgenen og etter 18:00. Ved lunsjtid var lyset veldig aktivt og farlig. For å få en jevn sommer hud tone, er det nok å bruke ikke mer enn to timer i varmen.

Hvor mange minutter tar det å sole seg i solen?

Å vite hvor mange minutter du trenger å sole deg i solen, kan du ikke bare få en vakker, men også en trygg solbrenthet. Feil dosering av sollys er skadelig for kroppen. Ettersom huden tørker, blir det ubehagelig å røre og raskt aldre.

Anbefalt tidspunkt for soling, forutsatt at det brukes en egnet solkrem:

 • Den første dagen - om morgenen og om kvelden i 1 time.
 • Den andre dagen er om morgenen 1,5 timer og om kvelden 2 timer.
 • Den tredje dagen er om morgenen 2 timer og om kvelden 3 timer.

For eiere av hvit hud er første gang i solen bedre å redusere til 10-15 minutter. Og om kvelden kan du gå ut i 30 minutter.

Når man skal sole seg på sjøen, bør man huske at den optimale tiden for tilpasning av kroppen og oppnå en sommerskygge er 10-14 dager. Med kortere hvile, bør du ikke haste under solen med hodet ditt, da dette ikke bare kan ødelegge din videre ferie, men også føre til ubehagelige konsekvenser.

Hvordan sole seg med hvit hud i solen?

Hvit hud og solbrenthet er komplekse begreper. Problemet er at denne typen øyeblikkelig blir rød og bare senere får en brunfarge. Den keltiske fototype brenner veldig raskt, og forårsaker mange negative konsekvenser, både fysisk og estetisk.

Vurder hvordan du kan sole deg med hvit hud i solen:

 • Solprosedyrer må utføres om morgenen fra kl. 08.00 til 10.00 og kveld fra kl. 18.00. Det er bedre å tilbringe et lunsjintervall i et kjølig rom.
 • Å skaffe seg en solbrent kroppstone, det tar mer tid enn for andre fototyper. I dette tilfellet vil solens nyanse være lysere og litt rødlig.
 • Ikke glem å beskytte huden, spesielt ansikt og lepper, ved hjelp av spesiell kosmetikk. Velg en krem og lotioner med økt beskyttelsesfaktor.
 • Umiddelbart etter bading i saltvann ta en frisk dusj og tørk av deg selv. Etter hver vannbehandling, gjenopprett laget av solkrem.
 • Når du velger et sted å hvile, hold deg borte fra vann, da solens stråler reflekterer fra overflaten, øker aktiviteten.
 • Ikke ligg i en pose, erstatt solen for forskjellige deler av kroppen. Ikke sovner på stranden.
 • Drikk så mye rent vann som mulig. Spis fersk frukt og grønnsaker, ferskpresset juice. Alkohol og brus er kontraindisert.
 • Etter å ha kommet tilbake fra stranden, ta en kald dusj og behandle kroppen med en fuktighetskrem. Hvis det er mistanke om forbrenning, bruk deretter lokale stoffer med panthenol.

I tillegg til de ovennevnte anbefalingene, bør det tas særlig hensyn til ernæring. Hvil skal være etter en lett matbit. For å få en vakker brunfarge anbefales det å velge produkter med melanin (pigment, ansvarlig for den mørke fargen). Spis fersken, aprikoser, meloner, vannmeloner, gulrøtter. Minimere eller helt forlate kaffe, sjokolade, salt, fett eller røkt mat, da det hemmer produksjonen av melanin, som negativt påvirker solbrenthet.

Hvordan sole seg i sola?

Etter å ha ventet på sommeren og endelig kommet ut på stranden, har mange ferierende et spørsmål, hvordan man jevnlig soler i solen? For å få en vakker hudtone må du følge disse anbefalingene:

 • Flytt, løp, hopp, gå, spille beachvolleyball og andre aktive spill. Hvis du bare legger deg ned og vri fra tid til annen, vil ikke den faste fargen fungere.
 • Før du går utenfor, må du ikke bruke alkoholholdige produkter eller parfymer til kroppen. Dette kan føre til utseendet av alder flekker.
 • For å unngå brannskader, hvil om morgenen eller om kvelden, men ikke mer enn to timer om gangen.
 • Ikke glem om hodeplagg, fordi aktiv varme tørker ikke bare huden, men også ubeskyttet hår, som lett kan bli til halm.
 • Oppretthold en vannbalanse og ikke hvil deg på tom mage eller umiddelbart etter å ha spist.
 • Bruk solkrem kosmetikk og fukt huden.

Du kan få en brunfarge i stående stilling, når solen og vinden griper kroppen fra alle sider. Ikke ta alkoholholdige drikker for hvile og ikke sov under solprosedyrer.

Hva slags olje er bedre å sole seg i solen?

Når du forbereder deg på å gå til stranden, bør du vite med hvilken type olje det er bedre å sole seg i solen. Alle oljer er delt inn i aktivatorer og beskyttende. Hvis du har den første fototypen, det vil si hvit, hudansatt hud eller en andre fototype, bør du velge olje med høy SPF, det vil si en solkremfaktor. Hvis du har svimmel hud og solbrent faller raskt på det, er det bedre å bruke oljeaktivatorer, noe som vil fremskynde tennsprosessen og ikke tillate deg å få solbrenthet.

I de fleste tilfeller har olje en lav grad av beskyttelse, så den er ideell for korte solprosedyrer. Slike rettsmidler bidrar til å gjenopprette vev etter eksponering for UV, fuktighet, justere vannbalansen og mette med nyttige stoffer.

Vurder de mest populære kosmetiske oljene for en vakker brunfarge:

 • Garnier Ambre Solaire Oil er en av de mest populære kosmetikkene. Inneholder et fotostabil filter som gir pålitelig beskyttelse mot den aktive solen. Har flere grader av beskyttelse SPF: 6, 10, 15 og oljeaktivator. Passer til forskjellige hudtyper og kan brukes fra de første hviledagene. Den har en lysformel og sprøytes jevnt i hele kroppen.
 • Sol - fuktighetskrevende og fremmer rask soling. Inneholder karotenoider, rosa hofteolje og mango-ekstrakt.
 • Nivea er et universelt produkt med ulike SPF og oljeaktivator. Inneholder jojobaolje, som har antioksidant, regenererende og antiinflammatoriske egenskaper. E-vitamin aktiverer produksjonen av kollagen og elastinfibre, styrker cellemembranene og forbedrer hudens elastisitet.
 • Floresan - Beskytter mot aldring, inneholder shea smør, vitamin A og gulrot ekstrakt. Absorberes raskt og etterlater ingen rester på klærne.
 • Vichy Ideal Soleil er en solkrem for sensitiv hud. Den har SPF 50, så den kan brukes på ubrent kropp.
 • Eveline - fremmer det raske utseendet av en tykk og lang brunfarge. Den har vannavstøtende egenskaper. Inneholder vitamin C og E, valnøttolje og beta-karoten.
 • Payot - har en gjennomsnittlig grad av beskyttelse og aktive anti-aging egenskaper. Nøytraliserer fotografering under påvirkning av ultrafiolett, forhindrer rynker, pigment flekker og tørrhet.

Naturlige oljer for solbrenthet:

 • Kokos - tetter ikke porene, forårsaker ikke irritasjon og allergier, absorberes raskt. Den har en lett behagelig aroma. Kan brukes både før og etter soling for å fukte og nærme kroppen. Inneholder umettede fettsyrer, gjenoppretter huden og bidrar til å få en jevn tone.
 • Oliven - et rimelig, men ikke mindre effektivt verktøy. Mettet vitaminer, nærer og beskytter mot aggressivt sollys. Ideell for å fjerne rødhet og smerte i brannskader.
 • Solsikke - for en god solbrenthet bør du bruke kaldpresset olje, siden den inneholder mer vitaminer, fett og sporstoffer. Nærer og regenererer hudceller etter solprosedyrer.

En av de viktigste fordelene med oljer foran andre solkrems-kosmetikk er at oljen ikke vaskes så raskt etter vannprosedyrer. Produktet skal brukes på ren hud 30 minutter før sollyset utsettes. Etter svømming anbefales det å forny beskyttelseslaget. Hvis naturlig olje brukes, uten SPF-faktorer, er det bedre å forkorte hviletiden, da det kan bli brent.

Hvordan sole seg den bleke huden i solen?

Eiere av den første fototypen står ofte overfor problemet med å sole seg den bleke huden i solen. Vurder de viktigste faktorene som bør unngås for en trygg sommerferie:

 • Lang eksponering for brennende sollys er en risiko for å bli brent. For beskyttelse bør brukes til kroppen av solkrem kosmetikk, og hvis du ikke lyser, deretter bære heldekkende klær.
 • Vær spesiell oppmerksom på kroppspleie. Holdere av blek hud er kontraindisert aggressive skrubbe og peeling. Sammensetningen av slike kosmetikk innbefatter slitende komponenter som lett kan skade de solbakt vevene.
 • Ikke bruk på huden alkoholholdige produkter, det vil si parfyme eller dekorative kosmetikk før du går ut i solen. Dette kan forårsake forbrenninger, utseendet på pigmenterte flekker. Gi preferanse til solariumoljer med høyt beskyttelsesnivå.
 • Soling er bedre å ta om morgenen eller kvelden. Fra kl. 11.00 til 17.00 skal det være på et kjølig rom.
 • Ikke lyv i solen. For å få en jevn hudtone, må du hele tiden bevege seg, fordi solens stråler virker på den bevegelige kroppen over hele området. Og dette reduserer risikoen for brannskader betydelig.

I tillegg til ovenstående faktorer, før du går til stranden, er det nødvendig å fylle opp på drikkevann, ta en panama og solbriller. Det er også nødvendig å ta hensyn til tiden i varmen. Start brannen gradvis fra 10 minutter for første gang og øk hver gang. Hvis du følger alle anbefalingene, vil den bleke huden forbli ung, sunn og, selvfølgelig, brunbrun.

Hvor mange timer kan jeg sole seg i solen?

Venter på sommeren og endelig kommer ut på stranden, mange lurer på: i hvor mange timer kan du sole deg i solen. Hvis du følger alle regler for trygt å holde seg under sollys og solbade gradvis, kan du få en vedvarende sjokoladefarge på huden i 10-14 dager. Men du kan oppnå en vakker farge på kortere tid, for dette må du følge slike regler:

 • Først og fremst, kjøp en krem, lotion eller olje med den nødvendige SPF-beskyttelsen for huden din. Dette vil brune, og ikke brenne, og beskytte den uforberedte kroppen mot skadelig stråling. Gradvis kan beskyttelsesfaktoren reduseres.
 • Å ta vare på kroppen etter solprosedyrer, er ikke overflødig å kjøpe naturlig vegetabilsk olje (kokos, oliven, sesamolje, avokado eller valnøtt). Det vil fukte huden og forberede seg på videre soling. I tillegg vil oljen gi huden en behagelig glød og beholde den allerede eksisterende brunfarge.
 • Ikke glem sikkerheten, gå ut i gaten bare om morgenen og kvelden. Avslappende på stranden i lunsepauser kan forårsake brannskader og mer alvorlige komplikasjoner.
 • Hemmeligheten til en ideell brunfarge i dens ensartethet, så tilbringer tid under solen aktivt. Hvis du foretrekker en passiv liggende på en sjeselong, så ikke glem å vende slik at solen griper alle deler av kroppen. Hvis mulig, velg et sted nær vannet, da overflaten tiltrekker seg og reflekterer sollys.

Solbrenthet er ikke bare vakkert, men også farlig. Se etter huden din og ikke jage etter en rask brunfarge.

Hvordan skikkelig solbading ansikt i solen?

Mange ferierende, i jakten på den vakre sommertonen i huden, glemmer hvordan man skal sole seg i solen. Spesiell oppmerksomhet bør utarbeides for å forberede en sommerferie. 2-3 dager før du går til stranden, må du peeling eller skrubbing. Denne prosedyren vil exfoliere de døde celler som hindrer en brunfarge. Ikke bruk sminke på stranden, så vel som tonics og andre avfallsprodukter som inneholder alkohol, da dette kan føre til utseendet på pigmentplett eller solbrenthet.

Det er nødvendig å velge et middel med en SPF-faktor. Det er på ham, avhenger hastigheten og sikkerheten til solbrenthet. Start solbadene fra fem minutter, og øk tiden gradvis. Å velge et sted på stranden, må du gå til solen med føttene, så har du all sjanse for selv soling. Vær oppmerksom på beskyttelsen av nesen, kinnene og ørene, da disse områdene i ansiktet oftest blir utsatt for brannskader. Ikke glem solbriller som beskytter øynene mot ultrafiolett stråling.

Grundig vurdere dietten din Avvis alkoholholdige, karbonerte og for kalde drikker på stranden. Spis ferske grønnsaker og frukt som aktiverer produksjonen av melanin. For å beskytte huden mot for tidlig aldring, inkludere i diettmutrene, mais eller olivenolje, kål, grønne grønnsaker.

Hvor ofte kan du sole deg i solen?

Sommeren er en periode med aktiv sol, en undermålt mengde som er farlig for kroppen. Hvor ofte det er mulig å sole seg i solen, er i mange henseender avhengig av riktig forberedelse for hvile og, bestemt, den valgte tiden for solprosedyrer.

Hovedprinsippet om en vakker, sunn og viktigst sikker tan er gradvishet. Les fra 5-10 minutter, og øk resten. Den optimale tiden for soling er perioden fra kl. 08.00 til 10.00 og klokken 16.00. Fra 11 til 16 topp solaktivitet, så gaten er ikke ønskelig.

Når daglig soling bør ta hensyn til tidspunktet på dagen og graden av fare for solbrenthet:

Tid

Solaktivitet

Fare for solbrenthet

6: 00-10: 00

Lav

Den tryggeste perioden.

10: 00-12: 00

Central

Relativt trygt, men du bør bruke solkrem.

12: 00-16: 00

Høy

Solbading er kontraindisert selv med solkrem kosmetikk.

16: 00-17: 00

Central

Hviling er trygt.

17: 00-20: 00

Lav

Den sikreste perioden.

 

Bruk alltid solkrem til huden, uavhengig av om den første dagen du hviler eller den tiende. Under den aktive solen forbli hjemme, når du går ut, bruk solkrem og lette klær til huden, som dekker følsomme områder av kroppen. Ikke glem hatten, solbrillene og drikkevannet.

Hvordan tan, men ikke brenne i solen?

Når du går på sommerferie, bør du vite hvordan du bruner, men ikke å brenne i solen. La oss vurdere de grunnleggende reglene for sikker brann:

 • Ikke gå ut i solen fra kl. 11.00 til 16.00. På denne tiden er intensiteten av ultrafiolett den høyeste og farligste.
 • På den varmeste tiden på dagen, bruk lyse klær laget av naturlige stoffer, helst i lysfarge. Dekk hodet med en lue, lue eller panama, ikke glem solbriller.
 • Skaff solkrem med SPF egnet for din fototype. Påfør den i 20-30 minutter før du går til stranden og gjenopprette etter bading.
 • Etter vannprosedyrer, vær sikker på å tørke, da vanndråper kan forbedre antenningsprosessen og dermed forårsake brenning.
 • Oppretthold kroppens vannbalanse, fordi mangel på vann gjør huden tørr, noe som øker risikoen for skade.
 • Ikke glem en kald dusj og fuktighet kroppen etter å ha kommet tilbake fra en hvile. Dette vil tillate at vevene gjenoppretter og forbereder seg på følgende solprosedyrer.
 • Få en vakker brunfarge og ikke brenn deg selv ved hjelp av riktig ernæring. Et par dager før planlagt ferie, legge til din diett mat med flerumettede fettsyrer Omega 6,3, med PP vitamin A, E og C. Før du går til stranden kan du nyte et kjølig glass grønn te med sitron.

Det bør også ta hensyn til det faktum at soling har en rekke kontraindikasjoner. Solstråler anbefales ikke for personer med alvorlige sykdommer i kardiovaskulære, luftveiene, endokrine, genitourinary eller nervesystemet. Med følsom hud og tilstedeværelsen av et stort antall mol, pigment flekker på kroppen, inntaket av ulike medisiner. I så fall bør du konsultere legen din slik at søvn ikke forårsaker komplikasjoner.

Hvis det er solbrent, kan jeg sole seg?

Mange mennesker har det samme spørsmålet, hvis det er solbrent, kan jeg sole seg? Hvor riktig å handle i dette tilfellet, å vente på gjenoppretting av integras og fortsette soling eller å utsette alt til følgende varme sesong?

Varigheten av utvinning etter solbrenthet er avhengig av mange faktorer:

 • Dybden av vevskader.
 • Type hud.
 • Brenselareal.
 • Ta vare på det berørte området.
 • Pasientens alder.
 • Tilstedeværelse av kroniske sykdommer.
 • Tilstedeværelse av komplikasjoner.

I gjennomsnitt oppstår lysforbrenninger innen 3-5 dager uten spesiell omsorg og behandling. Hvis det er komplikasjoner, kan utvinningen ta en måned. Etter brennbarhet kan synlige kosmetiske feil (fødselsmerker, pigmentflett, fregner) forbli.

Hovedkriteriet for å oppnå en gjenvinning er fullstendig regenerering av huden. Brent vev skreller av, og i deres sted dannes en ung, rosa farge. Å få en brenning indikerer at kroppen ikke er klar for langvarig og aktiv eksponering for ultrafiolett stråling. Derfor, selv etter en svak bestråling, kan du sole deg i minst 3-5 dager.

I denne perioden er det ikke tillatt å bade i bad eller bad, da høy temperatur og fuktighet forårsaker økt svetting. Svettekjertlene som ligger i de dype lagene i huden og deres utskillelseskanaler kan bli skadet, noe som får væsken til å samle seg under huden. På grunn av dette, rask fjerning av skadede vev, dannelse av blærer og risiko for infeksjon.

Hvis brannskader opptar et stort område, forårsaker høy temperatur smertefulle opplevelser. For å øke hastigheten, anbefales det å bruke medisiner basert på dexpanthenol: Bepanten, Baneoocin, Levomekol. Det er ikke overflødig å bruke aktuelle midler for å forebygge infeksjon, for eksempel Levomekol eller Baneocin.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.