^

Ultralyd ikke-kirurgisk ansiktsløftning: HIFU SMAS-LIFTING

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 23.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Blant anti-aging teknikker, er ultralyd ansiktsløftning annerledes ved at den er i stand til å påvirke de dype lagene av myke vev. Effekten er ikke-traumatisk og sikker, takket være egenskapene til en spesiell ultralydsenhet. [1]Som et resultat blir formen korrigert og en foryngende effekt blir observert visuelt, noe som har en tendens til å akkumulere. Hva er fordelene med den nye teknikken?

En ultralydlaser forstås å bety enheter som avgir pulserte ultralydbølger. For estetiske formål blir de brukt til ikke-kirurgisk foryngelse av huden. Operasjonsprinsippet er som følger.

 • En høy intensitetsfokusert ultralydstråle virker lokalt på SMAS-laget, som ligger mellom muskulaturen og bindevevet.

På grunn av denne effekten, i en dybde på 3-4,5 mm, opptrer termokoaguleringspunkter, sammenslåing i linjer. Laget som allerede er nevnt, krymper og lokker tilgrensende vev. Deretter lanseres fornyelsesmekanismer, det vil si nye celler av kollagen og elastin, bindevev, dannes. Slik utføres ultralyd ansiktsløfting.

På markedet for kosmetologisk utstyr tilbyr flere alternativer for ultralyd utstyr designet for å stramme huden.

 • Ulthera med amerikansk skanner (skanner øker sikkerheten);
 • Koreansk med Doublo-skanner og Hipro uten skanner;
 • Kinesisk.

Eksperter har notert en økning i forespørsler om ultralydstramming i mange land rundt om i verden. Dette forenkles ved å fullføre sertifiseringsprosessen av denne metoden av de amerikanske myndighetene; HIFU ble godkjent av Food and Drug Administration i 2009 for bruk i ansiktsløfting. [2] Ifølge British Association of Esthetic Plastic Surgeons (BAAPS), i 2017, ble antallet ansiktsløftninger blant kvinner redusert med 44%. Og blant mennene økte antall ansiktsløftningsprosedyrer med mer enn 25%. [3]

Indikasjoner for prosedyren

Ultralyd ansiktsløft gir en effekt på haken, øyelokkene, nakken, kroppen. Det hjelper nivået på kontur og lindring, eliminerer flabbethet og akne, eliminerer ulike aldersrelaterte feil. For å unngå visuell kontrast behandles ansikt og nakke samtidig. 

Indikasjoner for å utføre en ultralyd ikke-kirurgisk ansiktsløftning:

 • hengende kinn;
 • flabbiness, fading;
 • andre haken;
 • ptosis av leppene og øyelokkene.

Prosedyren behandler ikke bare, men fungerer også som et forebyggende middel, hvis det brukes ved de første symptomene på visning. Men vanligvis er ikke ultralyd foreskrevet før 40 år og senere 50. Det er i denne alderen at ultralydutstyr er mest effektivt. Det er sant, avhenger mye av de enkelte karakteristikkene til hver person. 

Ved bruk av ultralyd ansiktsløfting brukes høyfrekvente ultralydbølger, som sendes ut av spesialutstyr. Ved behandling av problemområder benyttes spesielle dyser som produserer ultralydspulser. En sammensetning beriket med vitaminer og mineraler påføres huden, noe som fremmer penetrasjonen av vibrasjoner til den nødvendige dybden.

 • Under ultralydløfting føler pasienten prikkende, myk varme. Spesialisten behandler en etter en, deretter den andre halvdelen av ansiktet. Vanligvis kan forskjellen til fordel for den behandlede siden ses umiddelbart.

Mange velger ultralyd av en enkelt grunn: Denne prosedyren er minimal invasiv. Men denne serien kan fortsettes: Ikke smertefull, krever ikke anestesi og strenge rehabiliteringsbetingelser. Av disse årsakene er prosedyren tilgjengelig selv for personer med visse helseproblemer, som er kontraindisert i operasjonsmetoder.

 • Etter prosedyren oppdaget de fleste behandlede personer bare forbigående lys erytem og ødem.  [4]

De passerer uavhengig i visse tilfeller, ikke over uker. Noen ganger kan det øke følsomheten til dermis, hvis du berører den med hendene.

Hvis det er andre problemer, som hodepine, tap av følsomhet, kvalme, alvorlig rødhet over hele ansiktet, bør du kontakte spesialisten som utførte prosedyren.

Forberedelse

Sannsynligvis har alle minst en gang gjennomgått en ultralyd og har en anelse om hvordan enheten fungerer og hva spesialisten ser på skjermen. Når du utfører en ultralyd ansiktsløftning, ser skjønnhetspleieren alle detaljene på skjermen, om ultralydet fungerer bra og hva det gjør.[5]

 • Svært mye avhenger av kosmetologens kompetanse, spesielt hans kunnskap om anatomi og mesterlig besittelse av ultralydapparatet er avgjørende.

Under intervjuet finner legen ut om det er noen kontraindikasjoner. Spesielt for å forberede pasienten trenger ikke. Det er nok å være sunn og vaske ansiktet med vann. I prosessen med fremstilling under anvendelse av en nøytral gel og et desinfiserende legemiddel. Gelen lindrer smerte og gir en sikker passform til huden.

Hudtype, forresten, spiller ingen rolle for prosedyren. Plassverdier som det er umulig å bruke ultralydsmateriell. For å unngå feil, utfør foreløpige handlinger: de tegner et rutenett med merker på ansiktet, der fartøyene og nerver er plassert. Impulser er ikke tillatt på dem.

Interessant, på enkelte steder er resultatet umiddelbart synlig. For eksempel i øyet. Erfarne spesialister, etter å ha behandlet ett øye, tilbyr pasienten å se forskjellen, og bare deretter fortsett prosedyren. Avhengig av situasjonen varer behandlingen av ultralyd fra 15 minutter til 2 timer. Etter ferdigstillelse påføres et beroligende middel på huden.

Maksimal effekt oppstår på seks måneder. Hele denne tiden, er kollagen aktivt syntetisert, lansert av ultralyd, får huden en god tone og synlig strammet. På grunn av den gradvise prosessen med foryngelse ser naturlig ut, det som gleder pasienter, og det er ikke overraskende bekjente og kolleger.

Teknikk ultralyd ansiktsløftning

For prosedyren, bruk enheten med spesielle innstillinger som gir effekten i dybden uten å skade hudflaten. Til dags dato bruker du flere enheter med lignende handlingsprinsipper. Risiko for skade eller infeksjon av dermis er i alle tilfeller helt utelukket.

 • Handlingen foregår på en slik måte at ultralydbølger trenger inn i dype vev og forårsaker sammentrekning. Resultatet er en umiddelbar trekkopptak av det behandlede området.

Ultralyd ansiktsløft stimulerer syntesen av elastiske og kollagenfibre, som er rammen for ansiktskonturen. Det er viktig at prosessen ikke stopper etter eksponering for ultralyd, og varer i flere måneder. På grunn av dette øker effekten av foryngelse gradvis og ser ganske naturlig ut.

Teknikken for å gjennomføre består av flere stadier. Først tegner du et rutenett på ansiktet og deler seg i soner. Dette er nødvendig for å identifisere problemområder som bør påvirkes av ultralydsmaskinen. Deretter påføres en bedøvelsesgel på overflaten, slik at dysen glir bedre og vevene er tydelig synlige. Dybden av penetrasjon av strålen - 5 mm. 

 • Legen jobber på datamaskinen, takket være at han har muligheten til å super-nøyaktig påvirke pasientens steder uten å påvirke de friske.

Suksessen avhenger av kvalifisering av spesialisten. Prosedyren tar mindre enn en time og gir ikke pasienter ubehag. De føler seg varm, delikat prikking, stramming av huden. Effekten av ett kurs varer flere år (opptil 8). Alderen på potensielle pasienter overstiger ikke 50 år. [6]

Smas løfter

Dekryptere den engelske forkortelsen SMAS er et overfladisk muskuloaponeurotisk system. Dette vanskelige konseptet for lekeren kan forklares på enkle måter.

 • Alle lag av dermis sammen med ansiktsmuskler synes å være sydd på enkelte steder og danne et enkelt system med hverandre. Når muskelkontraksjon trekker huden, endrer ansiktsuttrykket.

En slik struktur har både et pluss og en minus. Plus som gir en full etterligning variasjon; minus - muskelarbeidet strekker huden, og siden SMAS ikke er festet til skallen, er hele systemet utsatt for tyngdekraften. Det uunngåelige resultatet er sagging og behovet for Smasløfting, som anses som et smertefritt alternativ til plastikkirurgi. [7], [8]Ultralyd penetrerer mye dypere enn andre metoder (5mm versus 1,5mm). Denne prosedyren forynges, men endrer ikke utseendet.

 • Smasløfting er effektiv i nærvær av aldersrelaterte endringer av middels intensitet, hos personer med standardbygging.

Med økt fylde eller tynnhet gir prosedyren ikke de ønskede resultatene. Hvor lenge resultatet vil vare, avhenger av alder og genetiske egenskaper. For å forlenge skjønnheten, etter å ha løftet, foreslår kosmetologer å gjøre  foryngende injeksjonermesoterapimassasje, ved hjelp av kosmetikk i dagligdagen.

HIFU SMAS-LIFTING ansiktsløftning

Den største fordelen med ultralyd ansiktsløftning er at foryngelsesprosedyren fra plastikkirurgiområdet ble overført til terapeutisk kosmetikk. Og nå brukes den til og med av de som fryktet kirurgi, tråder, injeksjoner og risikoen forbundet med slike teknikker. HIFU SMAS-LIFTING ansiktsløft er et trygt alternativ for denne kategorien pasienter. 

 • Dette er en unik teknologi som ikke virker på huden, men på muskelaponeurotisk lag nedenfor.

Spesialist utfører apparat på pre-merkede linjer. Enheten, utstyrt med to sensorer, gir muligheten til å påvirke ultralyd på to nivåer av mykt vev. Samtidig på hver av dem er det parallelle, stiplede linjer dannet fra punkter av termoregulering. Det resulterende nettverket og tjener som en effektiv løfteramme for ansiktet.

HIFU SMAS løft utfører alle oppgaver som visuelt forynger ansiktet: fjerner sagging på haken og nakken, justerer konturen, forbedrer tonen, reduserer fadinghastigheten. Den brukes i andre problemområder: på innsiden av lårene, magen, over knærne og så videre. Høyintensitetsfokusert ultralyd brukes effektivt for kroppskorrigering, hudstramming, fjerning av fettvevreserver ved ablation.[9]

Ansiktsprosedyrer holdes en gang, så nyt den økende effekten. Kroppen anvender en fremgangsmåte. Rehabilitering er nesten ikke nødvendig, og et merkbart resultat varer et til ett og et halvt år.

Doublo ultralyd ansiktsløftning

Enheten Doublo, designet for ultralyd ansiktsløft, påvirker kollagenfibrene termisk og forårsaker reduksjonen. Det bidrar til sin side til dannelsen av visse spenningslinjer i alle hud-muskulære lag. På grunn av denne effekten av ultralyd, observeres raskt synlige løfteendringer.[10]

Doublo ultralyd ansiktsløft er:

 • prosedyren uten lang forberedelse og streng rehabilitering;
 • et tonet ansikt uten bryley og ptosis;
 • flatt overflate;
 • forbedret hudkvalitet;
 • varig effekt i 5-8 år.

Ifølge erfarne eksperter er teknikken spesielt effektiv for de som har litt overflødig hud, og som ennå ikke har vist plast, og andre maskinvaremetoder gir ikke det ønskede resultatet. Gjenta prosedyren som anbefales, og de som gjorde den første operasjonen for 5 eller flere år siden.

 • Ultralydbølger styres nøyaktig i tråd med tidligere merkede markeringer. En spesiell indikator bestemmer hvor dypt SMAS er.

Ansiktet ser ut til å være "syet" med en stråle av ultralyd, men pasienten føler seg ikke noe smerte eller annet ubehag. Hele det muskel-kutane komplekset i ansiktet løftes under påvirkning av en ultralydstråle, slik at huden blir jevn og visuelt forynget.

Doublo-teknologi er kjent for det faktum at det praktisk talt ikke er forbundet med risiko eller komplikasjoner i form av brannskader og langvarig ødem. Derfor, en uke etter operasjonen, kan du gå ut til folk og motta gjester selv.

Ultralyd ansiktsløftning Altera (Ulthera)

Hvis mange kosmetiske manipulasjoner bare flaterer huden og litt øker elastisiteten, så øker ultralyd ansiktsløftet "dypere". De mest moderne ultralydløftene er utstyrt med dataprogrammer som nøyaktig kan bestemme tykkelsen på hvert lag av hud og subkutane strukturelle elementer. Legen velger den optimale modusen for å få maksimalt resultat. Klargjøring er enkel og utføres umiddelbart før prosedyren. 

 • Enheten for ultralyd ansiktsløftning Altera ble opprettet i USA og umiddelbart anerkjent av eksperter som et gjennombrudd innen maskinvare teknologi.

De merker at i dag har systemet ingen analoger. Handlingen er basert på det faktum at ultralydbølger er fokusert på det dype laget, som et resultat av hvilket det varmes opp. Muskler er prikkede og stram hele ansiktsrammen.

Enheten strammer absolutt alle problemområder i ansikt og nakke, uten risiko for skader på huden og uønskede effekter. Det fungerer selv med perioral, som er vanskeligst for løfting. Samtidig stimulerer produksjonen av kollagenceller. 

Fordelen er at teknologien er kompatibel med andre prosedyrer, og rehabiliteringsperioden er veldig kort og lax. Forbedringen er merkbar fra første gang, og bare noen ganger er det nødvendig med en ny korreksjon (etter tre måneder).

Kontraindikasjoner til prosedyren

Du kan ikke tro at ultralyd ansiktsløfting er nyttig for alle. Det er kontraindikasjoner å utføre, assosiert med tilstanden til huden eller sykdommene, som for eksempel:

 • skade på overflatenes integritet
 • dermatologiske og hjertepatologier;
 • onkologi;
 • overfølsomhet;
 • herpes;
 • diabetes;
 • Tilstedeværelsen av metallimplantater i ansikts- og livmorhalsområder;
 • bærer en pacemaker
 • ung alder;
 • graviditet.

Sannsynlige kontraindikasjoner satt under et intervju med en lege. Pasienten bør være ærlig og ikke glemme å informere ham om alle tidligere kosmetiske prosedyrer som han har gjennomgått.[11]

Konsekvenser etter prosedyren

De positive effektene etter prosedyren er merkbare over tid, ettersom regenererte vev regenererer. Vanligvis er denne perioden fra 20 dager til 1,5 måneder, og den kumulative effekten øker til seks måneder. Forbedringer som pasientene oppfattet som varer opp til ett år, inneholdt mindre sagging i huden (79%), en reduksjon i rynker (58%) og en jevnere hudtekstur (47%).[12]

En liten rødhet etter ultralyd ansiktsløfting går av seg selv i de kommende timene. Ødem - noen dager senere. 

Komplikasjoner etter prosedyren

Under en ultralyd ansiktsløfting er det reelle risikoer for å påvirke nerveender som strekker seg til sentralnervesystemet. Komplikasjoner etter prosedyren manifesteres i form av omfattende hematomer, endringer i kontur og kjente egenskaper i ansiktet.[13]

 • Angst bør forårsake slike symptomer som kvalme, ubehag, tap av hudfølsomhet i behandlingsområdet, vedvarende hyperemi, arrdannelse.

I nærvær av slike problemer er det nødvendig å besøke klinikken, hvor en ultralyd manipulering ble utført, og fortelle problemet til spesialister.

Du kan heller ikke tolereres hvis det er økende smerte i løpet av prosedyren. Dette kan være farlig på grunn av en intern forbrenning som forårsaker smerte.[14]

En komplikasjon er fraværet av et uttalt resultat og foreslår statistikk at dette skjer i 10% av tilfellene.

Ta vare på prosedyren

Spesiell omsorg og rehabilitering etter prosedyren er ikke nødvendig. Det er nok å overholde noen begrensninger angående temperatur. Så etter en ultralyd ansiktsløftning i 3-5 dager kan du ikke bruke varmt vann til å vaske, gå til badstuen, varme opp huden. Under forbudet peeling, overarbeid, soling.

Anmeldelser

De fleste kvinner snakker positivt om prosedyren, som begrunnet deres håp. Ifølge leger, noen ganger er effekten merkbar umiddelbart, og i enkelte tilfeller - etter noen uker eller måneder. Dette er normalt og er forbundet med pasientens individuelle egenskaper.

I dag tilbyr salonger og klinikker en rekke måter å forynge, uten overdrivelse for enhver smak og lommebok. Ultralyd ansiktsløfting er egnet for de som ikke er moralsk klar til å håndtere plastikkirurger, men er tilstrekkelig velstående til å besøke slike institusjoner. Prosedyren tiltrekker seg også av det faktum at det ikke krever enten lang forberedelse eller rehabilitering med en rekke forhold. Resultatet er synlig umiddelbart og fortsetter å øke med tiden.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.