^
A
A
A

Vurdering av hudtilstand

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Diagnostisering av sykdommer i huden og dens vedheng, og diverse kosmetiske feil basert på studier historie, nøye undersøkelse av huden og synlige slimhinner, og hvis det er vist resultatene av flere kliniske, instrumentale og laboratoriestudier. Den ledende rollen i diagnosen spilles ved undersøkelse av den upåvirkede og berørte huden. Inspeksjonen skal gjennomføres i et varmt, godt opplyst rom. For undersøkelse av huden i dermatokosmetologi, brukes et forstørrelsesglass tradisjonelt.

Når man analyserer tilstanden for upåvirket hud, blir det lagt merke til farge, mønster, turgor, elastisitet, fuktighet og alvorlighetsgraden av talg. Så vel som på betingelse av hår og negler.

Evaluering av hudfarge gir en mulighet til å få en ide om tilstanden til dets fartøy og blodtilførsel, samt pigmentdannende funksjon. Normal hud har en matt skygge og en merkelig farge, avhengig hovedsakelig av overføringen gjennom blodet i karene og melaninets pigment. Når man vurderer aldersrelaterte endringer i huden, bør man huske på at fotoalderen er preget av en litt gul hudton i områder som er utsatt for kronisk isolasjon.

Graden av fuktighet og hud fet reflektere den funksjonelle tilstand av svette og talgkjertler, og tegning, turgor og elastisitet - tilstanden til bindevev og alvorlighetsgraden transepidermalyyuy vanntap. Basert på den kombinerte evalueringen av disse parametrene, bestemmes hudtype (normal, tørr, fet, kombinert). For å vurdere alvorlighetsgraden av fettutslipp brukes en fettprøve. Det utføres ikke mindre enn 2 timer etter grundig rensing av huden. Påfør sigarett eller blottpapir, med et papirark konsekvent presset mot huden på pannen, nesen, haken og så - til venstre og høyre kinn. Hvis papiret er igjen uten fettete flekker, anses testen som negativ, og hvis det er oljete flekker, er testen positiv. Ved testing av tilstanden til hudens turgor brukes en rekke prøver (hudfolding, hudfeltprøve, rotasjonskompresjonstest, etc.). For å bestemme elastisiteten blir huden trukket inn i brettet og frigjort, mens fiksjonens hastighet er normalisert.

Vurdere tilstanden til håret, vær oppmerksom på typen av vekst (mann og kvinne type), kvantitet, styrke. Hårvekst av mannstype Kvinnen, i tillegg til det svake uttrykket av hårvekst i henhold til mannens type i mannen, vitner for tilstedeværelsen av endokrine lidelser. I kosmetologi møter kvinner ofte hirsutisme kombinert med akne, aldersrelaterte hudendringer og andre sykdommer. Du bør være oppmerksom på økt vekst av pigmentert hår på overleppen, haken, i periareolarområdet, samt på underlivet under navlen.

Tilstanden til nagelplater vurderes av form, overflateforhold, farge, tykkelse, styrke. Normalt er de glatte, skinnende og har en jevn rosa farge.

For å vurdere tilstanden til munnslimhinnen, bør du undersøke det i leppene, kinnene, myke og harde gane, tunge, hals.

Ved undersøkelse av huden brukes evaluering av kutane vegetative reflekser (dermografi, muskelhårrefleks).

Dermografi er en reaksjon av det neuromuskulære systemet i huden til mekanisk irritasjon og er hvit (med vasospasm), rød (med vasodilasjon) og blandet. Det er kjent at for visse dermatoser er en viss dermografisme karakteristisk (for eksempel hvit dermografi - for atonisk dermatitt).

Muskelhår eller pilomotorisk refleks er forårsaket av å utføre på huden med en spatel eller lokalt kjøle den. Som svar på denne irritasjonen vises ephemeral follicular nodules ("goosebumps"),

Dermografismens natur og alvorlighetsgraden av pilomotorrefleksen tillater en å indirekte dømme utbredelsen av sympatiske eller parasympatiske deler av nervesystemet.

Forstyrrelser av hudfølsomhet, om nødvendig, bestemmes av prøver for temperatur, taktil og smertefølsomhet.

I tillegg til å vurdere tilstanden til huden, dets vedlegg og slimhinner, er det viktig å konsekvent vurdere størrelsen, konsistensen, mobiliteten, følsomheten av all tilgjengelig palpasjon av de subkutane perifere lymfeknuter.

En egenskap ved beskrivelsen av dermatokosmetologisk status er karakteristisk for ikke bare alle de ovennevnte parametere, men også tegn på aldersrelaterte hudendringer.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.