^

Eplediett: drikker for vekttap

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 28.05.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Juice, smoothies, kompott, cocktail, kvass, limonade, uzvar, te - du kan lage en drink fra epler for enhver smak, til hverdags- og kosthold. Til og med alkohol er tilberedt av epler (husk den berømte Calvados og cider, hjemmelagde crocks), men vi snakker ikke om det nå. Frukt er kompatible med mange andre frukter, så vel som et grønnsakssortiment, bær.

 • Med et ord, epler for vekttap er et ekte funn for elskere av hjemmelagde drinker. Hvilken av dem er bedre - du velger.

Kompott tilberedes av skiver med skinn, uten kjerne. Dette er den mest populære epledrikken. Det er bedre å ta sure varianter. Vann, sukker smak – og etter fem minutter er en lett drink klar. For en rikere smak og farge kan du kaste en håndfull bær - jordbær, bringebær, kirsebær, insister i en halv time.

Eplesmoothie er en komplett frokost. En spesiell smak oppnås hvis fruktene er forhåndsbakt i ovnen i flere minutter. Terninger av eple, havregryn, kefir, litt kanel skal bankes ned i en bolle. Hell eventuelt i mer kefir eller søt med honning.

For en detox-cocktail trenger du grønne frukter, gulrøtter, en appelsin til juice; banan, revet ingefær, mynteslag separat. Hell blandingen av tre juice i en tykk masse og pisk igjen. Cocktailen har rensende egenskaper fra giftstoffer og giftstoffer.

For å tilberede myk te, i tillegg til te, trenger du epler og jordbær. Per liter kokende vann - 1 ss. En skje svart te, et stort stykke frukt, kuttet i terninger, en håndfull bær. Ingrediensene legges i en tekanne, helles med væske og infunderes i 30 minutter. Mynte, sitron, timian tilsettes etter ønske.

Iced lemonade er en utmerket forfriskende og forsterket drink. Forbered deres gule frukter, ingefær, sitron. Epleskiver kokes i vann, hvor revet skall og ingefærrot skåret i strimler tilsettes. Etter 10 minutters koking setter du kanel og nellik. Sil den faste buljongen, hell i sitronsaft og honning. Server i spesialglass, med sugerør og is.

Drikk med ingefær og epler for vekttap

Oppskriften på en drink med ingefær og epler for vekttap er et utmerket valg i flere tilfeller:

 • i dietten for å gå ned i vekt;
 • etter intens trening eller fysisk arbeid;
 • for å slukke tørsten og forfriske.

Hovedkomponentene gir drikken maksimal nytte: vitaminer, antioksidanter, pektiner, fiber, mineraler. Ingefær styrker immunforsvaret, stimulerer blodsirkulasjonen, renser kroppen. Sammen med epler for vekttap gir det naturlig farge og elastisitet i huden, forbedrer stoffskiftet og reduserer vekten. Sitroner tilfører vitamin C og antioksidanter. Honning øker forsterkningen av drikken, tilfører smak og aroma.

 • Rekkefølgen for forberedelse er som følger:
 1. Roten på 100 g rengjøres, kuttes i strimler, legges i en beholder.
 2. Røde epler 10 stk. Klipp, legg der.
 3. Tilsett 2 sitronskall.
 4. Hell 5 liter vann.
 5. Kok opp, kok i 3 minutter.
 6. Insister ca 2 timer.
 7. Tilsett honning og sitronsaft.

I prosessen med 2-timers infusjon gir urteingredienser drikken deres fordelaktige stoffer, aromaer og smaksegenskaper. Inkluderingen av en ingefær-eple-drikk i den vanlige menyen bidrar til å redusere overflødig vekt, forbedrer velvære og et positivt syn.

Slankedrikk med epler, ingefær og kanel

Blant sunne drikker for vekttap med epler, ingefær og kanel skiller seg ut oppskrifter som er tilberedt i henhold til testandarder, det vil si at knuste ingredienser tilføres. En slik teseremoni kan også utføres med ingefær-kanel te med epler for vekttap. Oppskriften er som følger:

 • tynne sirkler av ingefær, et halvt eple og kanel hell kokt vann i en tekanne;
 • insister 10 minutter;
 • tilsett honning;
 • hell i vakre kopper.

En forfriskende drink tilberedt tidlig om morgenen erstatter tradisjonell te-kaffe-cappuccino, setter fart på stoffskiftet og relaterte prosesser. Denne og andre egenskaper ved ingefærinfusjoner var kjent for hundrevis av år siden. Så det ble antatt at en varm drikke tynner blodet, den begynner å bevege seg raskere og aktiverer andre prosesser. Det dannes indre varme - dette forklarer den oppvarmende effekten av te.

Økt oksygentilførsel aktiverer hjerneaktivitet og løfter humøret. Å drikke kan til og med lindre migrenesmerter. Akselerasjonen av metabolske prosesser lar deg raskt fjerne giftstoffer: de akkumuleres ikke og forurenser ikke kroppen. På grunn av dette manifesteres en varmebrennende effekt og vekttap.

Som en utmerket bonus mottar kroppen beskyttelse mot forkjølelse, samt forfriskning av smaksløkene fra velsmakende mat.

Kefir med eple

For å opprettholde normal kroppsvekt og forbedre fordøyelsen, krever det noen ganger veldig lite: for eksempel å systematisk losse ved å bruke kefir med et eple. Prosedyren tar litt tid, og fordelene er så håndgripelige at du knapt trenger å se etter noe annet når rimelige epler for vekttap alltid er tilgjengelig, og fermenterte melkeprodukter i sortimentet er bredt representert i butikkhyller og stativer.

 • Fordelene med frukt og kefir fremfor alternativer er at slik mat ikke trenger å tilberedes spesielt.

Både den ene og den andre diettkomponenten selges ferdige, det gjenstår bare å vaske frukten og helle drikken i porsjoner. Begge produktene er godt akseptert av kroppen, gir en rekke næringsstoffer og er ikke overbelastet med kalorier. De spiser dem med glede og hyggelighet, og ikke med makt, som noen uelskede diettprodukter.

 • Epler og kefir krever ikke smakstilsetninger, og på grunn av følelsen av metthet lider ikke vekttap av sult.

Ja, og mengden mat vil spille en viktig rolle, og det er 1,5–2 kg frukt og samme antall liter drikke. Kefir tas med et minimum av fettinnhold, og epler, gjerne grønne. Med et slikt volum av mat vil magen konstant fylles, og personen vil bli mett.

 • Hvis rå frukt er dårlig for fordøyelsen, bakes de i mikrobølgeovn eller ovn.

Det er bedre å gjøre dette på forhånd slik at retten er klar til å spises i tide. Det er lov å droppe litt honning i kefir.

En annen ingrediens i dietten er rent vann: uten gass, farge, lukt. Nypeavkok er tillatt. Væsken konsumeres hver time, og frukt og en surmelksdrikk - etter hvert som ønsket om å forfriske oppstår.

En slik ordning er valgfri; alternativer er mulige - del all mat i 6 doser og spis hver time, i henhold til en spesiell ordning.

Drikk med ingefær, epler, sitron og kanel

En varm drikke med ingefær, epler, sitron og kanel brukes for å oppnå flat mage, vakre hofter og en slank figur. Men fordelene er ikke bare for vekttap. Drikken beriker kroppen med vitaminer, mineraler, antioksidanter, gunstige syrer.

 • Ingefær renser tarmen og huden, øker immunforsvaret, aktiverer blodsirkulasjonen.
 • Kanel toner opp, har en positiv effekt på humøret.
 • Sitron tilfører vitamin C, tilfører smak.
 • Epler er verdifulle som en kilde til fiber, jern, vitaminer.
 • Honning tilfører smak og tilfører essensielle ingredienser.

For å tilberede en sunn drink fra ingefær, epler for vekttap, kuttes den skrellede roten i skiver, epler med skall og frø - skiver, skall - skiver, kanel - i stenger. For 5 liter vann, ta 12 røde epler, 3 sitroner, ingefær ca 10 cm lang, 1-2 kanelstenger. Honning - etter smak. Ingrediensene som legges i pannen blandes, kokes i cirka tre minutter og filtreres gjennom en sil. Sitronsaft og honning tilsettes den rensede drikken etter din egen smak.

Du bør vite at fordøyelseskanalens organer ikke oppfatter en overdose ingefær godt. Og at den ferske roten er sunnere, men den stimulerer appetitten, mens den tørre råvaren demper den.

Slankende eplesmoothies

For de som trenger å "redde" figuren etter en langvarig fråtsing, passer eplesmoothies for vekttap. Dette er navnet på flytende kostholdsdesserter laget av kefir og epler. Dette er et reelt alternativ til fastedager på kefir og epler for vekttap, som ikke alle tåler. Husk at standardmenyen til en slik diett er 1,5 liter kefir pluss 1,5 kg epler per dag.

 • De viktigste fordelene med ingrediensene er tilstedeværelsen av bifidobakterier og fiber.

Bare et glass cocktail er nok til å aktivere fordøyelses- og metabolske prosesser, for å forhindre avsetning av kilo på magen og hoftene. For en 150g porsjon trenger du 3 epler, samt litt honning og kanel. Puré er laget av skrellede epler, helles alt sammen i en bolle og kjernet i form av en cocktail.

Eplecocktail på kefir bør konsumeres i stedet for middag. Drikken er ganske tilfredsstillende, noe som vil spare vekttap fra sult. Og et minimum av kalorier gir en reduksjon i totale kalorier med 300-500 kcal per dag.

Drikken som tas om natten gjenoppretter mikrofloraen, omslutter veggene og fyller magen, og forhindrer "sultne" spasmer. Hvis du drikker det om morgenen, så ikke i stedet, men før frokost. Dette vil bidra til å starte fordøyelsen og bedre assimilere mat. Dermed, uten store ofre, etter noen uker, er det mulig å oppnå de ønskede endringene i figuren.

Slankende cocktail selleri eple agurk

En smoothie, eller en slankende cocktail laget av selleri, eple, agurk, er et middel anerkjent av ernæringsfysiologer for å forbedre figuren. Nøkkelingrediensen er selleri. Den krydrede planten er kjent for sine aromatiske, fettforbrennende, vitamin- og antioksidantegenskaper. Eteriske oljer, vitaminer, antiseptiske, styrkende komponenter i røttene og stilkene anses som svært verdifulle, så planten brukes med hell i matlaging, alternativ medisin og kosmetikk.

Fordelene med en drink laget av selleri, samt agurk og epler for vekttap, er som følger:

 • gir energi og gir energi;
 • renser for giftstoffer;
 • tilfredsstiller sult;
 • forbedrer hudfarge;
 • styrker negler og hår;
 • intensivt brenner fett.

Med en slik drink kan du drikke kaloririk mat uten frykt for fordøyelsesbesvær eller vektøkning. Det er nyttig i enhver årstid. Den tas om morgenen og frisker opp og toner kroppen.

Funksjoner ved tilberedning av frukt- og grønnsakscocktail:

 • Fortynn den resulterende blandingen med vann, ellers blir det en puré som er upraktisk å drikke.
 • Kok litt etter litt for å unngå at drikken gjæres. For å få 1,5 liter er det nok å ta en agurk og et eple, en haug med sellerigrønt.
 • Ikke bland mer enn 3-4 komponenter: du vil sannsynligvis få en sunn, men smakløs blanding.

Smoothie fra epler for vekttap

En fruktsmoothie kan være en lett dessert, eller det kan være et komplett måltid. På grunn av tettheten kan du ikke drikke en homogen masse, men spise med en dessertskje, smake og gradvis mette. Dette er hvordan ordet "smak" ber - sakte, rolig, nyter duften og den delikate smaken.

 • Hjemmelagde eplesmoothies for vekttap er et sunt alternativ til moderne drikker som har oversvømmet hyllene til detaljhandelsbedrifter og kafeer: brus, pulverisert juice, energidrikker.

I sammenheng med fordelene med epler for vekttap, er bruken av juice med fruktkjøtt ganske logisk. Faktisk, i smoothies, i motsetning til kompotter eller flytende juice, er alle de fordelaktige stoffene som er tilstede i hele frukten bevart. Det er bare én måte å ødelegge kostholdsegenskapene til en drink: hvis du overdriver det med tilsetning av mat med høyt kaloriinnhold - iskrem, yoghurt eller andre overskudd.

Fordelene med en eplesmoothie er at den er rask å tilberede og passer godt til annen frukt, og viktigst av alt, med grønnsaker som ikke er så behagelige på smak, men nyttige for vektreduksjon. Grapefrukt-epledrikk tilberedes som følger:

 • 1 eple og et halvt sitrusskall, kutt, bryt fruktkjøttet uten skillevegger i biter. Ytterligere ingredienser - eplecidereddik (1 ss), revet ingefær (0,5 ts), litt eplejuice eller rent vann. De krasjer alle sammen.

Smoothie fra selleri og epler for vekttap

Mange sellerielskere er ikke engang klar over dens kostholdskvaliteter. Elskerinner bruker en duftende plante bare fordi de liker lukten. Men å tilsette selleri kun til salater og hjemmekonserves er en ufortjent ydmykelse av den velduftende kongen av grønnsakshager, som har unike smaksegenskaper. Samt foryngende, gjenopprettede, fettforbrennende evner.

 • Smoothies fra selleri og epler for vekttap bør være til stede på bordet til alle som påtok seg å normalisere figuren i løpet av modningssesongen til disse plantene.

Salater, juice, selleri smoothies, med tillegg av eplemasse for vekttap, er nyttige når som helst på året. Epler myker opp den noe harde lukten og øker dietteffektiviteten til drikken. Denne cocktailen drikkes om morgenen og gir tone og friskhet hele dagen. Til lunsj anbefales det å helle kjøtt, fisk, dessertretter med en tykk eple-sellerimasse, uten risiko for å gå opp i vekt. Samtidig forbedrer drikken hudens tilstand og hudfarge, stabiliserer sukker og fremmer normal fordøyelse.

For å tilberede 2 porsjoner smoothies er 1 grønn stilk uten blader og 2 epler av samme farge nok. Du kan legge til 2 kiwi til. Finhakk alle ingrediensene, vasket og skrellet, i en blenderbolle og bring til en homogen konsistens. Pass på å spe med vann, ellers blir det ikke en smoothie, men potetmos. Server en forfriskende drink (selv om det er til deg selv!) i et vakkert cocktailglass.

Kiwi og eplesmoothie

Vanligvis tilsettes noen flere ingredienser til kiwi- og eplesmoothies. For 2 kiwi, ta en stilk selleri, basilikum og ett eple for vekttap. Tilsett 100 ml vann og litt honning.

Instruksjoner for å tilberede en drink med en nøkkelkomponent i epler for vekttap er som følger:

 1. Skrell frukten fra skallet, selleri - fra de grove ytre fibrene.
 2. Skjær de oppførte komponentene i biter, kutt basilikumkvistene.
 3. Ha alt i en blender.
 4. Pisk til en homogen tykk masse.
 5. Fortynn med rent eller sprudlende vann.
 • I følge andre oppskrifter tilsettes tomater eller lime til epler og kiwi, smoothies fortynnes med grønn te. Og linfrø er inkludert i en vakker grønn drink med spinat.

Det særegne med smoothies er at de brukes av de som går ned i vekt og går opp i vekt, og vegetarianere, og de som følger et rasjonelt ernæringssystem. Nylaget frukt, bær og grønnsaksdrikker beholder en haug med vitaminer og alt nyttig, som hage- og hageprodukter er rike på, spesielt dyrket uten kjemikalier.

I tillegg til nøkkelkomponentene, kan nøtter, frø, fruktbiter, kandiserte frukter legges til smoothies; fortynn med te, juice, yoghurt, kefir, melk, og lag oppskrifter som er unike i smak og nytte. Plassert i en vakker bolle og dekorert med fruktskiver, vekker smoothien appetitt og de hyggeligste assosiasjoner - med sommer, natur, avslapning. Og det psykologiske aspektet for vekttap er også veldig viktig!

Smoothie med grapefrukt og eple

Grapefrukt som fettforbrenner blir stadig mer populært. Denne bitre og ærlig talt ikke den deiligste frukten fra sitrusfamilien blir i økende grad brukt av folk som velger en sunn livsstil og en sportsfigur. Tilsetning av epler for vekttap bidrar til å forbedre smaken.

Grunnlaget for smoothien "grapefrukt, eple" er en tykk masse, bestående av små biter av fruktkjøtt og juice. For enkelhets skyld reduseres konsentrasjonen ved å tilsette juice, grønn te, melk, fermenterte melkeprodukter eller kokt vann. I den varme årstiden kastes knust is i glasset, noe som gjør kostholdsstoffet ikke bare det mest nyttige, men også en forfriskende drink.

Grapefrukt-eple natursok har en rekke kostholdsfordeler:

 • aktiverer metabolisme;
 • brenner lipider;
 • metter med vitaminer;
 • regulerer fordøyelsen;
 • tilfredsstiller sult og delvis - tørst.

Det er også den andre siden av mynten, det vil si grapefrukt. Han er veldig allergisk. Overfloden av syrer gjør at drikken er forbudt å drikke på tom mage.

 • Uforenlig med enkelte legemidler, noe som kan føre til nøytralisering eller uønsket akkumulering.

Å lage smoothies krever ingen spesielle ferdigheter, det er nok å ha en enhet - best av alt en blender. Skrellede og hakkede epler og grapefrukt legges i en dyp bolle og bankes ned til en jevn masse. Den ferdige massen fortynnes med en av lavkalorikomponentene som er oppført ovenfor.

Vann med eple og kanel

Dietten kan være ineffektiv hvis drikkeregimet er analfabet organisert eller ikke overholdes. Mange liker ikke vanlig vann - en nødvendig komponent i dietter, på epler for vekttap også. Folk som går ned i vekt sier at de ikke kan drikke fordi de ikke føler seg tørste. De erstatter det med te, eller drikker til og med mindre enn nødvendig, fordi de er vant til andre drinker, men de er ikke tillatt under dietten.

 • Vann med eple og kanel blir et godt alternativ til uelskede drinker og bidrar til å opprettholde vannbalansen til en person på diett.

For å gjøre drinken så velsmakende som mulig, velg duftende frukt og naturlig kanel. Det er lukten som gir deg lyst til å prøve en ny drink. Det er imidlertid viktig å ikke overdrive det, det vil si ikke å "irettesette" det: for sterk aroma avviser og provoserer noen ganger kvalme.

 • For tilberedning av en eple-kaneldrikk tas søte varianter.

Skiver skrelt frukt og en kanelstang helles med en liter vann, sett i kjøleskapet i 2 timer. Diett kjølig drikke er klar. Å drikke på tom mage, duftende vann virker, ved første øyekast, banalt: det fyller volumet av magen og reduserer appetitten. Men det psykologiske aspektet er også viktig: kanel er assosiert med bakverk, så det naturlige ønsket om å spise en fersk bolle etter å ha spist et produkt med kanel er noe sløvet. Å gå ned i vekt virker det som om han ikke bare drakk vann med smak, men "nesten" spiste en bolle. Teoretikere skriver om dette, men er det virkelig slik - se selv!

Kompott for vekttap med ingefær og epler

For alle med minimal erfaring med å håndtere kjøkkenutstyr er det ikke vanskelig å lage kompott for vekttap med ingefær og epler. Derfor vil trinnvise detaljer om at epler for vekttap først skal vaskes og deretter kuttes i skiver anses som unødvendige.

 • Dette sier seg selv, og knapt noen har prøvd å koke kompott av uvaskede eller hele frukter.

Spørsmålet kan være ingefær, en mindre populær ingrediens. Så roten til kompott blir også vasket, renset, kuttet over stilken eller gnidd grovt.

Ingefær brukes for sin fettforbrennende effektivitet. Eteriske oljer har styrkende, stimulerende blodsirkulasjons- og metabolismeegenskaper, bidrar til vekttap til de menneskene som virkelig ønsker det: de følger dietten, setter en slags forbud, fører en aktiv livsstil. Eple-ingefærdrikk støtter disse handlingene og bidrar til å gå ned i vekt på en naturlig måte.

Kompott krever:

 • ingefær 10 cm;
 • epler 10 stk;
 • sitronskall 2 stk. Uten hvitt skall;
 • kanel 2 stenger;
 • vann 5l.

Alle ingrediensene, unntatt honning, helles med vann og kokes i 3 minutter. Tilsett sitronsaft og litt honning. Drikk varm eller avkjølt.

Te med epler for vekttap

Hva er eplete? Virkelig poser med lite støv, med en skarp lukt av kunstig smakstilsetning? Heldigvis foreslår ernæringseksperter å gå ned i vekt på sunnere matvarer. Te med epler for vekttap er et naturlig produkt av vår egen produksjon.

Under te forstår en moderne person vanligvis butikkprodukter dyrket på spesielle plantasjer i "te"-land, og pakket i lyse bokser hvor som helst, hos små private bedrifter. Imidlertid drakk våre forfedre ikke bare importert te, men også sin egen dyrking. Drikke fra epler for vekttap er tilberedt av lokale frukter og urter, tørket frukt og krydder.

 • Spesielt duftende drikke er hentet fra friske epleblomster.

Eplekomponenter er perfekt kombinert med klassisk te, medisinplanter, sjasmin, lind, ingefær, vanilje, honning. Takket være dette kan du lage unike kombinasjoner av sunne drikker uten å ty til eksotiske importerte ingredienser.

Fordelen er at eplete inneholder alle komponentene av frisk frukt som varmebehandling ikke ødelegger. Dette er et bredt spekter av stoffer – fra vitaminer til pektiner. Tilstedeværelsen av ikke bare fruktkjøtt, men skrell og frø øker konsentrasjonen av nyttige komponenter i te. Oppskrift på en enkel drink laget av tørkede epleskiver med kanel, nyper og sitronmelisse:

 • En håndfull tørkede nyper og epler kastes i en termos, helles med kokende vann, kanel og en klype sitronmelisse tilsettes. Insister i 2-3 timer, drikk under en diett eller bare sånn.
Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.