^

Makronæringsstoffer

Hvordan øke kalsium i blodet?

Kalsium er en strukturell komponent av bein, tenner og myke vev. Det er svært viktig i mange metabolske prosesser i kroppen.

Hvordan påvirker klor kroppen?

Klor er best kjent for oss som et stoff som behandler vann.

Hvordan påvirker fosfor menneskers helse?

Fosfor er et viktig mineral som finnes i hver celle i kroppen for å utføre sine normale funksjoner. Det meste av fosforet i kroppen er som fosfat (PO 4). Omtrent 85% av kroppens fosfor finnes i bein. Hvordan påvirker fosfor menneskers helse?

Hvorfor trenger kroppen svovel?

Svovel, det sekstende mest vanlige elementet i universet, har vært kjent siden antikken. Et sted rundt 1777 var franskmannen Antoine Lavoisier, grunnleggeren av moderne kjemi, overbevist, i motsetning til resten av det vitenskapelige samfunn, at svovel er et kjemisk element.

Natrium

Natrium (Na) er en del av blodlymfen, det vil si, det er en del av ekstracellulære væsker. Hans rolle i kroppen er svært viktig. Navnet ble tatt fra det gamle Egypt fra Det gamle Egypt, fordi alkalien fra sodavannene ble kalt Nitron.

Magnesium

Ikke mange mennesker kjenner den viktige rollen som magnesium (Mg) spiller i menneskekroppen. Etter vann og oksygen anses det som en av de viktigste elementene i kroppen. Mer enn 350 kjemiske reaksjoner kan ikke passere uten deltakelse av magnesium, og de er svært viktige for kroppens normale funksjon.

Kalsium

Kalsium (Ca) spiller en viktig rolle i koagulering av blod, og er også en del av bein og tenner.

Kalium

Kalium (K) er veldig viktig for kroppen. Kalium er inneholdt i veggene av celler og kapillærer
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.