^

Kosthold for gastritt

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Kosthold for gastritt er en terapeutisk mat i små porsjoner med unntak av stekt, fett, søtsaker og alkohol. Du trenger bare å revidere din livsstil og kostvaner.

Kostholdet er spesielt viktig for leversykdommer og magebetennelse.

trusted-source[1], [2], [3]

Generell informasjon gastritt dietter

Lett, velsmakende og strenge diett for gastritt

Sparsomt kosthold for gastritt består av lette måltider. Frisk frukt, krydder, svart kaffe, fargestoff er kontraindisert. Erstatt varm mat med varm mat og kast iskrem. Drikk melk. Med lav surhet er tillatt per dag å drikke 1 ss. Sitronsaft fortynnet med vann. Mykt kokt egg, kokt kjøtt, fruktsupper, pasta, fersk hytteost er tillatt.

Kosthold for gastritt kan være velsmakende. Vi har forberedt for deg en ration for dagen, som inkluderer dine favoritt deilige retter fra barndommen, som ikke er skadelige for magen.

Den første frokosten kan bestå av et mykkokt egg, ris revet grøt og te med melk og kjeks med syltetøy. Den andre frokosten er et bakt eple eller banan. Og til lunsj - havregrynssuppe med kjøttboller og mosede gulrøtter. Til middag tilbyr vi kokt fisk i melkesaus og te med melk.

Under en forverring er byggesuppe veldig nyttig for deg, unntatt fett og skarpe, spis mer beter. Flytende mat er foretrukket. Som en del av dietten hos pasienten med gastritt, er det ingen aggressive produkter som stimulerer produksjonen av magesaft. Unntak er bare mulig for pasienter med gastritt med null surhet. Du må drikke mye væsker. Se alternativer for fettfattige meieriprodukter. Kusler og litt kakao er tillatt (ikke sjokolade!).

Kosthold 5 for gastritt

Kosthold for gastritt 5 er et spesialsystem for terapeutisk ernæring, som utelukker produkter med essensielle oljer og matoljer: margarin, sprer, smult, produkter med kolesterol, pølser, shaurma, hamburgere og lignende, konserveringsmidler, fargestoffer, tyggegods og tygge tannkjøtt, godteri, pepsi cola, coca cola. Alle søtsaker og bakverk erstattes av frukt som positivt påvirker transporten av mat gjennom mage-tarmkanalen. Alle retter 5 bord er dampet, eller i vann, svært sjelden, er det oppskrifter for bakte retter uten skare. Det er behov for å sakte, tygge og smake hvert stykke minst 4 ganger om dagen, unngå snacks og tørr mat, spise smørbrød på gaten, på farten, på datamaskinen.

I tillegg til behandling av gastritis, er kosthold 5 også brukt for utvinning fra hepatitt, gallesteinsykdom, skrumplever og kolitt.

Fra kostholdet bør være helt utelukket mat med høyt innhold av oksalsyre, puriner.

Hvete hvitt og grått brød og kjeks uten fylling som "Maria", "Zoologisk", svamp kake er tillatt.

Drikk melk med te, spis ostfettost, mild oster, grønnsaksupper, pastasupper og frukt.

Med økt sekresjon så mye som mulig, knuse alle produktene. Mat temperaturen bør ikke være varmere enn 40 grader. Kosthold for gastritt tillater gårsdagens brød uten skorpe, men utelukker baking. Fra kjøtt, gi preferanse til kylling. De første rettene er bedre å fylle med rømme, ikke bruk krydder og krydder. Rassolnik er uønsket, som er okroshka, hodgepodge, borsch. Det beste for gastritt kan betraktes som havremel og risesuppe. Byg og belgfrukter er skadelige for en syke mage. Melkesupper og supper på grønnsaksbuljonger, kål suppe, rødbeter (ikke kald) er tillatt. Det er veldig nyttig for deg å lene deg, bedre elv, fisk, magert kjøtt, fjærfe, hvis du fjerner fettet på svinekjøtt og ikke vil spise kjøttkraft, kan du spise svinekjøtt. Nyttig kanin, kylling, kålruller og andre retter med hakket kjøtt. Tilsett grønnsaker og smør til retter.

Du kan ikke spise stekt og for salt: saltede oster, for eksempel, er kontraindisert.

Du kan bruke litt krem, kefir, fettfattig rømme. Ekskluder alle pickles, sopp, marinader. Ikke spis rå umodig frukt, reddiker. Som epler - de tjener som medisin for en syk mage. Men de bør ikke være sure, som for eksempel sorten Antonovka.

Unn deg marshmallows, pastila, syltetøy, puddinger.

Begrens sjokolade. Du kan ikke drikke sterk kaffe.

Med lav surhet kan du spise fiskesupper.

trusted-source[4], [5], [6], [7]

Kosthold 1 for gastritt

Kosthold for gastritt har grunnleggende prinsipper som er nyttige for å kjenne til og med en sunn person. Stekt mat er vanskelig å fordøye, det er utelukket. Maten må være av gjennomsnittlig temperatur. Denne dietten gir kjøtt og grønnsaker i stykker. Noen retter kan bakes.

Du kan bruke tørre galette kaker, ruller full av boller.

I stedet for smørbrød, bruk kjeks, kast direkte i suppen. Melkesupper fra kokte frokostblandinger (semolina, bokhvete, ris), melkesupper, mashed i en blender er tillatt.

Kanin og kalkun - det mest nyttige kjøttet for deg. Steam patties, potetmos, dumplings er tillatt. Hud fjerner. Kok kokt tungen, spis lege og diettpølse, kraftig kaviar og usaltet skinke. Spis rikelig med mager melk, rømme, hestekjøtt.

Kok lavfettfisk i en dobbeltkoker.

Bladerdeig, hermetikk og marinader er svært skadelige. Sopp, spinat, agurker utelukker.

Start morgenen med et mykkokt egg. På jobb kan du ha et bakt eple før lunsj. Supper du bedre spise vegetabilsk eller frokostblandinger. Courgetter og ikke-sure tomater er nyttige.

Bananer og ikke-sure epler passer best til pasienter med gastritt. Cook kompott, gelé.

trusted-source[8]

Kosthold 1a for gastritt

Kosthold for gastritt 1a utelukker produkter og retter som irriterer slimhinnen.

Med denne dietten, er slimete semolina og ris supper, mykkokte egg, krem, gelé, melk, smør i ferdige måltider tillatt.

Om morgenen får pasienten 2 mykkokte egg. Til lunsj - havregrynssuppe og fruktgelé. På kvelden, for eksempel, melke ris grøt.

Diett 2 for gastritt

Kosthold for gastritt 2 er foreskrevet under utvinningsperioden under kronisk prosess.

Under behandling anbefales kokt stewed stewed retter. Du kan ikke spise alt det kalde, fete, krydret. Kjøttet blir spist uten hud, kokt og bakt (kylling, kanin, kalvekjøtt). Tillatte kokte og braiserte fiskstykker.

Stew grønnsaker, mos grønnsaker, magert gelé, spis usaltet magert skinke.

Cook kompott og gelé, bake epler med honning og syltetøy.

Søtsaker: snøballer, fløtekaramell, godteri, syltetøy, syltetøy. Drikk te med sitron, kaffe med melk, kjøttkraft hofter.

Gastritt diettmeny

Gastrit diettmenyen utelukker grov mat og alkohol. Spis små måltider, 4 ganger om dagen, dvs. Hver 3. Time. Du kan drikke mineralsk ikke-karbonert vann som foreskrevet av lege, med tanke på surheten. Nyttig grønnsakpuré og viskøs grøt på vann. Ikke spis røde epler, men bake dem. Til lunsj - lys buljong, grønnsak eller vermicelli suppe med kjeks, dampkotelett. Før du går til sengs, er kjekskake, lite fettost, nyttig.

Lag ris og cottage cheese puddinger. Eliminer fra dietten av hirse, bygg, belgfrukter. Lag kylling og kalv kjøttboller. Ikke lag stekt kjøtt. Skriv kokte vaktelegg i kostholdet.

Kosthold i en uke med gastritt

Kosthold for gastritt i en uke ser slik ut.

Mandag, ons

 • Frokost: krummende bokhvete
 • Andre frokost: ostegryten
 • Lunsj: suppe, kjeks, kompott
 • Lunsj: te, kjeks
 • Middag: Steames fisk eller kjøttpatties, te med melk

Tue, to

 • Frokost: Cheesecakes med kompott
 • Andre frokost: gelé eller gelé
 • Lunsj: Vegetabilsk suppe, kokt fisk
 • Lunsj: te, kjeks
 • Supper: Gryte, kefir

Fre, lør, søndag

 • Frokost: kokt egg
 • Den andre frokosten: lat dumplings
 • Lunsj: frokostblanding suppe, gelé
 • Snack: fruktpuré
 • Middag: pasta med kokt fisk.

Et eksempel på en diett for gastritt

Med økt surhet kan du spise gårsdagens brød, kjeks, kjeks, rike ruller, torsdagens bakte paier, nudler, dampet kjøtt, fisk, tunge, damp omelett, fruktpuré, honning, marshmallows. Begrens sjokolade og krydret oster. Ikke koker hardkokte egg. Svart kaffe, champagne, kvass, pepperrot og sennep er forbudt.

Ved lav surhet, ikke revet, men smuldre korn, supper med kjøttboller og suppe uten surkål, lavt fettkjøtt og bakt kjøtt, pølser og tunge, ikke-sure frukter er tillatt.

Kosthold for gastritt med lav surhet tillater ikke melprodukter, bygg, belgfrukter, ertesuppe, hirsesuppe og fårekjøtt, saltet fisk, syltet grønnsaker, reddik, sopp, bringebær, stikkelsbær, fete sauser og kvass.

Til frokost kan du nyte semolina og et glass te, gulrotpuré, kokt fisk, blomkål. Til lunsj, et glass eple- eller plomme, aprikos eller kirsebærkompot eller kissel og den første parabolen: vegetabilsk, nudelsuppe. På andre - damp kylling koteletter eller kokt fisk, potetmos, kokte rødbeter, bokhvete grøt. Til dessert - fruktmousse, gelé. Te tid - te, kompott, gelé. Middag - Stoppet kål, sideskål, te, melk eller te med melk. Krydder krydder og krydder når du lager mat. Legg persille og selleri. Kraften skal være fraksjonell.

trusted-source[9]

Gastrittoppskrifter

Kosthold for gastritt inkluderer retter av grønnsaker, kjøtt, fisk, mager melk.

Gastritt frokostblandinger danner grunnlaget for dietten. Spesielt nyttig er havregryn, ris, bokhvete, semolina.

trusted-source[10]

Semolina med frukt

Kok eplene og hell i frokostblandingen. Server med skiver av epler.

trusted-source[11], [12]

Brokkoli i brødsmuler

Brokkoli koke i 7-10 minutter, dryss med brødsmuler og stek.

Hjemmelagde kjøttboller

Grind kalvekjøtt i kjøttkvern, legg til et egg, rull i brødsmuler, kok i kokende vann.

Kosthold for gastritt med høy surhet

Kosthold for gastritt med høy surhet reduserer produksjonen av saltsyre i magen.

Hva er tillatt for gastritt med høy surhet:

Drikkevarer

Løs te, te med melk

Brød

Hvit og kjeks, gårsdagens rike kjekskjeks

Snacks

Uskarpe oster, diettpølser, skinkehakket pølse

Melk

Hele fett, kefir, fersk cottage cheese, kondensert melk i drinker, ostekremmer, yoghurt, ryazhenka

Fett

Kremet, oliven og solsikke raffinert

Egg

Polstret og stekt egg

Supper

Supper på kjøtt og sopp kjøttkraft med pureed grønnsaker

Kjøtt, fisk

Hakkede produkter fra kalvekjøtt, svinekjøtt, fisk, kokt fjærfe

Frokostblandinger

Mashed semi-viskøs grøt, pasta, kokt vermicelli

Grønnsaker

Puree av spinat, gresskar, grønne erter, gulrøtter, poteter, rågrønne løk

Bær

Jordbær, jordbær, revet søte frukter

Confection

Gelé, revet compotes

Det er forbudt

Alkohol, rugbrød, bønner, tykk makaroni, harde skarpe oster, fett meats, kjøttprodukter med krydder, kål, reddiker, umodne frukter, lard, bakt fett, sjokolade.

trusted-source[13]

Kosthold for gastritt med lav surhet

Kosthold for gastritt innebærer noen restriksjoner. Med lav surhet i magen er det ikke nok saltsyre.

Spis bare tørket hvitt brød i går. Ukrainske og Borodino passer deg ikke. Som boller og fete munkar og donuts, stekte paier. Ikke spis snacks når du er på farten.

Spis mer havregryn og bokhvete grøt. De gir styrke, berik kroppen med jern.

Det ideelle kjøttet til en gastrittlidere er magert kylling. Fisk - pollock.

Lavt fettost inneholder kalsium.

Bær som er nyttige for deg: bringebær, svart og rødbær.

Hovedretter er bedre tilberedt i potetmos.

trusted-source[14], [15], [16]

Kosthold for gastritt og andre relaterte sykdommer

trusted-source[17], [18], [19], [20]

Kosthold for pankreatitt og gastritt

Umiddelbart etter angrepet av gastritt eller pankreatitt, er det nyttig å raske i et par dager. Så du gir hvile til mage og bukspyttkjertel. Drikk ikke-karbonert mineralvann og rosehip. På den tredje dagen, spis flytende grøt. Kosthold for gastritt og pankreatitt forbyr kaffe, sopp kjøtt og sopp i sammensetningen av retter, salte retter, svart brød, sjokolade. Drikk grønn te og spis fettaktig ost.

trusted-source[21], [22], [23], [24]

Kosthold for gastritt og duodenitt

Kosthold for gastritt og duodenitt bør være komplett, inneholder alle nødvendige stoffer, men samtidig må du ikke skade slimhinnen. Ideelt for bordet ditt med gastritt, revet grønnsaker, frokostblandinger, fettostost, yoghurt. To ganger i uken kan du spise egg, til og med bratt, uten forverring. Kok lean fisk i en dobbel kjele og koteletter. Fra frukt er nyttige tørkede aprikoser, svisker og pærer, modne bananer, marshmallow, syltetøy. Maten skal være myk og kokt. Økning i diett av proteiner, vitaminer i gruppe B og askorbinsyre. Du kan drikke kefir, fettfattig rømme og ryazhenka. Sjokolade, kullsyreholdige drikker og hurtigmat kan forårsake forverring. Ikke spis sopp, sure bær, stekt og røkt mat, honning, krydder og hvitløk.

trusted-source[25], [26], [27], [28], [29], [30], [31]

Kosthold med spiserør og gastritt

Føte du hyppig bøyning, dro til en lege, og han diagnostiserte deg med spiserør og gastritt? Det er på tide å revurdere kostholdet.

Forbudte produkter i sammensetningen av medisinsk ernæring: 

 • sjokolade 
 • tomater 
 • Sterk te og kaffe 
 • Persille, pepper, laurbærblad 
 • Søt pepper 
 • Fett kjøttkraft 
 • alkohol 
 • Chips og nøtter 
 • Søt bakverk 
 • øl 
 • Kvås.

Magen må fylles halvt. Start dagen med fersken eller gelé. Disse produktene avlaster brennende følelse. Vask ned frukten med yoghurt, legg i fettostost. Fisk, grøt på vannet, ikke-sure epler er også bra for maten din. Ikke gå i seng etter middag, og gå rundt. Du kan ikke overvære. Kål, ferskt brød og belgfrukter, noen typer frisk frukt, varme krydder og glitrende vann er kontraindisert. Frukt er bedre å bake eller koke kompotter og gelé. Stivelse er nyttig fordi den har innhyllingsegenskaper. Spis rikelig med melk, frokostblandinger, fiskeretter fra kokt hakket fisk. Det er bra for deg å spise bakt epler. Ett bakt eple forsyner en person med den daglige normen av jern. Og det er veldig velsmakende, spesielt hvis du legger til en liten syltetøy. Marinater og fett eliminere fra kostholdet. Eggene spiser mykt. Kok melkegrøt, damp kjøttboller og kjøttboller. Kosthold for gastritt og esophagitt ekskluderer løk og hvitløk.

trusted-source[32], [33], [34]

Kosthold for gastritt og cholecystitis

Kosthold for gastrit og cholecystitis har følgende grunnleggende prinsipper: 

 1. Minimumsintervaller mellom måltider.
 2. Varm, ikke kald eller varm mat.
 3. I de første dagene av forverring, sulter, drikk mer vann.
 4. Spis mer kokte grønnsaker, gresskar, courgette, meieriprodukter, fiskeretter fra fettfattige varianter.

 1. Nyttige kisseller og juice i halvparten med vann.
 2. Unngå fett kjøtt, røkt kjøtt, sitrusfrukter og alkohol. Ekskluder ferskt brød, sopp og soppbuljonger, rike kjøttbøtter.
 3. Brød spiser i går.

trusted-source[35], [36], [37], [38], [39], [40], [41], [42], [43], [44], [45]

Kosthold for halsbrann og gastritt

Et magesår, reflux esofagitt og cholecystitis blir ofte ledsaget av halsbrann. Medisinsk ernæring gjøres under hensyntagen til de mulige måtene på kulinarisk behandling. Alkohol og sterk te, karbonatiserte drikker, pickles, krydder og buljonger og kjøttbørser, sur fruktjuicer og søtsaker er for alltid utelukket fra kostholdet. Kraftig kjøtt, kylling, stewed grønnsaker og meieriprodukter, gårsdagens hvite brød og søte frukter - dette er hva en diett for gastritt med halsbrann.

trusted-source[46]

Kosthold med bulbit og gastritis

Bulbit - Betennelse i tolvfingertarmen - ofte kombinert med gastritt. Kosthold for gastrit og bulbit utnevnt i 4-6 måneder. Maten tas 5 ganger om dagen i små porsjoner opp til 250 g. Alle retter skal være flytende og pureed. Hvit foreldet brød, tørt kjeks og rømme er tillatt. Nyttig kokt kylling og kaninekjøtt, pasta, grønnsakspuré, kompotter, ferskpresset juice fra ikke-sure bær. Det er bedre å bruke egg i form av en damp omelett, og cottage cheese å inkludere i retter - gryteretter, ostkaker, lat dumplings.

trusted-source[47], [48]

Kosthold for ulike typer gastritt

trusted-source[49]

Kosthold for erosiv gastritt

Hva er forbudt med erosiv gastritt : hermetikk, fett kjøtt, eddik, alkohol, sur bær, stekt.

Andre kurs er laget av kosten kjøtt: kanin, biff. Det er best å dampe, spesielt i de første dagene, å lage mat videre, men ikke å steke.

Om morgenen, spis damp omelett og grøt. Til lunsj - suppe av grønnsaker, dampet patty, gelé, svak te. Til middag skal du lage potetmos med kokt kylling.

For å unngå erosiv gastritt må du ikke spise krydret og unngå stress.

trusted-source[50]

Kosthold for akutt gastritt

Akutt gastritt kan behandles hjemme, men det er veldig viktig å overholde terapeutisk mat. De første 2 dagene kan ikke spises, bare søtet te og buljong hofter. Måltider på dag 3 må dampes. Supper er veldig nyttige, for eksempel ris. Melk, mykkokte egg, semolina og gnidget bokhvete er tillatt. Kylling i form av damp kjøttboller og kjøttboller er tillatt.

Under forbudet i den akutte perioden - rå grønnsaker og frukt, brød, kaffe, kakao, kvass.

trusted-source[51]

Kosthold for kronisk gastritt

Kosthold for gastritt ekskluderer produkter med høyt innhold av grov fiber og alt fett. Måltider bør ikke være varme, bare en hyggelig varm temperatur. Du kan ikke overvære. Unngå fettstoffer, bakverk og sterk kaffe, unntatt sopp. Spis kremsuppe, dampede kjøttboller og kjøttboller fra kjøtt og fisk, grønnsakspott, dampede omeletter, gelé og dogrose buljong til lunsj. Morgen begynner med havregryn på vannet eller i halve med melk og lavmette hytteost.

Du er forbudt fra røkt kjøtt, avl, spis ikke mer enn 1 mykkokt egg per dag. Drikk vegetabilske og fruktjuicer, fortynn dem med vann.

trusted-source[52], [53]

Kosthold under eksacerbasjon av gastritt

Med forverring av gastritt, er det viktigste å spise fullt og regelmessig. Nyttig skilt krem, cottage cheese, fruktsupper, kokt kjøtt, pasta, greener, søtsaft og milde oster. Kål, baking, fett kjøtt er forbudt. Vegetabilsk raffinerte olje er å foretrekke for smør. Kosthold for gastritt inkluderer slimete supper, damp omeletter, gelé, dampkoteletter, magert kjøttdampet, tørket brød og paier, side retter av korn og grønnsakspuré, marshmallows og te med melk. Kulinarisk behandling av produkter inkluderer stewing og koking. Hvis du har lav surhet, er kjøttbuljonger, soppbuljonger, borscht ikke forbudt. Spis kjøtt i stykker eller i form av kjøttboller.

Kosthold under eksacerbasjon av gastritt.

Du kan bruke usaltet skinke og kostholdspølser, kefir, cottage cheese, litt fettkrem, pureed melkegrøt og grønnsaksbuljong. Kokte grønnsaker, i form av potetmos og grønnsakskoteletter uten skare. Tilsett vermicelli til suppen og smør gryteretter fra den. Brød - gårsdagens hvite og grå. Spis bær uten peeling, lag av dem gelé, gelé. Ved lav surhet tillatt løk, dill og kummin. Drikk 2 liter væske om dagen: te med sitron, svak kakao og gelé.

trusted-source[54], [55], [56], [57]

Kosthold for atrofisk gastritt

Atrofisk gastritt - betennelse og tynning av mageslimhinnen.

Anbefalinger til en pasient med atrofisk gastritt vil være som følger: gi preferanse for å spise ved romtemperatur, spise ofte, men sakte og sakte. Gårsbrød og pureed supper i går er gode. Kjøttkraft skal være magert og fritt for krydder. Tillatte frokostblandinger: ris, bokhvete og semolina, men hirse må forlates. Nyttige stewed grønnsaker og potetmos. Kosthold for gastritt gir deg mulighet til å spise desserter og meieriprodukter. Kalvekjøtt og magert fisk anbefales.

trusted-source[58], [59], [60], [61]

Kosthold med refluks gastritis

Reflux gastritis - en tilstand der galle kommer inn i magen. Tegn på gastrittreflux: dramatisk vekttap, tyngde i magen, ubehagelig smak i munnen, forstoppelse. Sykdommen er diagnostisert ved en generell analyse av blod, ultralyd i leveren og bukspyttkjertelen, fibrogastroskopi.

Kosthold for gastritt med refluks-komponent inkluderer matvarer som lett fordøyes. Vist hyppige måltider fraksjonelle porsjoner 5 ganger om dagen. Utelukket honning og kalde retter, iskrem, desserter. Unngå stekt fisk, røkt kjøtt, pølser, hermetikk og sjokolade, svart kaffe, alkohol, slutte å røyke. Ikke bære tunge vekter og unngå stress.

trusted-source[62], [63]

Kosthold for overfladisk gastritt

I dag er det en gal rytme i livet, vi har fortvilet og spiser tørr. Enkel overfladisk gastritt manifesterer seg i smerter etter å ha spist og halsbrann, belagt tung. Sikkert før angrepet spiste du noe varmt eller erfaren stress.

Behandling av den milde formen er ofte begrenset til diett. Hvis du har Helicobacter pylori, har du blitt behandlet med antibiotika.

Gi preferanse til flytende mat. Spis middag 3 timer før sengetid. Unngå tykke buljonger og krydret syltet mat. Spis kjøtt kokt, bare fisk fettfattig - torsk, abbor og gjedde. Frukt - i form av juice og kompotter. Elsk grøten - som i barndommen. Kosthold for gastritt - det viktigste middelet.

trusted-source[64]

Kosthold for ulcerativ gastritt

For ulcerativ gastritt, avstå fra å spise varmt. Gi preferanse til kokte retter. Kaffe, kål, reddik og sure frukter øker produksjonen av saltsyre, så eliminere dem. Kosthold for gastritt forbyr røkt, sopp og krydder. Nyttige slimete supper og pureed grønnsaker, vegetabilsk puree, bakte grønnsaker, gelé. Begrens karbohydrater.

Kosthold for brentisk gastritt

Med brennende gastritis forekommer nekrose av mageforingen. I pasientens kropp er det mangel på næringsstoffer, blekhet, anemi er notert, synet faller, da det ikke er nok vitamin A. Den krydrede, for varme og kalde maten er utelukket fra menyen, frokostblanding med melk, hytteost og gårsdagens baking er løst. Atrofisk gastritt er farlig fordi den endrer strukturen i mageslimhinnen, og dette kan føre til kreft. Den vanligste årsaken til fokal gastrit er aldersrelaterte endringer. Bakterien Helicobacter pylori med provokerende faktorer kan forårsake betennelse etterfulgt av atrofi i magesekken. Også ofte fokal gastrit er kombinert med pankreatitt, spesielt hos personer med alkoholisme. Pasienten føler seg tung i magen og kjedelig smerte, bitterhet og ubehagelig metallisk smak, svakhet og svette.

Mat med brennende gastritis blir dampet. Det ekskluderer krydret, stekt, konservert, brus og godteri, sjokolade, alkohol.

trusted-source[65], [66]

Kosthold for helicobacter gastritis

Kosthold for gastritt forårsaket av Helicobacter pylori, ekskluderer sokogonnye-produkter. Basen på kostholdet består av fullmjölkskål, perlebyg og havregryn, grønnsaksupper, potetmos, mykkokte egg, cottage cheese, ost og frukt.

Til ettergivelse er kokt kjøtt, poteter, fettfattig skinke, frokostblanding, rømme tillatt. Hermetisert mat, krydder, fett kjøtt og alkohol er utelukket.

trusted-source[67], [68]

Kosthold for subatrofisk gastritt

Pasienter med subatrofisk gastritt øker risikoen for magekreft. Slike pasienter er vist en diett med gastrit hos nummer 1a. Det stimulerer reparasjon av slimhinner, reduserer irritasjon og sparer magen. Mat - meieri, med unntak av fisk og sopp. Kostholdet på to og et halvt kilo er delt inn i 5 doser. Det er lov til å spise litt kjøttesoflé og potetgrøt, søtsaft og mousses, fermenterte melkretter er utelukket. Subatrofisk gastritt krever observasjon og nesten livslang overholdelse av normer for terapeutisk ernæring. Rumbling i magen, smerter i underlivet og døsighet bør være en grunn til at du ser en lege. Han vil foreskrive FGS og en blodprøve. For livet utelukker fett, krydret, grov mat, kaldt eller tvert imot veldig varmt.

trusted-source[69], [70]

Kosthold for hyperplastisk gastritt

Kosthold for gastritt med utvikling av vevhyperplasi utelukker alkohol, saltretter, kål, druer, krydret retter, sopp. Det anbefales å spise kanin, fiskfileter, kefir, søte fruktjuicer, avfallsdekor, komposer, mousses. Mat forbrukes i små porsjoner.

Ofte forekommer hyperplastisk gastritt uten symptomer. Av og til er kløe og halsbrann mulig. Hovedmetoden for å oppdage hyperplastisk gastritt er gastroskopi.

I tillegg til dietten er det nyttig å ta 50 g hvit leire etter måltid og Almagel - 1 ts 4 ganger om dagen.

trusted-source[71], [72], [73]

Kosthold for anacid gastritt

Prinsippene for diett for anacid gastrit, når syren helt slutter å bli produsert, er veldig enkel: Først av alt utelukker vi fete og stekte matvarer. Denne anbefalingen gjelder for alle typer gastrit, og gastrit med null surhet er ikke noe unntak. Nyttige buljonger, pickles og økt saltforbruk i retter, sterk koumiss og hermetikk. Proteiner og fett blir introdusert i kroppen slik at de sover lengre i magen. Hvis maten begynner å gjære i tarmen, blir meieriprodukter innført i dietten. Kosthold for gastritt med null surhet gir kaffe, skinke, yoghurt og eggerøre, fisk, kjøtt, grønnsaksuppe, druer, appelsiner, bringebær, foreldet brød, kjeks, fiskesaus, kompotter, syltetøy, mousses, gelé.

Forbudt: feit kjøtt, krydret retter, iskrem.

trusted-source[74], [75]

Kosthold for vekttap med gastritt

Hvilke produkter skal inneholde en diett for gastritt for en pasient som vil gå ned i vekt?

Ikke nekter korn. I stedet for pasta legger du frokostblandinger i supper. Hvis du har lav eller ingen surhet, spis mer kefir og cottage cheese. Ekskluder krem og søt barnost, milkshakes, poteter, bønner. Nyttig kokt kylling og kylling.

Velg selv sparing trening, sykle, gå mye og løp. Det er uønsket å miste vekt dramatisk. Det er nødvendig å spise fraksjonalt og tygge maten grundig.

Ekskluder ferskt brød, krydret retter.

I artikkelen forsøkte vi å forklare hva en diett er for gastritt.

trusted-source[76], [77]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.