^

Helse

Førstehjelp for blærebetennelse hos kvinner og menn

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.09.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Cystitt er en ganske smertefull tilstand forbundet med akutte eller kroniske lesjoner i urinveiene. Førstehjelp for blærebetennelse er nesten alltid gitt, siden pasienten er bekymret for skarpe smerter, smerte, tilstanden forverres kraftig. Etter å ha gitt førstehjelp er det mulig å stoppe smerten, stoppe angrepet, hvoretter det allerede er mulig å fortsette den planlagte behandlingen. Alle trenger å vite hvordan man kan hjelpe en person med blærebetennelse.

Hva skal jeg gjøre ved det første tegn på blærebetennelse?

I økende grad må pasienter høre spørsmålet: "Hva skal man gjøre ved første tegn på blærebetennelse?". Spørsmålet er ganske naturlig, siden du må handle raskt og nøyaktig. Så den første tingen å gjøre når de første tegnene på blærebetennelse vises, er å stoppe smertesyndromet, lindre et anfall av spasme, kramper. Etter det kan du begynne å eliminere konsekvensene av et akutt angrep. Det er nødvendig å gi pasienten krampestillende, smertestillende midler. Vel hjelp med akutte smerteanfall som midler som no-shpa, 5-NOK, baralgin. Med et sterkt smertesyndrom kan du bruke diklofenak (injeksjoner). Med angrep av moderat alvorlighetsgrad hjelper urolesan (et urtemiddel). Det dryppes på et stykke raffinert sukker 5-25 dråper, (avhengig av sykdomsstadiet, alvorlighetsgraden av smertesyndromet). [1]

Etter at pasienten har blitt bedre, er det nødvendig å gi ham rikelig med væske (te, varmt vann). Det er viktig å sørge for ro og tilkalle ambulanse. Med et angrep av blærebetennelse er det viktig å ringe en ambulanse, selv om du klarte å stoppe angrepet på egen hånd, og helsen din har forbedret seg betydelig. Dette skyldes det faktum at medisiner kan maskere hovedsymptomene på patologien, midlertidig stoppe smerteprosessen. Men de eliminerer ikke årsaken, og påvirker ikke den patologiske prosessen. Dette betyr at over tid kan det oppstå en gjentakelse av et angrep, som vil være mye mer alvorlig enn det forrige. I tillegg må man huske på at kroppen kan utvikle resistens mot stoffene som brukes, så neste gang vil de være ineffektive. Også i tilfelle hvis den patologiske prosessen ikke er kurert, blir den inflammatoriske prosessen kronisk. Den kroniske formen er vanskelig å behandle, krever bruk av forsterkede medikamenter, er preget av et mer alvorlig tilbakefallsforløp med hyppige eksaserbasjoner.

Bør jeg ringe en ambulanse for blærebetennelse?

Pasienter som lider av blærebetennelse er vanligvis i stand til raskt å stoppe hovedanfallet av blærebetennelse på egen hånd. Etter at det akutte anfallet har gått over, har tilstanden bedret seg noe, et logisk spørsmål dukker opp: "Skal jeg ringe en ambulanse?". Med blærebetennelse anbefales det alltid å ringe en ambulanse, selv om angrepet ble eliminert og pasienten følte seg lettet. Det må forstås at blærebetennelse er en alvorlig sykdom i urinveiene, som krever ikke bare akutthjelp og lindring av hovedanfallet, men også kompleks kvalifisert behandling. Ambulanseleger vil yte all nødvendig bistand for å beskytte pasienten så mye som mulig, forhindre tilbakefall, forhindre at sykdommen blir kronisk, og forhindre utvikling av sykdommen eller utvikling av komplikasjoner.

Det må legges til grunn at seponering av et akutt anfall ikke er grunnlag for å nekte å fortsette behandlingen. På egen hånd kan du bare lindre symptomene i kort tid, eliminere alvorlig smerte. Etter det er en undersøkelse av kvalifisert medisinsk personell nødvendig. Ambulanseteamet vil ta stilling til om ytterligere innleggelse er nødvendig, eller om det skal fortsette behandlingen hos behandlende lege poliklinisk. I alle fall vil bare en lege, og i nær fremtid etter et angrep, være i stand til å vurdere alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen, dens konsekvenser, og vil kunne planlegge taktikken for videre behandling riktig. Derfor, selv om det ser ut til at helsetilstanden har blitt normal, bør du ikke i noe tilfelle nekte å ringe en ambulanse. Pasienten må kjenne denne regelen med sikkerhet, og bruke den som et aksiom med hvert nytt angrep, [2]

Hva skal man gjøre med blærebetennelse?

Hver pasient som har en historie med en sykdom som blærebetennelse, må vite hva de skal gjøre med blærebetennelse. Familiemedlemmer og pårørende skal også kunne yte førstehjelp. Så den første tingen å gjøre er å drikke et bedøvelsesmiddel, et krampeløsende middel, som vil stoppe den inflammatoriske prosessen, eliminere et smerteanfall, lindre spasmer. Midler som baralgin, nosh-pa, analgin, difenhydramin er godt egnet. Etter det må du ringe en ambulanse. Du må forstå at mange midler ganske enkelt kan lindre et angrep, men dette er ikke nok. Omfattende behandling er nødvendig for å eliminere patologiske endringer i urinsystemet. Det er også viktig å forhindre progresjon av sykdommen.

Med blærebetennelse, sammen med den inflammatoriske prosessen, utvikles også en smittsom prosess, oftest av bakteriell etiologi. Infeksjonen migrerer oppover langs de stigende banene, og kan lett trenge inn i nyrene, noe som vil føre til utvikling av en nyrebetennelsesprosess. Slike komplikasjoner av blærebetennelse som pyelitt, pyelonefritt, glomerulonefritt er farlige. I tillegg, hvis de ikke behandles, kan anfall bli kroniske og tilbakevendende, og det vil være mye vanskeligere å bli kvitt dem. Oppmerksomheten trekkes til det faktum at langvarig bruk av legemidler fører til motstand i kroppen mot effekten av legemidler, så neste gang kan det hende at legemidlene ikke er effektive.

Derfor, etter å ha fjernet angrepet, tilkalles ambulanse. Legen gjennomfører en undersøkelse, introduserer de nødvendige medisinene for å lindre betennelse, forhindre den smittsomme prosessen. Etter det bestemmes taktikken for videre behandling. Legen kan foreslå sykehusinnleggelse for videre døgnbehandling (i alvorlige tilfeller, risiko for komplikasjoner, behov for detaljert diagnose). I enklere tilfeller kan du begrense deg til poliklinisk behandling i klinikk.

I alle fall vil antibiotikabehandling være nødvendig. Det er å foretrekke å bruke kompleks terapi, som vil inkludere antibiotika, soppdrepende midler. Avhengig av alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen, egenskapene til sykdomsforløpet, kan kompleks terapi inkludere enten probiotika rettet mot å gjenopprette den normale mikrofloraen i urinveiene, eller immunmodulerende midler som tar sikte på å normalisere lokal immunitet og systemet med uspesifikk motstand.

I alle fall bør behandlingsregimet velges utelukkende av legen, siden doseringen, behandlingsmetoden, varigheten og til og med valget av stoffet avhenger av hovedpatogenet som forårsaker den inflammatoriske og smittsomme prosessen, på etiologien og spesifikasjonene av patogenesen. Derfor er det mest rasjonelle utnevnelsen av antibiotikabehandling etter å ha analysert patogenets følsomhet for antibiotika. Problemet er at denne analysen tar tid (minst 5-7 dager, avhengig av tidspunktet for dyrking av mikroflora). Tilgangen på tid er ofte begrenset, terapi er akutt nødvendig. Derfor stoppes valget på bredspektrede antibiotika som påvirker et bredt spekter av mikroorganismer. Etter å ha mottatt analysene kan behandlingsregimet justeres. I ingen tilfeller bør du selvmedisinere. [3]

Hva skal jeg gjøre hvis blod vises med blærebetennelse?

Utseendet til blod i blærebetennelse er et ekstremt ugunstig tegn. Det indikerer en alvorlig inflammatorisk-smittsom prosess der blodårene er skadet. Også bemerket er vaskulær stenose, hemodynamisk forstyrrelse, hematuri, opp til åpen blødning. Spørsmålet oppstår umiddelbart: hva skal jeg gjøre når blod vises med blærebetennelse? Det første du må gjøre er å ikke få panikk, og vurdere den virkelige tilstanden til blodtap. Enten vi snakker om blødninger, eller de vanlige blåmerkene, blåmerker. Ved blødning får blodet en skarlagensfarget nyanse, renner ut i en liten bekk, og når det kombineres med urin, divergerer det og danner en mørkere flekk i midten. Vanligvis, ved blødning, er det mye blod - fra 1-1 milliliter til flere hundre milliliter. Ved blødning, drikk et hemostatisk middel: aminokapronsyre, dicynon, blødning og andre midler. Og ring ambulanse umiddelbart.

Hvis du ikke har blødninger, men et normalt blåmerke, kan du ikke drikke hemostatiske midler, men du må ringe en ambulanse så snart som mulig. I dette tilfellet er det bedre å vente på råd fra en kvalifisert lege, og strengt følge hans videre anbefalinger. Vanligvis er årsaken til et slikt blåmerke skade på blodkar, nedsatt tonus og permeabilitet av blodkar, nedsatt hemodynamikk, mikrosirkulasjon, nedsatt tilstand av systemet med uspesifikk motstand og fjerning av slimhinner. Dette krever spesiell behandling, som legen vil velge basert på anamnese, undersøkelsesresultater og laboratorietester.

Førstehjelp for blærebetennelse hos kvinner

Faren for blærebetennelse hos kvinner er at de dramatisk øker sannsynligheten for komplikasjoner fra reproduksjonssystemet. Cystitt er en inflammatorisk og smittsom prosess i urinorganene. På grunn av den anatomiske nærheten til det kvinnelige reproduktive systemet, sprer infeksjonen seg ofte til tilstøtende organer, og skjeden, livmoren og eggstokkene er involvert i den patologiske prosessen. Dette fører til utvikling av tilsvarende gynekologiske sykdommer. Bemerkelsesverdig er den ganske raske spredningen av den smittsomme-inflammatoriske prosessen langs den stigende banen - fra urinrøret til nyrene, nyretubuli. Dette fører til utvikling av nyrekomplikasjoner, som pyelitt, pyelonefritt, nefritt, glomerulonefritt og annen nyreskade. I motsetning til menn, Sannsynligheten for komplikasjoner i nyrene hos kvinner er mye høyere, på grunn av kvinnekroppens anatomiske egenskaper: urinkanalen hos kvinner er mye kortere, det er en direkte forbindelse mellom hele urinsystemet og nyrene. I tillegg støttes den smittsomme prosessen av vaginal utflod, inntreden av vaginal mikroflora i urinorganene.

Derfor er førstehjelpen for blærebetennelse hos kvinner redusert til lindring av spasmer og smerte, og umiddelbar lindring av den smittsomme prosessen. Det er nødvendig, sammen med smertestillende, smertestillende og krampestillende midler, å drikke et antibiotika. Det anbefales å drikke mye vann, som vil gi vask av urinveiene og akselerere utskillelsen av henholdsvis bakteriell mikroflora og bakterielle endotoksiner til utsiden, og redusere risikoen for utvikling av komplikasjoner av bakteriell etiologi. Først av alt er de valgte legemidlene i legevakten monural, furagin eller cystone. I fremtiden, avhengig av dataene i antibiogrammet som viser følsomheten til den bakterielle mikrofloraen for det foreskrevne stoffet, foreskrives medisiner som penicillin, erytromycin, tetracyklin, oleandomycin, kloramfenikol i normale doser. Legemidlet er foreskrevet av en lege. Ytterligere selvmedisinering kan være farlig for både urinveiene og reproduksjonssystemet. Selvmedisinering er spesielt farlig for gravide, siden feil valg av medikament kan påvirke utviklingen av fosteret negativt. Ikke å behandle den smittsomme prosessen er heller ikke et alternativ, siden spredningen av den smittsomme-inflammatoriske prosessen kan forårsake intrauterin infeksjon av fosteret, fostervann. Det kan også forårsake spontanabort, for tidlig fødsel. Siden spredningen av den smittsomme-inflammatoriske prosessen kan forårsake intrauterin infeksjon av fosteret, fostervann. Det kan også forårsake spontanabort, for tidlig fødsel. Siden spredningen av den smittsomme-inflammatoriske prosessen kan forårsake intrauterin infeksjon av fosteret, fostervann. Det kan også forårsake spontanabort, for tidlig fødsel. [4]

Førstehjelp for blærebetennelse hos et barn

Når de første tegnene på blærebetennelse vises hos et barn, bør du umiddelbart ringe en ambulanse. Selvmedisinering kan være full av alvorlige konsekvenser og komplikasjoner. Hos barn sprer den infeksjons-inflammatoriske prosessen seg ekstremt raskt, preget av en tendens til å skade nyrene. I tillegg, hos barn, spesielt hos gutter, observeres ofte komplikasjoner på reproduksjonssystemet, som manifesterer seg bare i voksen alder i form av seksuelle forstyrrelser, infertilitet. Det bør også tas i betraktning at jo yngre barnet er, jo mer alvorlig patologi, desto høyere er risikoen for komplikasjoner, generalisering av infeksjon og betennelse, opp til bakteriemi og sepsis. Du må ringe en ambulanse umiddelbart, følg alle legens anbefalinger. Sykehusinnleggelse er ofte nødvendig. Førstehjelp for blærebetennelse hos et barn til ambulansen kommer, kan bestå i å stoppe akutt smertesyndrom, lindre spasmer. For dette får barnet smertestillende, krampestillende midler, i samsvar med instruksjonene. Det er nødvendig å ta hensyn til barnets alder, og beregne dosen basert på alder, kroppsvekt. Barnet kan gis følgende legemidler som førstehjelp: analgin, baralgin, urolesan, no-shpa. Det er viktig å sørge for rikelig med væske og fullstendig hvile.

Førstehjelp for blærebetennelse hjemme

Hjemme, med blærebetennelse, gis førstehjelp, rettet mot å lindre et angrep. Målet er å lindre smerte, lindre spasmer. Ytterligere hjelp må gis av en lege, siden feil behandling kan forårsake alvorlige komplikasjoner. Den farligste er komplikasjoner på nyrene, som til og med kan føre til funksjonshemming av en person. Hvis en person blir behandlet hjemme, er det mest nyttige han kan gjøre å strengt følge alle legens anbefalinger, ikke å bryte behandlingsregimet, mens du tar medisiner, observerer doseringen, regimet, behandlingens varighet foreskrevet av legen. Ikke i noe tilfelle bør du stoppe behandlingen, selv om helsetilstanden har forbedret seg betydelig, og det ikke er flere tegn på blærebetennelse. Som regel føler en person seg umiddelbart bedre, fordi de ytre manifestasjonene forsvinner, symptomer på sykdommen, spasmer og overfladiske skader forsvinner. Imidlertid er dype inflammatoriske og enda mer smittsomme prosesser fortsatt pågående og krever langvarig behandling.

Når du gir førstehjelp for blærebetennelse hjemme, må du lindre et smerteanfall så snart som mulig. For å gjøre dette, bruk smertestillende midler, smertestillende midler. Da er det nødvendig å ringe en ambulanse, og deretter vil legen gi ytterligere hjelp, avhengig av alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen, pasientens tilstand. Etter førstehjelp bør videre behandling utføres. Grunnlaget for behandlingen er antibakteriell terapi, som eliminerer ikke bare bakterieprosessen, men stopper også betennelse, gjenoppretter skadet vev og forhindrer komplikasjoner. I en mild form brukes hovedsakelig sulfanilamidpreparater, som biseptol, urosulfan (2 g / dag), etazol (5-10 mils av en 10% løsning), sulfadimezin (2 g / dag). Det anbefales å foreskrive kombinasjonsterapi,

Førstehjelp ved akutt blærebetennelse

Ved akutt blærebetennelse avhenger førstehjelp av det ledende symptomet. Så oftest er pasienten bekymret for akutt smerte, derfor foreskrives smertestillende som førstehjelp. Hvis en person har alvorlig spasme, anbefales det å kombinere smertestillende og krampestillende midler. Også med blærebetennelse er antibakterielle midler foreskrevet, siden det er viktig å stoppe den inflammatoriske prosessen og forhindre utviklingen av smittsomme komplikasjoner. Antibiotika som penicillin, erytromycin, biseptol gir god terapeutisk effekt. Tilordne uroseptika - urolesan, baralgin. Nitrofuranforbindelser er mye brukt: furagin (500 ml av en 0,1% løsning), furazolidon (0,1 g), nitrokolin (0,4-0,6 g / dag). Varigheten av behandlingsforløpet er 10 dager.

Ved akutt blærebetennelse er nalidiksinsyre (negro) foreskrevet. Det er indisert for forebygging av pyelonefritt, nefritt, glomerulonefritt, brukes til alvorlig blærebetennelse, kronisk patologi og tilbakevendende sykdom. Dette stoffet er spesielt effektivt for behandling av blærebetennelse forårsaket av gram-negativ mikroflora. Tildel den til tabletten 4 ganger om dagen, behandlingsforløpet er 5-7 dager. Hvis ingen synlige resultater observeres, foreskrives 5-NOC. Behandlingsforløpet er 10-12 dager. Dette middelet er spesielt effektivt i behandlingen av langvarig blærebetennelse.

Som regel, med akutt blærebetennelse, stiger kroppstemperaturen kraftig. Når temperaturen stiger over 38 grader, er det viktig å gi febernedsettende som førstehjelp. Deretter kobles antibiotikabehandling, og det drikkes febernedsettende ved behov. Antibakteriell terapi utføres til kroppstemperaturen går tilbake til normalen. Antibiotisk behandling bør heller ikke stoppes før det normale mønsteret av urinsediment er gjenopprettet og bakteriemi (bakteriuri) helt forsvinner.  [5]

Førstehjelp for blærebetennelse, medisiner, piller

Med blærebetennelse trenger pasienten førstehjelp: de gir medisiner, piller. Noen ganger gis injeksjoner. Førstehjelp bør gis før ankomst av ambulanse for å lindre pasientens tilstand. Vanligvis er listen over midler som trengs for akutthjelp begrenset til et minimumssett med medisiner som lar deg raskt lindre smerte og betennelse, eliminere spasmer og slappe av pasienten. Videre behandling utføres av en lege, et ambulanseteam. Som hovedmiddel for førstehjelp er: 5-NOK, urolesan, urosept, analgin, baralgin, no-shpa, spasmalgon. Dette er de mest kjente og mest brukte verktøyene. Ofte er de i førstehjelpsskrinet til pasienten som fikk et anfall.

Men listen over medisiner og tabletter som kan brukes til å gi førstehjelp for blærebetennelse er ikke begrenset til disse stoffene. Derfor bør andre legemidler vurderes.

For å lindre hovedsymptomene på blærebetennelse, brukes diklotiazid (hypotiazid) - 50-200 mg hver. Dette stoffet har en vanndrivende og hypotensiv effekt. Det anbefales å kombinere det med kaliumpreparater, furosemid (40-160 mg hver). Rauwolfia-preparater, alfa-metylzhdofu, isobarin er foreskrevet ved 0,025 g. Dibazol administreres i 2 ml av en 0,5% løsning. For å stoppe den inflammatoriske prosessen, kan suprastin gis til pasienten: med en mild form - 1 tablett, med et alvorlig angrep - 2 tabletter. Suprasin fungerer som et antihistamin, rettet mot å redusere histamin. I et akutt angrep av blærebetennelse utvikler en inflammatorisk prosess, som er ledsaget av en aktiv frigjøring av histamin i blodet. Ødeleggelsen av histamin reduserer betennelse og lindrer pasientens tilstand. Ketonal brukes som et sterkt smertestillende middel for et alvorlig angrep,

Hva skal jeg gjøre hvis monural ikke hjalp med blærebetennelse?

Mange pasienter tar monural for blærebetennelse. Dette er et ganske effektivt middel som hjelper til raskt å lindre et angrep, smerte, eliminere betennelse og den smittsomme prosessen. Mange stoler så mye på monoral at det ikke finnes andre midler i førstehjelpsskrinet. Og forgjeves. Tross alt er det få som lurer på hva de skal gjøre hvis monural ikke hjalp med blærebetennelse? Slike tilfeller skjer. Dette kan ha sammenheng med. At med et tilbakevendende sykdomsforløp, med hyppige angrep, tar pasienten hele tiden dette stoffet. Kroppens følsomhet for det avtar gradvis, avhengighet utvikler seg. Derfor, for å unngå avhengighet, må du veksle mellom rusmidler. Det anbefales ikke å behandles to ganger på rad med samme legemiddel. Hvis monural er ineffektivt, kan du prøve furagin, cystone som et alternativ.

Hva skal jeg gjøre hvis furagin ikke hjelper med blærebetennelse?

Ved angrep av blærebetennelse brukes ofte furagin. Det fungerer som regel raskt og godt. Men hva skal jeg gjøre, furagin hjelper ikke med blærebetennelse? Du bør ikke bekymre deg for dette. Det skjer. Du trenger bare å bytte narkotika. Selvfølgelig er det bedre å konsultere legen din, siden bare legen din kan velge stoffet nøyaktig, under hensyntagen til egenskapene til den aktuelle sykdommen, pasientens tilstand. Men i alle fall, selv uten å kjenne historien, kan følgende legemidler anbefales til pasienten som et alternativ: furosemid (Lasix) i en dosering på 40-80 til 600 mg per dag. Antihypertensiva brukes, for eksempel dopegyt, den daglige dosen er 0,75 - 1 gram. Med progressiv blærebetennelse foreskrives azatioprin i en mengde på 100-150 mg per dag, klokkespill i en mengde på 300-500 mg per dag. Kalsiumpreparater vises f.eks. Kalsiumklorid inne i 5-10% løsning av 1 spiseskje 4 ganger om dagen. Et alternativ er også cystone, som tas i henhold til instruksjonene.

Hva skal jeg gjøre hvis cystone ikke hjelper med blærebetennelse?

Cystone regnes som en av de mest effektive rettsmidler for blærebetennelse. Vurder nå hva du skal gjøre hvis cystone ikke hjelper med blærebetennelse. Slike tilfeller forekommer også. Dette skjer hvis pasienten ofte behandles med dette stoffet. Avhengighet oppstår, dens effektivitet reduseres. Men det er også tilfeller når stoffet er foreskrevet for første gang, og det hjelper ikke. Dette er de individuelle egenskapene til kroppen. Uansett, dersom det ikke er effekt innen 2-3 dager, bør behandlingen avbrytes og et alternativ søkes. Det nærmeste alternativet til cystone er monural, furagin. Disse stoffene tas i henhold til instruksjonene. Men før du begynner å ta noen medisiner, bør du konsultere legen din.

Førstehjelp ved smerter ved blærebetennelse

For smerter ved blærebetennelse er førstehjelp nødvendig. Det skal gis så raskt som mulig. Først og fremst må pasienten få smertestillende medisiner. Det avhenger av de individuelle egenskapene til organismen. Ved alvorlig patologi gis slike sterke stoffer som ketanol, ketolorac. Med moderat alvorlig patologi er baralgin, analgin, diklofenak, no-shpy tilstrekkelig. Disse midlene lindrer raskt smerte. Etter det må du ringe en ambulanse. Før hennes ankomst bør pasienten gis hvile og rikelig med væske. Legen din vil gi ytterligere hjelp.

Hva skal man gjøre med kutt med blærebetennelse?

Hvis en følelse av smerte oppstår under blærebetennelse, må du konsultere en lege og gjennomgå en undersøkelse. Dette kan være et tegn på begynnelsen av den inflammatoriske prosessen. Ikke i noe tilfelle bør du starte den, da dette kan resultere i et kraftig angrep. Det er bedre å forhindre betennelse i de tidlige stadiene. Du kan også prøve midler som monural, furagin, cystone, urolesan. De stopper den inflammatoriske prosessen godt, spesielt i de tidlige stadiene av utviklingen, forhindrer utviklingen av alvorlig betennelse og infeksjon, og forhindrer komplikasjoner.

Alternative midler for blærebetennelse som førstehjelp

Som førstehjelp for blærebetennelse kan alternative midler brukes. La oss vurdere noen av dem.

Med blærebetennelse er urtebehandling indisert, siden urter gir mulighet for langvarig, kumulativ behandling. De mest brukte urtene er listet opp nedenfor.

Myr ledum. Det brukes i form av et avkok: omtrent en klype urter i et glass varmt vann (kokende vann). La stå i minst en time. Drikk en spiseskje 2-3 ganger om dagen, eller som anvist av en lege. Det må huskes at produktet er giftig, ta med forsiktighet.

Ryllik. Det anbefales å bruke i form av alkoholinfusjon. Kan brukes som en vandig løsning. Inngår ofte i ulike medisinske samlinger.

Vanlig berberis produseres i ferdig form i form av et preparat av berverinbisulfat, en samling i henhold til Zdrenkos resept.

Maclea hjerteformet brukes i form av avkok, infusjoner, ekstrakter. Stephania glatt brukes i form av avkok, infusjoner.

Ofte foreskrevet og som marshmallow, calamus, celandine, plantain, sibirsk gran, einer, løvetann, Manchurian aralia, Japanese Sophora, vannfjellklatrer, slangefjellklatrer, ginseng, kornblomst, eleutherococcus, echinacea. Disse midlene anbefales å brukes i form av alkoholinfusjoner (ved bruk av alkohol med en konsentrasjon på 40%). Du kan også bruke vannavkok.

Hva skal jeg gjøre med en forverring av blærebetennelse?

Med et tilbakevendende kurs foreskrives kronisk cystitt, hyppige komplikasjoner på nyrene, kortikosteroidhormoner. Kortikosteroider kan også brukes når det er blod i urinen (hematuri). For eksempel er prednisolon det foretrukne stoffet. Det er foreskrevet, starter med en dose på 10-20 mg per dag. Raskt (innen 5-7 dager), bring den daglige dosen til 60 mg, fortsett behandlingen i 2-3 uker, reduser deretter dosen gradvis. Behandlingsforløpet er 5-6 uker. Totalt krever kurset 1500-2000 mg prednisolon. I fravær av ønsket effekt foreskrives vedlikeholdsdoser av prednisolon (10-15 mg per dag).

Med forverring av blærebetennelse brukes også magnesiumsulfat (intravenøs administrering). Omtrent 10 ml av en 25% løsning av legemidlet injiseres. Med sterke smerter. Som ikke stoppes av andre stoffer, gi narkotiske smertestillende midler, for eksempel kloralhydrat. Ganglioblokkere har en positiv effekt. For eksempel benzohexonium 10-20 mg (0,5 - 1 ml av en 2% løsning intramuskulært). Reserpin, uregit, lasix er også foreskrevet for å forhindre ytterligere komplikasjoner.

Hva kan ikke gjøres med blærebetennelse?

Vi hører ofte fra pasienter spørsmålet: hva kan ikke gjøres med blærebetennelse? Det første du bør være oppmerksom på er at du ikke bør selvmedisinere. Blærebetennelse er en ekstremt alvorlig og farlig sykdom. Det er mye mer alvorlig enn det kan virke ved første øyekast. Faren er at med blærebetennelse utvikles en akutt smittsom og inflammatorisk prosess. Følgelig, langs de stigende banene, sprer denne prosessen seg raskt til alle urinveier - urinledere, nyrer. Komplikasjoner til nyrene anses som de farligste, siden den patologiske prosessen kan utvikle seg til nekrose og utvikling av nyresvikt. En infeksjon som har kommet inn i nyrene er svært vanskelig å behandle, og fører ofte til uførhet og død. Den andre faren er komplikasjonene på det reproduktive systemet. Dette er spesielt farlig for gravide kvinner, da intrauterin infeksjon kan forekomme, og til og med fosterdød eller komplisert fødsel. For menn fra det reproduktive systemet er en alvorlig komplikasjon seksuell impotens, infertilitet.

Det er umulig å avbryte behandlingsforløpet med blærebetennelse, eller redusere dosen, selv om helsetilstanden har blitt bedre. Forbedring av velvære betyr at den inflammatoriske prosessen har avtatt, symptomene har gått, men full restitusjon er fortsatt langt unna. Hvis behandlingen avbrytes, vil blærebetennelse bli kronisk med hyppige tilbakefall.

Du kan ikke starte og slutte med antibiotikabehandling på egen hånd. Velger du feil medikament, eller stopper behandlingen uten å bli kurert, vil dette føre til utvikling av resistens blant bakteriemikrofloraen, og antibiotika vil ikke lenger virke.

Ikke spis krydret mat, stekt, fet, røkt mat. Du kan ikke spise marinader, pickles, retter med mye krydder, krydder. Du kan ikke drikke alkohol. Mat må være diett.

Du bør ikke under noen omstendigheter overkjøle.

I tillegg bør en pasient som har en historie med blærebetennelse vite så mye som mulig om sykdommen sin. Du må også huske at  førstehjelp for blærebetennelse  er nødvendig allerede før ambulansen kommer, så det bør alltid være et førstehjelpsutstyr med grunnleggende legemidler tilgjengelig.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.