^

Helse

Symptomer på angina og akutt faryngitt hos barn

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 17.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Symptomer på akutt betennelse i mandlene (tonsillopharyngitis) og akutt faryngitt i barn som er kjennetegnet ved akutt, ledsaget, som en regel, podomomom kroppstemperatur og forringelse, utseendet av smerte i halsen, avslag av små barn å spise, utilpasshet, apati og andre symptomer på forgiftning. Ved undersøkelse avslører rødhet og svelling av slimhinnen i mandlene og den bakre faryngeale vegg, dens "kornethet" og infiltrasjon, og utseendet av purulent eksudasjons raid hovedsakelig på mandlene, økende morbiditet og perednesheynyh regionale lymfeknuter.

 • For streptokokk-etiologi av sykdommen, sammen med en plutselig akutt start er preget av:
  • kroppstemperatur over 38 ° C;
  • fravær av hoste;
  • hyperemi og hevelse i svelgen i magehulen
  • økt mandler;
  • Utseendet til gulaktig plakk eller individuelle purulente follikler;
  • anteroposterior lymfeknuter;
  • Petechia finnes på den myke ganen.
 • Med viral etiologi er plakkelesjoner mindre karakteristiske eller ikke-eksisterende. Mulig utseende av erosjoner (sår) på slimhinner i bakre faryngealvegg og på overflaten av mandlene. Svelging i svelget ledsages av fenomenene rhinitt, laryngitt, bronkitt, konjunktivitt.
 • Hvis mycoplasma og chlamydia etiologi hyperemia hals ubetydelig, ingen raid og sår på slimhinner, men naturen av hoste utvikler ofte akutt bronkitt eller lungebetennelse.
 • Hvis årsaken til betennelse i mandlene (tonsillopharyngitis) hos barn har blitt en pinne difteri at det i forbindelse med vaksinering av befolkningen mot difteri nå si mye sjeldnere, er det preget av uttalte raids off-hvitt på mandlene og baksiden av halsen, som strekker seg til omkringliggende vev, raskt blir myokarditt .
 • Når HIV-infeksjon er preget av mild hyperemi i halsen, sår på slimhinnene: en økning i regionale lymfeknuter, splenomegali. Generalisert lymfadenopati. Utslett på huden, vekttap.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Differensiell diagnose av tonsillofaryngitt

Forårsakende middel

Kliniske manifestasjoner

Hyperemi i svelget

Raids

Yazvochky

Økt cervikal lymfeknuter

Andre kliniske trekk

Gruppe A streptokokker

++++

++++

Gulaktig

Ikke

++++

L / noder er tette

Skarp begynnelse

Petechia på den myke ganen

Streptococcusgrupper C og G

+++

++

Ikke

+++

L / noder er tette

Mindre alvorlig strøm

Adenovirus

+++

++

Follikulitt

Ikke

++

Konyun-ktivit

Herpes simplex virus

+++

++

Grå-hvit

++++

På den myke ganen

++

Stomatitt

Entero-virus

+++

+

Follikulitt

På baksiden av svelget

+

Utslett på huden

Influensavirus

+++

Ikke

Ikke

Ikke

Hoste, feber, forgiftning

Epstein-on-Barr-viruset

+++

++++

Grå-hvit

Ikke

+++

Splenitis-megalia

Generell lymfadenopati

Mycoplasma

+

Ikke

Ikke

+

Hoste, bronkitt, mulig lungebetennelse

Klamydia

-

Ikke

Ikke

Ikke

Hoste, bronkitt, mulig lungebetennelse

Difteri troll

+++

Skitten hvit

Ikke

++++

L / noder er tette

Raidene strekker seg til områdene rundt amygdalaen

Myokarditt

Neyropatiya

HIV-infeksjon

++

Ikke

++

+++

Splenitis-megalia

Generell lymfadenopati

Utslett

Vekttap

trusted-source[5], [6], [7], [8]

Komplikasjoner av angina og akutt faryngitt hos barn

Komplikasjoner er oftere observert med streptokokk-etiologi av akutt tonsillitt og faryngitt og inkluderer lokal utvikling på den fjerde sjette dagen av sykdommen, og generelt, som vanligvis utvikler 2 uker etter sykdomsutbruddet:

 • Lokale komplikasjoner er bihulebetennelse, otitis media, paratonzillar og gullet abscesser og cervical lymfadenitt, parafaryngitt.
 • Vanlige komplikasjoner er revmatisk feber, akutt glomerulonefrit, tonsillitt sepsis.

På grunn av den omfattende bruken av antibiotikabehandling utvikler de vanlige komplikasjonene av akutt tonsillitt og faryngitt de siste årene mindre og mindre. Imidlertid forekommer lokale komplikasjoner med det samme. Om ikke med større frekvens. Blant dem er et spesielt sted okkupert av paratonzillitt. Hyphalisk abscess for ukjente grunner observeres mye mer sjelden.

Paratonzillit - purulent betennelse i paratonsillarvev. Hygofaryngeal abscess - purulent betennelse i pharyngeal filament og dype peri-okulære lymfeknuter. Paratonzillitt og zagloneabser forekommer i ca. 3 tilfeller per 1000 tilfeller av akutt tonsillitt (tonsillofaryngitt). Etiologien til paratonsillitt og en abscess er ofte forskjellig fra etiologien til tonsillitt (tonsillofaryngitt). Noen ganger er det anaerober (bakteroider, fusobakterier, peptokokker og peptostreptokokker). Fra aerobic patogener er mulige stafylokokker og enterokokker som trer inn i cellulosen fra dypene av lununaen til mandlene.

Klinisk paratonzillit og retrofaryngeal abscess karakterisert ved en kraftig forverring av pasientens tilstand allerede tilsynelatende den gjenvinnes fra akutt betennelse i mandlene (tonsillopharyngitis), eller faryngitt, temperaturstigning til febrile sifre. Barnet blir trist eller humør, klager på sår hals som utstråler seg i øret på siden av lesjonen. Barnet kan ta en tvunget stilling med hodet vippet fremover og i nederlagssiden med paratonzillitt. Med en pharyngeal abscess - posteriorly. Det kan være problemer med å åpne munnen, ensidig hevelse i svelget, nesestemmen. Åndedrettsvern blir irritert ved innånding og utånding. Generelt er vanskeligheter med å svelge og puste de mest typiske manifestasjonene av sykdommen.

Undersøkelse med paratonzillitt avslører vanligvis uttalt ødem i den myke ganen på siden av lesjonen, asymmetrien av strupehodet, bukingen av den fremre buen på siden av lesjonen og svingning der. Med den retropharyngeale absessen er utbulingen av den bakre faryngealvegen karakteristisk. Merk vanligvis de reaktive endringene fra de regionale lymfeknutene i form av økning og skarp sårhet.

trusted-source[9], [10], [11], [12]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.