^

Helse

Vanen med å gnave negler

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Enig at det er ganske ubehagelig å se en person, spesielt hvis han er samtalepartneren din, som har en vedvarende vane å gnave på neglene, eller de er en haphophagy. Dette er ikke bare ikke estetisk tiltalende, men, som leger sier, er det ganske farlig. I medisin er det enda et slikt begrep som onykofagi, som betegner denne spesielle avhengigheten.

Årsaker til å bite negler

Ufrivillig ønske om å bite negleplater og burrs er en symptomatologi av avvik i oppførsel. Denne "avhengigheten" gjør ikke bare en person noe uattraktiv i kommunikasjon for andre mennesker, men ofte fortsetter disse menneskene denne til huden ikke blir skadet og blod oppstår. I denne situasjonen blir spikerhullet ofte skadet.

For det meste forekommer denne patologien hos barn på fire til fem år, og hvis det ikke treffes tiltak, forverres det bare når barnet går i skole. Statistikk viser at 34% av småbarn på ungdomsskole lider av denne vanen. Det er ikke uvanlig at den undersøkte patologien oppstår hos ungdommen under puberteten, som finner uttrykk i sitt allerede voksne liv. Du kan møte familier hvor negler blir gnawed av voksne, og barn begynner bare å etterligne dem, ikke telle det som noe skadelig.

Årsakene til vanen med å gnave neglene kan være ganske forskjellige og bære både en midlertidig og en langvarig natur.

En rekke faktorer kan provosere utseendet på denne uestetiske oppførelsen:

 • Dette kan være en variant av psykologisk beskyttelse fra en stressende situasjon der en voksen eller et barn har falt.
 • Auto-aggresjon er en situasjon når neglebiter til blodet er en av manifestasjonene av selvmeditasjon.
 • Denne oppførselen kan forekomme hos barn hvis foreldre, mens de begrenser deres frihet, praktiserer totalitær kontroll.
 • Diffidence. Intern konflikt, som kan skyldes kommunikasjonsproblemer.
 • Denne situasjonen kan provoseres i familien. Utilstrekkelig oppførsel av en eller begge foreldrene.
 • Leger innrømmer og arvelig natur av vanen, overført av genetiske midler.
 • Det kan være aggresjon på seg selv når en person prøver å straffe seg selv for det han mener er uverdig atferd.
 • Økt sprøhet av negleplaten forårsaket av medisinske problemer. Neglen bryter og, finner ingenting bedre, "mesteren" gnager på neglen.
 • En person er i stand til å bite neglene fra kjedsomhet, fra ledighet.

trusted-source[1], [2], [3]

Vanen med å gnave negler hos voksne

Mange voksne spør ofte hvorfor den patologiske avviken oppstår på det underbevisste nivået og hvordan du kan bli kvitt det raskt, enkelt og for alltid. Tross alt er det i stand til å bringe inn i livet mange ubehagelige øyeblikk og til og med ødelegge en karriere. Enig, hvem vil holde en ansatt som på et ansvarlig møte eller møte med en klient vil ha råd til noe lignende.

Vanen med å gnave negler hos voksne er ikke født fra grunnen av. Vil det ikke være overflødig å sitte ned og rolig analysere situasjonen som har oppstått, for å prøve å forstå på hvilket stadium av livet den oppsto? Ofte går røttene til dette problemet inn i dyp barndom, som følger med en person og i voksen alder.

Oftest er disse manifestasjonene et skjult følelsesmessig sprut, når en person ikke direkte kan vise sine følelser.

Alle fra barndommen vet at dette ikke skal gjøres. Skadelige predileksjoner gjør negleplaten ikke attraktiv, noe som forverrer utseendet på hendene. Hvis en slik patologi manifesterer seg i lang tid, så vil en person med en slik forvirring risikere å ødelegge ikke bare tilstanden selv, men også formen på neglene. For å rette opp denne situasjonen, kan representanter for det svakere kjønet, til tider, bare ved kosmetikk. Denne prosedyren er ganske dyr, men den løser kun den estetiske siden av problemet midlertidig, og ikke korrigerer den faktiske situasjonen.

Derfor er det bedre å løse dette problemet på en gang og på roten enn å senere finne teknikkene og bruke krefter, tid og ressurser for å eliminere manglene.

Men dette er den visuelle siden av problemet. Nå skal vi håndtere den medisinske. Alle vet at det ikke er trygt å legge uvaskede fingre i munnen. Dette er fulle av smittsom infeksjon, helminthisk invasjon. I tillegg med denne unseemly prosessen, traumatiserer ofte huden ved fingertuppene. Den resulterende skade på epidermis blir faktisk en åpen "gateway" for invaderende patogene mikroorganismer.

Derfor er det klart nødvendig å bekjempe denne vanen.

Vanen med å gnave negler hos barn

Ofte er oppmerksomme foreldre bekymret for vanen med å gnave på barnets negler. Og de kan forstås. Men for å eliminere problemet, bør man forstå situasjonen og forsøke å finne kilden som har blitt katalysator for slik oppførsel av barnet. Ofte unngår babyen på den måten nervespenningen mottatt fra en ekstern kilde. Hvis du ikke kan fikse det selv, er det tilrådelig å kontakte en spesialist for å få hjelp. I denne situasjonen vil det være nyttig å konsultere en barnesykolog eller en distrikts barnelege.

Det er nødvendig å løse denne situasjonen så snart som mulig. Tross alt kan problemet være mer av en psykologisk natur, og over tid kan det ikke synes å være et spesielt stort problem på bakgrunn av psykologisk frustrasjon og konflikt.

Men for å effektivt løse situasjonen, bør man "fange" kilden og stoppe den. Bare i dette tilfellet vil det være mulig å snakke om eliminering av problemet som sådan.

Hvis barnet begynte å bite neglene, ikke lukke øynene i håp om at alt vil løse på egen hånd, og barnet som voksen, forstår avhengighet og forlate den. Det er ikke nødvendig å forvente dette. Slik likegyldighet fra foreldrene kan føre til:

 • Til en stabil vane at barnet skal bære og inn i voksen alder.
 • Barnet vil lære å skjule sine sanne følelser og problemer, som bare vil forfalne ham fra foreldrene sine, som vil miste tilliten sin. Det er ganske mulig for et barn å få problemer med sine jevnaldrende eller voksne, for eksempel en barnehage lærer eller en skolelærer. Ubevisst forventer han at mor eller pappa kommer inn i problemet, løser det ved å beskytte ham. Samtidig er han av en eller annen grunn redd for å si om hans problemer. For oss kan en bestemt situasjon ikke virke som et "spist egg", men for en liten mann er det veldig alvorlig.
 • Som allerede nevnt ovenfor er skitne hender i munnen en infeksjon og parasitter som trenger inn i kroppen vår. Og det vil være nødvendig å gjøre enda større innsats for å løse dette problemet og å stoppe sykdommen de forårsaket.
 • I dette tilfellet vil en lang oversikt over problemet føre til brudd på spikplatenes form. Det kan bli bredere, men mindre kort. Hendene med slike negler mister deres estetikk, de skammer seg for å vise samtalepartneren, som allerede bringer psykologisk ubehag til situasjonen.
 • Spesielt imponerende babyer er i stand til å gnave på bakgrunn av levende inntrykk, ikke i stand til å takle følelsene.

Derfor, hvis foreldrene var fast bestemt på å befri sitt barn av denne avhengigheten, er det nødvendig å finne den sanne årsaken til forekomsten. Foreldre trenger å forstå hva som plager babyen, under hvilken situasjon drar han hendene til munnen? I denne "kampen" bør voksne være tålmodige: ikke trekk barnet opp med irritasjon i stemmen, ikke smekk på hendene eller skjell. Denne oppførselen kan betydelig forverre situasjonen. Bare med tålmodighet og hengivenhet kan man finne en tumbler, som starter denne patologiske reaksjonen av babyen. Og det er slik det er mulig å kutte denne "Gordeev knuten".

Hvem skal kontakte?

Hvordan bli kvitt vane med å gnave negler?

Som allerede nevnt ovenfor, for å svare på spørsmålet hvordan å bli kvitt vane med nagler, kan du bestemme årsaken til katalysatoren. Men visse anbefalinger kan allerede gis umiddelbart.

Det bør bemerkes umiddelbart at moderne medisin og alternativ medisinmetoder i dag ikke har en "klassisk tablett", noe som vil tillate å løse problemet enkelt og raskt.

Noen metoder som brukes av foreldre, gir heller ikke 100% resultat.

 • Spred ut marigoldene med sennep, forskjellige salver eller lakk.
 • De tyder på intimidering og trusler.

Slike hendelser gir prøvetid dersom et positivt resultat, vil det være kortvarig, ettersom tilnærming til behandling er ikke riktig. Mange prøver å eliminere symptomet, og ikke å påvirke kilden til forekomsten. Selv om denne avtalen med symptomer slike metoder fungerer, og personen vil lide fortrengning, og i stedet skusyvat negleplaten, for eksempel, vil han begynne å bite leppene, jukse på fingeren håret, prøver å velte vorte vil begynne å røyke og så videre.

Hvis det gjelder babyen, da bør moren først og fremst prøve å bringe ham til en fortrolig samtale og finne ut årsaken til spenningen hans. I denne situasjonen er det nok å smekke barnet, for å si at han er elsket og stolt av ham, og selvstendig eller sammen med barnet for å finne et uttak for å løse sitt problem. Hvis dette ikke er mulig for foreldre, kan en barnepsykolog hjelpe.

Tilnærmingen til problemet må være grundigere. Det er nødvendig å ta hensyn til så mange faktorer som mulig: situasjonen der en person bor, sin sosiale status, hans personlige egenskaper, og så videre. Hvis det er en følelse av at du ikke kan takle problemet selv, er det verdt å ringe for hjelp til en spesialist, etter å ha konsultert en psykolog.

Problemet kan bli kuttet med ulike psykoterapeutiske teknikker. Først av alt, bare kategorisk forbudt nibbling negler er umulig. Personen selv må trenge inn og ønsker å få frihet fra den patologiske predileksjonen. Ellers vil problemet ikke løses.

Spesialister foreslår en rekke måter, hvis ønskelig, som tillater å stoppe problemet:

 • Hvis kilden av patologiske avhengighet er angst eller stressende situasjon, er det mulig bruk av beroligende stoffer. Det kan være en lett urte-tinktur basert på melissa, valerian, motherwort og så videre. Hvis situasjonen er spesielt komplisert, kan være tilordnet og farmakologiske midler: Percy Livet 600 tsirkulin, dormiplant, negrustin, novopassit, stressplant, Despres (produsert, basert på vegetabilske komponenter) eller valokordin, valoserdin, dormiplant, kardolol, Corvaldin, Corvalolum, nobrassit , sanason og andre.

Kombinert narkotika novopassit utnevnte en teskje, som tilsvarer 5 ml, tre ganger i løpet av dagen. Hvis det kliniske bildet av sykdommen krever, kan den anbefalte mengden av legemidlet fordobles og ta 10 ml tre ganger om dagen.

Men dette farmakologiske preparatet har sine egne kontraindikasjoner: individuell intoleranse av stoffets komponenter, tilstedeværelsen i anamnese hos en person med muskelsvikt (myastheni). Forsiktighet bør gis medisinering for pasienter med sykdommer som påvirker fordøyelseskanalens organer.

Likeledes kan leger i dette tilfelle tilordne atferdsterapi, som er pasientens møte med sin frykt og utviklingen av evner til å kontrollere sine følelser.

 • En mann gnisser en spikerplate på grunn av sin skjøthet, så det er derfor nødvendig å styrke dem. I terapeutiske aktiviteter kan du inkludere varme bad basert på havsalt, vitaminkomplekser eller monopreparasjon, som inneholder kalsium og andre sporstoffer og vitaminer. For eksempel blir kalsiumglukonat tatt for 1 til 3 gram av stoffet, to til tre ganger per dag.

Kontraindikasjon til bruk av dette legemidlet kan bli hyperkalsemi, økt følsomhet overfor bestanddelene av legemidlet. Kalsiumglukonat er ikke foreskrevet for alvorlig hyperkalcuriuri, alvorlig nedsatt nyrefunksjon, eller hvis pasientens kropp er utsatt for trombogenese.

 • For en kvinne, en av måtene å kvitte seg med avhengigheten, kan være oppbygging av negler og male dem med akrylmaling eller gel. I denne situasjonen fungerer den psykologiske tumbler mer. Vel, hvilken kvinne, som har betalt en betydelig sum, vil ønske å dele med slik skjønnhet.
 • Om nødvendig er det mulig å innføre i behandlingen terapi av stoffer som har en avstøtende smak på neglene. Dette vil gjøre det lettere å kontrollere ufrivillige ønsker.
 • Hvis en person virkelig ønsker å bli kvitt vane, kan du spørre slektninger eller nære venner for å diskutere å trekke tilbake med et annet forsøk på å holde fingeren i munnen.
 • En annen måte å distrahere deg selv fra ønsket om å gnave negler er å engasjere seg i en interessant affære, og konsentrere deg om å ta det på.

Hvordan slutte vane med å gnave negler?

Hvis den vane i spørsmålet ikke bringer noen ubehag til en person, vil det ikke være mulig å takle situasjonen, siden personen ikke har noen motivasjon til å løse problemet.

Og situasjonen når en person er "moden", han har først og fremst et legitimt spørsmål, hvordan å slutte med å gnave neglene sine? Du kan gi råd om noen aktiviteter som gjør at du kan finne en erstatning for patologi, lære deg hvordan du kontrollerer dine følelser.

 • En av behandlingspunktene er evnen til å slappe av. Det vil redusere intensiteten av stress, bringe pacification, som ganske enkelt ikke trenger følelsesmessig utgivelse, som ofte manifesterer seg ved å knuse negleplaten. I denne situasjonen vil beroligende bad på urter hjelpe. Du kan prøve å lette en flavored lampe som utstråler spesialiserte beroligende aromaoljer. Hvis ønskelig, er det verdt å prøve å gjøre yoga, meditasjon, avslapning eller positiv autovusheniem.
 • En annen måte er å sette et mål for å bli kvitt patologi. For å kontrollere prosessen, er det verdt å merke datoen for "begynnelsen av veien" i veggen kalenderen. Hver kveld oppsummeres dagens resultater. Hvis det hele har vist seg å aldri ta phalanxen til tennene, bør du oppmuntres. Denne måten er lang nok, men resultatet er verdt det. Og det viktigste er resultatet, så vel som moralsk tilfredsstillelse fra arbeidet som utføres og vanskelighetene overvinne.
 • Du kan "kraftig" gjøre en erstatning med behovet for å bite neglene dine med muligheten til å tygge nøtter og tørket frukt. En slik erstatning er ikke bare psykologisk begrunnet, men det vil også være til nytte for kroppen.
 • Du bør alltid ha et manikyrsett med deg, som om nødvendig kan brukes når du behandler en ødelagt negle. Og dette gjelder ikke bare kvinner, men også menn spesielt.
 • Endre kostholdet ditt, kanskje det er dårlig i vitaminer og mineraler (spesielt kalsium), noe som skyldes økt brølhet og laminering av platene. For å forbedre situasjonen, bør slike matvarer og retter regelmessig være til stede på bordet: nøtter, svinekjøttkull, kaldt melkeprodukter, bulgarsk pepper, alle slags grønnsaker, gresskarfrø og andre.
 • For å styrke og forbedre tilstanden til negleplaten, bør du regelmessig bruke spesielle nærende kremer. Minst en gang i uken, legg hender til hender basert på havsalt eller medisinske urteinfusjoner. Høy effektivitet i resultatet viser bruk av narkotika, som inkluderer vitamin D og A. Bruk av krem, nærende masker, vannprosedyrer er bedre å bruke før sengetid. Etter at ernæringsmessige sammensetning er påført, kan du sette på bomullshansker og gå til sengs. Så sengetøyet vil forbli rent og huden og naglene i hendene vil motta maten.
 • Når du arbeider hjemme eller på tomten, bruk gummierte hansker for å beskytte hendene mot kjemikalier og miljø.
 • Hvis du vil gi opp vane med å gnave neglene dine, bør du ikke glemme den psykologiske siden av problemet, det er på henne at du først og fremst skal rette oppmerksomheten. Kanskje en person har alvorlige psykiske problemer. Da vil det være riktig å søke hjelp fra en spesialist. Behandling, malt av legen, kan omfatte hypnose, akupunktur og mange andre metoder for tradisjonell og ikke-tradisjonell medisin.
 • Hvis situasjonen er forbundet med organiske lesjoner, er det behov for større undersøkelse og behandling.
 • Det er en kategori av folk som begynner å gnave neglene når sulten overvinner dem. Derfor, i en slik situasjon må du overvåke dietten. Behandlingen bør være hyppige, men ubetydelige deler, slik at du ikke kan behandle fedme senere.

Eksperter mener at den mest effektive metoden for å kvitte seg med et problem er et sett med aktiviteter som inkluderer psykologiske øvelser sammen med ulike, mer brukte triks (spiker gnidning med stoffer med en ubehagelig smak).

For små barn er det mulig å prøve å sette på fingrene en klebende gips. For svært unge pasienter er psykologiske metoder ikke helt egnede og er ineffektive. Det er vanskelig nok for et lite barn å forklare at nibbling et negl, å sette skitne fingre i munnen, bærer en viss fare. Naturligvis betyr dette ikke at det ikke er nødvendig å snakke om dette til et barn. Over tid kan du finne mer vektige argumenter for babyen din. For eksempel kan en tenåringspike forklare hvor stygg et manikyr vil være, og senere er det veldig slags hender at selv den mest elegante manikyren ikke vil spare.

En annen av alternativene som kan hjelpe til med å spenne barnet fra vanen med å gnave på neglene, vil være en mer oppmerksom holdning til den lille "hvorfor" og dens problemer. Det er nødvendig å gjøre mer med barnet, slik at han er interessert og ikke kjeder seg, da vil årsaken til å manifestere skadelig avhengighet forsvinne.

Vanen med å gnave negler er en ubehagelig, farlig refleks for menneskers helse. Men hun er ikke en setning for resten av livet. Med dette kan du og må kjempe. Men bli kvitt, bare drikke en pille, vil ikke fungere. Det er nødvendig å bli innstilt for å utføre visse arbeider, groping, primært årsaken, som er katalysatoren for manifestasjonen av denne patologiske refleksen. Hvis du ikke kan håndtere problemet uavhengig av hverandre, bør du ikke børste bort hjelp fra spesialister. Men etter å ha passert denne banen, får en slik person utbytte, blir mer rolig, trygg og i stand til å håndtere sine følelser og hans liv!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.