Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Barn som røyker mødre kan høre verre

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 05.10.2018

Hvis den fremtidige moren røyker under graviditet, og også i løpet av laktidsperioden, kan hennes baby senere få høreproblemer. Denne informasjonen ble delt av leder av en av de japanske forskergruppene, professor Koji Kawakami, som representerer Kyoto-universitetet.

Alle vet om de skadelige effektene av røyking: dette faktum er åpenbart og krever ikke ytterligere bevis. Imidlertid er det mest negativ intrauterin effekt av nikotin på det ufødte barnet. Både å røyke og drikke alkohol av en fremtidig mor er faktorer i utviklingen av alvorlige helseproblemer i babyen. En kvinnes skadelige vaner er i stand til å forvandle seg til forskjellige, fjerne konsekvenser, og de kan manifestere seg på forskjellige tidspunkter. Noen ganger påvirker slike komplikasjoner ett eller flere organer, noen ganger - visuell eller auditiv funksjon. Men til tross for det omfattende forebyggende arbeidet i denne retningen, har mange fremtidige mødre fortsatt ikke travelt med å gi opp sigarettavhengighet.

En ny studie av forskere var å overvåke helsemessige og utviklingsmessige egenskaper hos babyer, som begynte i en alder av tre. Alle observerte barn ble født i perioden 2004-2010. Nesten 4% av disse barna hadde mødre røkt mens de var gravide. Mer enn 15% av kvinnene, etter å ha lært om graviditet, forlot avhengigheten, men deres babyer gjennomgikk fortsatt en viss effekt av nikotin i utero. Ca 4% av barna ble utsatt for nikotin i form av passiv røyking i 4 måneder etter fødselen. Moms på nesten 1% av barna ga ikke opp med å røyke enten under svangerskapet eller etter barnets fødsel.

Den etterfølgende behandling av informasjonen viste at hyppigheten av nedsatt funksjonsnedsettelse hos barn opp til 3 år var over 4,5%.

Innånding av sigarettrøyk under graviditet økte risikoen for hørselsforstyrrelser hos barn med nesten 70%. Hvis moren røyker og er gravid, og etter at barnet er født, øker faren for slike patologier nesten 2,5 ganger.

Ifølge professor Kavakami viser resultatene av studien at forebyggende tiltak og utdanningsgraden blant befolkningen bør forbedres og optimaliseres. Hvis en kvinne planlegger å bli mor i nær fremtid, bør hun ta vare på helsen til den fremtidige babyen på forhånd. Og tenk på dette er noen år før unnfangelsen, fordi utskillelsen av tjære og nikotin fra kroppen kan ta mer enn ett år.

Er det verdt det å sette din egen helse og helsen til den fremtidige babyen i fare? Og alt dette på grunn av en banal og ubrukelig vane? Forskere vender seg til leger og spesialister fra andre områder for å beskytte helsen til fremtidige generasjoner.

Resultatene av studien publiseres Wiley (http://newsroom.wiley.com/press-release/paediatric-and-perinatal-epidemiology/exposure-smoking-and-after-birth-linked-hearing-) magasin i sine sider.

trusted-source[1], [2], [3], [4]


ILive-portalen gir ikke medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling.
Informasjonen som er publisert på portalen, er kun til referanse og bør ikke brukes uten å konsultere en spesialist.
Les omhyggelig regler og retningslinjer av nettstedet. Du kan også kontakte oss!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rettigheter reservert.