^
A
A
A

Å bruke glutenfri kosmetikk er i ferd med å bli trendy

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

11 September 2014, 09:00

Mange prøver ikke å spise matvarer som inneholder glutenprotein (rug, hvete, malt). Eksperter har bevist at dette proteinet er i stand til å provosere allergiske reaksjoner og ulike fordøyelsessykdommer. Nylig har produksjonen av glutenfrie produkter økt betydelig, og ifølge enkelte data vil kosmetiske produkter også legge til denne listen.

Noen eksperter bemerker at kosmetikk som inneholder gluten, kan være farlig, men denne uttalelsen gir noen tvil i andre eksperter. Det er tegn på at kosmetikk som inneholder gluten ved inntak eller penetrasjon av huden, kan forårsake bivirkninger, men ubehag kan også oppstå ved bruk av glutenfrie kosmetiske produkter.

Likevel eksperter advarer om at faren til helse kan være kosmetikk, som kommer inn i kroppen med hendene eller lepper, så ekstrem forsiktighet må brukes i leppestift, lip balm, tannkrem, munnvann, kremer for ansikt, som en del av som er gluten.

Også nyere studier fra Kansa-eksperter har vist at glutenfrie produkter kan være farlige. I slike produkter oppdaget forskere en ingrediens som provoserer allergier. Forskere bemerket at lupin (en plante fra legume familien), som ofte brukes som erstatning for hvete, er ikke så trygg som tidligere antatt. Lupin fikk stor popularitet på grunn av det store innholdet av proteiner og fibre, noe som bidrar til reduksjon av kolesterol i kroppen, i tillegg inneholder lupinen et lavt fettnivå. Men folk med en tendens til allergi mot soya og jordnøtter bør være forsiktige med å bruke glutenfrie produkter. Lupin inneholder det samme proteinet som provoserer en allergi mot peanøtter og soyabønner, så ved første tegn på allergispesialister anbefaler vi umiddelbart å søke hjelp.

Nylig har glutenfri diett blitt stadig mer populært blant folk som søker å lede en sunn livsstil. Imidlertid bemerker eksperter at et slikt diett kun er egnet for pasienter med glutein enteropati (en fordøyelsessykdom der villi i tynntarmen er skadet av visse proteiner).

Det antas at bruk av produkter uten glyuteina hjelper kvitte seg med overflødig vekt, utslett, hevelse, hodepine og så videre. Hvis hver person vil spise bare bezglyuteinovye produkter, vil sykdommen bare være umulig å oppdage. Hvis tiden ikke herde celiac enteropati, kan det føre til andre sykdommer - skjoldbruskkjertelen, leddgikt, tarmkreftsvulster. Folk som ikke har helseproblemer, anbefales ikke å bevisst gi opp en rekke matvarer og fersk mat. I tillegg har de fleste produkter bezglyuteinovyh mangler mineraler og vitaminer, pluss at de er svært høy i kalorier på grunn av innholdet av sukker og fett.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.