^
A
A
A

Du kan slå av seksuell lyst

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

29 December 2016, 09:00

Forskningsgruppen uttalte at det er mulig å kontrollere en persons seksuelle lyst, for dette er det bare nødvendig å stimulere visse områder av hjernen ved hjelp av magnetfelt. Det nye arbeidet har samlet forskere fra University of Pittsburgh og University of California, og eksperter er sikre på at de har funnet en måte å "slå på" og "slå av" seksuell lyst uten å påvirke hjernen selv.

Som grunnlag tok eksperter transkranial magnetisk stimulering, som brukes i medisin for å behandle ulike lidelser. Denne ikke-invasiv metode for stimulering av cortex ved hjelp av milde magnetiske pulser er helt smertefri, dessuten gjør det mulig å regulere dopaminnivået - hormon ansvarlig for psyko-emosjonelle tilstand av en person.

Transcranial magnetisk stimulering brukes til ulike psykiske lidelser, hjerne-kar-sykdommer, traumatiske ryggmargenskader, etc.

I løpet av sitt arbeid, undersøkte forskerne om transcranial magnetisk stimulering ville bidra til å kontrollere en manns sexdrift. I forsøket deltok 20 personer, hver med en tradisjonell seksuell orientering og hadde minst 2 seksuelle partnere i det siste året.

I utgangspunktet jobbet forskerne på den dorsolaterale prefrontale cortexen, hjernen som er direkte ansvarlig for lønn.

Ved hjelp av magnetiske pulser ble arbeidet i den dorsolaterale prefrontale cortex undertrykt eller intensivert. På de seksuelle organene i eksperimentdeltakere ble det satt opp spesielle stimulanser, som signaliserte i tilfelle at en person klarte å trykke på knappen etter at et bestemt bilde hadde kommet foran øynene.

Etter å ha studert endringen i alfa-bølger med et elektroencefalogram, konkluderte amerikanske forskere at stimulering av den dorsolaterale prefrontale cortex øker spenningen av deltakerne, og undertrykkelse tværtimot reduserer seksuell lyst. Det var interessant at stimulering påvirket seksuelt liv hos deltakerne i flere dager etter eksperimentets slutt, men hvis frivillige ble tilbudt en monetær belønning i stedet for seksuell stimulering, så ble det ikke observert lignende effekt.

En annen interessant studie innen sex var arbeidet med kanadiske spesialister som fant ut at minnet til en kvinne avhenger av hennes seksuelle liv. Eksperimentet involverte 78 kvinner som besvarte spesielle spørsmål for å fastslå evnen til å huske ny informasjon, inkludert minne for abstrakte ord og ansiktsgjenkjenning. 

Som et resultat viste det sig at kvinner med et aktivt sexliv hadde bedre minne, sammenlignet med mindre aktive representanter for svakere kjønn. Kvinner som har hatt sex, husker ofte bedre abstrakte ord og forskere tilskriver dette til påvirkning av seksuell kontakt på en del av hjernen som regulerer nervesystemet, følelser og minne. Etter vaginal sex i denne delen av hjernen vokser nervesystemet aktivt, noe som bidrar til å styrke minnet. Eksperter foreslår at denne funksjonen er knyttet til fysisk aktivitet hos en kvinne under sex og en reduksjon i stress etter orgasme.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.