^
A
A
A

Er treningsapparater nyttige?

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

23 September 2021, 09:00

Velkjente og populære treningsutstyr i dag, for eksempel akselerometre, skrittellere, treningssporere, er designet for å forbedre brukerens fysiske aktivitet og fremme en sunn livsstil. Imidlertid forbedrer de faktisk den fysiske intensiteten hos mennesker med kardiometabolske problemer? Forskere ledet av Dr. Hodkinson ved National Institute for Medical Research ved Academic Health Science Center i Manchester har brukt metaanalytisk praksis for å svare på dette spørsmålet.

En systematisk studie med metaanalyse ble brukt i forhold til nesten fire dusin randomiserte kliniske studier som involverte mer enn fire tusen mennesker som regelmessig bruker treningssporere. I begynnelsen av bruken av slike gadgets var det en betydelig økning i nivået på fysisk aktivitet, som varte i omtrent 3-4 måneders oppfølging. En spesiell økning i aktivitet ble observert ved bruk av skrittellere og enheter, hvis handling er basert på personlig rådgivning.

Forskerne konkluderte med at bruk av mobile treningssporere (spesielt de som har en skritteller og personlig rådgivningsfunksjon) øker aktiviteten til mennesker med kardiometabolske tilstander betydelig. Imidlertid er disse optimaliseringene ikke alltid i samsvar med målene som legen har satt i de kliniske retningslinjene.

United States Department of Health and Human Services gir følgende retningslinjer. For å tjene sin egen helse, bør en voksen være fysisk aktiv i 150 til 300 minutter (moderat fysisk aktivitet) eller 75 til 150 minutter (aerob aktivitet med høy intensitet) ukentlig. Det anbefales å periodisk endre og kombinere aktivitetsnivåer, vekslende perioder med å løpe med å gå, sykle, leke med ball, danse, svømme. Vekslingen utføres innen en uke.

Det forventes ytterligere fordeler ved å opprettholde fysisk aktivitet i mer enn 300 minutter per uke (moderat tempo). Det anbefales at du gjør muskelstyrkingsøvelser med middels til høy intensitet som involverer alle store muskelgrupper minst to ganger i uken. Disse øvelsene gir ekstra støtte og helsemessige fordeler.

Folk over 55 år rådes til å fokusere på multikomponent fysisk aktivitet, utføre øvelser for å trene det vestibulære apparatet og for å styrke muskulaturrammen.

Resultatene av prosjektet ble kunngjort på sidene i JAMA Network Open

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.