Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Tuberkulose i Ukraina: ekte tall

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 05.01.2019

Ifølge den nyeste statistiske informasjonen ble de største indikative verdiene som karakteriserer forekomsten av immunbristvirus og tuberkulose registrert i Odessa-regionen. Representanter for pressetjenesten til det sentrale helsesenteret (Senter for folkehelse i Ukraina) sa om denne trenden.

Ifølge data for 2017 utgjorde forekomsten av tuberkulose, tatt hensyn til nyoppdagede og gjentatte tilfeller av patologi på Ukrainas territorium, til nesten 64 tilfeller per hundre tusen mennesker. Mer enn 21 tusen tilfeller av tuberkuloseinfeksjon er registrert. Samtidig ble ikke studier av eksponentielle verdier i Donetsk og Lugansk-regionen gjennomført fullt ut, men bare på territoriet der det i utgangspunktet kunne gjøres - det vil si i sonene som styres av den ukrainske regjeringen. I løpet av det siste året har en tendens til økt forekomstrate funnet i Chernivtsi og Donetsk-regionene.

Videre angir statistikken at de siste årene har vært en økning i forekomsten blant menn: dermed er menn syk 2 ganger oftere enn kvinner. Forresten, menn har alltid smittet med tuberkulose oftere enn kvinner, men disse tallene endres periodisk. Representanter for avdelingen indikerer ikke aldersutviklingen.

Verdens helseorganisasjon bekrefter: tuberkulose er blant de ti viktigste dødsårsakene blant alle pasienter på planeten. For eksempel, i løpet av 2016, førte sykdommen til døden til mer enn 1,6 millioner mennesker. Ifølge ukrainsk statistikk kan personer med tuberkulose ikke registrert av leger utgjøre 25% av alle pasientene med denne diagnosen. En av de fire pasientene med denne sykdommen er enten ikke tilstrekkelig undersøkt eller skjuler tilstedeværelsen av en farlig patologi. Hittil har dispensarregistrering av nesten 35 tusen ukrainere blitt gjennomført: blant dem lider om lag 8000 pasienter av rusmiddelresistent tuberkulose.

Verdensstatistikken rangerer Ukraina blant de fem største globale landene med den høyeste prosentandelen av stoffresistente former for sykdommen. Representanter fra Helsedepartementet hevder at tuberkulose situasjonen i landet er seriøs, men kan kontrolleres. Prognosen forverres av det faktum at sykdommen oftest diagnostiseres allerede i sluttfasen, når pasientens sjanser for utvinning er nær "null". Hvert år tar tuberkulose livet til fire tusen ukrainere - det vil si om 10-11 pasienter om dagen. I verden dør over en million mennesker hvert år av denne sykdommen.

Det har vært 25 år siden Verdens helseorganisasjon rangert tuberkulose på global skala. Denne oppgaven er imidlertid fortsatt uten en bestemt løsning.

Informasjon publisert på side https://newsone.ua/news/zdorove/v-voz-rasskazali-skolko-ukraintsev-boleet-tuberkulezom.html


ILive-portalen gir ikke medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling.
Informasjonen som er publisert på portalen, er kun til referanse og bør ikke brukes uten å konsultere en spesialist.
Les omhyggelig regler og retningslinjer av nettstedet. Du kan også kontakte oss!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rettigheter reservert.